» »

Varcevanje financ

Varcevanje financ

antonija ::

Katera je po vasem mnenju (trenutno) najugodnejsa varianta za varcevanje denarja? Tle mislim predvsem za recimo studente in podobno (mogoce nekaj 10kSIT/mesec, ce je sreca). Pa "stunfi" in "pod povstrom" odpadejo, neki kar naj bi vsaj obdrzal vrednost al jo pa se clo zvisal.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

LoneWolf ::

Veliko je odvisno tega, za kak namen varcujes in kdaj bos rabil denar. Varcevat kar tako malo - to je bolj slaba taktika.
Studentariji bi za te zneske priporocal kak obvezniski vzajemni sklad, nekaj v stilu KD Bond. Tveganja prakticno ni, donos je skoraj garantiran okoli 10% letno, priporocena doba varcevanja pred zacetkom crpanja tri leta ali vec (predvsem zaradi obdavcitev na kapitalski dobicek). Ce vas ne zadane infarkt in zagrabi panika ob pogledu na kaksno leto negativnega donosa, so moznost tudi uravnotezeni ali celo delniski skladi, vendar je priporocljiva daljsa doba vlaganja. Kaj vec za studente IMHO ni. Nikar pa v kaksno banko delat vezave, to je mimo in danes v skodo varcevalca.

antonija ::

Kaj pa za malo starejse studente ki so ze skor koncal faks in gledajo v oci zaposlitvi in seveda ureditvi svojega bivalisca... A so tiste stanovanjske varcevalne sheme za kej? En kolega je to probu pa mu ni nc kej vsec...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Vice ::

stanovanjska varcevalna shema = rentno varčevanje;)

LoneWolf ::

Ce si se na koncu studija na faksu spomnil, da bi bilo zdaj dobro dobit kaksno stanovanje, potem ne isces varcevanja. Ti isces kredit, ali pa bogatega strica v Ameriki.
Stanovanjske varcevalne sheme ti omogocajo pridobit namenski kredit po nekoliko bolj ugodnih pogojih, po dolocenem casu varcevanja (par let) in rednega vlaganja sredstev. Nekaj si sam privarceval, nekaj pa ti primakne banka v obliki kredita, ki ga moras seveda vrnit z obrestmi. Ni to nobena carobna palicica, se vedno imas stanovanje na kredit in odplacujes precej let.

antonija ::

Juj, nism jst mislu zdej v dveh tednih stanovovanje nabavt...:8) To ze vem da nekak ne bo slo, sam recimo ce pa vem da bom meu za recimo najmanj pet let dokaj redne prihodke, od katerih bi lahko recimo 20-30kSIT primaknil k kaksnemu varcevanju, bi se pa v nekaj letih ze nabralo toliko da bi s pomocjo kaksnega kredita (strica v ameriki nazalost nimam, bi pa tud svicarski biu cist dober, sam tud te srece nemam:'( ) ze lahk neki dobu kar bi biu en zacetek. Sam pol je jeba ker okol 10let nebi meu kej velik dnarja ker bi odplacevau krdit....:(

Ampak recimo da je stanovanje samo en dolgorocni cilj ki nima ravno najvisje prioritete, kaj bi potem en tak fant naredu z dnarjem namest da ga kuj zapravi oz. nese na banko/spravi pod povster?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

root987 ::

Kot dijak prvega letnika imam denar v Abanki ter tam varčujem. Nimam kake štipendije ali kakršnih koli drugih rednih prihodkov, vendar pa mi na mesec oz. dva ostane približno 10k, ki jih potem naložim na banko. Zdej pa moje vprašanje: obstajajo kakšne druge metode varčevanja z višjimi obrestmi ter možnostjo, da denar, ki sem ga vložil dvignem kadarkoli (kar bo v roku naslednjega leta ali dveh zagotovo nujno)?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Vesoljc ::

> Kot dijak prvega letnika imam denar v Abanki

sem prebral: v Abitki :D

teli slotehovci niso normalni 8-)
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

DMouse ::

root: dve besedi: KD Bond
Če boš šel danes za eno ali 2 leti kupovat navadne delnice, je zelo verjetno, da se boš za glavo prijel ko jih vnovčiš.

