» »

Izšla je Opera 9.5

1
2
3 4 5

misek ::

Eden "čist" skin je npr. D.T.A., ki ga uporabljam tudi sam.

noraguta ::

silverlight (šezmer) nedela
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

veteran ::

Hmm, Gmail ne dela v Operi, ne odpre strani, čudno. V firefoxu seveda deluje. Default skin je katastrofalno črn, očitno so se nalezli mikromehkega črnega sranja, ki se je pojavilo z Glisto. ;) Pa neki ogromni tabi, kdo bo to gledal. Še dobro, da se da skin precej enostavno zamenjat. Skini so še vedno nedodelani, samo vrstica z meniji upošteva skin, vsi meniji pa so kar windows standard. Grdo.

Progress bar je še vedno vizualno precej nadležen, ne da se ga nastavit, da naj se pojavlja v statusni vrstici. Ne prenesem nekega blinkanja nad statusno vrstico, tudi v address baru ne.

Vrstica s tabi je očitno zabetonirana med meni in toolbar. Z miško se je ne da prenest malce nižje. Če hočem imeti brskalnik, ki ne bo požrl preveč višine na zaslonu (hočem meni+addresbar+toolbar v eni vrstici, v drugi pa tabe), moram izvajat RTFM in packat po konfiguracijskih datotekah. Zamudno. Prilagoditev brskalnika mora biti enostavna, nekaj klikov in potegov z miško.

Middleclick v bookmarks meniju tudi ne deluje (v fx tole odpre naslov v novem tabu).

Že res, da je Opera malenkost hitrejša in da ima nekaj bonbončkov (za razliko od firefoxa ne zahteva restarta za vsako malenkost, ki jo namestim), ampak je še vedno precej nedodelana. Boljša kot IE je že, sicer pa očitno ciljajo na nezahtevne uporabnike. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: veteran ()

neres ::

moti me sam, ker se un menu na levi odpre na knof, ne na koncu zaslona

Tisto lahko naštimaš na Apperance -> Panels. In gumb pač odstraniš.

servo ::

veteran - 85% stvari ki si jih naštel ne drži in samo kaže na to, da aplikacije ne poznaš in se tudi nisi trudil več kot 5 minut z njo. Sploh pa je znano, da je Opera browser za zahtevna userje in se zelo trudijo ga približat nezahtevnim uporabnikom.

xyxyxyxy ::

Operin poštni odjemalec mi povzroča težave. Ko npr. prejmem email in ga izbrišem, dobim ob naslednjem zagonu Opere nov, isti mail, še enkrat. In to se ponavlja v nedogled. Lahko jih brišem, pa bodo vedno znova prihajali novi. Pozna kdo rešitev? :(

servo ::

V lasnostih računa maš pod opcijo dodatno "pusti sporočilo na strežniku" in "če je sporočilo že prenešeno ga označi kot prebrano".

Probaj kaj od tega spremenit

christooss ::

Prejšne verzije mi niso bile všeč in FF3 ma ful funkcij katerih sem se navadil.

Bom pa spet probal en teden "zdržat" na Operi. Mogoče pa zamenjam :)
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

1024 ::

Tole z opera link so čist zabluzili. Naj dajo avtomatsko sinhronizacijo al pa upload fajla ... kaj naj tipkam 300 bookmarkov rocno notr...???
Fish knows everything.

darkolord ::

1024: File -> Synchronize Opera

1024 ::

NICE!

Thanks. Na to sem čakal nekaj let.
Fish knows everything.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 1024 ()

t3hn0 ::

se dobr da niste vidl prejsnih verzij tega novga skina, kateri so izhajal ob t.i. weekly buildih opere :P tam bi se lahko prtozeval ;)

uglavnem ja...opera se izboljsuje...kokr so bugov popravl...bravo, ne vem kaj nej druzga recem. redno updejtam opero na vsako verzijo ki pride ven, tako da vem kaj delajo :P

sicer pa je mel operin mail ze nekaj casa probleme z maili, pa se mi zdi da sta ene dva builda ze prsla k je dokaj dobr delal, sam kmal za tem sem nehal uporablat operin mail, zarad enih drugih problemov (k niso mel veze z opero)
^.^

strictom ::

Noro hitra, lepa, skin gre lepo z default Vistinim.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Mavrik ::

Škoda da so v nekaj zadnjih buildih zadevo spet uničili... iGoogle koledar povzroči da začne address bar naglo utripati skupaj z refresh gumbom.
The truth is rarely pure and never simple.

