Forum » Pomoč in nasveti » Počasna fx 5900 lx (WinFast A350LX) ?
Počasna fx 5900 lx (WinFast A350LX) ?
nAVID ::
Imam zgoraj omenjeno grafikuljo, vendar ne dela po pričakovanjih. Igre štekajo, zaskrbljujoč pa je tudi 3dmark03 score: 4431. WTF !?!
Imam najnovejše driverje, 2500 XP, ASUS a7v8x-x, 512MB, 400W napajalc, probal sem že vse živo, rezultati pa še zmeraj porazni... Kakšna ideja?
Imam najnovejše driverje, 2500 XP, ASUS a7v8x-x, 512MB, 400W napajalc, probal sem že vse živo, rezultati pa še zmeraj porazni... Kakšna ideja?
nAVID do konca....
Caligula ::
Malo po biosu oglej, ce mas vklopljen fastwrite, AGP aperture malo spreminjaj,.. pa ce mas vse skupaj cisto nenavito je to se kar normalen rezultat.
Ta kartica se predvsem navija dobro.
Jaz sem na AMDju 2400 dobil 6200 pik, ko sem jo navijal kot hudic pa pri hudo zluftani kisti.
Skratka navij sistem in kartico pa probaj potem.
Pa v testu izklopi vse antialiasinge,..
To, da ti pa igre stekajo pa namiguje na to, da mas nekje nekaj razstelano. Pa defragmentiraj disk, v ozadju ne laufaj nic, z adawarom si odstrani spyware,...
Ta kartica se predvsem navija dobro.
Jaz sem na AMDju 2400 dobil 6200 pik, ko sem jo navijal kot hudic pa pri hudo zluftani kisti.
Skratka navij sistem in kartico pa probaj potem.
Pa v testu izklopi vse antialiasinge,..
To, da ti pa igre stekajo pa namiguje na to, da mas nekje nekaj razstelano. Pa defragmentiraj disk, v ozadju ne laufaj nic, z adawarom si odstrani spyware,...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Caligula ()
V BIOS-u mam vse zoptimizirano, tko da tukej ne vidim več neke rezerve.
Grafikulja je nenavita, a se mi kljub temu zdi slab rezultat. Folk je po forumu omenjal tam nekje okol 5200 3Dmarks....
Pri testiranju imam AA in AF izklopljen, pravtako tudi Vsync.
Na disku sem nanovo naložil sistem, vendar brez opaznega napredka. A je možno, da je s samo grafikuljo kaj narobe?
Grafikulja je nenavita, a se mi kljub temu zdi slab rezultat. Folk je po forumu omenjal tam nekje okol 5200 3Dmarks....
Pri testiranju imam AA in AF izklopljen, pravtako tudi Vsync.
Na disku sem nanovo naložil sistem, vendar brez opaznega napredka. A je možno, da je s samo grafikuljo kaj narobe?
nAVID do konca....
Dr_M ::
probi z defult frekvencami na graficni, pa mogoce ksne starejse driverje, pa pazi da ne bo meu ukloplen AF ali FSAA.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Ma isti sh*t, ne glede na to, kaj nardim. Sej če kateri driverji, potem bi mogli bit ravno 53.03 "pisani" za 5900.
Ne vem, a naj plato al grafično skoz okn vržem, al pa vse skupaj....
Ne vem, a naj plato al grafično skoz okn vržem, al pa vse skupaj....
nAVID do konca....
Ma ja, inštaliral sem cel service pack za plato, ki vsebuje tudi najnovejši AGP driver...
nAVID do konca....
Grey ::
nAVID:
Kaj je narobe s tabo človek? Zakaj se obremenjuješ s tako nepomembnimi stvarmi kot je 3dMark03? A si z Lune padu? Tile testi ti čist nč pametnega ne povejo razen tega, da se hvalisaš pred frendi v stilu "Uuuffff kok ma moja grafa velik pik v 3dMark03!"
Povej mi, a ti igre štekajo? Tale kartica je ranga R9600XT+ in naj bi ti vse laufal(današnje igre) na 1024x768 4xAA 8xAF. Tko da lepo prosim...s tvojo grafo ni nič narobe mal si nastavitve poglej(če si slučajno imel AA in AF vklopljen med testom) inštaliri driverje in vse ostalo tko kt je treba pa bo.
Predvsem pa ne jokaj če ti kartica ne doseže takih pik kokr pri sosedu!!!!!!
