»

Dva izmed treh USB-ključev okužena, pazite na osebne podatke!

Sophos - Sophos je izvedel zanimivo raziskavo stanja USB-ključev, ki je pokazala zaskrbljujočo pogostnost okužb in malomarnost lastnikov pri zaščiti osebnih podatkov. Od avstralskega upravljavca železnic so na dražbi kupili 57 najdenih USB-ključev, ki so jih nevestni lastniki izgubili in jih niso prišli iskat. To je sicer razumljivo, saj nov ključ stane zgolj nekaj dolarjev, a kaj ko z izgubo v neznano izpostavijo tudi svoje podatke.

Sophos je analiziral 57 kupljenih USB-ključev in ugotovil, da je večina okuženih. Izmed kupljenih ključev jih je bilo sedem neuporabnih, tako da so preizkus izvedli le na preostalih 50, ki so imeli skupaj 137 GB kapacitete. Kar 33 izmed 50 ključev je bilo okuženih s...

42 komentarjev

Sony se bori proti odklepanju PS3

Struktura razbitja PS3

Slo-Tech - Prejšnji konec tedna je splet učakal novico, da je Sonyjev PlayStation 3 končno odklenjen. Prodaja USB-ključev, ki odklep omogočijo, je hitro stekla, a se bo, kot kaže, prav tako hitro končala.

Sony je pritisnil na avstralskega prodajalca Quantronics prek zveznega sodišča v Avstraliji, ki je 26. avgusta zaukazalo (Wordov dokument) prenehanje uvažanja, distribucije in prodaje omenjenih USB-ključev za odklep. Začasni ukrep velja do 31. avgusta, ko bo prvo soočenje obeh strani pred sodiščem. Sodišče ima takrat možnosti izdaje dokončne odločbe o prepovedi, v nasprotnem primeru se bo prodaja lahko nadaljevala.

Nemci so...

43 komentarjev

Avtentikacija fizičnih dokumentov

Površina papirja pod mikroskopom

Slo-Tech - Skupina raziskovalcev, Will Clarkson, Tim Weyrich, Adam Finkelstein, Nadia Heninger, Alex Halderman in Ed Felten je objavila članek, v katerem opisujejo nov način ugotavljanja istovetnosti fizičnih dokumentov (na papirju).

Raziskovalci so ugotovili, da je mogoče z navadnim skenerjem prebrati naravne napake v strukturi lista papirja ter na njihovi podlagi za vsak list papirja izračunati unikatno kontrolno vsoto.



Na ta način je mogoče kasneje identificirati ta list papirja in to celo po tem, ko je na list natisnjeno besedilo, ali pa je bil list prepognjen ali zmečkan.

Vsekakor gre za zelo uporabno odkritje, a morda bo v nekaj letih sprejet zakon, ki bo od prodajalcev papirja zahteval...

13 komentarjev

Pazite se USB-ključev

Hartware.net - Nekako smo se navadili, da neverjetno poceni USB-ključev z raznih kitajskih spletnih strani ne kupujemo, saj se kupljeno potem po navadi precej razlikuje od oglaševanega in pričakovanega. Še zlasti moderne so prevare z USB-ključi, ki se operacijskemu sistemu predstavljajo kot nekajkrat večji kot so v resnici. Prevaro seveda kupci ugotovijo šele, ko zapišejo nanje dovolj podatkov, da presežejo fizično kapaciteto, in jih poskušajo prebrati, kar seveda spodleti.

Kuga se je preselila z obskurnih spletnih strani tudi v regulirano Švico, saj so takšne prevarantske USB-ključe zagotovo odkrili v Aldi Suisse (to je švicarski hofer) z oznako Platinum in v Real Deutschland...

58 komentarjev

Apple tiho popravlja napake na zaslonih iPhoneov

engadget - Na različnih forumih se pojavljajo govorice o napakah na zaslonih iPhoneov, ki se pojavljajo nenadoma v obliki mrtvih pik. Ponavadi na spodnjem delu zaslona, vendar včasih tudi na sredini. Napaka sicer ni zelo razširjena, Apple pa se potihem dogovarja s prizadetimi uporabniki in zamenjuje mobilnike. Očitno zato, da napake ne bi prišle v javnost, kar bi lahko upočasnilo prodajo. Še povezava do izvorne novice.

