» »

KAteri disk 10000 ali 7200 ( za sis.)??

KAteri disk 10000 ali 7200 ( za sis.)??

urban ::

Strokovnjaki za diske pomagajte!! Imam sledeč problem. Trenutno imam WD 160GB disk. Disk imam 100% zaseden, zato se zgodi, da kar nekaj časa išče podatke.

Odločil sem se, da bi kupil disk WD 37GB 10000, ta bi bil za sistem, za podatke pa bil ostal trunutni disk z hitrostjo 7200.
No, in sedaj vprašanje !!?? Ali se mi splača kupiti disk z 10000 obrati , ali se bo kaj poznalo. Kajk mislite o takši razporeditvi? Seveda se pojavi dilema, da za ta denar dobim 120 GB 7200 rpm , disk namesto 37 Gb 10000rpm.

Prosim za Vašo pomoč.

Hvala!
Urban

Zheegec ::

Po mojem se najbolj splača 120GB v RAID 0 če je mogoče, drugače tudi s tem WDjem ne moreš faliti, vendar je kar drag, po mojem se NE splača, sploh ne samo za hranjenje podatkov kot so mp3ji, DivXi in razni image fajli. Če bi imel pa server ali kakšne posebne zahteve...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Alien THXS za odgovor. Ta "novi" disk npr. WD 10000 bi bil za sistem. Na njemu bi imel winse in programe.
Disk ki ga imam sedaj, pa bi imel pač za ostalo šaro.... Bistvo je, da je ta 160 GB, ki ga imam sedaj, postane počasen, ko vse naenkrat DL, kopiram itd....
Zanima me kolk so ti 10000 rmp diski res HITRI, koliko pripomorejo ki hitrosti, samega sistema...če lahko tako postavim vprašanje. Dejstvo je , da morm ločit sistem od tega diska ki ga imam sedaj....

Še enkrat THXS..

Urban

Zheegec ::

Za sistemski disk je Raptor kar kul, samo ne pričakovati čudežev.
Sicer pa ko veliko DLjaš lahko to zelo obremeni tudi procesor, tako da malo poglej kateri procesi ti najbolj obremenijo CPU.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Sam Dl mi minimalno obremeni procesor, max okoli 6 % ( vsaj trenutno). Ampak problem nastane, ko disk zapisuje DL file, obenem bere iz diska, ko poslušam glasbo, potem se pa zraven še kaj najde, da bi naredil, npr. kakšno kopiranje...in disk postane totalno počasen. Sami procesi skupaj vzamejo okoli 75% procesorja. ( 2,4 Ghz).
In mislim, da je rešitev, v dveh diskih.... nisem pa prepričan.

LP

Dr_M ::

kup se en 160gb disk, pa usazga na locen ide kanal. poceni in ucinkovita resitev. tist 10.000rpm je pa bolj blazev zegenj (pa brez zamere blazi :) ) :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

billy ::

Sam imam podobno kot ti. Raptorja za sistem in fajle, ki se snemajo z neta, 80G IBM pa za storage. Moram rečt, da se še mi ni zgodilo, da bi zabasal raptorja, tako da ne bi zmogel.

Je pa res, če se ti splača.

Ima pa vsak raptor 5let garancije...tega tudi ne pozabit!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trdi disk za video montažo

Oddelek: Kaj kupiti
91272 (1067) jeb
»

Trdi diski/veliki obrat

Oddelek: Kaj kupiti
369195 (8682) neoto
»