» »

Gradnja hise

Gradnja hise

Cazzywak ::

Zivjo
Mene pa zanima kaj se bolj splaca kupit montazno hiso na kljuc ali najti eno podjetje da ti sezida hiso na kljuc.prosmi ce gdo kaj ve nej mal svetuje

Hvala

[če nisi ravno Noe, gradnja hiše ni problem vesoljnega človeštva -- pa še on je gradil barko -OwcA]

Vikking ::

če govorimo o montažnih hišah, potem si že odgovoril na vprašanje! če imaš posebne želje, pa lahko podjetje ki se ukvarja z montažnimi hišami to vključi oz. spremeni! poišči več ponudnikov in se med njimi odloči!

Spajky ::

Če že imaš dnarja na kupu (ali odobren kredit) in že zazidalno komunalno opremljeno parcelo pripravljeno na gradnjo; te bo stala montažna na ključ cca.1000 €/m2, kar pomeni za 120-130m2 visokopritlično z mansardo in vkopano podkletitvijo /zakaj pa ne!=dupla kvadratura, delavnica, garaža, kurilnica ipd. spodaj/ npr.150k €, ki pa jih je treba zelo hitro plačat [vsaj hišo samo] (par mesecev od gradbenega je vseljivo!- TL VSE, manjkajo samo lustri!). Seveda dodatne želje (npr. zlate pipe, marmor in podobne "oslarije") podražijo zadevo in tle ni všteto urejanje okolice in škarpe.

Prednost: hiša je končana in vseljiva zelo hitro in se ne dogaja, da skoz nekaj predeluješ in priziduješ in pol NIKOLI ni končano !!! Je pa treba zelo dobro razmislit o zunanjosti in notranjosti (estetika + funkcionalnost, raje kot da ti žena soli pamet, naj ti kako drugo žensko bitje pomaga, ker če ne, nikad kraja po navadi spremembam načrta pred finalizacijo le-tega- ne vedno!)

Pri hiši zidani (zaradi finančnih dejstev, niso vsi bogato dediščino fasali!), je prednost, pač da lahko gradiš po fazah - koliko denarja je pač na kupu trenutno ... (in to ponavadi traja leta in leta, tudi desetletje ali več...). Isto se ti lahko zgodi tudi z montažno bajto, če nimaš za "na ključ", ker ti praviloma vsi predstavijo kombinacijo, ki se zdi zate najbolj cenovno ugodna v začetku in se potem preseravaš s kvadraturo (večje kot res rabiš) in še leta in leta zadeva ni končana (če je bla samo ogrodje hiše in okna (na zunaj se zdi, da je skor fertik (zmontirajo ti jo kot "puzzle" itak v par sončnih dnevih)!, notri pa skor vse golo! in surovo)

Jest sem si pred leti ogledoval te "fertig haus" današnje dobe (praktično se na videz ne razlikujejo od zidane), si preračunaval stroške in prišel preračunano do rezultata za danes najmanj kot gori sledi! Če se ne odločiš pri montažni na ključ, se ti kaj rado zgodi, da te na koncu košta še več !!! in ti jo domači mojstri še kaj pofušajo! Pa še nekaj je treba pazit, radi ti med površino štejejo tudi banalnosti kot so balkon npr. in 120m2 bajta je v resnici 100m2 ...

Praktično poa skor ni razlike finančno med bajtama na ključ neglede na to al je zidana klasično al pa ne IMHO, Vsaka ima svoje prednosti in pomanjkljivosti! Problem je vedno tolko keša zbrat na kup hkrati !!! in to hitro! Jest bom, če se bom spusti v to avanturo nove bajte, zelo zelo verjetno tle: http://www.kager-hisa.si/ dal naredit, ker sem se pred leti nekaj debatiral z lastnikom in direktorjem firme ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Caligula ::

Za montazno se ziher tud kredit dober dobi. Navsezadnje je to nalozba k ne zgublja vrednosti pa se zlahka se rubi >:D

Jaz si hise sploh ne bom gradil. Iz tistega stekla kokr so razne Applove trgovine pa Trimotovi izdelki,..,.. si bom piramido postavu. :D Za 10% stroskov, protipozarno, protipotresno, mogoce clo brez gradbenega dovoljenja

Pa pride inspektor pa razstavis za 2 dni pol ko gre pa spet sestavis >:D

Pa se marsovci, ko pridejo, pridejo zihr najprej do mene pol.

