» »

Katere winse na prenosnik P2 266

Katere winse na prenosnik P2 266

Roadracer ::

Zdej ne vem, al bi ta tema bolj spadala v pomoč ali podporo ali sem! Tukaj verjetno bolj poznate operacijske sisteme! Zanima me pa naslednje. Imam notebook:
Armada 3500
PII 266MHz
RAM 64MB
disk 6 GB!
In sem v dilemi ali naložit Win 98SE ali WIN 2k PRO! Pri 2k me privlači hibernate, ker bom s tem prihranil čas za zagon na terenu, 98 pa bojo mogoče delal mal hitrej(če ne bom izklopil servicov v 2k):\ ! Kaj menite vi?:\ :\

kajzer ::

Bolj ti priporočam 98, ker imaš samo 64MB rama. Win 2k ti bodo ves ram porabili sam za windows in ga bo za druga zmankovalo.

glinik ::

Win 3.1 :8)

Kajzer ja sej sem razmišljal da bi dodal še 64 rama. Pri 128 bi mogl pa lepo delat.klinik, pardon glinik ti pa počni rajš kej pametnejšega kot da se tle norca delaš in brezveze poste nabijaš!;( ;( ;(

Ja z 128MB bi pa 2000 že kr laufu.
Drugač pa brobi naložit 2000 gor pa boš vidu kk laufa. Po moje bo to najboljš, da se sam prepričaš.

TribesMan ::

Jest ti svetujem da naložiš 98SE... ker 2000 bodo na tem računalniku zelo počasni. Sploh pa so 2000 zelo požrešni za RAM... tako da odsvetujem. PA še 1GB diska zasedejo, 98 sam 300MB...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Witboy ::

Ja drgac pa tut Win 2k ti bodo v redu laufal... sam se ti pr toko malo rama splača nardit prvo particijo FAT pa velko cca 500MB al pa manjšo pa daš pol page file od W2K gor... Bo hitrej delal... :) Sicer ne full, ampak bo... winsi pa naj bodo na NTFS.

:\ :\ hmm zdej če prav razumem nej jst nardim plac za virtualni ram al kaj? Ne vem točno kaj pomeni page file! Če prov mislm, da je to virtualni ram, zamisel sploh ni slaba! Bom probu! Če se pa motim me pa popravi!:))
2FAST4U

Edelweiss ::

Glede na to,da so Win 2000 vsaj zame naj za namestitev na prenosnik ti za tvojega glede na procesor in Ram priporočam Win 98.Seveda pa je odločitev tvoja.8-)

Microsoft ::

Jst mam 350MHz, 128RAM in 4GB diska. Gor sm dal Win2kPro, pa dela čist kul. Mal je treba počakat pri zagonu, ker pa ni tak moteče, kot glasen disk, ki se dere, da je kr hudo.:8)

Ko si pa enkrat "IN", pol pa del čist znosno. Sam jst nism nč kej fency stvari nalagal gor.;)
Pa tist page file si lahka daš recimo kakih 500MB, sploh če maš dost diska. Sam, če boš imel vklopljen hibernate, pol morš met na disku plac za page file + hibernate. Bom pa zdele pogledal, kol zasede inštalacija... (770MB).
Tako, da predlagam Win2kPro. 8-)

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Spajky ::

Win98se LiTE Eng ! www.litepc.com 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Js sem meu učasih na Celeronu 333MHz, 192rama, 20G in 8.4G disk gor XP-je pa so kr u redu delal (mogoče celo hitreje kot 2000).

Spajky v čem je fora teh lite winsov? Drugač pa sem tud jst mel že na 366 pa 64 rama xp gor! pa so normalno delal razn switch user je kr dost zmatral mašino! Sicer pa sem gledu zahteve za 2k bi mogl pasat!:))
2FAST4U

Witboy ::

ja tist je res nek virtual memory ja :) Ja, XPje bi tut loh teoretično gor dal... vem pa da jst nebi dajal 98 gor... pol grem raje na NTje pa sp6 :)

podtalje ::

Lahko daš pa XPembedded. (sam si sestaviš XPje)

podtalje: a maš kej več informacij o teh windows embedded? Me zelo zanimajo... Ker mem možnost da jih dobim preko MSDNAA...

LP

TribesMan

Spajky ::

Roadracer, fora je v tem, da ti W98lite program ("kupljen") sestavi po želji prirejeno setup mapo (jest mam micro kernel) iz CD-jev, iz katere instaliraš W98; moja mapa je bla 3x manjša od originalne (vsa nepotrebna šara+šminka ven!), pol pa greš v setup iz te mape in pod custom deinstaliraš vse kar ti ne rabi takoj in nato po koncu setup-a inštaliraš samo kar ti rabi, npr. IE5.01 posebej kot program (npr. samo browser kot jest) naknadno! (tam na onem naslovu dobiš tudi XPlite, ki se pa instalira na XP-je kot program in sklestiš npr.kot s TweakUI vso šaro, reverzibilno če treba! na XP-jih npr.).

