Forum » Elektrotehnika in elektronika » Kako postimati ojacevalec - vse je v SMD?
Kako postimati ojacevalec - vse je v SMD?
Trancedeejay ::
LP
Doma imam ojacevalec za JAMO E6SUB - aktivni woofer in ta ojacevalec ne dela, transformator dela brezhibno, ko pa sem na izhod priklopil zvocnik je slisati samo zelo tiho brnenje(komaj slisno), normalno za pac vklopljen ojacvalec, vendar ko dam na vhod signal in povecujem volume se ne zgodi nic, vedno komaj slisno brni z enako jakostjo. Vezje je narejeno z LM3886 cipom, na SMD-ju se ne pozna nic. Vezje ima poleg ojacalnega dela tudi vezje za spreminjanje faze in rezanje frekvence in pa volume.
Doma imam 2 ojacevalca, oba pokvarjena, tako da rezervne dele imam, mozno pa je da je sel cip po gobe pri obeh. Je mozno s fenom pogret da vzamem cip ven,brez da bi poskodoval vezje?
Lahko bi uploadal tudi slike vendar ne vem kam.Lahko jih posljem na kaksen naslov, tako bi videli kako stvar sploh zgleda.
Have a nice Day
Matt
Doma imam ojacevalec za JAMO E6SUB - aktivni woofer in ta ojacevalec ne dela, transformator dela brezhibno, ko pa sem na izhod priklopil zvocnik je slisati samo zelo tiho brnenje(komaj slisno), normalno za pac vklopljen ojacvalec, vendar ko dam na vhod signal in povecujem volume se ne zgodi nic, vedno komaj slisno brni z enako jakostjo. Vezje je narejeno z LM3886 cipom, na SMD-ju se ne pozna nic. Vezje ima poleg ojacalnega dela tudi vezje za spreminjanje faze in rezanje frekvence in pa volume.
Doma imam 2 ojacevalca, oba pokvarjena, tako da rezervne dele imam, mozno pa je da je sel cip po gobe pri obeh. Je mozno s fenom pogret da vzamem cip ven,brez da bi poskodoval vezje?
Lahko bi uploadal tudi slike vendar ne vem kam.Lahko jih posljem na kaksen naslov, tako bi videli kako stvar sploh zgleda.
Have a nice Day
Matt
zlabo ::
Preglej ostale elemente, drugače poskusi menjati čip. Sam sem imel podoben problem, ko sem bil preveč štorast, sem rihtal pri glasbenmu stolpu, k ventilator ni delal, pa sem meritve delal pri prižganem, vse sem mel razdrto, pol je pa napajalna ploščica se dotaknila ohišja in je sam nehal delat (faza je prišla na ohišje, tok je stekel prek čipa), na vezju se na zunaj ni nič poznalo, le v žepu je blo 8k SIT manj.
Pomeri napajalno napetost na čipu, pomeri signale (če nimaš osciloskopa nesi kakšnemu elektrobniku)
Če misliš z uno pištolo za vroč zrak, boš prej ploščico uniču, kot pa kej odlotu. Če nimaš doma opreme za spajkanje in razspajkanje raj nesi kšnemu elektroniku pa ti bo naredu za en pir
Pomeri napajalno napetost na čipu, pomeri signale (če nimaš osciloskopa nesi kakšnemu elektrobniku)
Če misliš z uno pištolo za vroč zrak, boš prej ploščico uniču, kot pa kej odlotu. Če nimaš doma opreme za spajkanje in razspajkanje raj nesi kšnemu elektroniku pa ti bo naredu za en pir
Trancedeejay ::
Ojacevalec bom ze sam postimal, samo nikjer ni za dobit cipa LM3886 - mogoce ve kdo kje bi se ga lahko dobilo? V HTE ga ni, tudi v IC ne, pa tudi v Delkotu ne - damn
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
slawc ::
to je cip firme national semiconductor, pojdi na njihovo stran, poisci ta cip in si naroci free sample
LP,
Slawc
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Hi-Fi] - Fizikalna razlaga pri napajalnem kablu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10650 (5826) | Trancedeejay |
» | Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 29532 (14856) | CoolBits |
» | Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9911 (8891) | Trancedeejay |
» | OjačevalecOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2766 (2525) | stromar |
» | Skuril ojacevalecOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2251 (2036) | stromar |