Forum » Loža » Delo od doma - zakaj se ni obneslo?
Delo od doma - zakaj se ni obneslo?
delavec44 ::
Če pa imaš družino z majhnimi otroki in nimaš lastnega prostora, kamor se lahko umakneš
Otroci so v vrtcu/šoli. Kam se pa v pisarni umakneš, ko začne v sosednjem kubiklu nabijati po telefonu?
Nikjer ne piše, da bodo otroci v vrtcu. Gledano s strani zakonskega partnerja: "potem, če boš delal od doma, ni treba otrok peljati v vrtec". Verjetno tako razmišlja tudi delodajalec. Seveda gre za različna dela od doma, tudi taka, ko v službi nimaš miru. Ampak o tem odloča tisti, ki ti da plačo.
Tega pa še nisem nikjer videl. Da bi zaradi dela od doma otrok ne bil v vrtcu. Si upam reči, da to ni izvedljivo. Razen kakšen dan nege recimo.
bm1973 ::
Jaz menim, da je problem večplasten.
To mogoče drži, ni pa tako težko... Na koncu pridemo do nesposobnega managerja/lastnika...
1. Nadzor. Mnogo lažje je nekoga nadzorovat fizično na lokaciji.
Ja, seveda... Če je tvoj nadrejeni tehnično močan, potem lahko tvoje delo oceni tudi če delaš od doma. Če ni, ga ntageneš pač v pisarni... Isto sranje, drugo pakovanje...
2. Sviranje kurcu. Ljudje doma delajo še kaj drugega kot pa samo službene stvari v službenem času.
V službi tudi svirajo kurcu, sam na drugačen način. In to v sklopu 8 ur, ki jih dnevno zaključijo. Tisti, ki delajo od doma, pač marsikdaj kaj podelajo še zvečer...
3. Hitrost reševanja težave. Ko fizično stopiš do nekoga je rešitev težave verjetno hitrejša, učinkovitejša, lažja, kot če moraš to delat remote z nekom. Se navezuje na točko 1.
Če bi se vodilo projekte in incidente tako kot vsi sanjajo, ne bi bilo potrebe po tem. Ne pa da ob incidentu prileti šwef in vsem psuje mater, naj fucking odpre ticket...
4. Potreba po nepremičninah. Če ni potreb po poslovnih prostorih, pade nepremičninski trg in s tem mnogi izgubijo dober vir dohodka.
Saj si za padec cen nepremičnin, kaj pol jamraš...
5. Vožnja na delo in vse povezano s tem. Od porabe goriva, razvoja avtomobilske industrije do gradbenih posegov - ceste, železnice. Vsi vemo, da se s kvadrati asfalta dobiva volitve. Če ni potreb po asfaltu, je treba mnogo več truda za nekaj pokazat. Oziroma dejansko je treba delat koristne stvari.
Jap, potem tistih 50k preveč v javnem sektorju res postane nepotrebnih...
6. Nevoščljivost sodelavcev. Realno gledano so lahko edino pisarniški poklici na remote. Vsi ostali pa ne. Mnogo firm ima različne profile delovne sile in se s tem dela nepotrebna trenja v kolektivih.
Jebeš nevoščljivost. Če komu ni všeč delovno mesto, ki zahteva fizično prisotnost, naj pač zamenja službo. Nevoščljivcev res ne rabiš, ker motijo delovni proces s svojimi intrigami.
7. Informacijska varnost. Komentar ni potreben.
V današnjih časih se da narediti vse in pisarna pri zanič ITju ni nič bolj varna od nekega VPN... Ali VDI...
8. Sistem. Recimo v pisarni je služben telefonski sistem. Doma imaš samo mobilni telefon, nimaš telefonskega sistema firme. Isto je s tiskalniki, fotokopirci. Te infrastrukture ni doma. Za dobro in učinkovito delo bi morali biti vsi dokumenti dostopni elektronsko, realnost je vemo kakšna. Če si fizično na lokaciji, lahko dostopajo do raznih fasciklov, arhiva kadarkoli. Na remote pa ne.
Kdo še uporablja fiksne telefone, fakse, kdo še tiska na papir? Ja, vemo, kdo, stari fotri...
Če imaš svoj kubikl, si lahko še srečen.
