» »

Je cena res previsoka?

Je cena res previsoka?

morisson ::

Torej, smo firma(d.o.o) in naredimo eno kar licno stran, ki vsebuje 8 strani predstavitve, kontrolno plosco z moznostjo dodajanja novic in pa slik v fotogalerijo, uvodno Flash sekvenco(~20 sekund) in splash page.
Cena je 200 jurjev plus DDV, od tega nam seveda polovico pobere drzava in dobimo na koncu 100 jurjev.Je to res prevec, kot nam zatrjuje stranka?

glavic ::

ja ;)
ko pravjo ima sranka vedno prav.. (b@j€)
Musselli bizi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glavic ()

Reso ::

Če je to končen produkt bi bila prava cena okoli 150k prej kakih 10k manj. Stranko ne zanima kaj podjetje na koncu dobi in kaj država pobere saj študentje na črno ne dajo državi nič in imajo bistveno manjše cene.

BigWhale ::

Katera drzava ti pobere polovico? Slovenija sigurno ne. Poberejo ti DDV, tega pa ti zaracunas naprej. :)

darh ::

imho minimalno 200k

Reso ne bluzi... cene so v tujini še višje in zadnji čas je se nauči stranke da takole delo zahteva malenkost več kot klikanje mo minesweeperju...

Če ti nisi sposoben zaračunat svojega dela tako kot se zagre, je to tvoj problem.
Excuses are useless! Results are priceless!

perci ::

Bigwhale: Od 200k prihodka, če gre to v plače, v povprečju pride 100k neto ven iz tega. Moraš še prispevke in davek odračunat.

IceIceBaby ::

200k je za moje pojme premalo če je izdelek na nivoju. Oziroma, tko bom reku. 200k je zelo zelo ugodna cena, brez težav pa se najde firma ki tut 2x tolk računa.

Sicer pa dej izdelek pokaž da vidmo zadevo.

Wox ::

Stranko in izvajalca veže pogodba, ki lepo definira ceno in kaj je v to ceno vključeno. Stranka se po podpisu pogodbe nima kaj bunit, razen če so bila določila v pogodbi kršena oz. dela niso bila izvedena v skladu s pogodbo.

morisson ::

Zadeva je taka, da sem vseskozi govoril, da bomo poslali predracun, pa o tem stranka ni hotela nic slisati, ampak je rekla, da naj stran samo naredimo in da bo vredu narejena in da se kasneje domenimo glede placila?

para! ::

Fora je v tem, da je danes polno web-design-expert-motherfucker-wannabe folka, ka za svojo površno sestavljeno spletno stran seveda zaračunavajo dosti manj kot pravi eksperti. Ljudje se pač ne zavedajo, da če znaš uporabljat Photoshop in HTML, da to še ne garantira kvalitetnega izdelka.

Cena 200.000 SIT je najmanj primerna, če že ne prenizka. Svoji stranki povej, da se lahko vedno obrnejo na neprofesionalne ustvarjalce spletnih predstavitev. Svoje cene pa ne spuščaj.

Lp
Death before dishonor!

BigWhale ::

perci:

Tehnicno gledano dobi delavec place 200k od tega mora delavec placat nekaj manj kot 50% dajatev. Ampak zaradi logistike ta denar da drzavi kar podjetje... Ja, navedezno pa zgleda kot da drzava pobere podjetju denar. :)

Vikking ::

vsekakor previsoka cena! zgleda da še ni dost konkurence da tko visoko ceno postavljate.. sej bo kmal, potem pa upamo vsi tisti končni potrošniki oz. kupci programerskih rešitev takšnih in drugačnih, da bo ceneje,,, upajmo da zastonj tko kot linux, da bomo lahka pol pluval po tistih k računajo... tko kot sedaj linuxovi božji otroci, po satančku microsoftu!

morisson ::

Prosil bi za mnenje le tistih, ki imajo vsaj nekaj profesionalnih izkusenj.
Viking: :D

Ales ::

Se strinjam, minimalno 200k. Vse je odvisno od tega, kdo prodaja in kdo kupuje, pa kako se vso stvar predstavi. Po mojem mnenju je 200k za tako stran spodnji minimum, če ne že pod njim. Odvisno... taka stran lahko stane tudi miljon ali več.

