Forum » Strojna oprema » pekač peče preveč časa v idlu
pekač peče preveč časa v idlu
BB4l ::
pozdravljeni!
zanima me naslednje:
v torek sem opazil, da računalnik peče preveč časa v idlu - program v katerem sem pekel (nero ali alcohol) sta zavzemala 100% procesorske moči in računalnik je štekal kot nor. Predlagali so mi update firmwara. Ok, sem updatal in pekač je pekel normalo do zdaj - pridem iz treninga, hočem zapeči CD in spat se ponovi stara zgodba - pekač peče 700mb več kot 7 min in večino časa v idle . Spet updatam firmware, nič, dela počasi. Ne vem kaj naj storim. Pečeni CDji so zapečeni v redu, problem je torej le v času pečenja in "zaposlenosti" računalnika med pečenjem.
Pekač je LiteOn LTR 48125S
LP & že v naprej hvala za odgovore
zanima me naslednje:
v torek sem opazil, da računalnik peče preveč časa v idlu - program v katerem sem pekel (nero ali alcohol) sta zavzemala 100% procesorske moči in računalnik je štekal kot nor. Predlagali so mi update firmwara. Ok, sem updatal in pekač je pekel normalo do zdaj - pridem iz treninga, hočem zapeči CD in spat se ponovi stara zgodba - pekač peče 700mb več kot 7 min in večino časa v idle . Spet updatam firmware, nič, dela počasi. Ne vem kaj naj storim. Pečeni CDji so zapečeni v redu, problem je torej le v času pečenja in "zaposlenosti" računalnika med pečenjem.
Pekač je LiteOn LTR 48125S
LP & že v naprej hvala za odgovore
Lith ::
glej tukaj nekaj club.cdfreaks
mogoče bo pol kaj boljše
mogoče bo pol kaj boljše
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤
err... mybad, sm se zgleda zmotu.
no uglavnem - svet rdeča lučka, pol pa vsake dve do tri sekunde posvet oranžna. CPU je pa skos zaposlen 75-100%
no uglavnem - svet rdeča lučka, pol pa vsake dve do tri sekunde posvet oranžna. CPU je pa skos zaposlen 75-100%
Luke ::
Fora je najbrž v tem, da se ti vklopi PIO. Pejd pogledat v upravitelja naprav, ide ata/atapi controllers in poglej na (najbrž) sekundarnem kanalu, advenced settings, kakšen maš current transfer mode. Če je PIO, izberi DMA, če ti še vedno ne pali, pa pobriš sekundarni kanal, restartaj in moglo bi it.
Če maš rekorder na prvem kanalu (kar težko verjamem), pod nobenim pogojem ne briši tega kanala, ker boš ostal brez sistema.
Če maš rekorder na prvem kanalu (kar težko verjamem), pod nobenim pogojem ne briši tega kanala, ker boš ostal brez sistema.
May the Force be with you!
@luka: deloval je drug nasvet sam zdej me zanima zakaj sploh do tega pride? ker polnega CDja, ki mi ga DVDrom zazna, mi ga RW še vedno ne ali naj vseeno raje nesem na servis?
LP
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BB4l ()
Luke ::
Verjetno bi bilo res najbolje iti na servis (če še maš garancijo), ker če res ne bere, pol ni drugje feler kot v rekorderju.
May the Force be with you!
sej prebere CDje, sam zgleda samo une, k so (igre) na 1 CDju, kr ni mi prebral indycar series, jagged alliance pa normalno. mogoče jebe kej install shield...?
aja, pa ta problem v prepoznavanju CDjev je zgleda le v Verbatim in Sony CDjih. vse ostale namreč prebere normalno
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Strojna oprema | 102951 (27460) | nuclear |
» | Kaj NE kupiti!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 10022 (6346) | jastreb |
» | Poceni prazni CD-ji (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8760 (7006) | Zheegec |
» | Hitrost pekača v XP-jih Pro pade na 16xOddelek: Strojna oprema | 1078 (788) | IFiT |
» | TEAC W540E mi prepočasi peče ! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4742 (3785) | sidney |