Zadnja leta je moderen "open space", kjer se naposlušaš bedarij svojih sodelavcev.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
Eh ja ::
ponavadi, šef preverja, ker ima same lokeke na sihtu...
Zakaj je pa zaposlil same loleke? Meni se zdi, da to več pove o šefu.
Pa še vedno to ni odgovor na vprašanje. Lolekov on site ni treba preverjati, remote jih pa mora? Zakaj?
Pa saj je čist preprosto. Če so vsi v pisarni, lahko šefe bilokdaj zaradi biločesa pokliče koga osebno k sebi.
Remote tega ne more, ker je odziven čas daljši, ker so vsi rdeči ali rumeni. In je potem šefe čisto izgubljen, ker sam nima pojma kako kaj naredit.
Sem vedno vprašam zakaj so lastniki takšni bedaki da zaposlujejo šefe, bi samo delavce, bi bilo ceneje pa bolje in več bi bilo narejeno. ;)))
mirator ::
Tega pa še nisem nikjer videl. Da bi zaradi dela od doma otrok ne bil v vrtcu. Si upam reči, da to ni izvedljivo. Razen kakšen dan nege recimo.Kaj si ti videl ali ne, je povsem irelevantno. Možnost pač obstaja, je pa to razmišljanje stvar delodajalca. On plačuje stroške in on daje plačo.
Sem vedno vprašam zakaj so lastniki takšni bedaki da zaposlujejo šefe, bi samo delavce, bi bilo ceneje pa bolje in več bi bilo narejeno. ;)))Lastniki misliš, da so bedaki?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mirator ()
karafeka ::
nejc_nejc ::
Kdo še uporablja fiksne telefone, fakse, kdo še tiska na papir? Ja, vemo, kdo, stari fotri......
tukaj si ne pa razočaral
misliš da obstajajo samo službe s kucanjem po tipkovnici?
tukaj si ne pa razočaral
misliš da obstajajo samo službe s kucanjem po tipkovnici?
Eh ja ::
Sem vedno vprašam zakaj so lastniki takšni bedaki da zaposlujejo šefe, bi samo delavce, bi bilo ceneje pa bolje in več bi bilo narejeno. ;)))
Tako je to v startupih.
Takoj ko imaš večjo firmo, pride pa do celega kupa birokracije in administracije in posledično šefekov.
Mah za birokracijo/administracijo zaposliš tajnico, računovodjo. Ne rabiš butastih in dragih šefekov.

IL_DIAVOLO ::
Free lancerji ne sebe mesat, ker vi ste dejansko odvisni od svojega dela, medtem ko zaposleni dobijo placo ne glede ce kaj naredijo ali pa ne.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Tega pa še nisem nikjer videl. Da bi zaradi dela od doma otrok ne bil v vrtcu. Si upam reči, da to ni izvedljivo. Razen kakšen dan nege recimo.Kaj si ti videl ali ne, je povsem irelevantno. Možnost pač obstaja, je pa to razmišljanje stvar delodajalca. On plačuje stroške in on daje plačo.
Možnost obstaja za ogromno stvari. Sem mislil, da se tukaj pogovarjamo o realnih problemih.
Pogodba o zaposlitvi je pa stvar pogajanj. Delavec ni suženj in ni vse stvar delodajalca. Komot si izpogajaš, da samo ti lahko (delno) delaš od doma, če te firma pač rabi. Been there, done that.
In ironično ima s tem delodajalec manj stroškov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Možnost obstaja za ogromno stvari. Sem mislil, da se tukaj pogovarjamo o realnih problemih.Seveda se pogovarjamo o realnih stvareh. Jaz sem bil delodajalec in od svojih zaposlenih sploh nisem zahteval, da hodijo vsak dan v službo. In vem tudi, da so se dogajale stvari o katerih ti pišem. Zato pa delo od doma ni kar pravica delojemalca pa če še ne vem koliko je prepričan, da bi lahko delal od doma. Odloča delodajalec.
Zato je tudi ta tema več ali manj trol tema.
Nekateri bodo lahko še naprej delali od doma, nekateri pač ne.
starfotr ::
Mnoge firme nimajo svojega IT oddelka niti nimajo nekih pogodbenih zunanjih. In IP telefonija = VoIP gateway na PSTN/ISDN v veliki večini primerov.