IMHO, zgleda da ste že zabluzili pri odnosih s stranko, če prihaja na koncu do takih vprašanj in pogovorov. Zdaj, ali so res nezadovoljni z opravljenim, ali pa ste nabasali na tako stranko, ki je navajena izsiljevati na ta način, ko je delo že opravljeno... Takih je na žalost veliko.

Če se že morate cenkati zdaj, na koncu, potem je varianta tudi, da jim pokažete Referenčni cenik storitev ZIT za storitve s področja IT pri GZS in približno opredelite št. opravljenih ur po inženirski postavki II + kaka svetovalna ura I ( tukaj), pa najbrž pride v poštev še kak referenčni cenik za grafično oblikovanje.

V vsakem primeru, če nimate pogodbe bo pestro... in najbrž dobra slaba izkušnja za naprej. Veliko sreče pri izterjavi :)

morisson ::

Stranka je zadovoljna z opravljenim delom, ampak sedaj pricakuje in bi rada opravila storitev kar na crno, "na roko".Povedal sem, da to pac ni mozno, ker smo firma, in da se ne da pricakovati, da bomo mi naredili na crno.

Wox ::

Vikking: Ti si očitno še v svetu mamice in ateka, ki ti dajeta žepnino. Realno življenje je žal daleč od pravljice. Od nečesa je pač treba živet in tvoja mama in ata verjetno delata in sta zato tudi plačana. Tako ima tudi vsak postavljalec strani svojo urno postavko, pa naj gre za grafičnega oblikovalca ali programerja. Če gre za podjetje so tu notri vštete razne zadeve od amortizacije do plač zaposlenim.
Seveda je v vsaki ulici vse polno mulcev, ki kao obvladajo HTML, PHP, MySQL itd. Ti ti nardijo stran za gajbo pive. Vprašanje pa je, kaj se bo dogajalo s to stranjo čez čas. Kakšna je podpora, kako hitri so odzivni časi servisiranja itd. Mulca pokličeš in ti pove, da ta teden pa nima časa, ker naslednji teden pišejo kontrolko. Resna podjetja si seveda tega ne morejo privoščiti. Poznam kar nekaj podjetij, ki si je z izdelki "mulcev" pokvarilo imidž. Tak da ne tak mimo strelat.
Kar se cene tiče, je ta stvar podjetja. Dobra podjetja znajo postaviti visoko ceno, vendar za svojim izdelkom tudi 100% stojijo. Zadeva je pač takšna. Poceni prodajati ni umetnost. Umetnost je zadevo drago prodati. Mercedesovi avtomobili so na primer vsaj dvakrat dražji od korejskih. Zakaj? Ime, zanesljivost, kvaliteta itd.

Vikking ::

delam v podjetju, ki se ukvarja z davčnim svetovanjem in računovodstvom... zato vem, kaj je drago in kaj predrago... če vem da lahka za 1/4 tistga zneska ki si ga napisu dobim, še boljšo internetno stran, in še industrijskega oblikovalca z izkušnjami oblikovanja in grafičnega dela, ki lahko stran nardi še bolj unikatno... in ne eni rač zanesenjaki, k spremeni barvo ozadja pa ma zadevo že misli da je zadeva unikatna. Ker je že zdej zelo veliko dobrih programerjev in tistih k delajo web site tko da kar se tiče kvalitete sploh ni problem... tudi ti se lahka hvališ kako kvalitetno stran naredite, varnosti pa prav tako ko kot nihče drug ne moreš zagotoviti...

ne govori v imenu drugih, da nimamo izkušenj! k izkušnje niso samo 5 let igranja igrc, kar ti misliš!