MadMicka ::

A pa sploh kdo bere, kar folk napiše? Pršparajo cca 10 k na mesec, pa še to ne nujno zmeri. In vi bi zdej vlagal na borzo? A ste čist zmešan? :D

Polagi na banko. Če si zihr, da bo vsak mesec neki malga, lahko tud skleneš modro varčevanje, kot temu rečejo na NLB, vsak mesec nekaj položiš, dlje ko varčuješ višje so obresti, odpovedni rok pa je par mesecev.

Vice ::

root brez zamere za to leto ali dve rajši razmišljaj kako bi še dodatno povečal input ker s tistim kar maš ne boš veliko pridobil, za kakšno žurko več boš imel to je pa vse.

Vice ::

MadMicka neki si še pozabil:
vlagal na borzo za leto ali dve >:D

p.s. no offense ;)

root987 ::

Hm... Okej, bom pa še počakal nekaj let ter potem naredil kaj bolj donosnega... Sicer pa se mi je kar zdelo da za te vsote, ki jih imam jaz, ne moreš ravno bog ve česa narediti z denarjem. Hvala vseen.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

DMouse ::

A pa sploh kdo bere, kar folk napiše? Pršparajo cca 10 k na mesec, pa še to ne nujno zmeri. In vi bi zdej vlagal na borzo? A ste čist zmešan?

Kaj točno te pa moti pri borzi? Kot verjetno veš, je možnosti vlaganja na borzi več, ena od njih so obveznice oz. obvezniški vzajemni sklad kot npr. KD Bond. Torej, kaj točno te moti pri obveznicah in zakaj je po tvojem banka (z nekajmesečnim odpovednim rokom?!? :\) boljša izbira?

Jaffa ::

Ne banke ! Banka ti še realne vrednosti denarja ne ohrani ! Se pravi, je inflacija večja od donosa. Tud stanovanjska shema ni glih to kar bi mogla bit oz. je bolj v obrnjena v prid tistim, ki jo ponujajo. Finta je pač v tistem kreditu, sam če bi vsi hotli po teh letih kredit vzet, to nekako ne bi zneslo...

Najboljše so zdaj res skladi !!! Al pa borza, za kaj bolj hitrega, sam morš pa met malo več informacij... Pri skladih morte vedet, da gre za bolj dolgoročno varčevanje. Ker kot je že nekdo omenil, lahko kakšno leto tud delajo minus, ki pa se na dalšo dobo (3 - 5 let) izniči. Pri nas je res davek na dobiček, se pravi se 3 leta res ne splača dvigat denarja. So pa tudi tuji skladi, ki jih že tržijo nekatera podjetja pri nas.

Še nekaj: Ne čakat !!! Vsaj kar se tujih skladov tiče, ne ! Zdaj so delnice zelo poceni, bile so že tudi 100% dražje, pa je Bin Laden nardil svoje. Se pravi, so na razprodaji. Naši skladi so pa tak tak glede tega. Imelo so veliko donosnost, ker so bile delnice naših podjetij podcenjene in so zdaj prišle na neko normalno raven. Takšnih donosov, kot jih je imel Galileo od KD-ja ne bo več...

root987: Če te kaj več zanima, PM me...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Vice ::

DMouse pri tem ni nič narobe samo problem nastane če se ti odločiš za (vačevanje) bolj obogatitev nizkega zneska za dobo majšo od 3 let ker potem imaš veliko verjetnost da v letu ali dveh boš imel manj kot pa si vložil posebno pri raznih skladih - davek ti oklesti bogastvo.;(

LoneWolf ::

Tu notri se je pojavilo par kapitalnih neumnosti, ocitno je borza za nekatere se vedno bavbav.

Madmicka, KD Bond ima vrednost tocke vzajemnega sklada trenutno 2.699,94 SIT - to je najmanjsi znesek, ki ga lahko vlozis. Vse ostalo tece popolnoma enako kot ce bi vlozil par mio, ni nobene razlike, razen seveda tega, da pri 10k vlozka ne gre pricakovat par 100k dobicka. Iz vzajemnega sklada lahko dvignes vlozek kadarkoli, v roku par dni. root987, ne glede na majhne zneske lahko se vedno obracas denar na bolj pameten nacin. Ce se ne boste naucil tudi z majhnimi zneski pametno delat, boste zmeraj ostal na majhnih zneskih.

