» »

Opel corsa in autoradio

Opel corsa in autoradio

Cuoresportivo ::

Sem se obračam, ker mi na nobenem avto forumu niso znali pomagat. Problem. Imam opel corso 1997 letnik v kateri je vgrajen avtoradio BLAUPUNKT RADIO CAR 300, ki j e povezan z displayem na srednji konzoli. Sedaj sem kupil avtoradio JVC, zadevo so mi vgradili, vendar je tu zdaj nastal problem, in sicer 2:




1. problem

avtoradio si ne zapomni nastavitev kot so npr: nastavitev tonov, postaj, .... Namreč basse in visoke tone je treba vedno znova in znova nastavit ko vžgem avto. Kako bi mogel tisti konektor naret tak zadaj ko je, da bi bilo non stop napajanje ne glede na to ali je kontakt v avtu oz ko je ključ obrnjen. Ali ima tu kdo kakšen predlog oz če je imel že kdo podoben problem in kako ga je rešil.





2. problem

tisti display ko je prej kazal RDS, uro, temperaturo, zdaj odkar sem menjal radio, rdsa ne kaže več. Kaj bi mogel storit, da bi to spet kazalo , je potrebno kaj prelotat oz kak konektor spremenit?? Ima tu kdo izkušnje s tem in kako rešit ta problem.




hvala že vnaprej



še slika radia




še slika avta

lep pozdrav(best regards)

tazi ::

Obrni varovalko na avtoradiju. Meni je pomagalo (JVC si ni zapomnil nastavitev).
lp

Imagination ::

1.problem-ne vem
2.probem-samo določeni avtoradii omogočajo izpis na srednji konzoli v Oplih. Ti določeni avtoradii pa so v zgornjem cenovenem razredu. Tako da se boš moral zadovoljiti z uro in datumom.
--- Če nekaj stvari, ki bi lahko šle narobe, ni šlo narobe, potem bi bilo zanje veliko bolje, če bi šle narobe!

kajzer ::

1 problem: Nekaj v zvezi z dovajanjem nap. nimaš v redu zvezano. Nekako takole: Avtoradio mora biti vedno priključen na napetost (akumulator), ne tako da ko ključ ven potegneš avtoradiu zmaka štroma. Men se zdi da je avtoradio tk nared da ma glavno napajanje skoz priključeno (direkt iz akumulatorja - seveda prek varovalk), in pomožno napajanje, ki mu ga dovede preko kjuča (rele) in takrat se radio ugasne oz. prižge.

Nevron ::

Verjetno so ti narobe zvezali oziroma zamenjali zicko, ki skrbi za konstantno 12V napetost in zicko, ki prekine kadar izvleces kljuc. Za pravilno vezavo poglej v navodila od radija in navodila od avtomobila ter preveri vezavo na evro prikljucku (debela rdeca zica je navdno konstantnih 12V).

Podoben problem sem imel pri vgradnji blaupunktovega radija v polota - sem moral naredit vmesnik, da je zadeva delovala.

xabre ::

RDS zato ne kaže, ker nov radio ni povezan z displejem. Radio ma pa dva 12v kabla, en za spomin, drugi pa za ključavnico. Jaz sem onega za spomin potegnil iz omarice za varovalke, ker je tam vedno 12v napetost.

andHoc ::

Na radiju obrni rumeno in rdečo žičko.

Rdečo daj na rumeno, in obratno.

Več na :

www.avtoakustika.com

LP
...vse je relativno...

boych ::

RDS ti nebo delal, ker je bil povezan z originalnim avtoradijem, zdaj pa je v luftu. Dvomim, da boš kje dobil avtoradio, ki bo mel izhod za tak display.
Sicer pa je to sux ko dajejo te namenske avtoradije v avto, ko pa si zazeliš kaj drugega pa lahko dr*** ku***.

SkIDiver ::

RDS-a ti defenitivno ne bo predvajal na zaslon vgrajen v avto. Kar se tiče pa napajanja pa boš mogu to mal drugač zvezat kukr so ti "majstri" zvezal. Al pa če kupiš avtoradio, ki ne izgubi spomina. Naš ma recimo takega. Lahko ga vzamem vn, dam nazaj notr in je vse isto. Razlika rata samo, če resetiram cel avto z odklopom + kleme na akumulatorju in poskusom štarta motorja. Potem se resetira tud avtoradio. Samo in le v tem primeru. Tvoj na žalost ni te vrste.

matevzm2 ::

Kenwood ima modul, ki omogoca povezavo z Opel racunalnikom. Za JVC pa mislim da tega zal ni.

opc190 ::

Punca si je ravnokar kupla enak avtoradio kot ga imam jaz in se njej ne resetirajo nastavitve ko izklopi avto. Sem pa ugotovil da je pri meni verjetno to povezano z direktno 12V napeljavo, samo ko sem vzel narazen armaturo sem na konektorju videl da so žičke čisto druge barve in pa da ponekod ni samo ena ampak sta celo dve žišči na kontakt ( to mislim tam ko je kabel vezan na ključ ko ga obrneš in se bi naj prižgal/izklopil avtoradio - rdeča žica), pa še na enem sta dve žici pa nevem na katerem ker nimam načrtov od opla za kable.
Drugače pa sem vam najlepše zahvaljujem za odgovore in odločil sem se da se več ne bom sam mantral s tem in bom raje prepustil delo strokovnjakom, mislil sem pač da bom z vašo pomočjo sam kos tej stvari pa me je premalo štromarja skup.:\
Hvala!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako proklopim avtoradio, da ne izgubi spomina?

Oddelek: Na cesti
348372 (4675) rini
»

Menjava in priklop avtoradija

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
145391 (4113) c0dehunter
»

pomagajte-napajalnik/pretvornik (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
657366 (6969) A. Smith
»

[MP3] avtoradio (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7915596 (12205) Damjan Jagar
»

problem s pravilnim delovanjem avtoradia

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
123347 (3154) _Dejan_

Več podobnih tem