» »

Približna cena izdelave

Približna cena izdelave

«
1
2

nekikr ::

Zanima me, koliko bi moral odšteti za stran, ki bi izgledala takole: www.servis-harmonik.com . Sepravi, trije jeziki (vključno s prevodi), brez vsakršne grafike (vse bi bilo treba narisati nanovo), zemljevid (tak kot je na tej strani pod "kje smo"), ter ostale manjše stvari.

Reso ::

Jaz bi stranki, ki bi to zahtevala, postavil ceno 150 do 200k sit. Je pa odvisno koliko materiala ima stranka pripravljenega... Že sam design bi stal nekje okoli 80k sit in še izrezati je treba v html se dogovoriti za izgled... tako da je to realna cena.
Kakšno večje podjetje pa brez problema računa po 300-400k sit za takšno stran.

alum ::

Reso, reci da se salis.

50k za stran kot je ta, je ze visoka cena. Res visoka.

Roko na srce, stran ni ravno najbolj dinamicna, tudi dizajn ni ravno vrhunski, pa se kaj bi se naslo.

#000000 ::

Kdor bi plaču več kot 50.000 sit za tole, mora prej na glavo past in to orng. Desing je nikakav, meni pa tud ni čudo tehnike, da bi imel kako posebno vrednost. Ostalo pa je tud postavljeno amatersko slike take kt okn u dnevni, pa še vse spacano, nasploh pa boljš da nimaš strani kokr da je slaba. Brez zamere ampak tko je. LP

tzupan ::

lp!

sam sem izdeloval ze kar nekaj spletnih strani. meni se ta spletna stran zdi ok, vendar resnicno nic posebnega. slabo je dodelana, design ni bogvekaj,...
sicer bi stran za taksno zadevo prisla nekje okrog 60.000SIT pri kaki hudi firmi, sam pa bi jo naredil za 30.000 - 40.000SIT.
in sicer:
- 1ura je 10eur
- dela za 10,15 - maksimalno!!! 20ur

torej:
- celotna stran = 100-180eur
(zajema: privlacen design, dinamicna vsebina, enostavno popravljanje)

pa posluste folk no, kako je lahko taksna stran vredna 300.000SIT!? s ste se na glavo udarl! oprostite sam halo!?!?!?
pozdrav, tomaz
-------------------------------------------------------------------------
gsm 040 719 917

Reso ::

Če se gremo poceni izdelavo lahko takoj najdem nekega študentka, ki "obvlada" design, html in angleščino in bo to naredil za 30k če ne še manj. Jaz govorim za solidno grafično podobo, ki jo je sposoben izdelati samo designer in ne nek samooklicani designer. Poleg tega morajo naprimer biti zemljevidi ročno narejeni in printscreen na TISu ni ravno tisto kar bi si vsaka firma želela. Poleg tega mora vsak boljši ponudnik stranki ponuditi 1 mesec zastonj manjših sprememb.
Razlika se sliši majhna samo cenovno in vizualno je ogromna. Naprimer stran za 30k in 3 strani za skupaj 150k stran1 , stran2 in stran3 .

alum ::

Reso: nevem, ce si opazil, ampak zgoraj je link do strani.

O _tej_ strani se pogovarjamo in _ta_ stran je dalec od cen, ki si jih ti podal.

Sicer so pa tvoje cenitve (malo) mimo IMHO. Mislim, da vsak, ki bo pogledal link_strani_za_30k, ve, o cem govorim.