Kot sem ze omenil zgoraj, KD Bond ima pricakovano letno donosnost okoli 10%, banka ti za polog na TRR daje obresti 0,75% letno (NLB), inflacija v Sloveniji pa se giblje okoli 5%. Ce dajes v banko na racun, imas po enem letu realno prbl. 4.75% MANJ denarja, pri vlaganju v najbolj konzervativen obvezniski sklad pa realno okoli 5% VEC. Ce se kdo resno razmislja o polaganju sredstev na racun v banki, ima ocitno prevec denarja ali pa resno potrebuje izobrazevanje s podrocja upravljanja osebnih financ. Na bancnem racunu imas danes toliko, kolikor rabis za sproti - vse, kar je vec, izgublja na vrednosti. Na kapiram tega, a ni skoda delat na sihtu ali dajat na stran pri stipendiji, da se potem takole po neumnem mece denar stran?

Vice, zaradi davka nikoli ne bos imel manj kot si vlozil, tudi ce dvignes prej kot v treh letih. Davek se obracuna od *dobicka*, ne od glavnice. Davek ti bo zmanjsal donos. Manj bos imel, ce bo v casu vlaganja tocka sklada padla in bo negativen donos (pri obvezniskih skladih izredno redko, pa se to na zelo kratka obdobja, najvec par dni), ali pa ce bos dvignil vlozek zelo hitro, ze po mesecu ali dveh. Pri vstopu v vzajemni sklad oz. nakupu tock namrec placas provizijo (v KD Bond in obvezniskih skladih 2%, drugje obicajno 3%), in dokler ta 2% ne pokrijes iz dobicka imas dejansko izgubo. Tudi zato se priporoca daljsa doba vlaganja, poleg dejstva, da si po vec kot treh letih oproscen davka na dobicek.

Vice ::

Lone noben ni tukaj bebav vloži ti v tvoj KD BOND 100 jurjov za leto ali mogoče dve pa boš videl koliko boš po odbitem davku na dobiček dobil ven z razliko od npr vezave v banki mogoče 100 sit. Tukaj govorimo o majhnem znesku in ne miljonskih zneskih pa še to je za manj kot 3 LETA. In ne vem kaj je toliko besed okoli KD bonda ki je po donosu med najslabšimi.:\ s tistim procentom ki ga pridobiš pri odbitku vstopne provizije bi v primerjavi z donosom ostalih skladov lahko rekel da je bebava primerjava.

p.s. ja res je manj kot pa si vložil bi moral dati v narekovaje da nebi kdo vzel dobesedno sem pač mislil da ne bo se kakšen tak našel sory;)

DMouse ::

In ne vem kaj je toliko besed okoli KD bonda ki je po donosu med najslabšimi.

Seveda ne veš, če pa ne veš bistvenih značilnosti in razlik med skladi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DMouse ()

LoneWolf ::

Vice:
100 jurjev v KD Bond:

O KD Bond je toliko govora zato, kar je obvezniski sklad in kot tak z zelo majhno stopnjo tveganja, ki je povsem primerljiva s tveganjem v banki. Seveda ima kot sklad z majhno stopnjo tveganja tudi donose, ki so med najmanjsimi, so pa zato zanesljivi, za razliko od donosov uravnotezenih in delniskih skladov. Ker govorimo o varcevanju studentov in minimalnim poznavanjem borze, je dobra predpostvka da se gre za varne nalozbe.

Kar se tice donosov, evo:

Vlozek: 100.000 SIT.
Doba varcevanja: 1 leto.
Inflacija: 4.8%
Ohranjanje vrednosti vlozka po 1 letu: 104.800 SIT
(toliko moras dobit ven, da ti vsaj inflacija ne pozira denarja in koncas realno z manj, kot si zacel)

KD Bond:
Trenutni letni donos: 9,72%
Po odbitju 2% vstopne provizije: 98.000 SIT
Po enem letu: 107.525 SIT.
Davek na dobicek: 30% od 7.525 SIT = 2.258 SIT
Koncni znesek po 1 letu: 105.267 SIT

Ceprav si placal tako vstopno provizijo kot davek na dobicek, imas se vedno vec denarja z upostevanjem inflacije vred. Na daljsi rok (3 leta+) se lahko izognes tako davku na dobicek kot zmanjsas vpliv vstopne provizije, in bi imel po treh letih povprecni letni donos 9.814 SIT, skupaj 29.443 SIT.