Kaj je narobe s tabo človek? Zakaj se obremenjuješ s tako nepomembnimi stvarmi kot je 3dMark03? A si z Lune padu? Tile testi ti čist nč pametnega ne povejo razen tega, da se hvalisaš pred frendi v stilu "Uuuffff kok ma moja grafa velik pik v 3dMark03!"
Povej mi, a ti igre štekajo? Tale kartica je ranga R9600XT+ in naj bi ti vse laufal(današnje igre) na 1024x768 4xAA 8xAF. Tko da lepo prosim...s tvojo grafo ni nič narobe mal si nastavitve poglej(če si slučajno imel AA in AF vklopljen med testom) inštaliri driverje in vse ostalo tko kt je treba pa bo.
Predvsem pa ne jokaj če ti kartica ne doseže takih pik kokr pri sosedu!!!!!!
Grey: Vem, da je 3DMARK čist sintetičen test ampak en razlog pa zihr je, da nekomu z isto grafo kaže cca. 900 pik razlike. Pa mi ni do tega, da bi se pred frendi hvalu, v stilu ... lej kolk pik mam.. (sem že prestar za to), sam enostavno me zanima kaj jo "bremza".
Igre.. kokr sem probal do zdej, NFS-U mi šteka, GunMetal (v paketu grafične) pa tud ne "leti" po pričakovanjih...
AA in AF imam med testom na "application controlled".
Igre.. kokr sem probal do zdej, NFS-U mi šteka, GunMetal (v paketu grafične) pa tud ne "leti" po pričakovanjih...
AA in AF imam med testom na "application controlled".
nAVID do konca....
nAVID: za nfsu probi NFS-U\3DSetup\3DSetup.exe, pa nastavi svojo graficno pa triple buffer. men je pomagal za moj gf4 4200. zdej dela cist gladko
MKrmec ::
Kaj pa kej RAM napisu si da ga mas 512MB pa nc kerga kok MHz pa nc ce mas kej navitga!!! Ponavad je vse z ramom povezan sej ves prepustnost RAM-a pa to!!! Kako da se to ni noben drug spomnil!!!
Ponavad je vse z ramom povezan sej ves prepustnost RAM-a pa to!!!
ce men dela nfsu v 1024x768 FSAA 2x in AF 8x tekoce z 384mb SDR ramom ki dela na 136mhz in gf4 ti4200, potem bo tut njemu na precej boljsem compu.
ce men dela nfsu v 1024x768 FSAA 2x in AF 8x tekoce z 384mb SDR ramom ki dela na 136mhz in gf4 ti4200, potem bo tut njemu na precej boljsem compu.
boštjan ::
jaz osebno mam majhne problemčeke samo v prvem krogu,kjer so mala zatikanja,polj pa teče kot namazano.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
MKrmec ::
Sej men na 500, 256 RAM, GF2 32MB, 800*600 skor normaln dela!!! Sej se ne gre zato on ma neki druzga sfu***!! Dej se enkrat winse gor pomojem si ksn clovek k ne paz kaj dela, kaj instalera itd.. K bos dal Winse gor pa vse driverje ti bo delal 100 % hitrej k zdej!! Pa vseen poglej kako je kej z RAM-om pa ustimi!!
GUFY ::
AA in AF imam med testom na "application controlled"
nAVID: Probej to med testom izključiti pa povej kakšen je napredek.
nAVID: Probej to med testom izključiti pa povej kakšen je napredek.
GUFY: če to izključim PRED testom, je razlike par pik
MKrmec: Na RAM še nisem posumil. Imam enga no-name, nenavitga, prepustnost imam v BIOSU-u naštiman na default. Kaj bi še z RAM-om lahko naredu?
Ne ne, ni point v tem, da bi imel "balast" na disku. Sem probal tut na novo instalirat sistem, ampak brez uspeha.
Kaj pa kompatibilnost plate z grafo?
MKrmec: Na RAM še nisem posumil. Imam enga no-name, nenavitga, prepustnost imam v BIOSU-u naštiman na default. Kaj bi še z RAM-om lahko naredu?
Ne ne, ni point v tem, da bi imel "balast" na disku. Sem probal tut na novo instalirat sistem, ampak brez uspeha.
Kaj pa kompatibilnost plate z grafo?
nAVID do konca....
Hja to je pa res čudn...da ti NFS: U šteka. Js mam P4 2.4, 512 RAMa in FX5200 pa mi na vse high, vsi efekti ne šteka. Sistem je dokaj podoben tvojemu samo da imaš ti zelo močnejšo kartico. Moj bratranec ima Radeon 9600XT pa mu dela NFSU na 1024x786 4xAA 8xAF brez štekanja...tko da teb bi tut moral. Nemogoče da ti šteka.
