» »

Menjava in priklop avtoradija

Menjava in priklop avtoradija

pivovar ::

Imam vprasanje glede priklopa avtoradija.
Iz Opel astre letnik 98 sem vzel original avtoradio in ga zamenjal z novim LG LAC-M3600R s cd-mp3. Seveda je zdaj jasno, da mi na displeju na armaturki v avtu ne kaze vec kar mi je prej pri original avtoradiju in da bo sedaj prazen (ok to sem pricakoval ze pred tem posegom). V armaturni plosci pa se mi prizge opozorilna lucka za napako (mi bo ta skoz gorela; Je to kaj narobe ali le motec faktor s katerim se bom moral sprijazniti?)Ko sem ga priklopil preko ISO konektorjev (2 ISO konektorja) mi cd ok spila postaj pa ne najde. Kot da antena ni priklopljena, ceprav se lepo konekta na novi avtoradio.
Zanima me ali je mozno, da antena sedaj preko novega radia nima napajanja (v kolikor ga potrebuje za ojacevalec; ali ga sploh potrebuje, ker nevem ce je original antena v astri z ojacevalcem )?
Preblem je tudi ta, da postaje ne ostanejo v spominu, ko ponovno vkljucim radio, kar verjetno pomeni, da na spominu (rumen kabel) ni stalnega napajanja.
Ali je to mogoce, da se pri ISO konektorjih iz avta in novim avtoradiu, ki jih v bistvu moras le stakniti skupaj ne ujemajo konektor spomina, napajanje antene?

Ce imate kaj izkusenj s tem bi vas prosil za komentar in kaksen nasvet!!!

AngelOfDeath ::

Kolko jaz vem antena ni v dobenem od ISO konektorjev ampak posebej :)
edit: Slovnica

cybermedo ::

Ja, glede antene, kot je že bilo povedano, obstaja poseben vklop, in sicer ena debela banana, ki se vtakne na skrajni desni hrbni strani radia, torej na drugi strani, kot je ISO konektor in varovalka. Glede displeya - nekateri (dražji) avtoradiji imajo to možnos(vem da imajo nekateri Sonyji to možnost), da so z uporabo adapterjev, ki so seveda posebej prilagojeni vsakemu tipu avta, prikazujejo info tudi na tovarniško vgrajenih displayih avta, pa tudi obvolanske komande se dajo povezat... kolikor vem, tega LG ne podpira. Glede servisne lučke - če je povezana z radijem, je najbrž posledica zamenjave le-tega. V tem primeru ti preostane samo to, da jo pač gledaš. LP

pivovar ::

Ja to je jasno da se antena konekta posebej v avtoradijo in ne preko ISO konektorja in to sem tudi priklopil, vendar kljub temu da je antena lepo in pravilno priklopljena radio ne najde postaj. Zato sumim da potrebuje antena se napajanje, katero pa verjetno preko ISO konektorja nekak ne dobi. ??? kako je s tem???

dëych ::

Tam zravn konektorja za napajanja maš dva kabla, eden je rdeč, drugi pa rumeno. Vse kar moraš nardit je, da ju zamenjaš med sabo. Torej rumen gre na rdečega, rdeči pa na rumen.

joza20 ::

Ne vem kako je z opli letnika 98, smo pa kupili merivo v decembru in nam je serviser menjal radio. Kar komplicirano če se ne spoznaš na elektriko. Kot prvo je bilo potrebno razmontirat plastiko okoli volana in od ključavnice do radia potegnit nek kabel, ki ga je prilotal gor.
Če maš anteno zunaj na avtu(palčko) ne potrebuješ napajanja. Potrebujejo ga druge antene(mislim da digitalne), tiste pa imajo poseben pretvornik na katerega se priklopi elekrtika.