Drugac bi pa jz na tvojem mestu kr montazno. Ti ne bo treba se napol gradbenik ratat.
Cas je pomemben. Enkrat zivis. Premal je ze tko casa. Kaj sele ce mors skos neki prckat.
Pa da ti zena pol vsakic pamet soli ko kej nagaja da kok si bedno zgradil? :D

V LJ pr gospodarski zbornici je mel al pa ma se mislm da Jelovica razstavlenih par montaznih his pa si pejt pogledat.
Mene so takrat kr preprical.

Pa mas kr neki izbire.

Bo pa zdej ko bomo v EU to tud ceneje verjetno ker na uvozen material ne bo carin,.. (sej lahk da to tud zdej ni blo-ne spoznam se na gradbenistvo)...

Sam ne it sam gradit, ce nisi profesionalc ze tko. Se lahk se ponseecis grdo vmes :'(

cryptozaver ::

Skratka...

Ena osnovna logika velja. Ce mas kes si omisli montazno. Ce ga nimas pa pocasi zidaj.

Cena za m2 dokaj podobne, mogoce je zidava mal cenejsa ce mas fusarje ali pol stvari nardis sam. Samo drzava tega ne dopusca vec tako kot vcasih tako da je za razmislt. Sploh pa ce je tvoja ura bolje placana kot zidarjeva. Zakaj bi lopatal ce lahko placas nekoga, medtem pa ti zasluzis vec?

Kar se pa tice karakteristik (izolacija...): zidava pade na testu v vseh pogledih, razen pri akumulaciji.

Jaz osebno sanjam o tretji varijanti in to je lsena hisa npr Finska varijanta. Ali pa kaksna kanadska.

|CyGNUS-x ::

Mi smo gradili montažno hišo cca. 4 leta nazaj. Vzeli smo lepo kredit (brez njega boš verjetno bolj težko, če pa ti ga ni treba vzeti bi si jaz izbral hišo na ključ in vzel kredit). Ko smo pozidali do prve plate so pripeljali iz Jelovice lepo hišo in inštruktor je lepo prišel zraven, da je nadzoroval delo. Imeli pa smo tesarja pa se ene par ldi, da so nam pomagi, kajti do strehe se pokrije v roku 14 dneh :\ ali kak dan več se ne spomnem najbolj.

Lahko pa ti rečem, da je pri montažni hiši veliko manj trplenja kot pa pri zidani ( fotr povedu :D ). Da ne govorim o toploti in protipožarni varnosti, čeprav se bo kdo oglasil, da takoj zgori, če pride ogenj. Kar seveda ni res, saj sem hotel skurit del plošče pa se ni dalo.

Pimerjava med montažno in zidano je neprimerna. V zidani sem živel cca. 11 let in moram reči, da so stene in podi veliko bolj mrzli kot pa pri montažni. Drugače pa je pri montažni zvočna izoliranost dokaj slaba.

Lp

BigWhale ::

> Drugače pa je pri montažni zvočna izoliranost dokaj slaba.

Jasno, gips plosce se nikoli niso bile dober zvocni izolator... ;>

O teh dveh variantah sem ze jaz razmisljal. Dejstvo je, da je dandanes gradbeni material dokaj poceni in lahko dobavljiv. Takrat ko so nasi 'ocetje' zidali pa to ni bilo, zato so se hise dalj casa zidale.

Zidana hisa je cenejsa. Kar se izolacije tice, je pa odvisno kako poskrbis za zadevo.

Fajn je tudi vedet, da je cena hise precejkrat le polovica investicije. Vsa notranja oprema kasneje nanese se za ceno hise... Ce je hisa malo vecja recimo.

Kredit pa je potrebno vzet tako pri eni varianti, kot pri drugi. No, vsaj meni ;>

Alec999 ::

eno lamersko uprasanje .... a je kje, po monznosti na internetu ksn prirocnik o grdnji hise (kj za telebane :D ) ?

BigWhale ::

Ma... jest sem prenavljal stanovanje bolj tko... Mal sem probal in videl kaj je bilo... Pa je blo hecno. :) Ce bom zidal, bom na istem principu :P

Edini problem je ker v trgovinah kjer prodajajo gradbeni material ljudje ne vedo tocno kaj prodajajo. Vprasas, kaj rabis, da naredis to in ono, pa te mal cudno gledajo... In skomugajo z rameni... :)

ali3n ::

hmmm... potemtakem so časi npr. Gramex-a minili? tam so prodajalci vedeli več o materialih kot zidarji...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

podtalje ::

Jaz prav tako nameravam začeti graditi prihodnje leto in se bom
verjetno odločil za zidano.

