Forum » Operacijski sistemi » Blue screen Win XP - hočem izvoziti KLIK certifikat
Blue screen Win XP - hočem izvoziti KLIK certifikat
surfy ::
Včeraj prav lepo delam na svoji mašinci in naenkrat (brez predhodnega pisnega obvestila po priporočeni pošti) se mi pokaže blue screen na katerem piše nekaj v smislu: ".....zaradi zaščite vašega računalnika...... se bo sistem ugasnil....." in zadevca se je sama resetirala, ponovni zagon pa ni bil možen. Vedno se mi je ustavilo pri tistem, ko piše Windows XP (črn ekran). Tudi zagon v safe mode ni uspel... naloži še fajl mup.sys, potem pa se kar sam resetira.
Potem sem pa šel na Win XP recovery console in mi najprej sploh ni našel c diska (imam tri particije od katerih je c: system, d:office in e:games - d in e delata normalno). Potem sem zagnal chkdsk pa mi je našel več napak na c disku. No potem mi je pa tudi c: disk našel in sem lahko pognal /dir in mi je našel vse direktorije. Samo zagnal se pa še vedno ni.
Zato sem še enkrat inštaliral XP-je, tokrat v c:/windows1 direktorij, tako da si starih nisem zbrisal. Ta nova inštalacija dela fino, stara pa noče. Problem je v tem, ker imam kar nekaj nastavitev, ki jih nočem zgubiti in bi rad ohranil stare.
Aja, inštaliran imam Norton Antivirus 2004, pa je bil updatan dva dni nazaj, mam ADSL in rač je stalno priklopljen , vendar imam tudi Norton Internet Security. Za viruse sem pa naredil ful scan 3 dni nazaj, pa mi je našel samo adware (Gator, pa podobna sranja, ker downloadam preko Overneta).
A se da kaj rešit? Psihično se že pripravljam na format c: pa novo inštalacijo XP jev, vendar pa bi nujno rabil izvozit certifikate za e-bančništvo. V tanovih winsih mi jih ne najde. Kako lahko izvozim certifikat?
Hvala za kakršnokoli pomoč.
Surfy
Potem sem pa šel na Win XP recovery console in mi najprej sploh ni našel c diska (imam tri particije od katerih je c: system, d:office in e:games - d in e delata normalno). Potem sem zagnal chkdsk pa mi je našel več napak na c disku. No potem mi je pa tudi c: disk našel in sem lahko pognal /dir in mi je našel vse direktorije. Samo zagnal se pa še vedno ni.
Zato sem še enkrat inštaliral XP-je, tokrat v c:/windows1 direktorij, tako da si starih nisem zbrisal. Ta nova inštalacija dela fino, stara pa noče. Problem je v tem, ker imam kar nekaj nastavitev, ki jih nočem zgubiti in bi rad ohranil stare.
Aja, inštaliran imam Norton Antivirus 2004, pa je bil updatan dva dni nazaj, mam ADSL in rač je stalno priklopljen , vendar imam tudi Norton Internet Security. Za viruse sem pa naredil ful scan 3 dni nazaj, pa mi je našel samo adware (Gator, pa podobna sranja, ker downloadam preko Overneta).
A se da kaj rešit? Psihično se že pripravljam na format c: pa novo inštalacijo XP jev, vendar pa bi nujno rabil izvozit certifikate za e-bančništvo. V tanovih winsih mi jih ne najde. Kako lahko izvozim certifikat?
Hvala za kakršnokoli pomoč.
Surfy
surfy ::
Aja, edino kar sem včeraj spreminjal je to, da sem vzpostavil home network s še enim računalom. Ni mi uspelo sherati fajlov in printerjev, lahko pa sem se povezal na internet na povezanem računalniku.
noteadmin ::
Ponovno zaženi namestitev s cd-ja, nato pritisni enter za namestitev (ne idi v repair konzolo) in potem ti bo boiskal že nameščene operacisjke sisteme. Izberi pravega in pritisni R (repair). Po kake pol ure glodanja bi moral biti sistem toliko funkcionalen, da bi lahko celo delal (ali pa boš vsaj lahko naredil kar moraš pred formatom).
LP.
LP.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Informacijska varnost | 44151 (26191) | BorutK-73 |
» | [ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 76 77 78 79 )Oddelek: Operacijski sistemi | 267229 (66821) | Seljak |
» | Izšla je Opera 9.5 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 23965 (12857) | Gandalfar |
» | Kako najti certifikat NLB na PCju?Oddelek: Programska oprema | 15975 (15007) | SkIDiver |
» | Mesto s certifikatiOddelek: Pomoč in nasveti | 2054 (1830) | StratOS |