Forum » Loža » Delo od doma - zakaj se ni obneslo?
Delo od doma - zakaj se ni obneslo?
Temo vidijo: vsi
johnnyyy ::
feryz ::
Saj to bi moralo veljati za vse.
Odpri firmo in delaj od kjerkoli hočeš. Kolikorkoli hočeš.
Ni treba nobenih novih zakonov.
Odpri firmo in delaj od kjerkoli hočeš. Kolikorkoli hočeš.
Ni treba nobenih novih zakonov.
bm1973 ::
Zakoni so tako kot so, čisto vseeno, ker ser tako ne upoštevajo ali pa trivialne zadeve trajajo predolgo na sodišču.
Sam pač ne vzamem joba, kjer bi moral biti 100% v pisarni... Mi ga ni treba, zaenkrat.
Če bo situacija drugačna, ga bom...
Sam pač ne vzamem joba, kjer bi moral biti 100% v pisarni... Mi ga ni treba, zaenkrat.
Če bo situacija drugačna, ga bom...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
enavlaka ::
Biti na lokaciji v IT svetu je ostanek yugonostalgije, kjer je imela edina tovarna v mestu nekaj računalnikov in server. Remote imaš pod sabo na stotine sistemov, brez, da vstaneš iz stola.
Če te hočejo na lokaciji je premium s tem, da se računajo tudi ure, ki jih preživiš v prometu.
Če te hočejo na lokaciji je premium s tem, da se računajo tudi ure, ki jih preživiš v prometu.
iKst_ ::
Saj jaz in moji nismo faktor tukaj.
Tukajšnji slotek znanstveniki se bunijo, da ne morejo delati od doma in da bi bilo to treba obvezno uzakoniti.
Jaz tudi nisem faktor, pa še marsikdo tukaj tudi ne. Remote sem delal že pred korono, tudi trenutno delam remote, na maile slovenskih "head hunterjev" odgovorim samo iz vljudnosti, da me ne zanima, niti za 10x višjo plačo, če ni 100% remote.
Ampak žal niso vsi v enakem položaju, vsi delodajalci pa tudi ne bodo nudili ugodnosti, ker so dobrega srca.
Remote delo in 4 dnevni delovni teden sta naslednja mejnika v pravicah delavcev, tako, kot je bil mejnik 8 urni delovnik in podobne pravice.
V pisarni imaš na voljo dobesedno vse, doma praktično nič.
Česa pa doma nimaš?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: iKst_ ()
Česa pa doma nimaš?
Doma nimaš ljubice/ljubčka, da se malo podolčkaš izven zakona
velikBrokoli ::

WizzardOfOZ ::
Ni lepšega kot prit ob 6h zjutraj na lokacijo, pa ob 14h it domov. In vsi vedo, da te dobijo samo do 14 ure, potem imaš pa frej dan.
Ko sem še od doma delal, so hoteli čez cel dan sestanke, češ saj si itak doma, pa imaš lahko sestanke kadarkoli.
Ko sem še od doma delal, so hoteli čez cel dan sestanke, češ saj si itak doma, pa imaš lahko sestanke kadarkoli.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Ni lepšega kot prit ob 6h zjutraj na lokacijo, pa ob 14h it domov.
Očitno ti manjka domišljije :)
johnnyyy ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Ni lepšega kot prit ob 6h zjutraj na lokacijo, pa ob 14h it domov. In vsi vedo, da te dobijo samo do 14 ure, potem imaš pa frej dan.
Odvisno. Jaz sem bil v bivši firmi precej vpet v mednarodno sodelovanje in ko je treba imeti sestanek z američani ali japonci, velikokrat padeš izven "delovnega časa". In potem vprašanje - boš imel te sestanke od doma ali boš v pisarni? Ker če si v pisarni in imaš sestanek ob 19:00 - boš kaj? Šel ob 12:00 v službo ali boš 8-20h tam, boš šel po službi domov in potem nazaj v pisarno?
Pri nas je bila težava tudi v tem, da nekih restavracij/menz ni bilo v neposredni bližini pisarne. Ena je bila v stavbi, samo hrana pa "Bog pomagaj". Torej ali se boš vsedel v avto in boš kasneje iskal parking, boš šel peš in boš 1.5h na malici ali pa si jo boš prinesel sabo. In seveda smo si vsi malice nosili s sabo - prineseš za 2 dni, vmes si dobil sestanek za naseldnji dan in si delal od doma in potem se je malce pozabilo na tisto malico in naš firmski hladilnik je postal gojišče plesni