Matrin ::

Mni prav fajn dela. :D Po dolgem času spet mi spet flash laufa (na linuxu), sam sem uotovil, da mi mal zvok zjebe (flash plugin namreč).

darkolord ::

Mavrik: lahko poveš, kateri koledar točno imaš (glede na to, da jih je kakih tisoč)?

PaX_MaN ::

Eden "čist" skin je npr. D.T.A., ki ga uporabljam tudi sam.


Ne dela. Kao ni prava verzija Opere.
Pravzaprav ne dela niti eden na prvi strani "Top rated".

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Hardstyle ::

Veteran: meni pa Gmail deluje tako kot mora in tudi z iGoogle nimam težav, kjer imam Gmail modul.

To, da nekaj utripa nekje in da to "ni vredu" je tvoja hiba in ne od programa.
Po eni strani nekaj bluziš o skinu, a po drugi bi zamenjal celotno podobo Opere. Zanimivo.
Ja middleclick res ne dela v bookmarkih ampak tudi nikjer ni prijavljen ta bug,ki to seveda ni. Daj request pa mogoče bo.

Da pa ne poznaš "gliste" pa se vidi. Mogoče si probaj nabavit kak GB ramov več in kak dual core ter pozabi na 15FPSjev in začni delat v kakšni aplikaciji, ki je kompatibilna z visto pa se potem javi do takrat pa nimaš kaj jamrat, če je nisi aktivno uporabljal vsaj par mesecev!

Da, silverlight ne dela v Operi ni težava v samem brskalniku ampak SilverLightu. Baje ekipa že dela na podpori za Opero. To tudi mene moti, ker moram ob testiranju preklapljati na IE7.

In po testih Opera še zmeraj prekaša FF in IE, ker ima boljšo podporo standardom. Opera se raje hvali z funkcionalnostjo, FF pa pač z rekordnim prenosom, kateri je itak kr neki(laže).

karafeka ::

Morda kdo ve, kje bi se nastavilo, da bi lahko s pritiskom na "kolešček" miške skrolal po stani ?

V configu sem si nastavil, da mi ne odpira strani s srednjim gumbom in nastavljeno imam smooth scrolling. Je treba še kaj?

kriko1 ::

@karafeka: za scrolling ni potrebno nič tikat

karafeka ::

Men po defaultu ne dela.
Tudi v firefoxu mi ni, vendar sem si tam nastavil v configu, tako da je delalo.

Hardstyle ::

Jaz že po defaultu uporabljam kolešček za skrolanje. Tako, da poglej svoje nastavitve za miško, kajti v operi je to že omogočeno.

LuGi ::

Kako se v opero uvozi certifikate iz firefoxa? Meni napiše "The key of the certificate was encrypted using an unsupported method, possibly one that is not considered strong enough."


Ja kako? Ne morem uvozit ne klika in sigenca :|

darkolord ::

Si probal izvozit v kakšen drug format?

dukenukem ::

kako pa v operi odprem stran v bookmarkih v novem tabu,v firefoksu sam desno klikneš ,tukaj pa to ne pali ?in ne mislim uporabljat kašnih for z tipkami :D

kriko1 ::

Iz menuja uporabi desni klik ter izberi željeno, če uporabljaš pa bookmark manager ali bookmark panel - je pa isto kot da bi imel linke iz spletne strani.

veteran ::

Veteran: meni pa Gmail deluje tako kot mora in tudi z iGoogle nimam težav, kjer imam Gmail modul.


Meni pa sproducira "internal communication error", očitno se nekako izgubi v googlovih preusmeritvah. Google dela, gmail žal ne.



To, da nekaj utripa nekje in da to "ni vredu" je tvoja hiba in ne od programa.


