» »

navijanje winfast A 380 Ultra GF FX 5950 Ultra

navijanje winfast A 380 Ultra GF FX 5950 Ultra

alien-tech:blue ::

Zanima me zakaj mi pri navijanju te kartice na 3D Maku 2003 pride samo do 5972 scora?A je to ze meja?

DjTonic ::

Namesti si 53.03 driverje in poročaj. Povej še clocke ali pa naredi kak screenshot, do koliko si jo navil.

Driverje imam 53.03 clocke pa imam s tem rezultatom 472/973

Ful nizek score :\. Da nimaš kakšnega AA&AF enablanega? Kaj pa cpu?

_spirit_ ::

Hehe, samo par možnosti mi pride na misel:
- kupil si kartico ki naj bi bla 5950 ultra pa je noter gf 4200 :D

Ne ne, se hecam. Glede na to da nisi omenil kakšnega sistema imaš ti ne znamo točno povedat, ker je možno da ti bremza kakšna druga komponenta v računalniku test. Pa še ena možnost bi bla, si vklopil dodatno napajanje?

p.s. Si kupil novo kartico? V nasprotnem primeru ti je lahko kdo prodal grafične ki jo je flešal na 5950 ultra... :\ za kar pa je 99% da ni tako, vseeno pa bi se lahko to zgodilo 0:) Moja domišljija pač :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _spirit_ ()

cpu-ja nisem pognal .Kaj pa je AA in AF?Kje to pogledam?

Kakšne komponente imaš v računalniku?

Moj sisttem je takšen:Abit NF7-S,procesor AMD Athlon 2500+Barton zaklenjen,200×11 2193 Mhz,rami 2700 ddr333 2×256 vodno hlajenje procesor 32'C, sistem 22'C.
Dodatno napajanje je vklopljeno.

Potem pa je rezultat vsekakor prenizek... kje pa si kupil grafično? Laufaš 3dmark na default nastavitvah ali si kaj spreminjal?

Zgodovina sprememb…

Grafično sem kupil v Bofu stara je približno 1 mesec,pri 3D Marku pa nisem nic nastavljal.

njok ::

Na koliko MHz pa laufas rame?

njok: je že napisal malo bolj gor ;)

kakšna ideja;((

Kaj pa je AA in AF?Kje to pogledam?

NE! Jaz je nimam. >:D

p.s. AA in AF pa dvomim če praviš da nisi nič spreminjal.

Zgodovina sprememb…

Tic ::

Si vklopil dodatno napajanje?
persona civitas ;>

Ja imam ga vklopljenega

kihc ::

Jaz bi pogledal pod display properties --> advanced pa pol nastavitve d3d in podobno, če imaš vključen aa in af ...

killah bee ::

Probi dat rame sinhro s procesorjem,kokr vidim ti proc laufa na fsb 200MHZ(400DDR),rami pa na 333MHZ ,probi rame mal navit iz 166(333DDR) na 200(400DDR),pa povej sigurn bo velik bolš:)

Ravno to sem hotel vprasat... a si podal dejansko frekvenco ali samo oznako pomnilnika?

Moji rami so 333 ddr ne vidim pa kje bi lahko v biosih navil rame na 400 drr.

VASkO ::

kaj pa bi naj bilo narobe s tem rezultatom?
gre za 3dmark2003

cpu je premalo navit pa verjetno se FSB laufa asinhrono z RAMi tak da...

pa GPU je tudi malo navit

Zgodovina sprememb…

• spremenil: VASkO ()

Poisci FSB:DRAM ratio in nastavi na 1:1 (ali 3:3 ali 6:6, whatever). Cisto mozno je, da ti pomnilnik na tisti frekvenci ne bo deloval. V tem primeru lahko poskusis z dvigom voltaze.

R@C@ ::

Dej Blue ne seri Džeri... ne naviji k boš spet vse skuru! :D

Ne vem kaj tuki bluzite, ker 3DMark03 nima veze s procesorjem in je rezultat z recimo 1800+ in 2600+ enak pri isti grafični (preverjeno), torej nekaj ne štima z nastavitvami grafične ali s svinjarijo drajverjev, ki si jih menjal kot štumfe. Tko da probi magar odinštalirat driverje, počisti za njimi recimo z Driver cleanerjem, daj gor na novo 53.03, ter voila... če ne bo 7K pik piješ pivo. :D

Drgač pa kolikor gledam tele frekvence na grafi si ti bl žalostno navijal. :'(

Ajde se vidmo !

R@C@ malo mimo sekaš.

...S čim že?:\

Hehe, že tista tvoja teorija glede CPU frekvenc me precej moti. Torej je navijanje povsem brezpredmetno, a ne?

...še enkrat CPU se pravi Central Processing Unit..... mislim na onega na podnožju matične plošče, nima nobene ( ajde minimalen odstotek) z rezultatom v 3DMarku03..... seveda govorim o procesorju ki je sposoben izkoristiti tako grafuljo, ter sedanjih procesorjih, to pa je recimo ( govorim na pamet ) od dobrega GHz naprej.

In da..... procesor navijaš zaradi marsi česa drugega, v bistvu vse prej kot za 3DMark03.... Z 3DMarkom01 je popolnoma drugače če nisi opazil.

Tic ::

Z 3DMarkom01 je popolnoma drugače če nisi opazil.

LOL, in ti to rečeš DjTonicu? :D

Glede driverjev pa ni treba nč dol pa gor dajat. Samo povozš čez in je. 52.16
persona civitas ;>

Nekaj takšnega trdi Futuremark, ampak jaz še vseeno vstrajam, da je tudi 3DMark03 odvisen od CPU-ja. Ne seveda v tolikšni meri, kot 3DMark2001SE in kakšni drugi sintetični testi.

morphling1 ::

V 2k3 je cpu limited (za 98% grafičnih kartic danes) samo prvi test, ta pa je v skupnem rezultat uvreden samo 7% če se ne motim, torej je kar pravilno reči da 2k3 res ni cpu limited test.

Seveda, se z najhitrejšimi karticami hlajenjimi pod -50°C in navitimi čez 600 MHz počasi že dogaja, da tudi ve neakaj drugih testih cpu malo več vpliva, ampak še vedno bistveno, bistveno manj kot 2k1.
Tako da človek za tako navito kartico v 2k3 dosega popolnoma normalne rezultate.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

killah bee ::

OK,
jest sem mal sprobaval in sem prvo probal z nenavitim procom 1600XP in dosegel 3550 pik,pol sem pa mal proc navil na fsb 150 -1900XP sem pa dobil 3760 pik,
pri prvem testu sem opazil da je zlo pomemben proc. pri drugih treh pa se ne opazi dosti razlike recimo kak fps več:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

3d mark 2003 (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Navijanje
56632999 (17146) R33D3M33R
»

3d mark 2001

231850 (1550) mezo_SPL
»

Flashanje FX5900 v FX5950 U (strani: 1 2 )

655949 (4583) [_MW_]
»

Počasna fx 5900 lx (WinFast A350LX) ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
331360 (889) nAVID
»

Poraz grafe Asus FX 5900? (strani: 1 2 3 )

1337833 (5632) rap3r

Več podobnih tem