Zzzzzzz ::

reso: ampak res MAJHNIH sprememb. ta prva stran ni vredna 30k! ostale 3 strani pa tudi ne verjamem, da so skupaj vredne 150k, glede na to, da so si zelo podobne in so razlike le v barvah, pa še dinamične niso...

off-topic question:
kaj narediti, ko stranka, ko se strinja za nek dizajn in se dizajn postavi v template engine, premisli in hoče drug dizajn (in se to še enkrat ponovi)? fora je bila v tem, da je bil dizajn potrjen, potem so imeli kao notranji sestanek, pa so se premislili in tako še enkrat. zdej so izbrali čist en mimo dizajn. seveda pa sami veste, koliko časa se en dizajn postavlja v template, skupaj z css in ostalimi stvarmi. lahko povem, da ni to neka stran v vrednosti 100, 200k, ampak da se gre tu za sedemmestne številke.
koliko je smiselno tukaj "potrpeti"?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zzzzzzz ()

#000000 ::

Ja ampak ta harmonka nikdar ni vredna več kot 50 jurjev, 'no sej stran še niti ni tko napačno zastavljena, ampak kokr so slike in text notr postavljeni 'glava boli' LP

Ziga Dolhar ::

wakum: jaz prvi post razumem tako, da nam je nekikr s primeroma danim linkom želel prikazat le pričakovan obseg strani (/"del"), ne gre pa pri tem za konkretno (lokacijsko ali izvedbeno) stran, ki je predmet ocenitve.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

alum ::

Ziga: super. jaz pa samo povem, koliko se mi zdi vredna stran, ki je navedena. seveda se lahko dvignemo (spustimo?) na bolj abstrakten nivo in morda celo le z stavkom navedemo obseg, vendar bo "cenitev" se bolj groba.

zenith1 ::

Prevodi so dragi, razen če zaposliš kake študente.

Bob Rock ::

Ze neki cajta opazujem tu na forumu....ne vem, al nekateri tu res delate skor zastonj, al pa se sam ne znate zmenit za normalen denar. Js take strani ne bi sel delat pod 100k.(pa ne da bi se mi stran neki dopadla....sam jebi ga, ce hocejo met tako stran...ok. Da bi se pa se s flashom zajebavu, pa da bi mi pol rekl....js ti dam 40k al pa 50k, pa raj kr zbrisem vse.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bob Rock ()

gerrno ::

Ne vem kaj z vami vsemi jst za uno harmoniko ne bi dal tud 10 jurju. Slike so vse spacane, oblika pa cist u p.... , pol k sm pa menu vidu, ja kej takega pa se ne. Internet laufa ze ne vem koliko let ljudje bi pa se kr racunal 50k za tako stran. Jst bi stran umaknu in sploh nebi sprasvou koliko racunat (pa brez zamere, mogoce pa je za tem sajtom veliko truda).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gerrno ()

alum ::

Bob Rock: blagor tebi. Car!

gfighter ::

Bob Rock ima prav. Za 50 jurjev zaslužka se kaka resna firma takšnega posla še dotaknila ne bo. Dejte prerast mal študentsko miselnost pa začnite malo cenit svoje delo.

OwcA ::

@Zvonko: v takšnem primeru je najboljše podpisati dodatno pogodbo, ki opisuje ta popravek. Izjema bi bila le, če se vam projekt še vedno splača, četudi naredite še 2 redesigna. Če delate na relativno velikih projektih (7 mestne številke), vam reference verjetno ne pomenijo dovolj. Včasih je boljše pustiti, kot si delati zgubo, je pa to težka odločitev, vem.

@ostali: se strinjam z Resotom. Ampak treba je upoštevati tudi razliko med tem, če to naredi ena firma, ali če vese naredi nekdo sam, po možnosti na študentsko napotnico.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Bob Rock ::

Ja, normalno, da je razlika med firmo in studentom....sam vseen tut studentom ni treba it globoko izpod cene. S tem sami seb zbijajo ceno. Pa vsem ostalim zraven.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Ziga Dolhar ::

Študentje kot posamezniki poleg tega ne morejo nudit celovite storitve.