Vikking ::

kar se tiče avtomobilov... zakaj bi kupil mercedesa če lahka dobim za 1/10000 cenejšega korejskega Chevroleta, pa mam ameriški avto!

sicer pa tulk za informacijo: bmw in toyota, sta ostala v povperčju dobrih avtomobilov, ostali so padli pod.. al pa si čefur pa maš rad mercedese... mogoč unga 12V al pa s600... pol ti pa pozicijska lučka crkne.. pa 1 let ne moreš zamenjat kr nimaš keša...

ne se postavljat s tem kaj ma nekdo in kaj nima... važn je da si srečen, pa če maš mal, je vredno več!

morisson ::

Vikking: Kako sploh ves kaksna je stran in sklepas, da "tvoj" designer naredi boljso?
Obrazlozi, prosim.

perci ::

morisson: Ne se sekirat zarad Vikinga - saj vidiš, da ima naziv - to IMO že dovolj pove o njegovem obnašanju

Vikking ::

ok morisson tole ti razložim na simpl way... pol pa se ogradim od te teme!

primer: ti maš rač. pentiuma 2.0, jst mam athlona 1600+.... zakaj bi jst devu za rač 200.000Sit če lahka dam zanjga 100.000SIT pa ga navijem... vendar ti si reku kvaliteto je treba plačat: oba imama garancijo tako da to ni problem.... pentium je firma, amd pa ni??? vsak svoje kljuse hvali! raje mercedes kot korejski avto... kdo je pa reku da se od toče a do točke b ne morem prepeljat s korejskim... kdo ti garantira da ti mercedes ne bo crknu... noben... zato pa maš redne servise za mercedese in korejske avte.

podpora: vedno se pogodba sestavi... to moraš vedeti.. še posebi če si d.o.o. ker ne moreš delat kot s.p. pol v žep pol pa prijaviš računu. Če je nekdo tulk neumen da ne zna pogodbe sestavit, in potem ko mu tip naredi website v tem primeru... jo lahka pač tip pobriše s kešom, tebi pa stran ne bo delovala...

sicer si pa lahka sklenu nevem 10 letno pogodbo za podporo, vsako tedenski update..pol se pa lahka vprašama če je 200.000SIT dovolj.... ?
to da nardiš 8 stranski web site pa mal flasha, je 200.000 sit občutno preveč, velik velik preveč...

tako kot microsoft vs. linux.! govoril si o boljši podpori microsoft ma najboljšo na svetu, zakaj pa pol vsi linux hvaljo... ja zato ker je zastonj...
če bi ti delu zastonj website se grem stavit da bi te vsi hvalili! vsi bi te meli radi, tisti k pa mastno računajo pa bi spljuvali!

to je vse in le moje mnenje...!!!

lp in dajem roke stran od te teme

morisson ::

Okej, ne mislim se obremenjevat s tabo, Vikking, ker vidim, da imas premalo izkusenj na podrocju racunalnistva, me pa zanima, kako ti VES, da lahko dobis isto za manjsi denar, ce nisi videl se strani? Mi lahko pokazes eno stran "tvojega" designerja, da se pac lahko prepricamo.

perci ::

Firma pač ne more zaračunat enako kot študent. To si bo treba vtepst v glavo.

Pooblaščeni avtomobilski serviser
tudi več računa od enga fušarja.

Enako mi en fušar mobitel popravi za 4 jurje, uradni serviser pa ga za manj keša kot 4 jurje spploh odprl ne bo, servis bo pa za isto stvar 15 jurjev.
Logično.

Če je nekdo prišel na firmo naročit website, je moral vzet v zakup, da bo zadeva dražja, kot če bi šel pejdz narediti k študentu.