IL_DIAVOLO ::
Tukajšnji slotek znanstveniki se bunijo, da ne morejo delati od doma in da bi bilo to treba obvezno uzakoniti.
Jaz tudi nisem faktor, pa še marsikdo tukaj tudi ne. Remote sem delal že pred korono, tudi trenutno delam remote, na maile slovenskih "head hunterjev" odgovorim samo iz vljudnosti, da me ne zanima, niti za 10x višjo plačo, če ni 100% remote.
Ampak žal niso vsi v enakem položaju, vsi delodajalci pa tudi ne bodo nudili ugodnosti, ker so dobrega srca.
Remote delo in 4 dnevni delovni teden sta naslednja mejnika v pravicah delavcev, tako, kot je bil mejnik 8 urni delovnik in podobne pravice.
Česa pa doma nimaš?
To so pisarniški fikusi, ne pa delavci. Delavci ne morejo delati od doma.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Aha. Kaj pa?
Isto kot zaposleni na ministrstvu za dolgotrajno oskrbo? To ja, kaj več pa ne.
Isto kot zaposleni na ministrstvu za dolgotrajno oskrbo? To ja, kaj več pa ne.
delavec44 ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Česa pa doma nimaš?
Ti si en zagrenjen star fortr. Če delo ni fizično, ni vredno nič!!
Začuda en z računalnikom ustvarja višjo dodano vrednost.
Zaradi "pisarniških fikusov" ti živiš v betonski hiši/bloku, ki se ne podre ob prvem resnem vetru ali potresu. Voziš se z avtom, letiš z letalom, ješ relativno poceni in varno hrano, pišeš nesmisle po slo-techu...
c23po ::
Če so ustvarili klimo v kateri je vsak delavec avtomatično fikus.
Računalniki nimajo spominov.

Pri nas je bila težava tudi v tem, da nekih restavracij/menz ni bilo v neposredni bližini pisarne. Ena je bila v stavbi, samo hrana pa "Bog pomagaj". Torej ali se boš vsedel v avto in boš kasneje iskal parking, boš šel peš in boš 1.5h na malici ali pa si jo boš prinesel sabo. In seveda smo si vsi malice nosili s sabo - prineseš za 2 dni, vmes si dobil sestanek za naseldnji dan in si delal od doma in potem se je malce pozabilo na tisto malico in naš firmski hladilnik je postal gojišče plesni. Zraven pa umivalnik ni bil nič boljši, ker je vsak odložil svoj krožnik z filozofijo "pomil ga bom kasneje" in "kasneje" ni nikjer definirano.
![]()
Jaz imam na voljo cel BTC. Tukaj je dovolj restavracij, da vsaj 2 tedna ješ vsak dan različno hrano, če pa še wolt upoštevam, mi pa ni treba 2x na mesec jest iste hrane.
WizzardOfOZ je izjavil:
Pri nas je bila težava tudi v tem, da nekih restavracij/menz ni bilo v neposredni bližini pisarne. Ena je bila v stavbi, samo hrana pa "Bog pomagaj". Torej ali se boš vsedel v avto in boš kasneje iskal parking, boš šel peš in boš 1.5h na malici ali pa si jo boš prinesel sabo. In seveda smo si vsi malice nosili s sabo - prineseš za 2 dni, vmes si dobil sestanek za naseldnji dan in si delal od doma in potem se je malce pozabilo na tisto malico in naš firmski hladilnik je postal gojišče plesni. Zraven pa umivalnik ni bil nič boljši, ker je vsak odložil svoj krožnik z filozofijo "pomil ga bom kasneje" in "kasneje" ni nikjer definirano.
![]()
Jaz imam na voljo cel BTC. Tukaj je dovolj restavracij, da vsaj 2 tedna ješ vsak dan različno hrano, če pa še wolt upoštevam, mi pa ni treba 2x na mesec jest iste hrane.
Pa ti uspe v pol ure?