Če že imajo native VoIP, pa je od operaterja in ker se s tem nihče ne ukvarja, ga ne moreš kar pograbit in odnest domov ter uporabljat. Tudi teamsov ne uporabljajo prav veliko in v zadostni meri.
Mnogo firm pri nas je še na siol mailih, morda danes gmail. Lahko imajo svojo domeno, pa je samo za web.
Folk je tudi precej zabit. V večjih firmah ali JU, IT kader dobiva razne bizarnosti za reševat. Kako bo potem neki nesposoben delal od doma na nek dober način?
Danes ni nekih standarnih pisarniških norm, kot je na tekočem traku, kjer moraš narediti X kosov na uro. Če pogledamo zgodovino, danes nekdo naredi lahko bistveno več v istem času kot pred desetletji, ko ni bilo osebnih računalnikov. Isto je s programerji in AI, ki danes lahko naredijo več, kot pred nekaj leti. Skratka, čas za isti task se konkretno zmanjša, delovni čas pa se ne skrajša. Zato delavec za isto plačo v istem času naredi več. Večja učinkovitost. In posledično več denarja za lastnike.
Tudi pri ostalih poklicih je podobno, kjer so razna orodja, mehanizacija, stroji.
Delodajalec mora zagotoviti varno delovno okolje. Kako bo to naredil? Ti bo poslal nekoga, da te izmeri in ti naredi mizo in stol po meri? Ti bo kupil vse to? Bo najel prostor pri delavcu doma? Kako bo plačal stroške (elektrika, voda, ogrevanje, najemnina...) Skratka na koncu je firmam mnogo lažje se ne jebat z vsem tem in enostavno ukazat, da delajo v pisarni.
Ukrep, kjer je JJ ukazal da se prepove delo od doma je pa zelo verjetno zaradi največjega naftnega trgovca, ker mora vračat usluge. Zaposleni se bodo več vozili, kar pomeni več prodanega bencina in dizla ter posledično višje dividende in rast delnice.
Če že imajo native VoIP, pa je od operaterja in ker se s tem nihče ne ukvarja, ga ne moreš kar pograbit in odnest domov ter uporabljat. Tudi teamsov ne uporabljajo prav veliko in v zadostni meri.
Mnogo firm pri nas je še na siol mailih, morda danes gmail. Lahko imajo svojo domeno, pa je samo za web.
Folk je tudi precej zabit. V večjih firmah ali JU, IT kader dobiva razne bizarnosti za reševat. Kako bo potem neki nesposoben delal od doma na nek dober način?
Danes ni nekih standarnih pisarniških norm, kot je na tekočem traku, kjer moraš narediti X kosov na uro. Če pogledamo zgodovino, danes nekdo naredi lahko bistveno več v istem času kot pred desetletji, ko ni bilo osebnih računalnikov. Isto je s programerji in AI, ki danes lahko naredijo več, kot pred nekaj leti. Skratka, čas za isti task se konkretno zmanjša, delovni čas pa se ne skrajša. Zato delavec za isto plačo v istem času naredi več. Večja učinkovitost. In posledično več denarja za lastnike.
Tudi pri ostalih poklicih je podobno, kjer so razna orodja, mehanizacija, stroji.
Delodajalec mora zagotoviti varno delovno okolje. Kako bo to naredil? Ti bo poslal nekoga, da te izmeri in ti naredi mizo in stol po meri? Ti bo kupil vse to? Bo najel prostor pri delavcu doma? Kako bo plačal stroške (elektrika, voda, ogrevanje, najemnina...) Skratka na koncu je firmam mnogo lažje se ne jebat z vsem tem in enostavno ukazat, da delajo v pisarni.
Ukrep, kjer je JJ ukazal da se prepove delo od doma je pa zelo verjetno zaradi največjega naftnega trgovca, ker mora vračat usluge. Zaposleni se bodo več vozili, kar pomeni več prodanega bencina in dizla ter posledično višje dividende in rast delnice.
Prepovedal ga je? Jaz sem v novicah zasledil, da je odločitev prepustil posameznim ministrstvom oz. oddelkom.
iKst_ ::
Zato pa delo od doma ni kar pravica delojemalca pa če še ne vem koliko je prepričan, da bi lahko delal od doma. Odloča delodajalec.
Na žalost je to zaenkrat res. Zato bi bilo treba možnost dela na daljavo zapisati v zakon. Še enkrat, zdravje in dobro počutje ljudi mora imeti vedno prednost pred dobički podjetji.
