»

Microsoft izdal Office Web Apps

Spletni Word

vir: TG Daily
TG Daily - Microsoft je javnosti ponudil svojo spletno pisarno Office Web Apps, ki v prvi vrsti namenjena uporabnikom v Veliki Britaniji, ZDA, Kanadi in na Irskem, ker je za zdaj prevedena v angleščino, francoščino in španščino, a je dosegljiva od vsepovsod. Gre za neposredno konkurenco Google Docs.

Microsoft je vključil spletne verzije Worda, Excela, PowerPointa in OneNota. Uporabniki lahko svoje dokumente prenesejo na splet. Uporaba programske opreme je mogoča z brskalniki Internet Explorer 7, Chrome (Windows in Mac), Firefox 3.5 (Windows, Mac in Linux) in Safari 4 ali novejšimi različicami. Podprli so tudi večino pametnih telefonov, med njimi tiste z brskalniki Internet Explorer, Safari, BlackBerry, Nokia S60, NetFront, Opera...

58 komentarjev

Windows Media Player 11

Slo-Tech - Danes je Microsoft izdal naslednjo verzijo predvajalnika Windows Media Player 11 (WMP11). Za nekatere to še ni čisto pravi izid, saj je trenutno predvajalnik še v beta razvoju. Istočasno je MTV v sodelovanju z Microsoftom ponudil storitev pod imenom Urge, ki pa je trenutno namenjena samo tržišču v Združenih državah.

Novosti WMP11 zajemajo spremenjen vmesnik, lažje upravljanje z glasbo, integracijo z Urge... Več informacij najdete na uradni strani WMP11, kjer si lahko predvajalnik tudi prenesete. Za vprašanja in odgovore pa lahko uporabite že obstoječo temo.

65 komentarjev

Kontact v MacOS X

Kontact v MacOS X

KDE - Kontact je upravnik osebnih informacij (Personal Information Manager) za namizno okolje KDE, ki bo luč sveta uradno ugledal ob izidu KDE 3.2, torej čez približno mesec dni. Program združuje orodje za delo z elektronsko pošto, koledar, upravljalnik naslovov, beležko, bralnik novic in orodje za povezavo s pametnimi telefoni. Druga različica, ki naj bi izšla 3 ali 4 mesece za prvo, pa bo ponujala tudi rešitev za skupinsko delo.

Pred kratkim je Kontact začel obratovati tudi na operacijskem sistemu MacOS X. Podvig je uspel projektu KDE on Darwin, ki želi programe za KDE prilagoditi za delovanje v MacOS X.

Kdo ve, morda pa bo Kontact kmalu igral pomembno vlogo v Applovem sistemu, tako kot jo že zdaj igra Konqueror, pardon, Safari.

11 komentarjev

Microsoft ponovno pred komisijo ...

CNet - Potem ko je Microsoft s precej sreče in s podporo politiki (v zelencih, se ve) "ušel" kazni onstran luže, se bo na naši strani luže, natančneje v Bruslju, od srede do petka odvijalo zadnje zaslišanje pred sodniki evropske komisije zaradi Microsoftovega domnevnega izkoriščanja monopola - nekaj podobnega kot se je dogajalo z Internet Explorerjem, le da bi naj sedaj bil krivec Windows Media Player.

Srečanje predstavnikov Microsofta in njegovih kritikov (predvsem predstavniki Computer and Communications Industry Association) bo potekalo za zaprtimi vrati, dokončna odločitev komisije pa naj bi bila znana spomladi prihodnje leto, a le če Microsoft do takrat ne doseže dogovora s komisijo. Klik!

14 komentarjev

Media Player za Mac OS X

News.com -

Microsoft je v petek brez velikega pompa predstavil različico Windows Media Playerja 9, ki bo tekla na Mac OS X. Multimedijski predvajalnik je oblikovan tako, da se njegova vizualna podoba kar najbolj sklada s podobo Mac OS X, vsebuje pa tudi plug-in, ki omogoči njegovo zaganjanje in predvajanje datotek kar v brskalniku Internet Explorer, Netscape ali Safari.

Zanimivo je, da Microsoft nadaljuje z izdajanjem Media Playerja za Mace, saj so že pred časom objavili, da Internet Explorerja ne bodo več. Kakorkoli že, nova različica je že na voljo na spletu. Klik!

7 komentarjev

Pregled multimedijskih predvajalnikov za GNU/Linux

Linuxorbit -

Na LinuxOrbit so naredili zanimivo primerjavo najnovejših multimedijskih predvajalnikov za Linux. Primerjali so večino trenutno dostopnih izdelkov, od Totema do VLCC, XMMS in Xmovie programov. Ker je tudi med bralci Slo-Techa precej zanimanja za Linux distribucije, bo tudi omenjeni članek verjetno zanimiv. Klik!

Dodatek: RPM pakete za večino v članku opisanih programov za zadnje distribucije RedHat Linuxa (7.2 ter 8.0) najdete na FreshRPMs.

6 komentarjev

Windows Media Player 9 Final

Microsoft -

Med 120 novimi funkcijami, ki jih prinaša Windows Media Player 9, bo vsakdo našel kaj zanimivega. Verjemite, ne boste se dolgočasili! Skušali smo sestaviti seznam desetih najboljših novosti, a jih je bilo preveč.

Zato smo zbrali dober ducat novih funkcij predvajalnika Windows Media Player 9

 • Hitro pretakanje
 • Mini predvajalnik
 • Novi zvočni učinki
 • Čakalna vrsta
 • Spremenljiva hitrost predvajanja
 • Pogled informacijskega centra za WMA in MP3 datoteke
 • Urejevalnik oznak za WMA in MP3 datoteke
 • Urejanje z glasbenim avtomatom
 • Samodejno pridobivanje informacij
 • Samodejni seznami predvajanja
 • Zapisovanje na CDje
 • Podpora za Windows Media Audio in Video 9
 • Pet vrst vtičnikov
Datoteka je na voljo na MS download...

26 komentarjev

MP3 player v obliki kasete

Overclockers Australia - MP3 playerji se počasi uveljavljajo, saj je vedno več proizvajalcev, ki napovedujejo vedno nove predvajalnike. Kot da to ni dovolj, se tudi na področju MP3 predvajalnikov pojavljajo hibridi (združki). Eden izmed takih hibridov je ta predvajalnik, ki ima obliko kasete. Po lastnostih ne izstopa, vendar nam njegova oblika da vedeti, da je nekaj posebnega. Čeprav je oblikovan v obliki kasete, nikar ne mislite, da je tako oblikovan bolj zaradi lepšega. Nikakor. Predvajalnik ima to posebnost, da lahko igra digitalno glasbo (MP3-je) tudi na kasetofonu. In to brez adapterjev. Predvajalnik preprosto potisnemo v kasetofon in uživamo v glasbi. Oblikovno stvar res izstopa, vendar je njegova oblika hkrati njegova največja pomanjkljivost. Nima ne LCD zaslona, pa tudi skladb ne zna prepoznati. Kljub pomanjkljivostim pa je to še vedno eden izmed bolj izvirnih izdelkov zadnjega časa. Mimogrede: morda se da nekaj podobnega kupiti celo v Sloveniji.

7 komentarjev