IL_DIAVOLO je izjavil:
Česa pa doma nimaš?
Ti si en zagrenjen star fortr. Če delo ni fizično, ni vredno nič!!
Začuda en z računalnikom ustvarja višjo dodano vrednost.
Samo smesno se mi zdi rect tistemu ki guli stol in misko, da je delavec lol
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

Kaj pa je?
Se suženj sliši boljše?
Ok, lahko je tudi direktor. In vse ostalo vmes.
Rezija ali support bi se reklo v mojem hofu. To so taki ki so strosek firmi, delavci pa dejansko delajo profit firmi.
To bi feryz skoraj da moral vedet.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Hehehe, pa čistilka je tudi strošek firmi. Delavci si pa sami posel najdejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
T440 ::
Delo od doma se povsem dobro obnese. Samo nekateri delavci se ne obnesejo dobro.
Saj bi jih zamenjali, pa ne moremo, ker ....
Saj bi jih zamenjali, pa ne moremo, ker ....
IL_DIAVOLO je izjavil:
Torej hočeš reči, da so it-jevci režija oz. strošek firm?Kaj pa je?
Se suženj sliši boljše?
Rezija ali support bi se reklo v mojem hofu. To so taki ki so strosek firmi, delavci pa dejansko delajo profit firmi.
Človek bi si mislil, da prinašajo denar, ampak očitno ni tako.

WizzardOfOZ je izjavil:
![]()
Pa ti uspe v pol ure?
Seveda.

IL_DIAVOLO je izjavil:
Torej hočeš reči, da so it-jevci režija oz. strošek firm?Kaj pa je?
Se suženj sliši boljše?
Človek bi si mislil, da prinašajo denar, ampak očitno ni tako.
Morda ce prodajas meglo.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
mirator ::
Sicer ne glede na debato, delo od doma se obnese, če so rezultati dela primerljivi s stroškom plače. Kako pa to ovrednotit in kako vklopit b naš absurdni sitem uravnilovke pa je drugo vprašanje. Jaz mislim, da v zasebnem sektorju delo doma sploh ni vprašljivo, gre predvsem za delo v javni upravi, kjer je v prvi vrsti uravnilovka v drugi pa izobrazba, znanje in sposobnost opravljanja svojega dela pa daleč nazaj.
Javno upravo oceni enako kot zasebni sektor.
Delo razbiješ na projekte, taske, in meriš kdaj so taski prevzeti in kdaj končani. Ni rocket science...
Vmes narediš par štih prob za standardne taske in določiš metriko. Mogoče za štih probo celo povabiš ljudi iz zasebnega sektorja, da naredijo par taskov...
Pa 1-2 letih se da b.p. ugotovit koliko ljudi je preveč. In kdo dela in kdo ne...
Delo razbiješ na projekte, taske, in meriš kdaj so taski prevzeti in kdaj končani. Ni rocket science...
Vmes narediš par štih prob za standardne taske in določiš metriko. Mogoče za štih probo celo povabiš ljudi iz zasebnega sektorja, da naredijo par taskov...
Pa 1-2 letih se da b.p. ugotovit koliko ljudi je preveč. In kdo dela in kdo ne...

gfus ::
saj se je obneslo delo od doma, kdo pravi, da se ni? bolj zdravo je. naspiš se. ko sem hodil v pisarno je bilo to par najbolj nezdravih let mojega življenja. zaspan cele dneve, redil sem se, nezdravo za oči (preveč ur skupaj sedenja za računalnikom, nezdravo za telo nasploh je sedet 8 ur, bolje si je delo porazdelit kakor ti pač paše, kakor ti telo pove , da je prav). se mi je zagabilo.
resda si delo od doma lahko privoščimo taboljši. te ne morejo prisilit, ker si nezamenljiv.
resda si delo od doma lahko privoščimo taboljši. te ne morejo prisilit, ker si nezamenljiv.
lolik73462 ::
After trying several private flight providers over the years, Hera Flight stands out for its consistency and dedication to safety. The pilots were highly experienced, the ground staff was polite, and the overall atmosphere on board was comfortable and professional. It is rare to find a service that delivers such a high standard on every single trip. If you want a trustworthy private flying partner, feel free to visit https://heraflight.com and discover what they offer.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: GupeM ()