Forum » Strojna oprema » "Smrt" moje Asuske
"Smrt" moje Asuske
_spirit_ ::
Včeraj se je ob normalnem delovanju računalnika izklopil ekran... zapru sem računalnik, pregledal če je noter vse ok (in je tudi bilo) ga ponovno vklopil in slišal nekje (vidlo se ni nič) zvoke iskric. Par sekund sem poslušal in kar naenkrat se je zakadilo z matične... Zgodilo pa se je tole:
V glavnem... eno uro sem zračil sobo Bi kdo vedel kje bi lahko bil vzrok za ta dogodek?
p.s. Plošča pa je Asus P4C800-E deluxe
V glavnem... eno uro sem zračil sobo Bi kdo vedel kje bi lahko bil vzrok za ta dogodek?
p.s. Plošča pa je Asus P4C800-E deluxe
- zavaroval slike: Gandalfar ()
Azrael ::
Mogoče odpoved napajalca... Ali je procesor zdržal ? Tole je sicer že za območje somraka, ampak meni se je včeraj ravno tako zgodilo nekaj takega, samo da je bil proc le P100, ki tega ni preživel.
Če imaš garancijo, jo uveljavi.
LP, Azrael
Če imaš garancijo, jo uveljavi.
LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Azrael ()
DjTonic ::
Navijanje je bilo tukaj definitivno prisotno. Ker se ob povišanih frekvencah in voltažah zadeve tudi bolj grejejo, lahko slejkoprej pride do takšnega zaključka. Pri navijanju je vedno pametno Mosfete hladiti, da se ne pregrevajo. Vsaj s pasivnimi hladilnimi rebri, ki se kupijo v kakšni računalniški trgovini. Veljajo tudi tiste od kakšnih CPU hladilnikov, ki jih razrežemo na takšne kose, da pašejo na elemente, ki jih želimo hladiti.
LitleDevil: možno, samo bi prej crknila po 3h ugranja kot pa takoj po vžganem računalniku...
Azrael: ne, napajalec dela. Procesor je tudi vse zdržal. Jutri jo nesem v Comtron.
DjTonic: to niso mosfeti nad procesorjem! celo matično pa tudi ne morem oblepit z pasivnimi rebri...
Azrael: ne, napajalec dela. Procesor je tudi vse zdržal. Jutri jo nesem v Comtron.
DjTonic: to niso mosfeti nad procesorjem! celo matično pa tudi ne morem oblepit z pasivnimi rebri...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _spirit_ ()
LittleDevil ::
_spirit_ zamenjaj to plato z MAX3, res dobra matična.
Ali je mogoče da je bila prisotna voda je kje kapljalo?
LP
Ali je mogoče da je bila prisotna voda je kje kapljalo?
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LittleDevil ()
Saj zdaj imam spet navadno IC-7 noter.
Tudi jaz sem mislim da je kje kaj puščalo, vendar ni blo nikjer nič. Vse suho, vsi priključki suhi, nikjer niti kapljice.
Tudi jaz sem mislim da je kje kaj puščalo, vendar ni blo nikjer nič. Vse suho, vsi priključki suhi, nikjer niti kapljice.
DjTonic ::
Saj vem kje se nahajajo ti mosfeti, ogrog zarez kamor se vstavijo rami... Kaj misliš, da Metal-Oxide-Semiconductor Field Effect Transistor (MOSFET) elementi skrbijo le za napajanje procesorja? Kaj bi bil vzrok za pregretje le teh je težko reči, zgleda, da je prišel premočan tokovni sunek in jih je enostavno "odpihnilo". To je lahko posledica previsokih voltaž in ker je Moč=Napetost x Tok je tukaj prišlo do prevelike moči, ki se je pretvorila v toploto in element ni bil dovolj hlajen se je pač skuril.
Power Mosfet Basics
Power Mosfet Basics
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nasvet glede potencialno skurjene mamaplate (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8739 (7398) | Pyr0Beast |
» | Do koliko ste prišli (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Navijanje | 10098 (6719) | MEDENA |
» | Veliki problemi z voltažo, za katere ne najdem vzroka:(((Oddelek: Navijanje | 2085 (1490) | Death Knight |
» | Kako do čimboljšega delovanjaOddelek: Navijanje | 1982 (1490) | Tugo |
» | Tudi MOSFETi potrebujejo hlajenjeOddelek: Novice / Hlajenje in navijanje | 2329 (2329) | rfmw |