» »

izdelujem vodni blok

izdelujem vodni blok

jaxi ::

oj
mene je tud zagrablo met vodno hlajenje:D :D in si bom sam naredil vodni blok>:D

kaj pravite na to??
debelina spodnjega dela vodnega bloka... jaz razmišljam tako... tanjši ko bo, hitreje bo voda odvajala toploto. to torej pomeni, da mora biti pretok vode hitrejši, to pa bi dosegel tako, da bi zmanjšal premer vhodne cevi neposredno pred blokom. če je črpalka dovolj močna, bo pritisk ostal enak, poveča pa se hitrost tekočine. ustrezno bom tudi oblikoval blok. čim bližje stični površini bloka in procesorja(amd 1800) mora biti v bloku čimvečja površina, da lahko voda odvede čimveč toplote...
stična površina med proc. in blokom je mala, torej ne bi potreboval velikega dna... 40*40mm je dovolj. ali ima kakšen pomen, da je blok večji?
glede same površine kanalov v bloku se mnenja dokaj razlikujejo. kaj je bolj efektivno gladka površina(hitrejši pretok) ali groba(večje mešanje vode)?? brusiti ali peskati kanale v bloku?
pa še en nasvet.. kako uspešno spolirat dno bloka?

lp

morphling1 ::

Saj si si že sam odgovoril na večino vprašanj. Glede kanalov, tam kjer je akcija je priporočljivo da so malo bolj hrapavi, tam kjer nimajo več vpliva so lahko gladki, ampak ker je lažje in lepše se kar vse speska ali pa kar pusti tako kot je to ni bistveno.
Blok ni treba da je večji kot si napisal, običajno pa je velikost bolj pogojena s priključki in samo montažo bloka.
Poliranje dna ni zaželjeno, važno je da je dno ravno, torej se lahko poslužiš ročnega brušenja na vodoodpornih brusnih papirjih različnih granulacij. Za podalgo pa imej kako ravno površino (recimo kak malo debelejši kos stekla ali ogledala, da se ne krivi)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

KoReNJe ::

blok nej ima cim visje stene. bistvo je da se toplota razsiri po celi kocki... povrsine kjer bo voda tekla naj bodo cim vecje. stvar deluje podobno kot za zrak, samo da je namesto zraka voda. torej za slabo crpalko naredi majhen labirint in visoke stene, za crpalko ki daje vecji tlak, pa naredi dolg labirint. za dolg labirint nej bodo stene zaokrozene. no ja ... drgac ne more bit ce ne bos sintral...
+ dna se glede na moje znanje o strojnistvu ne da polirat. torej lepo pofrezaj na cnc masini in to je to. z ene fi8 frezalom?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: KoReNJe ()

PI ::

dna se glede na moje znanje o strojnistvu ne da polirat


Zakaj pa ne ??
Postopke je že morphling1 razložo. Vzameš ustrezno široko deščico in brusni papir in čohaš. Najprej z grobim in nato z finimi.
Na koncu lahko uporabiš različne paste in filc.
Ekonomičnost ?
Raje dobro spoliraj zunanji del bloka !

Lp B

morphling1 ::

Polirat se seveda da, strojno ali ročno. Ni pa Ok polirana površina ker samo daje vizuelni občutek da je ravno, pa običajno ni. Brušenje s papirjem do 600 delcev, je smatrano kot optimum. Pa še enkrat ne gre za gladkost površine bistveno bolj je važna ravnost (dva popolnoma drugačna pojma)
Kar se tiče strojne obdelave in to kar je predlagal Korenje, ti ne bo dalo ravno dobrega finiša in ravne površine, pa če imaš še tako hudo mašino. Če hočeš s frezalom narediti ravno površino se uporablja tako imenovani fly cutter nož, ki površino praktično postruži, greš z zelo majhnim pomikom in dobiš površino ki je ni treba več obdelovati, druga varianta je recimo plano brušenje, ki ti da še boljši finiš, pa še kak postopek bi se našel.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

PI ::

"Fly cutter" nož je primeren za rezkanje naležne površine, nikakor pa ne za rezkanje kanalov. Pri rezkanju bakra se zelo slabo
obnese, bolj primeren ja za rezkanje aluminijevih zlitin ( glave in bloki motorjev, razni odlitki...).
Pri poliranju pa je treba paziti, da se naležna površina polira križno, da se zagotovi ravnost.
Lp B


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ravnanje IHSja na C2D procesorjih

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
111876 (1435) bajker
»

Vodni bloki na voljo (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
915961 (3682) Fury
»

Iskanje komponent za poliranje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
171684 (1546) morphling1
»

Poliranje "shimov"

Oddelek: Pomoč in nasveti
142275 (2107) ali3n

Se en vodni blok (ideja) (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
875166 (3860) morphling1

Več podobnih tem