Forum » Hlajenje in modifikacije » Watercool Silent Star, vodni blok za 2 trda diska
Watercool Silent Star, vodni blok za 2 trda diska
mlakar ::
Mene pa zanima kako je kj z tem blokom, kakšni so kj razultati, ga kdo mogoče ima?
Pa še linkec od omenjenega bloka.
Mal komentirajte zadevo.
LP
Pa še linkec od omenjenega bloka.
Mal komentirajte zadevo.
LP
Eddy ::
No kle je še slika da ne boste skakali iz ene strani na drugo:
Sej vodno hlajenje je cool, samo da pa še disk hladiš vodno, to je pa že preveč
Pa še cena... me prov zanima če je to že kupu... BURKI? Lahko odgovoriš
Jaz kaj takega nebi šu delat...
LP!
Sej vodno hlajenje je cool, samo da pa še disk hladiš vodno, to je pa že preveč
Pa še cena... me prov zanima če je to že kupu... BURKI? Lahko odgovoriš
Jaz kaj takega nebi šu delat...
LP!
www.ekwaterblocks.com
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
DjTonic ::
Zame je to preveč in totalno nepotrebno. To samo pretok zavira in dodaja nepotrebne temperature. Skratka zame totalno neuporabno, imam raje en vent na Hdd.
frenk ::
tole ni najbol...bol je en vent, ki bo pomoje dost bol haldiu...problem je da tale blok ne more hladit vseh elementov na disku, ker se jih ne dotika, ventilator jih pa lahko
TESKAn ::
Hm...tuba silikonske paste za jurja, namažeš na debelo čez elemente na dnu diska, blok gor, potem pa vso zadevo v 3 cm čim bolj goste tkanine...ne slišiš sploh. Imam podobno idejo sam, ma bi naredil ločeno hlajenje za to - bloke že mam, ena švoh pumpica (100 litrov/uro je več ko dost), potempa vodo spelješ skozi ena velika, navrtana alu rebra. Vse pasivno, hrupa ni več...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Tic ::
Jaz sem imel tudi podobno idejo kot Teskan, vendar sem se premislil, saj grem kdaj pa kdaj na lanpartye in je že zdaj - zadeva z 1 hladilnim krogom - presneto nepiročna.
persona civitas ;>
Phoebus ::
Polojem pa če disk dobro zadekaš (obloge za tišino) temu primerno seveda tudi manj prehaja toplota v okolico. In Če daš noter v do zadekanino waterblock ostane znotraj zadekanine hladno.
Torej- silent+cool
Torej- silent+cool
blazp88 ::
nja, sej hddja ne overclockaš, da bi ga moral hladit z vodnim
no, res je, izgube na pretoku. Jst mam diske v 5'25 na nosilcih pa se ne grejejo, da bi jih šel hladit. Če pa že, bi navrtal tista dva pokrovčka in na nju našraufal en 8 cm ventilator (gre na mm notri sprobano)
no, res je, izgube na pretoku. Jst mam diske v 5'25 na nosilcih pa se ne grejejo, da bi jih šel hladit. Če pa že, bi navrtal tista dva pokrovčka in na nju našraufal en 8 cm ventilator (gre na mm notri sprobano)
Phoebus ::
Nekateri diski se prav nesramno grejejo tudi če niso overclockani. Evo tale mi je full lep: klik
DjTonic ::
Ja meni se en star maxtor na P3 sistemu greje kot hudič. Prst se ne da držati na njem več kot 10 s, vendar dela stabilno in brez težav neprekinjeno cca 1 teden. Sedaj sem dal na en čip hladilno rebro in je mlačen. Dodatno hlajenje z ventom ne mislim gor dajat, ker kišta ponoči dela in je sedaj neslišna. V Xaserju 3 pa tak pihajo venti čez disk.
tiborrr ::
Itak se pri disku najbolj grejejo stranice (sem se zadnjic na Maxtorju 40GB @ 7200rpm precej spekel), medtem ko medpomnilnik in krmilni cip sploh nista bila vroca. Pomoje sploh ni slaba ideja (ce imas mocno pumpo, tam okoli 1700L/h).
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
Keyser Soze ::
Imam Raptorja, ki se greje zelo hudo močno. PA lahko rečem, da en 80mm ventilator na 7V reši cel problem.
Da ne rečem, da imam ventilator v original plastiki v PlusView1000AMG ohišju. Torej nobenih modifikacij ipd. Pa je disk hladen. Hladen. Tudi po defragu, je disk hladen. KAr prej, ko nisem imel ventilatorja ni bil. JE bil zelo vroč.
Tole vodno je bolj za imidž. Da ne rečm zelo drag imidž, saj ni nič drugega kot en navrtan kos bakra!!
Da ne rečem, da imam ventilator v original plastiki v PlusView1000AMG ohišju. Torej nobenih modifikacij ipd. Pa je disk hladen. Hladen. Tudi po defragu, je disk hladen. KAr prej, ko nisem imel ventilatorja ni bil. JE bil zelo vroč.
Tole vodno je bolj za imidž. Da ne rečm zelo drag imidž, saj ni nič drugega kot en navrtan kos bakra!!
OM, F, G!
Spajky ::
jest sem za mojega bodočega Raptorja že vnaprej pripravil rešitev :-) na moji strani pod komp/modifik.; ja Phoebus, silent+cool :-)) zadekano! ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
burkiburke ::
Hoj Eddy, sej sam veš da je vodno hlajenje najboljše pa ne vidim razloga zakaj ne bi bilo tudi za hard diske. Dejansko trdi disk dela tudi ko je ful vroč, to ni vprašanje, vprašanje je pa kolk bo dolgo delal?
Nekateri hard diski se ful grejejo, da ne omenjam hitrejše diske na 10.000 in več obratov.
Silent Star sem pa res kupil, ampak ne zase .
WaterCool dela izjemno kvalitetne stvari za vodna hlajenja tako da SilenStar sigurno ni izjema.
Nekateri hard diski se ful grejejo, da ne omenjam hitrejše diske na 10.000 in več obratov.
Silent Star sem pa res kupil, ampak ne zase .
WaterCool dela izjemno kvalitetne stvari za vodna hlajenja tako da SilenStar sigurno ni izjema.
Eddy ::
Veš... če ti po pravici povem, bi ga jest tut šu delat, če bi kdo dal zanj 20 kSit.
Vodno je pa itaq zakon!
Vodno je pa itaq zakon!
www.ekwaterblocks.com
burkiburke ::
Vem... Jaz bi tudi rajsi videl da je cenejsi, ampak je dosti stvari notr pa se kvalitetno narejeno in pol seveda tudi kosta...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vodni blok za HDD (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 5245 (4146) | steev |
» | Vodno hlajenje trdega diskaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1613 (1458) | Keyser Soze |
» | Hlajenje GF4 Ti 4200 128 (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8079 (6339) | DjTonic |
⊘ | Ce hocete res poceni RES dobro pa ne preglasno hlajenje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7454 (5088) | TESKAn |
» | Napajalnik - ventiltor?!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1994 (1698) | ||_^_|| |