Razlogi pa so, kot so povedali že pred mano, gradnja po fazah (toliko kot imaš cekina)
in pa če malo sam organiziraš fušarje, pride vse skupaj ceneje.

cryptozaver ::

Fusarji....

Je mal za razmislt na to temo. Ce imas vec kot 150m2 biv povrsine moras met nadzornika ki ga seveda placas ta pa nadzira in je odgovoren za vse zivo tut izvajalce (uradne). Lahko te prijavi kaksen fovseriten (takih je med slovenclni kar nekaj) sosed, pride inspekcija in preverja kdo ti pomaga pri delu. Obstajajo neke kategorije sorodnikov in sosedov ki ti lahko pomagajo, ostalo je fus... Pa saj ne da bi bil clovk paranoicen ampak vseen - ni vec socializma, ni vec udarniskega dela.

Pa se nekaj. Kje bos nasel nekoga ki ti bo zastonj pomagal pri gradnji cele bajte????? On bo potem spet isto pricakoval od tebe???? Hudic je to. Pri nas doma smo se v tistih cajtih gradili hiso. Fotr je ratu vsestranski mojster jaz brat in mat pa vsestranski fizikalci. Hvala lepa - ne bi se enkrat!!

Gaby ::

Jaz se strinjam s Cryptozavrom. Tudi sama sem bila poleg kot mali otrok pri gradnji hise. Ni lepo. Dalec od tega. Staradva sta garala ko nora, pomagali so pa strici, tete, kolegi, stari starsi.. Nikol ni blo nic dnarja, vedno je blo treba nekaj kupit. Pa gradnja je trajala 4!! leta. Ne hvala. Sama bi imela montazno bajto. In to samo zato, da mi jo nekdo postavi. Kredit se se vedno da dobit. Gradnja hise je meni osebno en veliki suffer! Starsi lahko za nekaj casa kar pozabijo na otroke, ker ne bodo imeli casa zanje.. Iz sluzbe na parcelo! Blek! :)

Caligula ::

My point exactly. So pr kolegih gradil k crne zvine pa kaki se po 10 letih nimajo vsega finisiranga. Tud ne da se ti vec po eni tocki...

Montazna pa kredit pa raj v sluzbi mal bolj delat. Bolj cisto, varno pa nasploh ni tistih crnih presenetljivih scenarijev. Tam se pa lahk skos z Murphyjevimi zakoni jebes..

|CyGNUS-x ::

>>Jasno, gips plosce se nikoli niso bile dober zvocni izolator... ;>

Bil sem 100%, da se bo kak pameten javil in krneki govoril. Sploh veš kako so sestavljene stene montažne hiše?
Odgovor je NE, saj drugače ne bi govoril tako.
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

podtalje ::

Ni treba, da ravno celo bajto narediš sam, prav tako pa tudi ni potrebno, da so
vsi fušarji in jo lahko zgradiš precej hitro.

Lahko samo sam organiziraš in najdeš npr. najugodnejšega za izkop, za elektriko, za vodovod,
sam pa narediš kakšne malenkosti (npr. pobelit pa že zna vsak)

Featur ::

Koliko pa kaj stanejo takšne montažne hiše na ključ. Zelo se mi dopade ta Kagerjeva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Featur ()

BigWhale ::

> Bil sem 100%, da se bo kak pameten javil in krneki govoril.
> Sploh veš kako so sestavljene stene montažne hiše?
> Odgovor je NE, saj drugače ne bi govoril tako.

Ja vem, sem se precej zanimal za montazne hise, ne bos verjel... Toliko o pameti....

... ampak ti pa ne ves kaj je to sarkazem, ne?

Gaby ::

Meni so pa tele hisice tak cute.

Ni ga cez les. Je pa vseskupaj stvar okusa.

|CyGNUS-x ::

No, če si pa res gledal in veš kako je nareta pa ne bi govoril, da je samo iz gips plate.
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

Caligula ::

OK OK a je kdo preveril, ce majo tam pi GZS v LJ se od Jelovice montazne razstavljene?
Ce ja, pejt pogledat pa je.

Sam res, ce nisi lih strokovnjak-dej ne rint v lastno gradnjo.
Ce mas pa froca pa sploh. Raj cajt v froca k v posrane salonitke pa cegle.
Montazna pa je.

