» »

Uničenje podatkov na disku/zapis informacije o FAT32 particiji na disk z NTFS particijo

Uničenje podatkov na disku/zapis informacije o FAT32 particiji na disk z NTFS particijo

ZLOky ::

Stvar je sledeča:

Na disku sem imel WinNT4.0 (v službi, LOL, ne sprašujte zakaj!) in sem po pomoti zagnal eno priponko v pošti s končnico *.pif, verjetno virus/črv. Nato začne disk mlet in mlet..., pa jaz prekinem to v Task Managerju in lepo resetiram računalnik (soft). In že se začnejo problemi. Pri zagonu Winsow se je le ta ustavil tik pred tem ko bi moralo ponuditi "press Ctrl-Alt-Del to log on", se pravi ozadje je bilo zeleno in ničesar drugega na zaslonu.

In to še ni vse.

Potem grem h kolegu naredit en antivirusni CD z (budalo Jaz) Norton Antvirus programčkom. In nato vtaknem CD v moj računalnik in jaz bedak zaženem RESCUE.EXE namesto NAVDX.EXE. Nato parkrat pritisnem ENTER, ne da bi bral kaj bo naredilo, ker sem pač mislil RESCUE=rešit, da bo rešilo disk. Naredilo je pa sledeče; na CDju sta bili datoteki partinfo.dat in bootinfo.dat, se mi zdi. Ti dve datotek sta pa od diska od kolega, ki mi je naredil ta CD, se pravi inforamcija o FAT32 particiji od njegovega diska. In ti datoteki sta se zapisali na moj disk z WinNT4.0 in NTFS particijo. Nato je šlo vse po zlu.

Podatke sem probal rešiti s Easyrecoverjem. Skoraj vse podatke najde in si jih posnamem na drug disk. Večina podatkov so datoteke od SolidWorksa, problem pa je v tem, da jih program ne odpre, datoteke ala .pdf, .doc, .xls pa so "zmazki". V glavnem nič koristnega.

Nekatere slikce in .htm datotek pa normalno lahko odprem, ne da bi te vsebovele kakšne zmazke. Seveda teh datotek ne potrebujem.

Aja, v EasyRju so večinoma podatki crosslinked, čeprav potem ko sem zjeßal disk, nisem več nič pisal na disk.

Pa še to. V EasyRju prepozna disk kot dve FAT32 particiji z eno Unknown particijo. Disk sem pa prečesal od sektorja 0 (nič) do ta zadnjega sktorja.

A je še kakšna druga rešitev???


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako razdeliti 250GB disk? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
515785 (4898) bajsibajsi
»

Backup na NTFS particiji (disku) - peka v linuxu???

Oddelek: Programska oprema
16757 (646) moj_nick
»

? spremeniti FAT32 particijo v NTFS, ne da bi formatiral? Help!

Oddelek: Operacijski sistemi
112595 (2371) ZLOky
»

Star rac+nov disk=tezave

Oddelek: Pomoč in nasveti
111257 (1084) Simulacrum
»

Win98 & Win NT dual boot

Oddelek: Pomoč in nasveti
51047 (1013) su37

Več podobnih tem