»

Epic Games zagnal lastno spletno trgovino

Slo-Tech - Igričarski studio in založnik Epic Games je pognal Epic Games Store, spletno trgovinico za igre, s katero se želi odprto zoperstaviti Steamu.

Nalinijska trgovina Steam ima sicer vse več vidnih tekmecev, kot sta GOG.com in Itch.io, a še vedno zelo trdno sedi na prestolu med igričarskimi tržnicami. Zdaj se je pojavil še en izzivalec, nihče drug kot Epic Games, ki ga mularija pozna po Fortnitu, tisti malo starejši pa po Unrealu in Gears of War. Očitno je nesluten in čisto divji uspeh Fortnita dvignil apetite v firmi, zaradi česar so se odločili nove milijone dolarjev vložiti v trgovanje. Pri tem povsem odkrito hodijo v zelje Steamu, saj je poglavitna prednost njihove trgovine, ki jo izpostavljajo, ta, da od razvijalcev iger zahtevajo zgolj dvanajst odstotkov prometa, v nasprotju s...

22 komentarjev

Unreal Engine 3 postaja še cenejši

Prizor iz igre The Ball, ene izmed neodvisnih uspešnic, izdelanih z UDK-jem

vir: Ars Technica
Ars Technica - Unreal Engine 3, osnova za igre, kot so Unreal Tournament 3, triologiji Gears of Wars in Mass Effect, serija BioShock, itd., je že dobro leto dni odlična izbira za garažne razvijalce ter študente. Epic Games, razvijalec pogona, je namreč oktobra 2009 izdal razvojni paket Unreal Development Kit, v katerem je mogoče brezplačno razvijati igre, s katerimi razvijalci nimajo namena služiti denarja. Preskok z nekomercialnih na komercialne projekte je preprost, saj je za začetek potrebno poravnati le enkratni licenčni znesek v višini $99, kar avtorji storijo, ko je razvit projekt prispe na tržišče.

Do nedavnega je bila to za razvijalce edina licenčnina, dokler z igro niso zaslužili $5.000, od koder naprej so morali nato Epic Games plačevati dodatnih 25 % od...

16 komentarjev

Nov popravek in razširitev za Unreal Tournament 3

Slo-Tech -

Pri Epic Games so izdali težko pričakovan popravek za igro Unreal Tournament 3. Poleg izboljšanega uporabniškega vmesnika so posodobili brskalnik po strežnikih, izboljšali umetno pamet, dodali možnost snemanja demo posnetkov iger in podprli Steam Achievements. Seznam popravkov je orjaški, če koga zanima, naj si ogleda changeloge: 1, 2, 3, 4.

Poleg masivnega popravka, ki je velik kar 309 MB, pa je na voljo tudi brezplačna razširitev UT3 Titan Pack. Poleg novih načinov igranja kot so Titan, Betrayal in Greed, boste v paketu našli tudi 19 novih map. Paket pa je velik kar 916 MB!

Žal Linux klienta še vedno ni, čeprav naj bi bil v izdelavi. Vsekakor pa si je Epic z zavlačevanjem izdaje Linux klienta nakopal precej jeze uporabnikov Linuxa.

Epic je znova presenetil z razširitvijo, ki jo kot lastnik igre toplo pozdravljam. Do vrnitve stare slave pa igri definitivno manjka Linux klient.

37 komentarjev

Sistem za detekcijo prevožene rdeče luči je mogoče zlorabiti

Slo-Tech - Videonadzor menda izboljšuje varnost na vseh področjih, zato so videonadzorne kamere oz. sisteme za detekcijo prevožene rdeče luči pričeli uporabljati tudi pri kontroli prometa. Norce na cesti je vendar treba ustaviti, mar ne?

Žal so nekateri pri tem preveč goreči. Mednje sodi tudi 45-letni Stefano Arrighetti iz Genove, skupaj s 63 mestnimi policisti, 39 lokalnimi italijanskimi državnimi uradniki ter nekaj zaposlenimi v sedmih zasebnih podjetjih. Fantje so se namreč domislili zanimivega načina za povečanje mestnih proračunov. Arrighetti je namreč semaforje v Genovi preprogramiral tako, da so hitreje preklopili iz rumene na rdečo, posledično pa je sistem za detekcijo prevožene rdeče luči, T-Redspeed, "ujel" več voznikov motornih vozil. Sistem namreč s kamerami samodejno zazna prevoženo rdečo luč, zavijanje v levo in nekatere druge kršitve cestnoprometnih predpisov ter voznike samodejno kaznuje s 150 EUR kazni.