Designer + programer + html kucač + informacijski arhitekt + vsebinec v eni osebi ... jejhata.
https://dolhar.si/

#000000 ::

Mislm, fermo 'kao resno' je lahko sram če bi dala tako stran ven, še bolj pa jih bi lahko blo sram, da bi tako 'krulasto narjeno' stran 'upali' sploh kej računat. Pa ne mi rečt ferma itd. da je to kao dražje, če je dražje in če je kao profi ferma, nej bo tud narjeno tko kot treba.
Tko da jemljem nazaj besedo 50.000 sit, in jo popravljam, ta stran ni vredna pol pizde hladne vode. Pa naj jo je izdelala firma al pa sosedov pokovc. LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

alum ::

Se strinjam!

gregy ::

sej vem, da je čist offtopic .. ampak komunikacija in izražanje Vam je na nivoju mozoljastega dvanajstletnika .. s svojim izražanjem veliko poveste o sebi .. in o morebitnem Vašem pristopu k kakšnemu morebitnemu bodočemu projektu, kakšnega morebitnega obiskovalca ..

strictom ::

U ti mater 100k za takšno stran. To ti zna naredit večina dijakov ki se za hobi ukvarja z hmtljem in ma v šoli 5 informatiko. Za male pare seve :)
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Backup22 ::

To itaq ni vredno 100k! 60, 70k je maximum!
//

IceIceBaby ::

Če gre konkretno za tisto stran s harmonikami bi rekel, da ni vredna več kot kakšnih 30k na roko kakšnemu študentu ali dijaku. Že če pogledaš banner ti ni čisto jasno ali si prišel na stran servisa harmonik Zupan ali Peter Galjot (tisti velik Zupan logo je ful moteč). Informacij je sicer dovolj za tako osnovno predstavitev, ampak so predstavljene precej nerodno. Fonti so preveliki in vse je v bold, nobenega jasnega naslova ni, samo besedilo... Pa koda tudi ni najlepša in stran ni w3c valid.

Uglavnem, stran je polna napak. Očitno je, da gre za amaterski izdelek in, da ena webdesing firma kaj takšnega nebi upala spustiti v javnost.

Če pa govorimo o strani podobnega obsega, ki je narejena tako kot je treba bi pa jaz računal od 70k naprej, odvisno od tega koliko materiala je pripravljenega, kakšen je rok izdelave, koliko je stranka zahtevna itd. Oziroma, ene 2x tolk pri kakšni firmi, kjer je logično tudi storitev veliko boljša, ker imajo specialista za design, html, programerje, načrtovalce...

Resotovih 200, 300k se mi zdi pretiranih, glede na to, da ma en izkušen webdesigner tako stran skupaj v 2 dneh.

Popravek, sem čist pozabu, da je stran v treh jezikih. To precej nabije ceno, prevodi so dragi. V treh jezikih je 200k povsem realno :)

Zgodovina sprememb…

Microsoft ::

Pismo ste dragi ali pa sm jst pocen. Jst sm namrec naredil stran, ki omogoce vnasanje sifrantov (dodelave, material, formati, stranke, zaposleni, ....) in potem vnasanje narocil, spreminjanja statusa narocil, prioritete, vpogled v splosno stanje narocila, iskanje, moznost eksportanja iskanega v excel, prav tako naredi statistiko porabljenega casa za posamezno narocilo za zeljeno obdobje. Stvar je na ASP.NET in C#. Za 90k.

A bi to moglo bit 900k ali pa je tale stran vredna 0SIT?:\


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

root987 ::

Bolj drugo kot prvo. :)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Iztok Smolic ::

Ok ... jst sm su semle: www.servis-harmonik.com, pa zdej neki ne vem - je to stara stran al je ze prenovljena ? res ... mislim ce je - pol pober tistih 20k pa reci hvala.

kako jest gledam na to? Tole kar je naredil on je pac ucneje, njegova naslednja stran bo (upam!) veliko boljsa, zato ne more niti realno postavlat takih cen.. 120k- k'mon!

Gre za to da "šudr pobere šudr". In to da da si dijaki/studentje sami sebi kopljemo jamo z niskimi cenami ni res ... mi se samo ucimo, vendar ne zastonj, in firme ki hocejo poceni priti skozi, pac najemejo studente.