Možn da je tist model, k je prjavu da ma tolk velik pik, u ibr navito mašino. Zdele glih gledam test kartice in je testirano na P42.4@3.3 pa doseže 5500 pik tko da je najbrž s tvojo kartico vse u redu.
Kompatibilnost pa dvomim da bi bla, ker bi se sigurno tut kaki drugi simptomi kazal.
PS: najdu še en test s procesorjem Athlon XP2800+ in doseže 4810 pik. Tko da brez panike to je tvoj procesor kriv. Glede NFSja pa probi kej zrihtat s kartico je vse v redu.
Možn da je tist model, k je prjavu da ma tolk velik pik, u ibr navito mašino. Zdele glih gledam test kartice in je testirano na P42.4@3.3 pa doseže 5500 pik tko da je najbrž s tvojo kartico vse u redu.
Kompatibilnost pa dvomim da bi bla, ker bi se sigurno tut kaki drugi simptomi kazal.
PS: najdu še en test s procesorjem Athlon XP2800+ in doseže 4810 pik. Tko da brez panike to je tvoj procesor kriv. Glede NFSja pa probi kej zrihtat s kartico je vse v redu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Grey ()
Grey: No, zanimiv je to, da sem imel jaz nedavno tut FX5200, ki mi je pa pri NFS-U šteknila na istih "mestih", kot mi zdaj FX5900.
Zna bit potem res povezan s procesorjem. V podobni temi - "Gigabyte Fx 5900 XT-problem" je bilo govora o podobnem problemu kot je moj, ampak ko je model (NEO_16) testiral na drugem sistemu (p4 2, 6 fsb 800), je bil pa problem rešen...
Zna bit potem res povezan s procesorjem. V podobni temi - "Gigabyte Fx 5900 XT-problem" je bilo govora o podobnem problemu kot je moj, ampak ko je model (NEO_16) testiral na drugem sistemu (p4 2, 6 fsb 800), je bil pa problem rešen...
nAVID do konca....
Možno je tud, da se najbolj razumejo ATi -AMD ter Intel-nVidia. Za pike v 3dMarku03 sem pa prepričan, da je povezano s procesorjem in ne z grafično kartico.
Kje ti pa šteka v NFSU? Men včasih zaštekne z skoraj neopazno hitrostjo, ko pridem na vodne površine in ko se pojavi dim od gum. Pri bratrancu isto(ima R9600XT). Tko da če misliš to štekanje, je to napaka v grafičnem pogonu NFSUja. So don't worry be happy . Razen če maš še kake probleme...
Kje ti pa šteka v NFSU? Men včasih zaštekne z skoraj neopazno hitrostjo, ko pridem na vodne površine in ko se pojavi dim od gum. Pri bratrancu isto(ima R9600XT). Tko da če misliš to štekanje, je to napaka v grafičnem pogonu NFSUja. So don't worry be happy . Razen če maš še kake probleme...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Grey ()
Možno je tud, da se najbolj razumejo ATi -AMD ter Intel-nVidia.
a dej no. ves kdaj je amd naredu zadnji chipset za svoje procesorje.
drugac pa dobr vem kaj si hotu povedat, ne use u isti kos metat, ker procesorji nimajo veze s kompatibilnostjo, ampak je ta to kriv chipset.
a dej no. ves kdaj je amd naredu zadnji chipset za svoje procesorje.
drugac pa dobr vem kaj si hotu povedat, ne use u isti kos metat, ker procesorji nimajo veze s kompatibilnostjo, ampak je ta to kriv chipset.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
No ja to maš prav, sam za njegove točke pri 3dMark03 pa je kriv procesor. Js mam Intela in se raj držim nVidie. Nism proti ATiju, ker ma hude grafične kartice in kvalitetno sliko, sam driverji so me prevečkrat izdal v preteklosti. Zato se ga zdej, dokler ne bo bolje, izogibam. Sicer je pa trenutno najboljši in najbolj stabilen chipset za AMDje nForce 2 Ultra 400.
Ko procesor navijem na 2,2 GHz, dobim za cca. 100 pik boljši rezulat. Nabor je pa VIA, možno da se ta ne ujame najbolj z nVidio.
nAVID do konca....
No vidš ni problem v grafični...to se vsem dogaja je blo tut na testih povedan. No need to worry.