Ne. Za takšne informacije (kot je progressbar) imamo v oknih statusno vrstico. A kaj, ko brihtneži pri Operi tega še niso dojeli, zadevo silijo nad statusno vrstico, kjer se nadležno pojavlja ob vsakem nalaganju strani. OK, če še niso zapopadli osnov uporabniškega vmesnika, bi dali vsaj možnost, da to nadlogo prestavim v statusno vrstico. Žal, tudi to ne gre.

Po eni strani nekaj bluziš o skinu, a po drugi bi zamenjal celotno podobo Opere. Zanimivo.


Bluzim? Ti je že zmanjkalo argumentov? No, ti bom razložil, lepo počasi. ;)

Glej, dobro narejeni programi upoštevajo uporabniške nastavitve. Sistemske. Ne težijo z neko svojo barvno shemo, tako kot Opera s tole črnino. Če pa program že ima možnost skinov, naj bo pri tem dosleden, sicer vse skupaj zgleda nedodelano, napol narejeno. Opera pusti menije kar v standardnem windows slogu, skin velja le za okno brskalnika in dialoge. Šlampasto? Ja. Nobenega razumnega razloga ni za takšno polovičarstvo.

Da pa ne poznaš "gliste" pa se vidi. Mogoče si probaj nabavit kak GB ramov več in kak dual core ter pozabi na 15FPSjev in začni delat v kakšni aplikaciji, ki je kompatibilna z visto pa se potem javi do takrat pa nimaš kaj jamrat, če je nisi aktivno uporabljal vsaj par mesecev!


Aha, vidim, da imaš težave z branjem. Sem kje omenjal porabo rama ali obremenitev procesorja? FPS-je? Ne. Jaz ne igram iger in me FPS-ji prav nič ne zanimajo.

Omenil sem črni skin, ki se pojavlja v Operi (Opera standard). Črna vrstica s tabi, črne ikone v menijih, črni dialogi. Jasno je, da so se takšnih barv nalezli od Gliste, moda pač.

In ne gre za okus, ampak za preprosto dejstvo, da je bel tekst na temni podlagi napornejši za oči kot obratna kombinacija...

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

c0ck4m0u53 ::

do prihoda uradne verzije 9.5 sem uporabljal 9.5 beta 2, kjer mi občasno strani ni naložilo do konca in sem moral potem vsakič znova ponovno refreshat stran.
z izzidom 9.5 je omenjena nevšečnost izginila poleg tega pa je brskanje in nalaganje strani še občutno hitrejše. velik plus je tudi delovanje flasha ter mplayer plugina. s skini pa tudi nisem imel nobenih težav. že od 9.25 uporabljam isto verzijo skina, opera pa ga je prevzela takoj po namestitvi novejše verzije.

Hardstyle ::

Nevem v čem bi bila napaka pri tebi ampak meni deluje:


Glede izgleda (preobleke) je po mojem stvar posameznika in ne ustvarjalcev Opere. Skinov za 9.5 je ogromno, med drugim tudi Svetlejša - siva
Omenil si, da dobro narejeni programi upoštevaje uporabniške oz. sistemske nastavitve. Nevem ali si s tem mislil izgled programa? Namreč imam visto in default tema od 9.5 kar lepo paše zraven :) Drugač pa se mi tudi FF ne prilagaja pa se ne sekiram, ker je sekundarni pa tudi, če bi se bi si vzel par minut za izbiro nove teme.

Po preimenovanju Viste v Glisto sem sklepal, da ti Vista zaradi strojne opreme ne leži. Glede črno-bele podlage pa moram reči, da mi črna dosti bolj leži saj me oči ne pečejo po par ur buljenja v ekran kot me začne pri beli podlagi zato mam v večini aplikacij (VS2008,notepad...) nastavljeno temnejše ozadje.

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

dragana ::

Progressbar lahko tudi izklopiš oz. prestaviš na 3 možne kraje (več se ne da izbirat)

urban99 ::

dojemanje ajaxa ipd JS akrobacij so pa zelo izboljšali. Velik plus.

Hardstyle ::

urban99 ja ponekod. Ob nalaganju zimbre v ajaxu pa še žal zmeraj poklekne.