Mnoge firme nimajo svojega IT oddelka niti nimajo nekih pogodbenih zunanjih. In IP telefonija = VoIP gateway na PSTN/ISDN v veliki večini primerov.
Kaj mene briga kaj imajo firme. Če jim je težko plačati en mobilni paket za zaposlene, ki morajo biti dosegljivi, potem res ne vem kaj delajo na trgu. Naj čim prej propadejo.
Sedaj pa že nabijaš. Vse te stvari so že davno rešene, kako smo pa do sedaj delali od doma?
kanarin ::
Naj povem še lastno izkušnjo - od Covida naprej sem zadnjih 6 let delal (služba IT sistemska podpora) skoraj izključno od doma. V pisarno smo po dogovoru med Covidom hodili 1x tedensko - in ta režim se je potem nadaljeval tudi po koncu pandemije (torej do pomladi 2022 naprej). S strani (IT) vodstva smo imeli vso možno podporo glede fleksibilnost izvajanja dela - kdo je hotel (in je tip delovnega mesta oz samo delo to omogočalo) je lahko delal vsak dan v pisarni (to so pol izbrali skoraj vsi !), ni pa bilo nobenega problema tudi če si od doma delal vse dni v tednu. Seveda, če je narava dela to zahtevala si pač moral biti v pisarni, to je jasno. Ker fokus je bil na opravljenem delu, na izvedenih nalogah, projektih - ne pa na 8 urni prisotnosti v pisarni in sedenju za PC-jem. Občasno smo se vsi dobivali v pisarni (jutranji sestanek v živo in nato delo on-site). Sam osebno nisem opazil, da bi delo kakorkoli trpelo pri takem režimu - še več, marsikdo je bil tako še bolj motiviran in je imel v bistvu več časa (odpade ves čas, ki je potreben za odpravljanje, prevoz in hoja do delovnega mesta) za opravljanje službenih dolžnosti. Seveda, to je odvisno od vsake osebe posebej, samo po mojih izkušnjah so delo do doma izkoriščali oz zlorabljali predvsem tisti, ki so bili luftarji tudi v pisarni. Meni osebno je delo od doma izjemno ustrezalo, saj sem bil sam svoj gospodar tako delovnega okolja (mir, temperatura, osvetljenost ter prezraženost prostora,..) kot časa kdaj in koliko sem delal (nisi vsak dan isto motiviran in od volje za delo - ko pa si zakaj ne bi to izkoristil in potegnil tudi v pozne popoldanske oz celo večerne ure ?).
Pisal sem v pretekliku, ker zdaj imam novo službo in se (žal) navajam spet na vsakodnevno delo v pisarni
. Kot sem tudi sam opazil in občutil danes pri delodajalcih dejansko ni (več) takega posluha oz pripravljenosti za omogočanje dela od doma - v najboljšem primeru je sprejemljivo kvečjemu kakšno omejeno hibridno delo (1x do največ 2x tedensko od doma). Pri razgovorih se prav čuti nekakšna zadrega in celo nejevolja ko se sprašuje glede možnost dela od doma. Se počutiš kot da bi spraševal za neke posebne privilegije in ugodnosti oz. da bi rad delo opravljal na easy/luftarski način.
Pisal sem v pretekliku, ker zdaj imam novo službo in se (žal) navajam spet na vsakodnevno delo v pisarni
kow ::
Moja izkusnja v prejsnji firmi je bila, da je delo od doma skodovalo predvsem sodelovanju med ekipami. Ce nekoga redno ne vidis/slisis, ti kaj veliko zanj ni mar. Taka je cloveska narava.
To nima veze z delom od doma. Lahko delaš remote, pa si vseeno ves čas v stiku z drugimi ekipami, lahko si pa v pisarni, pa nikoli ne vidiš sodelavcev iz drugih ekip.
Kako to sploh misliš? Če je delo odvisno, jih slišiš, dobiš taske, maile, chat. Če pa ni odvisno, zakaj bi bilo potem pomembno sodelovanje med ekipami? Greš enkrat letno na piknik ali skupni teambuilding in je.
To nima veze z delom od doma. Lahko delaš remote, pa si vseeno ves čas v stiku z drugimi ekipami, lahko si pa v pisarni, pa nikoli ne vidiš sodelavcev iz drugih ekip.
