Forum » Izdelava spletišč » Kako do "lepe" grafike za spletno stran ??
Kako do "lepe" grafike za spletno stran ??
erik ::
Imam malo "nenavadno" vprašanje.
S katerim programom pripravljate grafično podobo spletnih strani in jo potem razrežete?
Jaz uporabljam Macromedia Fireworks in Photoshop 7.0. Me pa nekaj zanima...
Ko naredim lepo grafično podobo se mi skazi pri exportiranju v *.gif - v mislih imam barve.
Vem da gif format ne podpira toliko barv kot jpg, vendar sem veliko spletnih strani videl sestavljenih iz gif razrezov. Barve slik so bile enkratne, prelivi izredni in vse lepo zglajeno (posebno robovi pri maskiranih gifih). Skratka sploh nebi rekel da je to gif datoteka.
Kje je tu finta, da to dosežeš - a so v programih kakšni postopki, ki jih jaz ne poznam...
Hvala za vsak nasvet...
S katerim programom pripravljate grafično podobo spletnih strani in jo potem razrežete?
Jaz uporabljam Macromedia Fireworks in Photoshop 7.0. Me pa nekaj zanima...
Ko naredim lepo grafično podobo se mi skazi pri exportiranju v *.gif - v mislih imam barve.
Vem da gif format ne podpira toliko barv kot jpg, vendar sem veliko spletnih strani videl sestavljenih iz gif razrezov. Barve slik so bile enkratne, prelivi izredni in vse lepo zglajeno (posebno robovi pri maskiranih gifih). Skratka sploh nebi rekel da je to gif datoteka.
Kje je tu finta, da to dosežeš - a so v programih kakšni postopki, ki jih jaz ne poznam...
Hvala za vsak nasvet...
segi ::
ali tisto ni bil gif ali pa so bile barve prilagojene gifu
---------------------------------------------
Segi podobo na ogled postavi,
ker bolj resnico ljubi kakor hvalo,
zad skrit vsevprek posluša, kaj zijalo
neumno, kaj umetni od nje pravi
----------------------------------------------
Segi podobo na ogled postavi,
ker bolj resnico ljubi kakor hvalo,
zad skrit vsevprek posluša, kaj zijalo
neumno, kaj umetni od nje pravi
----------------------------------------------
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Oblikovanje logotipa (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 14770 (1625) | genesiss |
» | Celostna grafična podoba države ali "Kaj je to natečaj?" (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 5877 (5071) | JayKay |
» | Novi Slo-Tech: meni zelo všeč! (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Slo-Tech | 45616 (27482) | Ziga Dolhar |
» | Kako odstraniti belo ozadje v JPGOddelek: Programska oprema | 4647 (4309) | darkolord |
» | Ocena ene male strani (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 6813 (5349) | #000000 |