Zadevo je razkril šef lokalne policijske postaje Roberto Franzini, ki...

59 komentarjev

Piratsko kopijo Viste bo doletel "Black Screen of Darkness"

Slashdot - Microsoft se je odločil za nov korak v boju proti piratstvu. Tokrat bodo na udaru piratske kopije Winsows Viste z Reduced Functionality mode. Le ta bo po eni uri normalnega delovanja onemogočil sistem ter prikazal črn zaslon. Microsoft se je odločil za faktor zastraševanja in o tem obvestil vse ponudnike OEM verzije Viste, da morajo svojim strankam namestiti licenčno kopijo.

Vir

196 komentarjev

Microsoft bo razpolavljal računalniške zaslone

Slashdot - Microsoft razvija programsko opremo, ki bo zaslon razdelila na dva dela, vsak od njiju bo imel svoj operacijski sistem, aplikacije, tipkovnico ter kurzor. Po potrebi bo možno preiti tudi na drugo polovico ekrana, s čimer se bo odprla pot do deljenja datotek. Seveda si oba uporabnika še vedno delita isti računalnik, s čemer Microsoftovci želijo ponuditi poceni rešitev malim podjetjem, šolam in drugim ustanovam v revnejših državah. Trenutni prototipi delujejo na 19-palčnih zaslonih, vendar naj ne bi bilo težav tudi na 15- in 17-palčnih modelih.Več v izvorni novici.

43 komentarjev

Microsoftova alternativa Flashu - Silverlight

Ars Technica - Skupaj z Visto smo, marsikdo nevede, dobili Windows Presentation Foundation, programski vmesnik za prikaz različnih multimedijskih vsebin, ki, podobno kot vsem dobro znan Flash, ponuja prikaz/predvajanje glasbe, videa, vektorskih grafik, ipd. WPF naj bi sprva zgolj znotraj samih Windowsov skrbel za lažje neodvisno razvijanje okostja programa in njegovega uporabniškega vmesnika, a po novem so pricurljale na dan novice, da ima Microsoft višje cilje.

Prenosljivo (in rahlo oskubljeno) različico tehnologije so preimenovali v Silverlight in jo usmerili v točno določen cilj - splet. Prva uradna predstavitev se bo zgodila na konferenci Mix07, ki se bo začela konec tega meseca v Las Vegasu, več informacij najdete v izvorni novici.

27 komentarjev

Microsoft ne dopušča brezplačne dodatne vsebine

The inquirer - Ustvarjalci igre, ki trenutno prodaja Xbox 360, Gears of War, so znani po svojem pozitivnem odnosu do skupnosti. Epic games so v preteklosti izdali obilico dodatkov za svoje uspešnice (recimo paketi map za predstavnike serije Unreal Tournament), pa tudi svoj odličen grafični pogon so pripravljeni z ostalimi razvijalci deliti pod občutno blažjimi pogoji, kot to počne večina ostalih studiev. A tokrat jim je njihove dobronamerne poteze preprečil Microsoft.

Fantje iz Epica so pripravili 6 novih večigralskih map za Gears Of War, a ko so jih želeli distribuirati igralcem preko spletne storitve Xbox Live, so naleteli na rdečo luč iz Redmonda. Microsoft je namreč postavil stroge pogoje glede tovrstnega početja, in ti določajo, da se večina dodatne vsebine ponuja v zameno za plačilo. Več o zlobnih kapitalistih v izvorni novici.

25 komentarjev

Xbox 360 bo dobil posodobitev

vir: Joystiq
Mygen - Končno so pricurljale podrobnosti o spremembah in novostih v spomladanski posodobitvi Dashboarda na Xbox 360.

Med opaznejše novosti spadajo predelava vmesnika, saj bo Marketplace tako dobil svoj lasten zavihek, končno bomo lahko videli, kateri DVD je vstavljen v pogon, izboljšani vmesnik za Xbox Live Arcade in ter boljše opozorilo o opravljenem dosežku. Med večjo novost pa spada tudi integracija z Windows Live! Messengerjem. Tako se bodo zdaj pri seznamu prijateljev pojavili tudi MSN kontakti, kjer bo seveda pisalo tudi njihovo stanje in bomo lahko z njimi komunicirali kar med igranjem igre. Ravno za ta namen, so pri Microsoftu izdali posebej prirejen plošček z vgrajeno QWERTY tipkovnico. Zadnja večja novost pa bo možnost prenašanja vsebin pri izklopljeni...

