»

Hulu se širi v glasbo

HotHardware - Hulu je nadvse zanimiv servis ki brezplačno omogoča ogled popularnih serij in filmov, a kot ponavadi, le v ZDA. Čeprav sčasoma načrtujejo, da bodo gledljivi tudi drugod po svetu, točnih datumov oz. oprijemljivih načrtov za to še ni. Vseeno pa redno dodajajo vsebine ter se s tem pripravljajo na pohod na svet.

Svoje oči so zdaj uperili v glasbeno industrijo, saj so že prejšnji mesec podpisali dogovor z EMI Music, zdaj pa so isto naredili tudi z Warner Music Group. V sklopu dogovora bo Hulu predvajal glasbene videe skupin, ki so pod okriljem Warnerja, intervjuje z njimi ter celo v živo prenašal njihove koncerte. V prihodnosti bodo zagnali tudi podstrani, namenjene posameznim izvajalcem, medtem ko je stran skupine Muse že postavljena.

Pri Warner Music so povedali, da so navdušeni nad sodelovanjem s Hulujem, saj bodo s tem razširili oglaševanje (in služenje) z glasbo, podprto z oglasi. S skupino Warner je Hulu dobil pomembnega partnerja, saj je skupina edina izmed večjih založb, ki ne...

10 komentarjev

Založbe ne bodo poslovale s Qtraxom

Slashdot - Znotraj IT krogov je nedavno zaokrožila novica, da se je pojavilo novo podjetje, ki naj bi začelo prodajati glasbo preko interneta, kar sicer ni nobena novost, saj že poznamo iTunes, Amazon in druge. Novinec, ki sliši na ime Qtrax, je obljubljal datoteke brez DRM zaščite, prav tako pa so veselo oznanjali, da imajo podpisane pogodbe s kar štirimi mogočnimi založbami.

Tukaj so se stvari žal zalomile. Oglasile so se omenjene založbe in povedale resnico -- Qtrax nima podpisane nobene pogodbe, so sporočili iz EMI Music, Sony BMG in Warner, medtem ko so predstavniki Universal Music, ki je največja izmed četverice, povedali, da pogodba še ni podpisana, a so pogajanja v teku.

Izvorna novica.

4 komentarji

Kako izgleda cenzura na Kitajskem?

Slo-Tech - Kitajska cenzura interneta je še skoraj pregovorna, prav tako pa je tudi znano, da se Google podreja kitajskim cenzorjem.

Če vas zanima kako izgleda kitajska cenzura v praksi pa vam ni treba na Kitajsko. ComputerByteMan je namreč pripravil posebno spletno stran, kjer si lahko ogledate cenzurirane in necenzurirane iskalne zadetke.



Proti takšnemu omejevanju pa se skušajo poleg razvijalcev Tora boriti tudi raziskovalci na Univerzi v Torontu, ki razvijajo program Psiphon.

Program bo omogočil izogibanje požarnim zidovom (predvsem tim. Great Firewall of China) in sicer tako, da bodo uporabniki interneta iz represivnih držav s pomočjo šifriranih zahtevkov preko tujine dostopali do necenzuriarnih vsebin.

Mimogrede: Alec Muffet je v Googlovem cenzorskem programu pred kratkim odkril majhnega hrošča,...

35 komentarjev

Toshiba izdelala dvoslojne nosilce DVD/HD DVD

Google News - Toshiba je v sodelovanju s podjetjem Memory-Tech predstavila nove nosilce. Enostranski dvoslojni nosilec na zunanjo plast, bližjo optični glavi, shranjuje podatke v obliki DVD, na spodnjo pa v obliki HD DVD. Kapaciteta plasti DVD znaša 4,7 GB, HD DVD pa 15 GB. Na srečo bodo medij z lahkoto prebirali tudi obstoječi predvajalniki DVD, seveda samo po zunanji plasti. Kombinacija obeh slojev je mikavna tudi za ponudnike vsebin, saj lahko na sloj HD DVD shranijo film, na DVD pa promocijske posnetke, glasbo ipd.

4 komentarji

CD + DVD = DualDisc

Slo-Tech - Združenje vodilnih igralcev na področju izdelave nosilcev digitalnega zapisa namerava ob koncu leta predstaviti nov tip nosilca, imenovan DualDisc. EMI Music, Sony BMG Music Entertainment, Universal Music Group in Warner Music Group obljubljajo medij, ki bo na eni strani CD, na katerem bo posnet glasbeni album, na drugi pa poseben DVD, ki bo vseboval kvalitetnejše posnetke, videospote, slike, intervjuje, besedila skladb in podoben material. DualDisc bomo lahko preskusili že oktobra, brali pa ga bomo lahko z običajnimi predvajalniki plošč CD in DVD. Klik!