Ni pa vedno nujno da bo en dijak/student naredil slabo stran, kot ni nujno da bo firma naredila dobro stran.
-----------/------------

OwcA ::

Glede na to, da vas je polovica v tej temi funkcionalno nepismena, so vaše ocene vrednost mogoče res realne. >:D
Tiste harmonike so samo primer za obseg in funkcionalnost strani. Torej:

- celostna podoba
- večjezično
- zemljevid
- malo vsebine
- obdelava in priprava slik

Vsak, ki je zgoraj našteto pripravljen narediti na dostojnem nivoju (da ne bo pomote, zgoraj omenjene harmonike to niso) za 50k naj se mi prosim javi na ZS, vsekakor bi imel zanj kaj za delat (to je mišljeno čisto resno).

@Microsoft: ti si čisto prepoceni (neglede na to, koliko je vredna ta stran).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

tec ::

Hehe...res ste poceni. Jest pod 100k sploh ne grem na sestanek. Pa ne da se frajarisem, sam preprosto se mi ne splaca delat sajt za 50k, ker v tem casu dobim dve stranke po 200k. V kolikor je stranka zadovoljna, sploh ni problem placat se tak znesek. Pa ponavadi se zmenim za obroke, tko da ne rabim skrbet, ce kaksen mesec ni posla, pa se stranki je ponavadi boljse tko. Volk sit in kozal cela :-)
Pa dostikrat dobim kaksne strani za nanovo naredit, ko je kaksen student nekaj skup zmetal in racunal 50k. Pa kdo te bo resno jemal, ce prides s ceno 50k za eno stran. Dejte mal bolj cenit svoje delo. Jest prezivim 14 ur na dan za masino (zena me sploh ne pogleda vec:-) in zato temu primerno tudi racunam.

MTm2H37rqt7B ::

Ker vidim da zelo veliko komentrirate strani, pa da ne odpiram nove teme, bi prosil ce malo skomentirate predstavitveno stran ki sem jo naredil, in kaksna cena bi stala za tako stranjo. Z kritiko se lahko zelo zboljsa produkt.

Klikjot!

Par malenkosti je treba se spilit (zemljevid meni osebno ni vsec, a na zeljo stranke je pac tak kot je).

Hvala za kritike in komentarje:)

Bob Rock ::

Najprej, ko izberes jezik, pades na prazno stran. Naj bo ze tam neka vsebina....ce ne druga vsaj kaka dobrodosilca.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

aVToV|S|On ::

Oh, eni ste pa res naivni. Stranka ima s svojo naložbo v spletno stran v primeru dela preko študenta ali kot podjetje zmerom davčno olajšavo. Več plača, večja je. Tako da se pridružujem enemu zgornjemu komentarju. Pod 100k se ne spuščam. Če podaš prenizko ceno te resne stranke ne jemljejo resno, če pa prenizko potem pa... adijo. Najti je treba zlato sredino :D
Spletno in grafično oblikovanje | http://www.css-oblikovanje.com

mkmorfius ::

Zdravo,

Vidm da se ne znate zment za ceno ene "solidno narjene" strani.

Djte mi povedat, kolk bi racunal za page ce bi "nekdo" hotu da je narjena z php-jem, da jo narisete, se pravi design, in da ima recimo tri podstrani. Primer: ena gostilna, 3 podstrani (recimo cenik (php), novice (php)) pa tko

Hvala

IceIceBaby ::

mkmorfius, imho je to, da je stran narejena s phpjem pomoje povsem nepomembno pri določanju cene. Važno je kakšen je končni rezultat, koliko je stran uporabna za naročnika. Kako si pa ti prišel do tega rezultata je pa za naročnika in uporabnike strani povsem nepomembno.

Tody ::

Odvisno od dizajna... če si kukr tok malce sposoben rokvat z grafičnimi editorji snem en template od nekoga in obdelaj malce daj svoj logo in podobono in dodaj tiste 3 strani in maš recimor dela ene 10 ur prišparaš pa tu ene 20-30 k sit kukr te bi kdo užgal... Sam preceni kaj ti več pomeni...