8 komentarjev

Elektronsko pero

engadget - Podjetje EPOS Tehnologies je naznanilo novo elektronsko pero. Pero deluje v kompletu z USB ključem, ki ga zatknete za list papirja/blok, in zaznava premikanje peresa po papirju in vse skupaj shranjuje na USB pomnilnik. Vse kar ste napisali na list papirja pa lahko potem pregledate na računalniku. Podobni izdlelki so že nekaj časa na tržišču vendar je njihova cena zasoljena. Podjetje EPOS obljublja, da bo cena peresa okoli 79$. Pero naj bi bilo na voljo za nakup proti koncu leta. Še povezava do izvorne novice

15 komentarjev

Apple naznanil novega iMaca

engadget - Apple je v torek naznanil novo serijo iMacov. Novi iMaci bodo grajeni iz alumninija in stekla ter bodo na voljo v 20 in 24 palčni izvedbi. Novi iMaci bodo i+tanjši in bodo imeli svetleče zaslone. Prav tako pa bo z iMacom prišla tudi nova tipkovnica. V opremo spadajo Intel Core 2 Extreme procesor, ATI Radeon HD 2600 Pro, 1GB RAMa, Bluetooth 2.0, 8x SuperDrive... Cene se začnejo...

134 komentarjev

Mobilne novice

engadget - Na Consumer Electronic Showu, ki bo potekal od 6. do 8. januarja 2006, bo EPOS predstavil svoj sistem, s katerim je moč pisati na zaslone, ki niso občutljivi na dotik. To so dosegli z bazno postajo, ki je lahko vgrajena v sam mobilnik ali naknadno nameščena kot dodatek, ter pisalom, ki sporoča svojo pozicijo glede na bazo. Sistem si lahko podrobneje ogledate v flash predstavitvi.

Pri Dualcore Technologies so najavili, da jim je kot prvim uspelo združiti PC, ki deluje na Oknih XP, in pametni telefon. Hibrid so poimenovali cPC, njegove baterije naj bi bile sposobne zdržati 8 ur tudi ob uporabi več aplikacij hkrati. Tehnični podatki in ostalo vas čaka tu.

Če nikakor ne morete zdržati brez vašega Gmaila, lahko sedaj dostopate do njega tudi preko mobilnega telefona, stvar se čisto nič presenetljivo imenuje Gmail mobile.

Za vse bolj aktivne je razveseljiva novica, da sta Casio in LG na tržišče poslala mobilna telefona, sicer enojajčna dvojčka, ki sta odporna na vodo. Glede...

8 komentarjev

Teac naznanil 52-kratni bralnik

CDRLabs - Sicer je to že starejša novička, a vseeno. Teac je naznanil novi 52-kratni bralnik zgoščenk, ki je sposoben brati s hitrostjo 7,8 MB v sekundi, s povprečnim dostopnim časom 120 ms. Deluje na IDE vodilu, podpira 12 cm in 8 cm cedeje ter vse trenutne formate (no, DVDja ne [:D]). Teac seveda ponuja tudi dvoletno garancijo. Klik!

4 komentarji

Hitachi naredil kot papir tanek čip

The inquirer - Japonski Hitachi je naredil pomemben korak pri izdelovanju čipov. Naredil je namreč čip, ki je tanek kot list papirja. Vendar nikar ne mislite, da bi čip uporabljen v računalnikih ali kakih drugih elektronskih napravah. Hitachi je čip razvil predvsem za vdelavo v bankovce, čeke in druge pomembne papirje (gotovo za preprečevanje ponarejanja). Čip ima še eno pomembno lastnost - omogoča brezžično povezavo. Z vdelano brezžične povezavo, naj bi se dalo bankovec ali kak drug pomemben papir celo izslediti. Zanimivo. Po zadnjih podatkih sodeč bomo takšne čipe ugledali čez tri leta.

5 komentarjev