IceIceBaby ::

Vikking, ti si en car. Mi pokažeš firmo ki nardi spodoben page s CMSjem za novice pisat in foto galerijo za manj denarja kot je 200k sit? Mi pokažeš designerja ki bo en res dober design za stran naredu za manj kot 100k ? Že sam izdelava logotipa lahko tolk nanese. Z eno besedo, nimaš pojma o tej zadevi.

Btw...men se pa računovodstvo zdi ful precenjena zadeva. Dej se prosim plači odpovej pa poštimi da boste v vaši firmi zastonj to delal, sej linux je tut zastonj ne ?

toplakd ::

in pol ko bo računovodstvo zastonj, (tak ko je linux ;) ) bomo pa tudi pluvali po tistih ki računovodske storitve računajo :) :) :) :)

BigWhale ::

OffTopic:

Racunovodstvo od letos naprej nima vec 0 (nula, nic, zilch, zero) moznosti, da bo kadarkoli zastonj. Zato ker sedaj je racunovodja odgovoren za papirje, ki jih odda na davcno in ce je kaj narobe s papirji najprej odgovarja racunovodja.

In te odgovornosti, ti ne bo nihce prevzel zastonj, na lepe oci. Sploh, ker potem trgovci denar jemljejo iz blagajne, v prepricanju, da je njihov... ;>

Phoebus ::

Prava stran je 2 mio in ne 200k.

Tr0n ::

200k je senkano. Seveda odvisno od kvalitete izdelka in stopnje profesionalizma. Malce si poglejte, kolko SiOL racuna.

budili ::

zato vem, kaj je drago in kaj predrago... če vem da lahka za 1/4 tistga zneska ki si ga napisu dobim, še boljšo internetno stran, in še industrijskega oblikovalca z izkušnjami oblikovanja in grafičnega dela, ki lahko stran nardi še bolj unikatno...

prosim, za link tega vasga `Dreyfuss-a`

:\

swar ::

Cena 200k je max.Saj v sloveniji nimam veliko bogatih podjetij ki bodo senkavali po 200k enim mulcem za izdelavo strani.Siol si pa taksne cene BP privosci saj jim spletno oblikovanje ne predstavlja glavnega zasluzka pa se znano podjetje so...

Brane2 ::


Racunovodstvo od letos naprej nima vec 0 (nula, nic, zilch, zero) moznosti, da bo kadarkoli zastonj. Zato ker sedaj je racunovodja odgovoren za papirje, ki jih odda na davcno in ce je kaj narobe s papirji najprej odgovarja racunovodja.

In te odgovornosti, ti ne bo nihce prevzel zastonj, na lepe oci. Sploh, ker potem trgovci denar jemljejo iz blagajne, v prepricanju, da je njihov... ;>


Sem mislu, da je ze kar nekaj casa tako. Na vseh papirjih je podpis osebe, odgovorne za pripravo porocila in podpis odgovorne osebe podjetja samega...

DMouse ::

Stran bi sicer moral najprej videti, ampak če predpostavljam da je zelo lično narejena, lahko zanjo brez slabe vesti zaračunaš 200-300 kSIT. Svojčas sem delal v oglaševalski agenciji in lahko povem, da takrat manj kot 500 niso zaračunali nikomur, je pa res, da so imeli večje stranke, ki si tako ceno lahko privoščijo.

MOJNET.net ::

hmm, zanimiva debata.

1. Kot podjetje bi morali najprej naresti pogodbo in podpisati naročilnico in se šele tako lotiti izdelave spletnih strani.

2.Cena 200.000 sit za 8 strani ne pove nic. Lahko imas oblikovalca, ki ti pobere cca. 60.000, ostalo pa nanesejo stroški maketinšega svetovanja (tukaj se običajno cena začne pri 40.000 in gor na uro). Končna cena pa je odvisna od večih dejavnikov (koliko časa si porabil na projektu, kolikokrat si moral iti do stranke, cena licenčne programske opreme-na to kar vsi pozabljate |O , vodenje projekta, dajatve državi od zaslužka, amortizacijo računalnika,...itd). Sam najbolj veš koliko si ti stroški znašali.