Nova ljubljanska banka, polog na racun:
Letna obrestna mera: 0.75%
Koncni znesek po 1 letu: 100.750 SIT

Realno si v enem letu izgubil dobre 4 jurje.

Par jurjev v enem letu se ne slisi veliko, kot tudi 100k v enem letu ni veliko. Ko bo enkrat takle bucman v dolgih letih prisparal miljon, takrat bo izgubljal po 40.000 SIT letno, namesto da bi dobil zraven vsako leto 98.140 SIT. Bolje, da se nauci delat z denarjem pri 100k.

DMouse ::

Wolf: pozabil si revalorizirat nakupno ceno, poleg tega pa davek ni 30% ampak je tolikšna le akontacija. Dejanski davek je lahko tudi 0, če je dohodka (s tem seveda mislim na vse dohodke, ki jih moraš prijaviti pri dohodnini) manj kot 4% povprečne letne plače.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DMouse ()

LoneWolf ::

Nakupno ceno kje? Lahko, da sem na hitro se kaj spregledal, ampak mislim da ne. Obrestno obrestni racun sem uposteval. Nisem pa uposteval inflacije pri znesku 98k cez vsa tri leta, to je res. Ce je kakasna stevilka narobe, me kar popravi, ampak itak je bil namen samo nakazat razmerje med banko in KD Bond, kot primer. Da ne bo kdo mislil, da ni razlike ali da se ne pozna.

Glede 30% davka in akontacije, mozno... Osebno imam ze nekaj casa visje dohodke od minimalnih, tako da ze avtomatsko racunam, da me opilijo za 30% pri davku na dobicek. Ce tole z akontacijo drzi, potem je vlaganje v KD Bond se toliko bolj donosno od vlaganja na bancni racun za tiste s sicer majhnimi drugimi dohodki.

BigWhale ::

Varcevanje za stanovanje? Beeh.. to je bolj utopija kot ne...

Vsak mesec dajes na stran po 100k, v enem letu se ti nabere 1.2mio sit ok 1.5 ce imas res precej velik donos... V desetih letih 20mio SIT in to je taka zlo optimisticna ocena.

Koliko ljudi lahko daje 100k SIT mesecno na stran? :)

DMouse ::

Wolf: če vlagaš za obdobje več kot 6 mesecev, moraš revalorizirat nakupno ceno, stopnja revalorizacije ja pa na nek način povezana z inflacijo. Recimo da je bila inflacija 6%, revalorizacijska stopnja pa 5%:
98.000 * 1,05 = 102.900
107.525 - 102.900 = 4625
Če si v dohodninski stopnji s 25% obdavčitvijo, je dejanskega davka 0,25 * 4625 = 1156
107.525 - 1156 = 106.369 (poiščite mi banko, kjer lahko z vezavo dobiš 6,3%)
Če si "reven" študent brez rednega prihodka, je končni znesek 107.525.

LoneWolf ::

Vsak mesec dajes na stran po 100k, v enem letu se ti nabere 1.2mio sit ok 1.5 ce imas res precej velik donos... V desetih letih 20mio SIT in to je taka zlo optimisticna ocena.

Bo kar dobra ocena, in niti ni tako zelo optimisticna. Pri rednem vlaganju 100k mesecno za 10 let v vzajemni sklad z 10% letnim donosom bi dobil ven 20.484.497 SIT. Glede na to, da je 10 let ze kar dolga doba, bi si lahko privoscil tudi kak delniski sklad z vecjim donosom - recimo pri 20% letnem donosu dobis po 10 letih 37.609.529 SIT, po 5 letih pa 10.175.820 SIT. Slovenski skladi so imeli zadnjih 5 let ZELO lepe donose, v povprecju precej visje od 20% - kdor se je sel tole, je danes kupil ne stanovanje ampak hiso.
Niso tako nemogoce stevilke, tudi za resevat stanovanjski problem.

LoneWolf ::

DMouse: A ja, pri izracunu davka si mislil. Ja, se strinjam, pride celo nekaj manj davka.