Iskraman ::

Opera več kot odlična, edino moti me, ker je pa zdej tinyMCE čist crknu v tejle novi verziji :)

darkolord ::

Ma kamr češ ga postaviš (progressbar)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

AmokRun ::

Tako je!
Iz spodnjega okna lahko zmečleš elemente kamorkoli hočeš.

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

Celeborn ::

Si probal izvozit v kakšen drug format?


Firefox in IE ponudita samo en format: PKCS12. Operi pa to ni všeč. Lame...
If air travel is so safe, why do they call it a "terminal"?

LuGi ::

Res je..se ta do kje preconvertat? Drugace bo treba na FF prevekslat..8-O

R33D3M33R ::

Tudi sam sem poskusil uvoziti certifikat pa mi gnjavi z enakim sporočilom kot tudi drugim. Ena velika črna pika za tole :/ .
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

darkolord ::

Jah najprej je treba imet certifikat izvožen v delujoči obliki... A v Windows ga nimate nameščenega (start -> run -> mmc -> ctrl+m -> add -> certificates -> my user in computer (oba) -> finish -> OK -> mogli bi bit pod personal, tam se da tudi izvozit (desni klik -> all tasks -> export))

R33D3M33R ::

Hja, certifikat povsod dela:v Firefoxu, Internet Explorerju in celo Konquerorju. Poskušal sem izvoziti certifikat v več oblikah, ampak ne prime.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

kriko1 ::

Bug!

christooss ::

Hm kako pa je z Adblock v Operi. Je kakšen podoben addon?
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

darkolord ::

Mogoče komu glede certifikatov tole pomaga

darkolord ::

christooss: desni klik -> Block Content

veteran ::

Tako je! Iz spodnjega okna lahko zmečleš elemente kamorkoli hočeš.


No, končno en uporaben nasvet. Hvala. ;)

Kaj pa vrstica s tabi? Bo šla malce nižje? Pa toolbar kar k meniju, da vse skupaj požre čim manj višine. Takole:



Če ne gre z miško, lahko počakam do naslednje verzije, ni panike. Ker razna popravljanja konfiguracijskih datotek in podobne tekstovne šare niso dolgoročna rešitev, potem v naslednji verziji kaj ne dela in imaš spet delo, da zadevo spraviš k življenju. Sem nazadnje spreminjal nek extension v firefoxu, zdaj pa v trojki seveda ne dela. Tipčki (eni in drugi) se prav potrudijo, da z vsako novo različico nekaj pokvarijo. :(

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

karafeka ::

@karafeka: za scrolling ni potrebno nič tikat


No, če bo še kdo imel probleme s skrolanjem, sem našel rešitev.
V Operi Shift + srednji miškin gumb prikaže možnosti za ta gumb. Potem pa označiš start panning.

Hitrost me še vedno navdušuje ;)

darkolord ::

Kaj pa vrstica s tabi? Bo šla malce nižje? Pa toolbar kar k meniju, da vse skupaj požre čim manj višine

Možno je, seveda. Z miško tudi (moraš sicer najdet kakšen web site, ki ima linke do menijev, ki jih potegneš v toolbar), a je lažje s konfiguracijsko datoteko. Pri Operi pa je navadno tako, da tudi 5 let stara konfiguracija še vedno deluje na novih verzijah...

kriko1 ::

@veteran: Lahko imaš brez menija, oziroma da imaš meni dosegljiv prek tipke / bližnjice, ne moreš pa dajat ostalih elementov desno od menija.

no_menu

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

darkolord ::

@kriko1: ne moreš dajat elemntov desno od menija (v Menu Bar), lahko pa dajaš menije na druge toolbarje :)

Edit: da ne ostane samo pri besedah :)

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

kriko1 ::

Vir? In to meni zgleda bolj kot kos menuja v toolbarju...
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšel Chrome 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
5918599 (15592) joebanana
»

Futuremark z benchmarkom za brskalnike

Oddelek: Novice / Brskalniki
234460 (3293) R33D3M33R
»

Opera 9.5 prihaja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
518649 (6045) mchaber
»

js generiran input hidden noče biti POSTan z php

Oddelek: Izdelava spletišč
51713 (1630) Buffy
»

Opera 9.5 Alpha (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
12313385 (9282) kriko1

Več podobnih tem