Jackass ::

Živjo!

Mene tut zanima kolk približno stane izdelava neke HTML strani. Npr. nekaj takega: www.studiolinia-bv.si

Hvala!
jAcKaSS

strictom ::

Obična tabela z parimi GIFi za gumbke. Ne preveč drago.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

IceIceBaby ::

Zakaj je važno s kakšno tehnologijo je narejena stran ? Avtor strani je pač izbral tabele + gife za izvedbo, nekdo drug bo delal s cssom, flashom, phpjem... Naročnik bo pa plačal toliko, kolikor bo stran za njega koristna.

Lahko narediš hi-tech stran z administracijo pa mysql podporo pa pro. designom itd, ampak če naročnik potrebuje preprosto stran kjer bo samo njegov naslov in telefonska številka bo toliko tudi plačal. Pomoje je zelo pomembno vedet koliko naročniku stran koristi in glede na to zaračunat, ne pa na podlagi tega s kakšno tehnologijo si projekt izpeljal.

CWIZO ::

Glede na to s kaksno tehnologijo si izdelal stran se vidi koliko zadeve obvladas.
Nekdo, ki bo sel stran delat s tabelami in gifi, se mu o dizajnu sanja prakticno nic, o htmlju pa ima ravno toliko pojma, da zna v freamweverju nek genericen dizajn izpred 10ih let postavt...

Ferma, ki da nekaj nase bo pac placala vec za nekoga, ki se na zadeve spozna in bo s tem dobila kvaliteten in sodoben sajt, ki ne bo odganjal strank.
Point je namrec v tem, da povprecni janez ne razume, zakaj mora biti sajt sodoben in lep in posledicno daje 30k da mu nekdo naredi sajt. Zato pa mora ta povprecni janez najeti nekoga, ki se na zadevo spozna, mu malo vec placati v zameno bo pa dobil profesionalen sajt in bo dojel zakaj ga rabi.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

IceIceBaby ::

CWIZO, do ene mere se strinjam s tem. Zdi se mi pa, da nekateri dajejo preveč poudarka na to s kakšno tehnologijo je stran narejena, ne toliko na to kak je končni rezultat.

Ne morš avtomatično strani zaračunat več samo za to ker si uporabil bazo in php, če to ni bilo potrebno. Če so rezultati enaki ni važno kako je stran narejena. Tudi profesionalna stran je lahko narejena izključno v HTMLju če situacija to zahteva oziroma omogoča. Pa je taka stran vseeno lahko dražja od enega portala, ki ima za sabo bazo in nevemkajševse.

CWIZO ::

Jah to seveda.
Seveda se pa strinjamo, da je stran vec vredna ce je za sistemom novic zadaj PHP/ASP kokr pa ce moras na roke html fajle popravljat ne?
V tem smislu je bilo misljeno...

Ce pa ne rabis serverside zadeve pa res en vidim razloga, da bi jo uproabljal...
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

klemen22 ::

Nekdo, ki bo sel stran delat s tabelami in gifi, se mu o dizajnu sanja prakticno nic


CWIZO: dej malo razloži to kaj ima tehnika tabel in gifov z web dizajnom?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

CWIZO ::

Spletne strani se oblikuje z layerji ter CSSjem in ne s tabelami.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

BluPhenix ::

Še vedno nisi razložil zakaj nima pojma o designu, ta tvoj primer se še vedno tiče znanja HTMLja, oziroma interpretnih jezikov.

Design, je nekaj drugega, ta zajema grafično obliko, prijaznost do uporabe, skadanje izgleda in uporabnosti strani glede na ciljne stranke in obisk... Tabele, CSS in layerji nimajo nobene veze z designom, so samo pripomočki, kako načrtovani design realizirati, oziroma ga pripraviti, da ga brskalniki razumejo.