Caligula ::
Fantje, nocem zaceti vojne ampak znan je, da Nvidiine kartice v primerjavi z ATIjevimi pri zahtevnih scenah kot je dim in podobno, dozivijo veliko mocnejsi udarec pri FPSjih kakor Radeoni. Jaz sem to zelo dobro videl v primerjavah 5900LX in Radeona 9700 in pa sedaj ko imam 9800 PRO.
Tudi v bencih pri kakih nature scenah Nvidiam tam veliko bolj dramaticno upade FPS kot Radeonom.
Skratka malo vec tezav imajo s prebavo takih kriticnih situacij.
Verjetno pa lahko kak dober Pentium s hipethreadingom malo popravi.
Se enkrat, govorim kar sem opazil sam in ne se zdej ATI pa Nvidia fani zacet z blatom obmetavat.
Ce ma kdo izkusnje z direktno primerjavo v konkretnih situacijah kakor je ta in dobi nasproten rezultat naj to pove.
By the way, takrat je blo to probano najprej v mojem AMDju 2400 in potem na takratnem bratovem Intelu 2.6 (800) s hiperthreadingom.
Tudi v bencih pri kakih nature scenah Nvidiam tam veliko bolj dramaticno upade FPS kot Radeonom.
Skratka malo vec tezav imajo s prebavo takih kriticnih situacij.
Verjetno pa lahko kak dober Pentium s hipethreadingom malo popravi.
Se enkrat, govorim kar sem opazil sam in ne se zdej ATI pa Nvidia fani zacet z blatom obmetavat.
Ce ma kdo izkusnje z direktno primerjavo v konkretnih situacijah kakor je ta in dobi nasproten rezultat naj to pove.
By the way, takrat je blo to probano najprej v mojem AMDju 2400 in potem na takratnem bratovem Intelu 2.6 (800) s hiperthreadingom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Caligula ()
boštjan ::
no tega zatikanja v igri pri dimu in vodi jaz na moji 5900Sp od MSI nisem opazil,navita ali nenavita.igram pa na 1280X1024 in 2XAA in AF,ter vse na high detail.Mogoče pa mi je riva tuner pomago ,kjer sem dal za pixel in vertex shader force 2.0.probaj še s riva tunerom
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boštjan ()
bozickus ::
posluš.
Imaš mašino ena a, tu pa te tarejo pike in pikice.
Glej, povej, kako ti dela Far cry z vsem na Very High?
Jest imam AMD Athlon 2000 pa fx5900XT in dela krasno. Jeb... pike, samo da zadeva dela.
Zdej stvar je tud taka, da, če imaš še 20 stvari vžganih dodatno,tudi ne vem kak računalnik, ne bo super delu.
Če s tem, kar imaš nisi zadovoljen
boljšega vreden nis
Imaš mašino ena a, tu pa te tarejo pike in pikice.
Glej, povej, kako ti dela Far cry z vsem na Very High?
Jest imam AMD Athlon 2000 pa fx5900XT in dela krasno. Jeb... pike, samo da zadeva dela.
Zdej stvar je tud taka, da, če imaš še 20 stvari vžganih dodatno,tudi ne vem kak računalnik, ne bo super delu.
Če s tem, kar imaš nisi zadovoljen
boljšega vreden nis
mrTwelveTrees ::
ma joj, kupujete grafo za velike denarce, za plato date pa kok ?! madona... a7v8x-x je šrot..
še niste slišal pregovora; malo denarja - malo muske...
še niste slišal pregovora; malo denarja - malo muske...
mrTwelveTrees: a7v8x-x plata ni slaba, problem je le v naboru VIA KT400, ki očitno ni najbolj "prilagojen" mojemu FX-u. Če je zadeva budget, še ni nujno, da je slaba...
nAVID do konca....
Lee_Nover ::
err .. LX verzija se bl slabo navija .. XT verzija je zlo OCbilna zarad 2.2ns rama
ce ne rabs VIVO si se rahlo zaj. z nakupom ... se je treba prej pozanimat
no ja .. mogoce ti zamenjajo kartico ..
ce ne rabs VIVO si se rahlo zaj. z nakupom ... se je treba prej pozanimat
no ja .. mogoce ti zamenjajo kartico ..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 3d mark 2003 (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Navijanje | 32965 (17112) | R33D3M33R |
» | Slabi rezultati: Aquamark3Oddelek: Navijanje | 1469 (1300) | CoolBits |
» | Leadtek WinFast Geforce 6800 in nadležni piski (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 7025 (4385) | cpu |
» | Gigabyte Fx 5900 XT-problemOddelek: Navijanje | 1267 (1119) | Fury |
» | Vse za Radeon 9800SE! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4385 (3249) | Tilen |