Huh, samo da ni že spet kak nov standard zapisovanja na DVD ...

13 komentarjev

Asus in Pioneer s 16x DVD zapisovalnikoma

X-Bit Labs - ASUSTeK Computer, največji proizvajalec matičnih plošč, in Pioneer, ki ga poznamo še iz časov prvih CD-jev, sta začela pošiljati svoje prve primerke zapisovalnikov DVD, ki zmorejo pisati s 16-kratno hitrostjo. S takšno hitrostjo Asusov DRW-1604P zapisuje DVD±R, dvoslojne bratce in prepisljive DVD-je s štirikratno, CD-R(W) pa s 24- oz. 32-kratno hitrostjo. Pioneerjev DVR-A08XLA se ponaša z enakimi karakteristikami, saj je Asus Pioneerjev OEM-dobavitelj. Za napravo boste odšteli 160 dolarjev. Več o tem.

17 komentarjev

Bomo za prisluškovanje še plačevali?

Slashdot - Če je v Sloveniji pred kratkim precej razburjenja povzročila zahteva, da ponudniki dostopa do interneta krijejo stroške naprav za prestrezanje internetnega prometa, pa imajo v Kanadi malce drugačne skrbi.

The Globe and Mail namreč poroča (povzetek na Slashdotu), da je kanadska policija predlagala, da bi uporabniki telefonov in interneta mesečno plačevali okrog 25 centov "za kritje stroškov prisluškovanja teroristom in ostalim kriminalcem".

Lahko torej v prihodnosti pričakujemo, da bomo uporabniki telekomunikacijskih storitev za to, da nam bodo lahko prisluškovali, morali še plačevati?!?

16 komentarjev

Sony je za PlayStation 3 izbral Blu-ray

The Register - Sony je potrdil, da bo nova in težko pričakovana igralna konzola PlayStation 3 še posebej novodobna tudi na področju prenosnih medijev, saj bodo v svojo napravo vgradilih optično enoto Blu-ray. Trenutno še ni znano, ali bo enota samo za branje ali bo tudi zapisovalec. Verjetno bo nanjo moč spraviti do 50 GB podatkov, saj bo v času izida PlayStation 3 že na voljo nova generacija diskov Blu-ray. Sony se je za novo tehnologijo odločil zato, da bi uporabnikom omogočil visoko kvaliteto video-vsebin.

Žal pa je tehnologija Blu-ray še vedno nezdružljiva s trenutno tehnologijo DVD, zato je vprašanje, ali ne namerava Sony vgraditi celo dodatne enote DVD, ki bi zagotavljala združljivost za nazaj; ne samo za video-posnetke, ampak tudi za igre. Morda pa bodo uporabili enoto z dvema laserjema, ki se bo znala rokovati z obema vrstama optičnih medijev. Klik!

Na novico nas je opozoril CaqKa.

18 komentarjev

Gates: DVD-ji bodo zastareli v 10 letih

več strani - Microsoftov ustanovitelj in najbogatejši mož na svetu nas je presenetil z izjavo v Frankfurtu, v kateri prepričano trdi, da bodo DVD-ji "zastareli in nepotrebni v najpozneje v desetih letih. Naravnost smešno je, da še vedno nosimo filme in glasbo na srebrnih diskih, ki jih moramo vtikati v računalnik." Gatesova vizija televizije v prihodnosti "brez DVD-jev, ki se lahko opraskajo ali jih izgubimo" je takšna: "TV nam bo pokazala, kar želimo videti in kadar želimo to videti. Ko bomo prišli domov, nas bo računalnik spoznal na podlagi glasu ali obraza. Poznal bo naše želje in priljubljene programe in česa otroci ne smejo videti." Flexbeta, Slashdot, Yahoo.

Seveda še vedno vsi prikimavamo, da je 640 kilobajtov pomnilnika več kot dovolj za naše potrebe.

30 komentarjev

Kanadčanom ropajo bančne avtomate

GlobeTechnology - V Ontariu v Kanadi so policisti postavljeni pred zaenkrat še nerešen primer, pri katerem so se genialni zlikovci spravili nad bankomate. Na več koncih Ontaria so bankomate za nekaj ur zamaskirali z lažno spredno stranjo. V reži je kartico prebrala elektronska naprava in posnela tudi številko PIN kode, ki so jo nič hudega sluteči občani vtipkali, da bi prišli do svojega denarja, kasneje pa so s pridobljenimi podatki izdelali dvojnike kartic in izpraznili račune nič hudega slutečih uporabnikov. Policija zaenkrat še nima osemljencev. Klik!

11 komentarjev