12 komentarjev

Xbox360 Elite uradno najavljen

več strani - Kot najbrž že veste, saj o tem piše pol interneta, so se govorice o posebni izdaji Microsoftove konzole Xbox360 uresničile. Redmond je zadevo potrdil in dejstva so takšna: konzola (480 dolarjev) bo opremljena z 120-gigabajtnim trdim diskom (starim lastnikom bo na voljo za 180 dolarjev), priključkom HDMI in seveda čisto novo črno preobleko. Serija elitnih primerkov bo omejena na nekaj sto tisoč primerkov, ki jih bo, po tem ko bodo razprodani, nadomestil običajen siv Xbox360 z identičnimi specifikacijami, črni dodatki pa naj bi se kmalu pojavili na policah trgovin.Nekateri so pričakovali, da bo Microsoft posodobil tudi proizvodni proces, v okviru katerega izdelujejo čipe za iksškatle, a do tega ni prišlo...

7 komentarjev

Menjam pištolo za Xbox

Gizmodo - Naši modri angeli so pred leti vsem miroljubnim praznično navdahnjenim ljudem, ki so se odločili, da s pirotehniko ne bodo ogrožali ušes in prstov okolice ter tovrstne izdelke prinesli na najbližjo policijsko postajo, podarila sladkarije. Precej srčkano akcijo v teh dneh izvajajo mehiški policisti, le da so jo dvignili na precej resnejši nivo. Vsakemu posamezniku, ki se pokesa in oblastem preda nelegalno pridobljeno orožje, podarijo Xbox ali PC, odvisno od ognjene moči. Novica izvira z Gizmoda.

18 komentarjev

Nova izdaja Xbox-a 360 očitno resnična

Daily Tech - Pred slabima dvema letoma izdano Microsoftovo konzolo naj bi po nekaterih govoricah že v preteklih mesecih nadomestila druga izdaja z nekaj dodatnimi bombončki. Po kopici meglenih fotografij novih enot in natolcevanj z vseh strani spleta je padla tudi precej uradna izjava, da letos posodobljene konzole ne bo, zdaj pa se zadeve, vsaj tako izgleda, spet obračajo.

V aprilski številki revije Game Informer naj bi se pojavile fotografije črnega...

3 komentarji

Ponovno v Matriko

Enter The Matrix - Tokrat interkativno skupaj vašim PC-jem (pa tudi na PS2, XBox in GameCube). Podjetje Shiny Entertainment, znano predvsem po zelo kvalitetni tretjeosebni akcijski igri MDK, nam skupaj z očetoma filma The Matrix -- bratoma Wachowski -- pripravlja igro Enter The Matrix. Da bo spektakel še večji, je izid igre napovedan istega dne (15. Maj 2003), kot bo pričel pohod po kinematografih po sveti nadvse pričakovano nadaljevanje Matrike - The Matrix: Reloaded. Avtorji zatrjujejo, da vam bo brez igranja te igre manjkal kos zgodbe.

Kaj loči to igro od ostalih, ki so bile narejene po filmih? Po besedah ustvarjalcev je to dobro sodelovanje z ustvarjalci filma (ustvarjalci igre so namreč več mesecev...

15 komentarjev

Razprodaja

Guru 3D - V12 Engine je ime grafičnemu pogonu, ki poganja Tribes 2. In je naprodaj. Za smešno nizko ceno. Dynamix's, lastniki in ustvarjalci pogona, so propadli. Zato tudi prodajajo svoj grafični pogon. Za koliko? Za pičlih $100! To je enkratna priložnost za vse delam-igre-sam mojstre, da odkupite več kot soliden grafični pogon in naredite svojo uspešnico (zgledujte se po naših južnih sosedih, ki so naredili Serious Sama!). Spodaj: kako izgleda V12 Engine na mojem računalniku (screenshot morate povečati do maksimima, drugače zgleda grda voxel grafika.)

5 komentarjev

Nova inkarnacija Unreal pogona

The Fastest Game News - Najnovejša inkarnacija pogona Unreal je prirpavljena za licenciranje (prodaja programejem, ki nato napišejo igre). Pogon sedaj podpira 2048x2048 teksture, izboljšano upravljanje z video pomnilnikom (zadevo so končno prepustili kar DirectX-u ) - kar je bila ena največjih hib pogona, ki je uporabljen v Unreal Tournament. Izboljšana pa so tudi orodja za delo z pogonom. Epic pa zelo očitno namerava s tem pogonom prodreti tudi na področje X-Boxa (ja, ja vsi na X-Boxa...). Epic pa je objavil še dva nova screen-shota, ki dokazujeta sposobnosti novega pogona. Klik.

7 komentarjev