V končni fazi pa je pri predstavitvenih straneh čisto vseeno ali dela z layerji ali dela s tabelo, v kolikor doseže isti rezultat. Se strinjam CSS in layerji so "the way to do it", niso pa the only way.

Ni važno koliko novih tehnologij boš ti spravil v eno stran, marsikatere bodo tudi odgnale obiskovalca. Važno je, da je stran pametno zamišljena in uporabna glede na informacije, ki jih mora podajati.

In GIFi so tudi uredu, če imaš tak gumbek ki zaheva nekaj take grafike ki z se jo da realizirati z gifi. Al delaš ti raje vse v .jpg? Če je odgovor pritrdilen ... pomisli malo kdo nima pojma o webdesignu... ja sej alternativa je png, samo so marsikje še vedno problemi z njim.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

tec ::

Jest isto pravim, da ni konec sveta ce clovek dela tabele, al pa uporablja gife oz. katere koli slikce...se posebej ce si casovno omejen. Ravno pred kratkim sem moral naredit en meni, ki naj bi zgledal kot tab z okroglimi robovi in da se dvigne na mouseover. V par minutah sem dve slike naredil, en preloader in mal js, pa je bila stvar resena in stranka zelo zadovoljna.
Vem, da bi vsak rad pisal strict,valid,tabeless,....sam tisti, ki od tega zivi in prezivlja druzino, bo prej zapru eno oko in naredil tko, da bo hitreje, ne glede na to, kaj se dogaja v ozadju, oz. ce je vse moderno in tko kot mora bit. Pa dokler ie in firefox prikaze vse normalno, se noben ne sekira.

Jackass ::

No ja, povedal ste mi vse, razn cene. Men je vseen kako je narjena. Mene sam zanima, kolk stane izdelava take strani. Številko bi prosu. Js bi rkeu, da ene 50k je vredna, ne glede na to kako je delana, ker ma ful podstrani, pa meni... In glih zato, k je to ena taka povprečna stran, k sm jo najdu, me zanima kolk se to ceni.
jAcKaSS

Eru ::

Se strinjam s cwizo-tom. Pač če maš sam html pa da je strani več je neprgledno, uporabnik tezje osvezuje (ki ima seveda svojo upravljalno stran... Pa da negvorimo o velkih nerazdeljenih gifih ai pa vse kvadratno če imaš samo html...Pa jaz se sploh ne ploh ne ukvarjam s tem, pa mi je jasno da ma cwizo prav. Pa ponavadi je ciljna publika taka, da noče vse preprosto (zaradi mene bi bile lahko vse strani tudi črnobele in preproste, saj ponavadi iščem samo informacije). Nevem zakaj se zmeraj najde toliko uporabnikov ki kar nekaj "bluzijo". :\

PS Še nekaj za cwito-ta, kaj je pa narobe s php in tabelami ter kakim grafičnim programom? Ne da je s CSSjem kaj narobe, samo so tudi alternative.

undertaker ::

Kaj pa je narobe s tabelami ? en primer .... mnenje ?

klik

CWIZO ::

Tabele so namenjene prikazu podatkov in ne postavitvi dizajna. Temu je pac namenjen CSS.
Kaj je narobe s PHPjem in grafičnimi programi. Sej nisem reku da je kej narobe s temi...

BluePhoenix: v tem primeru je bil dizajner in html koder ena in ista oseba.
In tut dizajner rabi vedet HTML, ker drugače pol dela take stvari, ki se jhi skorajda ne da narediti.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko bi stala taksna sletna stran (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
508815 (6107) TheBlueOne
»

Web template za kupit

Oddelek: Izdelava spletišč
161857 (1503) Looooooka
»

Konkretna cena izdelave strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
888524 (5845) _Beast
»

Ocena ene male strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
886493 (5029) #000000
»

Koliko bi zaračunali tole stran?

Oddelek: Izdelava spletišč
432572 (1310) no_use4

Več podobnih tem