Laplace ::

Mene pa zanima kako je pri montaznih z talnim gretjem. Slisal sem, da baje v montaznih ni mozen talno gretje. Ali je to res in zakaj?

Pri gospodarski zbornici pa imate tri montazne hise. Enana je od Lumar-ja, ena od Jelovice in ena od Marlesa. Meni se še najbol zdi funkcionalna od Jelovice ni pa najlepsa.

BigWhale ::

Talno gretje je na stara leta lahko nevarno... Krcne zile pa to... ;)

Laplace ::

Še ena zelo dobra Slovenska stran v zvezi z gradnjo hiš KLIK.

Tu dobite odgovore tudi na taka vprašanja kot je tu.

cryptozaver ::

Talno gretje.

Da ne blo mozno v montaznih hisah - ne vem zakaj ne. Kolega glih sedaj dela montazno in ma - valda talno gretje.

Ki pa je se posebej priljubljeno pri starejsih, ker jih vedno zebe v noge!!!

Ce mate dost $ je dobra varjanta talno gretje kot redondanca. Recimo klasicno centralno na olje ali plin (drzava za plin da subvencijo oz ugoden kredit) in elektricno talno gretje.

Spajky ::

@ Featur: okvirni podatek maš gori naveden glih za Kagerja ... Pri njem ponavadi ni tipske gradnje (vse so unikat!), razen, če vzameš že narjen načrt od kake druge njegove ... Tip je postavu valjda že enih taužent bajt po Evropi v zadnjih 15 letih (od kar je pobrisal z Marlesa), sam zlo malo tle pr nas doma v SLO ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

chrush ::

Odločam se za gradnjo (nakup) montažne hiše na ključ. Zanima me, katere pasti so lahko pri najemanju kredita, ki ti ga nudi recimo Jelovica sama (najbrž se bom odločil zanje) in pri banki. Na katere stvari bi še opozorili pri gradnji hiše na ključ? Že naprej hvala za odgovore.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

cryptozaver ::

Veliko inf. o gradnji in ostalem je najti na gradbenem forumu:

http://www.podsvojostreho.net/vsebina/

Ogromno uporabnikov in izkušenj...

Vikking ::

Nevem nekako ne bi zaupal podjetju, katerih primarna dejavnost je pedikura in prodaja sokov in so imeli v letu 2011 30k EUR prometa. Kar pomeni da do sedaj niso še nič storili in po moje le ponujajo posredništvo pri izgradnji hiše. Mogoče so dobri da ti uredijo nohte, pa da ti prodajo kakšen sok, kar se tiče hiše pa jih ne bi povohal niti od blizu.

Kar pa je najbolj pomembno da ne potrebuješ posrednika ki posreduje drugemu posredniku, kateri potem poišče izvajlca del. Če pravilno razumem, najameš podjetje sabina gornik s.p., katera potem posreduje re/max podjetju d.o.o. ki ti potem kot posrednik poišče nekoga tretjega, da ti izgradi hišo

Na trgu je zelo veliko priznanih izdelovalcev nizkoenergetskioh montažnih hiš ki imajo bogate izkušnje, ter v bistvu pri njih vse urediš. Pot pod noge, greš k vsakemu, da ti dajo neko oceno izgradnje glede na tvoje zahteve. Ko veš pri čem si, pa si izbereš tebi najboljšega oz. cenovno ugodnega ponudnika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vikking ()

T0RN4D0 ::

Lol, precej bedna samo reklama, če še kdo ni ugotovil.

Marko gornik oglašuje "cheap houses", kjer je linkan njegov profil nepremičninskega agenta.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Map ::

Svetujem ti, da malo nadziraš med gradnjo. Če gradiš hišo na ključ samo gledajo, kje bojo prišparali in daje kje premalo cementa itd. Tudi če se pojavi kaka težava npr. kdo kaj zaj*** pa je ena stopnica predolga, druga pa prekratka verjetno ne bodo šli popravlat in lahko imaš zaradi tega slabo narejeno bajto.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup rabljene montažne hiše

Oddelek: Loža
358266 (1173) Stellungnah
»

Gradnja hiše (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14241744 (11211) edi123
»

hiška 60m2 , 40.000€ ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5116462 (14263) TheBlueOne
»

Montažna vs. klasično grajena hiša (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13245090 (27236) Aston_11
»

Montažna hiša- dvojček: help needed! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8019705 (15781) nejcek74

Več podobnih tem