GregiB ::

Spoštovani...

že nekaj let varčujem v znanem slovenskem uravnoteženem vzajemnem skladu. Z donosi sem izredno zadovoljen...
Samo nekaj stvari bi pripomnil...

Ne preveč propagirat tujih vzajemni skladov, saj donosi zaenkrat ne dosegajo slovenskih, kar pa se tiče podcenjenosti tujih delnic pa se ne bi strinjal, v evropi je že nekaj časa na borzi efekt "milnega mehurčka"...

Pri računanju donosov se mora kot vložek vzeti dejanski vložek brez provizije... Torej, če je vstopna provizija sklada 2%, mi vplačamo 100K SIT je naš vložek 98K SIT in se donos za davek na dobiček računa od 98K ne od 100K SIT.

Izbira sklada je odvisna od dobe varčevanja:

Doba do 5 let: obvezniški sklad
5-10 let: praviloma uravnotežen, morda delniški
nad 10 let: praviloma delniški, morda uravnotežen...

Po mojem mnenju pa ne gre pozabiti nečesa. Prvi cilj naj bo to, da se vrednost denarja ohranja, torej, da je vaš vložek tisti, ki ga varčujete. Če si za cilj zastaviš, da bo večina kapitala prišla iz donosov, kaj hitro sprejmeš prevelik rizik in gre vse v maloro.
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Vice ::

DMouse vem toliko da tebe nebi nikoli spraševal ker nebi nič novega zvedel.:D

sloxl8 ::

Morda kdo ve, kaj se bo zgodilo z donosnostjo skladov po vstopu v EU? Ce je donosnost v tujini nizja od slovenske, bi clovek lahko sklepal, da bo ta v Sloveniji po vstopu padla (konkurenca pa to)... razen, ce bo drzava nase sklade zascitila s kaksnim zakonom.

DMouse ::

Se sploh nisem trudil razlagat, ker že vrabčki čivkajo, da je KD Bond obvezniški sklad in se zato o njem pogovarjamo :P

GregiB ::

> Morda kdo ve, kaj se bo zgodilo z donosnostjo skladov po vstopu v EU?

Če bi bili vedeži, ne bi bili reveži... Mislim, da bodo donosi naših skladov primerljivi s tujimi, če ne za malenkost višji. Gospodarska rast v tranzicijskih državah je ponavadi malenkost višja kot v etabliranih, razvitih gospodarstvih. Vidim pa drug problem. Ob dobrih donosih se zna zgoditi, da bo na trg prišlo preveč kapitala in ne bo ustrezne ponudbe. To rezultira v tem, da je na borzi za kratek čas izjemen skok, potem pa spet padec. Drug problem pa je, da se bo s sprostitvijo kapitala verjetno prevzemalo podjetja vsevprek. Kot v primeru LEK se lahko zgodi, da bodo prevzeta podjetja izginjala z borze in ne bo ostalo nič pametnega, razen obveznic in holdingov, seveda. Potem bodo naši skladi dejansko primorani trgovati v tujini, a spet ne nujno v EU. V tem trenutku je baje Makedonija raj za vlagatelje...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

antonija ::

Pol ce mi je dozdej nekako ratal privarcevat okol miljon, bi blo najpametneje dat vse skupi v nek vzajemni sklad, kakor sem razbral iz odgovorov... Pa nacelno denarja "ne planiram porabit" (narekovaji so zato ker se nikol ne ve) v roku 5-10let, kar naj bi bilo idealno za vlaganje v mesane sklade (recimo galilejo). A mam do tle prav?

