» »

LAN po hisi ne dela

LAN po hisi ne dela

PolentozerkaTM ::

Stimam eno mrezo pri kolegu, pa mam ene probleme!
Hardware:
-ADSL 1Mbit, v hiso pride v kleti
-router s firewallom Mercury KB-100, 4 portni, 10/100 Mbit
-PC v kleti: PIII 850, 20Gb, 256 MB SDR, Intel mrezna kartica 10/100 PCI --- dolzina kabla 2 metra
-PC v spalnici: IBM NetVista Intel P4 2.0 GHz, 40 Gb, 512 Mb DDR, integrirana mrezna in dodatna/v testne namene/ 3com 905TX PCI 10/100 Mbit --- 22 metrov in skozi 2 stropa ter po zidu
-PC v knjiznici: po potrebi za laptop ali kak bodoci PC --- kabel dolzine 15 m skozi en strop in po steni
-uporabljeni kabel je navaden UTP kabel, ni izoliran s folijo, sam sem naredil konektorje

Problem je sledec:
Na PCju v kleti normalno brskam po internetu in tudi normalno pinga ruter na 192.168.1.1 .
Ko konektam kabel v PC v spalnici, mi lucke v mrezni kartici zasvetijo in tudi napise "Local area connection 100 Mbps", vendar na ruterju v kleti lucke kdaj pa kdaj gorijo, vecinoma pa utripajo...;( Isto se zgodi, ce se konektam v knjiznici. Ping mi ne doseze ne z enega, ne z drugega placa.
Probal sem se tud konektat direktno v modem, pa ista pesem... na modemu utripa zelena lucka za mrezo, torej je napaka v kablu. Ko sem isti komp prinesel v klet, se normalno poveze tudi preko ruterja.
Sumim na zanic kabel oziroma preveliko izgubo signala v njem.:| Konektorji so stisnjeni gor z enimi oranznimi klescami od LeTehnike. Barve paric so preverjene.

Kako torej preverit, ali je kabel zanic? Kaksen signalometer?:\ Noben tuki okol pa nima tolk dolgegea kabla - 15-20 metrov, da mi posodi za test. A je mozno, da se je kabel pri stisku skozi steno poskodoval? Poleg gresta tudi kabla za kabelsko TV in telefonsko ISDN linijo - mozne EM motnje:\ ??
Ker nisem ziher, da ima smisel kar povsod konektorje nove dajat...

Se nekaj: Kako iz XP masine videt sheran folder na win2k? in obratno.. Tista obicajna pot v My network places,... na dela namrec al pa jest ne znam;(
Nasveti zazeljeni:)

Soni ::

Vsakemu pc določi IP 192.168.1,192.168.2 itd.,nato daj na vsakmu pc nekaj v shering,za dostop do interneta pa naredi novo povezavo ,uporabi enak username in pass na vseh pc .
Local Area Connection/propertis/internet protocol/propertis/ tuki vpiši IP in submask ki je defolt.255.255.255.0

To bi mogl delat:\

PolentozerkaTM ::

@Soni:
Ce bi vedu, kaj je fora routerja, ne bi napisal tega, kar si.|O

boych ::

čist možno je da si poškodoval kabel, ko si ga tlačil skozi luknjo v zidu.!
da bi bile krive motnje, ker nimaš FTP kabla je tudi skoraj nemogoče, mam primer na firmi, ko gre UTP kabel cca 50 metrov po kabelski polici v kateri je en kup drugih štrom kablov, pa mi problema!
Če si sam delal konektorje na kabel, je možno, da kakšna žička nima vredu stika ali pa da nisi vredu stisnil s kleščami! To pa lahko preveriš tako, da jih zmeriš z enim ohm metrom; na eni strani brikaš dva kontakta, na drugi pa meriš!

Lp
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

kozmos ::

Pred kratkim sem imel podobne probleme in le prišel do rešitve.
Največja možnost je seveda narobe narejen kabel, tako da brez testerja (sposodi si ga kje, ali pa kabel odnesi tja, če ni prveč raztegnjen po hiši) bolj brcaš v temo kot kej drugega. Drgač pa probaj s tem:
Glede na to da imaš ruter, ti svetujem da ga nastaviš na DHCP Server in se s tem izogneš pisanju TCP/IP-jev. V vseh rač. nastaviš avtomatsko dodeljen TCP/IP, saj bo za to poskrbel ruter. Na ruterju v nastavitvah za LAN vpišeš le startIP in finishIP. Recimo 192.168.1.2 in 192.168.1.254.

Toda s tem še nič ne rešiš, le možnost napake pri pisanju IP-jev je nična.

Pri meni je bil problem v prešibkem signalu 100Mbps med omrežno katico in ruterjem. Kabel je bil dolg nekje 80m, tako da je bila verjetno krivda v tem, sicer pa ni pomembno, sam da zdaj dela. Slabost je le v tem, da mreža ni več 100Mbps ampak le 10Mbps, ker uspešno doseže le ta signal. To narediš v nastavitvah mrežne kartice-Advanced-Link speed & duplex, pod value pa izbereš auto detect ali 10Mbps.

Sam kot sem videl imaš vse kartice 10/100Mbps, kar bi moralo samo prepoznati.
Več pa ne vem...

Upam, da ti bo kaj pomagalo ali vsaj komu drugemu.

LP, Kozmos

PolentozerkaTM ::

Koncno! PRETEGNJENI KABLI!:8) :\
Prisel je kolega in sva s testerjem pomerila kable in seveda je javilo en kup napak, vec kot je blo PASS, jih je blo FAIL.
Zanimiv nacin in kaj vse ti ven pljune tale tester, pomeri ti dolzino, parice, napake, impedance... celga boga enih podatkov! Ampak sej je tud hudoooo8-O draga:O (no, al pa tud ne, ce si s tem sluzis kruh, ker brez tega si mrzel) tale naprava, je pa fajn, ko je prenosna in en del enostavno prikljucis na zacetek kabla, drugi del pa na konec8-) , pa je vmes lahko strop, stena, morje... povezava pa radijska!

Ja nic, treba bo nove kable napeljat, ker so pretegnjeni!
Uglavnem, kdor koli ze koplje hiso in zide, naj kable spelje narahlo, samo ne jih vlect, tako kot so bli tukaj, ker se folku ni dalo vrtat in so enostavno potegnili kable kar zraven! "Ampak sej bo, sej se lahko mal nategne..." ja ja pol se naj pa nekdo drug zaje**va in popravlja stare grehe;(( !

Pa gremo jovo na novo, tote kable stran vrec, pa nove napeljat!
Ajd pa hvala za odgovore in pomoc!

Zgodovina sprememb…

ali3n ::

kable maži z milnico (cet, lahko tud navadno milo - suho podrgneš po kablu) ko jih boš vlekel po ceveh; gre precej lažje, pa še pretegnejo se ne...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1774548440 (631) Lonsarg
»

n 150Mbps ~5MBps (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
565801 (4401) b3D_950
»

Hitrost prenosa znotraj wireless LAN

Oddelek: Omrežja in internet
404812 (4273) amigo_no1
»

Mrezne kartice 100/10Mbps delajo pocasi

Oddelek: Strojna oprema
181847 (1493) Racunalnik
»

omrežje na 70m

Oddelek: Omrežja in internet
492337 (1575) mazy

Več podobnih tem