Zaradi nepravilne vezave ti lahko odpove kaka stvar v avtu(daljinsko centralno zaklepanje,el. pomik stekel,...).
Svetujem servis kjer ti bodo zaračunali kakih 5000, al pa pelji do kolega,znanca, ki se malo bolj spozna.
lp

dëych ::

Tle pri astri ni tolk zakomplicirano, jo mam sam in je res vse enostavno. Edino za spomin moraš tista dva kablčka med sabo zamenjat (rumen/rdeč).

joza20 ::

Saj pravim za starejše modele ne vem. Za merivo pa vem da je boral nek kabel od ključavnice do radija spelat. Zakaj nimam pojma.
lp

dëych ::

Verjetno je vlekel za ignition key, da se radio vklopi, ko daš kontakt in da se izklopi ko ključ iz ključavnice potegneš.

gig ::

To je posebnost v Oplih!!! V ISO konektorju je treba prestaviti eno ali dve žici, ne vem točno. Gre pa za pin, ki napaja anteno (če imaš motorček, ali pa aojčevalnik antene) lahko pa ta pin samo odščipneš in bo tudi v redu. Pozanimaj se za katero žico gre. Pri meni je bila modre barve. Ko to narediš pravilno, ti bo na prikazovalniku od avta kazalo uro in datum.0:)

Scorpia ::

Katero astro maš enko al dvojko. Ker so oba modela istočasno izdelovali, astro 1 so prenehal tam enkrat 2000. Zdej če maš astro ta prvi model bi mogu brez problema špilat vse. Zdej pa če maš astro 2 bi raje na servis šel, ker tuki so malce res vse skup kompliciral.

pivovar ::

Gre za 1 astro, .... star model na 4 vrata!
Ce nov radio priklopim in prizgem se pojavi opozorilna lucka v armaturki, ce pa ga izkljucim in odklopim, se pa ugasne tudi opozorilna lucka za napako v armaturki. Kateri kabel naj bi bil za ta signal v armaturko (kaksne barve) ..... bi ga kar odklopil ce lahko...?
Moder kabel iz avta je verjetno napajanje antene ... ali ga naj rocno preklopim na izhod iz radia za napajanje antene .....v kolikor ni ze preko ISO ... glede na to da ne vlece postaj? (verjetno je razlog da ni postaj ravno to da antena nima napajanja oz. je preko ISO konektorja na napacnem pinu?)

kaj menite?

prox ::

Zdravo.
Rabim pomoč pri zamenjavi radia v avtu Daewoo Lanos L. 98.
Sedaj je v avtu default radio AKF-4336eg, in ima nek čuden priključek(verjetno star) in sicer tega:
 konektor

konektor

. Na tej straniklik

Kako bi moral predelat(ali kupiti nov konektor) ta priključek da bi ta delal na rabljenem radiu JVC KD-R35 ki ga mislim kupit.Takšen radio a je brez evrokonektorja. Aja, pa kje se kupi eurokonektor za ta radio, ker ga lastnik baje nima zraven.
Če pa kdo prodaja ali ve za kakšen radio do 30€ z CD, MP3, AUX vhodom in USB vhodom mi pošljite link.
Pri teh vezavah in žicah sem bolj amater, zato je pomoč dobrodošla, upam da boste znali pomagat.

Slike mojega starega radia:






hvala, lp

balocom ::

Ta tvoj novi radijo ima euro konektor, samo je na kablu. Pač tisti konektor rabiš pod skoraj nujno da boš lahko normalno priključu radio. Rabiš pa še en kabel, ta pa skrbi za pretvorbo iz tovarniškega konektorja na euro/iso priklop.
Upam da tole ne bo kdo tretiral kot reklamo: klik
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

c0dehunter ::

Mogoče ve kdo kako je pri Fiat Puntotu, letnik 2000? Ker men tut CD normalno špila, radio pa ne vleče nobene postaje. Se mi je pa, zanimivo, naredilo ene trikrat, da je našlo postajo in potem ko sem pustil tisto postajo pri miru je skos vleklo brez šuma. Potem pa naslednič na istem območju ničesar ne najde ;((
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri avtoradio bi se prilegal ?

Oddelek: Na cesti
71583 (1304) Heavy
»

Kateri adapter za avtoradio alpine -> xplore

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
82093 (1942) WildChild
»

Priključitev avtoradia

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
234943 (4672) dottor
»

Zamenjava Avtoradija Z NOVIM

Oddelek: Loža
233332 (2669) WinXP
»

Ojačevalec v avtu-kako narediti, da se bo izklopil ob vzemu kontakta?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
214574 (4238) dba

Več podobnih tem