Ce sm meu prav, pol me pa sam se zanima na kater nacin naj izbiram med mesanimi skladi? Na vzajemci.com jih je namrec kar 10, pri cemer se pri vecini giblje letni dohodek okrog 20% i izjemo dveh ki pa sta trenutno malo visje. Verjotna ma izbira kej s kolicino sredstev ki so v skladu pa drugo statistiko ki je tud na zgoraj omenjeni strani, sam jst (se) nism glih strucko v temu pa se na znam odlocit... Kaksen nasvet?:8)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

DMouse ::

antonija: med mešanimi skladi izbereš tako, da pogledaš kake naložbe imajo in če so "res mešani". Galileo npr. ima le 10% obveznic, medtem ko jih ima Alfa 40%. IMHO so trenutne cene delnic na slovenskem trgu že kar malo napihnjene in bi bilo pametno počakat nekaj mesecev do enega leta, da se zadeve stabilizirajo.

antonija ::

OK, a morm razen razmerja, kje majo kolk dnarja nalozenga, se na kaksno stvar bit bl pazljiv? Sej lahk tud link kdo da not, sam mal vec bi pa res rad vedu preden dam (vsaj za mene) veliiiiik denarja nekam...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

delfinus ::

Se je kdo ze kaj vec ukvarjal s Forex-om (Foreign Exchange)? Sam poznam nekaj osnov, ki sem jih pridobil preko SAXO bank http://www.saxobank.com in MG Financial Group. Zadevo sem spremljal nekaj mesecev in se naucil nekaj poglavitnih znacilnosti trgovanja s tujimi valutami. Zadevo sem tudi simuliral s posebnim softwarom, ki omogoca hipno elektronsko trgovanje. Zanima me, ce se katera banka ze ukvarja s tem pri nas in ali razmislja tudi o elektronskem trgovanju ali je to pri nas se vedno zaprto za zidovi izkljucno bank. V glavnem vprasanje, kako pri nas do Forex trga.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

LoneWolf ::

Jaz sicer spremljam Forex, bolj ali manj dnevno, vendar ne z namenom real-time trgovanja. Imam pac veliko opravit predvsem z USD in EUR, in iz Forex-a se da dobro napovedat, kaj se bo v bliznji prihodnosti dogajalo s tecaji pri nas in zakaj.
Ni mi znano, da bi se pri nas kdo ukvarjal z real-time trgovanjem na Forex-u, se v nasih bankah je tole bolj eksotika.

Vice ::

da je KD Bond obvezniški sklad in se zato o njem pogovarjamo

Sem mislil na kej novega kar ne vemo.;)

BigWhale ::

LoneWolf,

Poanta mojega sporocila je bila v tem, da je zelo tezko prestet ljudi, ki pri nadpovprecni placi lahko dajo na stran 100k mesecno. O studentih niti ne bi razmisljal.

Ce racunas, da moras pri tem placevati se najemnino, pa po moznosti se kak kredit za avto... :)

Razen ce ze nimas stanovanja in vseh ostalih zadev, potem pa tudi smisel varcevanje nekako mnja izgine... :) oz se precej precej zmanjsa :)

PS: Oz pri marsikomu se spremeni v teznjo po dviganju svojega 'snob' statusa ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

GregiB ::

Hmmm, meni edino ne gre v glavo, da smo slovenci tako disciplinirani pri odplačevanju kreditov, marsikdaj pod zelo neugodnimi pogoji, ko pa nismo zapufani, pa malokateremu pride na misel, da bi denar, ki ga je do danes dajal za odplačilo kredita v prihodnje nalaga v kakšno investicijo oz. nekakšen varčevalni plan.
antonija, osebno ti svetujem, da svoj milijonček razdeliš, npr. na tretjine oz. deleže, ki so zate najbolj primerni... Tretjino vežeš na banki za npr. 3 leta, tretjino daš v obvezniški sklad, tretjino pa uravnotežen ali delniški. Tako so 2/3 sredstev (tistih v skladih) likvidna, tretjina srednjeročno vezana. Potem pa sproti vsako tretjino plemenitiš... Seveda pa si lahko osebne finance drugače urediš, a treba je narediti plan...

Glede Forexa pa je moje mnenje, da je treba obračati zelo resen denar za sprejemljive učinke in dvomim, da ima kdo dovolj časa za resno spremljanje trga do te mere, da bi si povrnil stroške in zraven še kaj zaslužil...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vzajemni skladi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9926107 (16336) Mr_Globus
»

Vzajemni skladi

Oddelek: Loža
433945 (3098) nicjasno
»

Kam vložiti 1 MIO sit

Oddelek: Loža
272990 (1968) M-man
»

Kam naložiti denar (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5210500 (9130) Cr00k
»

Kam nej vlozim denar???

Oddelek: Loža
493936 (2490) Uporabnik

Več podobnih tem