Taki lahki winsi se hitro naložijo in delajo in so bistveno bolj stabilni in bolj varni (doinstaliraš kritične popravke za IE in OS) in zavzamejo v memoriji cca 32Mb! Seveda za kasnejše inštalacije programov je pametno izbirat čim "lažje" in starejše verzije programov, ki se hitro nalagajo (npr.ACDsee 2.41, AcrobatReader4.0 ipd.)...

Mojih cca.100 programov in programčičev skupaj z winsi 98SE tehta 0,5Gb in se naložijo brez dodatnih startup stvari v 15 sek. (@1,35GHz, 7,2kRpm HD), TL komplet pa v dobrih 20 sek. (pa mam mal ušminkane tipo XP izgled in optimizirano); v tisti mašini pa bi se zadeve dvignile sigurno pod minuto total! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

podtalje ::

Xp embedded so celotni XPji, ki jih lahko sestaviš po kosih.

Najprej na svoj PC naložiš Platform builder, nato pa sam
izbereš, kater komopnente boš naložil. Nato izbreš build image
in zgeneriajo se ti vse potrebne datoteke, ki jih samo presnameš
na nov disk.
(V bistvu je še nekaj korakov vmes. Če rabi kdo pomoč, sam na voljo)

Osnovna funkcionalnost pride cca. 120MB, kjer imaš directX,mediaplayer
in ostale drobnarije.

Tole je pa videt kul stvarca... Si bom malce ogledal... MSDNAA here i come...

LP

TribesMan

Dr_M ::

neki sm gledu okol tega MSDNAA in sm opazu da neki omenjajo da so stvari zastonj pa to...
mi lahko kdo na PM mal bolj po domace razlozi zadevo, pa se ksne povezave bi prosu. :)

lp
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Sami ::

Na tvojem mestu bi naložil Win98SE ali pa dodal še 64 ali 128MB rama in naložil Win2000 ali XP.:D
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Dr_M, zastonj Windowsi so za študente računalniških in elektro šol po sloveniji (za ostale nevem). Prideš v knjižnico, rečeš ka bi mel, pa je. Edin, kar morš nardit je to, da skopiraš dva lista, da si seznanje z pogodbo...
Skratka, če poznaš kazga študenta, ti lahka zrihta...

Sam tale MSDNAA me mal jezi, ker ne morem dobit Win NT. :( Drgače pa Win2k, XP in 2k3 nej ne bi bilo problem dobiti.

by Miha

Jimi ma sej sem jst študent za elektro pa nisem tega vedu! Kero knižnco pa morm obiskat da to dobim? CTK al na faxu? Sicer pa je cuzanje z neta tud lohk zabavno, pa hitrejše! sam licence nimaš pol! Spajki jst sem tist program gledu pa morm rečt da mi še zdelč ni tolk jasn da bi lohk naredu winse k bi lepo delal! A bi mi ti lohk mogoče poslal tvojo mapo+šminko od xp da bo lepo zgledal?:D
2FAST4U

Giller0 ::

jest hodim v srednjo računalniško in nam je profesor predstavil neko ponudbo. plačaš 2000 sit in dobiš kateri koli MS-jev program/OS, ki je bil na tistem seznamu(v bistvu dobiš CD-key, program si pa zdljaš z neke strani.. je pa blo na seznamu ful stvari..). pogodba potem velja 1 leto. najslednjo leto spet plačaš, da podalšaš.. sam bi naj blo sam za dijake in študente rač. šol. a je to tale MSDNAA ?

Roadracer, nevem na kateri šoli si. V MB je takole: klik

Dokler si študent, lahko te stvari uporabljaš popolnoma zastonj. Po tem, ko pa nisi več študent, pa lahko obdržiš OS (ali ostale programe) inštaliran na PCju, samo nesmeš ga pa ponovno inštalirat po prenehanju študentskega statusa...

by Miha

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Server 2003 - mnenje ? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Operacijski sistemi
47030039 (13473) darkolord
»

Windows Vista se bo nalagala hitreje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12511716 (8796) ripmork
»

Koliko minimalno ram-a za Windows XP?

454725 (3821) Jan987
»

Kok časa se vam bootajo Windows 2000?

341763 (1416) bastadu
»

ugašanje z win 2000Pro??