3. Vsekakor se da dobiti ugodnejšega ponudnika, ampak, odgovori si dobil ze v zgornjih postih.

4. Kot je že nekdo zgoraj omenil, STOJ ZA SVOJIMI STORITVAMI!, saj si ja podjetje ;) . Če želiš biti pa kot neka branjevka na trgu, pa je izbira tvojo (to vzami v dobrem smislu in ne kot žalitev).

5. Sedaj če si z urami naredil več kot bi normalno ostali, potem tega ne moraš računati stranki, temveč si to vzameš v učenje in tako te ure, ki so dejansko pripadale stranki prodaš po nižji ceni.

---
Se en primer, ki sem ga imel: stranka je rekla, da sem ji računal prevoz do nje (računalniške zadeve), ki je oddaljena 117km po veljavnem ceniku za kilometrino + delo na poti. In na to pojamra, da bencin stane 180* sit. Ja, res je. Potem pa pojdite na bencinski servis, natočite v kanto bencin is se na kanti pridričajte do mene.

Da kar tako obrazlozim:
- kilometrina je za stroske bencina + amortizacija avtomobila, se pravi registracija avta, obraba avtomobila in vsi ostali mali stroski

- delo na poti: najdite mi junaka, ki se bo cel mesec vozil okrog z avtom, na to pa dobil samo kilometrino. Od cesa pa bo dobil placo?

Se pravi: utemelji mu svoje stroske!

Upam, da boš uspel iztržiti tisto kar je tvoje. ;)
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security Solutions /

Zgodovina sprememb…

alex32 ::

V tej Sloveniji je tako vzdusje, da placat vodoinsalaterju, parketarju ni noben problem. Za primer dam, 16 ur dela vodoinsalaterja v kopalnici, pa drug dan je prisel samo namontirat ( 5min.)je bilo potrebno skesirat 92K SIT na roko ...

Me zanima ce ker nardi stran v dveh dneh za 184K ....

Torej, problem je, da enim ni noben problem nardit stran in še to poceni pri čemer pa pozablja, kolk let je drsal misko da je osvojil potrebno znanje. Pri tem ustvarja neko nelojalno konkurenco, take mozicke zivlenje strezni sele takrat, ko mu je kladivo pretezko, pa mora narocit "fizikalca" ... ta ga pa upali z ceno :)

Skratka zame so določene intelektualne storitve še vedno podcenjene, vendar te na koncu ovrednoti trg in nenazadnje tudi sam.

Pred leti je bila nepisana postavka za neko povprecno stran z 10 podstranmi 1000DEM ... zdej pa bi blo normalno 1000EUR ...

Loreal, ker se cenim :D

garg ::

ce se buni, potem ji nisi dovolj dobro prikazal prednosti tvoje ponudbe pred ostalimi. ali pa tukaj ne vidi dovolj koristi zase. potenciraj ji koristi kot so npr. enostavno upravljanje strani (zaradi zelo kvalitetne izdelave), prilagodljivost na vseh browserjih, (kod prednost pred drugimi firmami-web izdelovalci), izreden obisk (zaradi dobrega plasiranja na iskalnike) in še cel kup koristi zaradi vaše tehnične podkovanosti in izkušenj! mal jo povprasaj kaj hoce doseči z spletno stranjo...
... pa dobro ga poslušaj! "poslušanje gradi zaupanje!" ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cene na nivoju - www.dz-rs.si

Oddelek: Izdelava spletišč
273539 (2536) RockyS
»

Spletne storitve, z ali brez?

Oddelek: Izdelava spletišč
441978 (1448) amd64bit
»

izdelava portala - cena

Oddelek: Izdelava spletišč
202514 (1925) rkasteli
»

Približna cena izdelave (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
997593 (5556) JanezekNovak
»

Piratstvo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23610946 (7862) Ziga Dolhar

Več podobnih tem