Ne razumem. Kako tocno bom srecal nekoga iz druge ekipe, ki sem ga redno srecal pred vhodom stavbe, ko je bil "na ciku", ce delam remote?
Kjer sem prej delal, so se (tehnični) šefi pritoževali, da nekaterih svojih timskih kolegov osebno še sploh srečali niso. In kaj se je management odločil? Postopma so začeli seliti tudi vodstvene funkcije v .... Indijo.
Ne razumem. Kako tocno bom srecal nekoga iz druge ekipe, ki sem ga redno srecal pred vhodom stavbe, ko je bil "na ciku", ce delam remote?
In kako točno potem te ekipe sodelujejo med sabo, če ga srečaš le pred vhodom na čiku?
Samo par primerov. Npr. kakšne bolj neformalne zadeve, ko si ravno omenil čikpavzo:
- Redni matchupi oz. "coffee chati" med ljudmi v firmi, kjer te bot matcha za 15-30 minutni video klic. Lahko gre tudi za večje skupine ljudi. Donut app za Slack je npr. en od najbolj znanih, ampak alternativ je ogromno.
- Organizirana druženja in izmenjava znanja. V prejšnji firmi smo imeli 1x tedensko organizirano predavanje oz. predstavitev o random stvareh, ki ga je pripravil kdo od sodelavcev. Lahko si pripravil predstavitev, lahko si samo poslušal, lahko si ignoriral.
- Organizirani "zabavni" dogodki. V prešnji firmi smo enkrat na mesec dobili voucher za hrano, da smi so naročili domov kakšno pico, odprli pivo in igrali razne online igre, kvize, poslušali koncert (firma je npr. plačala glasbenike, ki so odigrali eno uro muske v živo). Spet, kdor je hotel.
- Različni Slack kanali kjer se ljudje pogovarjajo o neslužbenih in pol-službenih zadevah.
Za striktno službene zadeve imaš pa tudi ogromno načinov, da ostaneš v stiku z drugimi.
- Tedenski all hands sestanki.
- Razni standupi in tedenski cross-team sestanki.
- Slack kanali za te cross team projekte.
- Open office hours, kjer npr. team lead ene ekipe enkrat na teden odpre videoklic na katerega se lahko poveže vsak.
- Razne retrospektive, kjer sodelujejo ljudje iz različnih timov.
...
Samo vrh ledene gore.
Kjer sem prej delal, so se (tehnični) šefi pritoževali, da nekaterih svojih timskih kolegov osebno še sploh srečali niso.
Jaz velike večine sodelavcev še nisem spoznal osebno. Trenutno delam za eno firmo že 2 leti, pa šefice niti na videklicu še nisem videl, vedno komunicirava samo preko slacka in audio klicev.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: iKst_ ()
Osebno sem clovek, ki se ne mara pogovarjati preko telefona. V zivo pa veliko raje. Vse kar predlagas, mi deluje depresivno.
Niti ne mislim iti v neke debate. To so bila moja opazanja oz. percepcija.
Niti ne mislim iti v neke debate. To so bila moja opazanja oz. percepcija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()

IL_DIAVOLO ::
Ne vem, zakaj si toliko navezan na sodelavce. Oni so samo tam zato, da ti lahko dobis placo in vice versa.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Osebno sem clovek, ki se ne mara pogovarjati preko telefona. V zivo pa veliko raje. Vse kar predlagas, mi deluje depresivno.
Meni deluje depresivno 8 ur sedeti v neki pisarni, se ob "water coolerju" pogovarjati kolk sem se ga čez vikend nabil itd. Nobenem pa ne branim, če komu paše.
Samo pravim, da lokacija dela ne pomeni nujno dobrega ali slabega sodelovanja med ekipami.
Osebna interakcija je precenjena...
To rabijo samo nesposobneži, da lezejo v rit šefom...
To rabijo samo nesposobneži, da lezejo v rit šefom...
Odvisno od interakcije. Če je sproščena ob kavi ali ob namiznem fusbalu je veliko bolje kot gledat face na teamsih. Če pa moraš prit tja samo za to, ker ima šef vsake 2 tedna svoj monolog, je pa res brez pomena.
Nisi razumel. Lokacija povecuje moznosti osebne interakcije. Mimo tega ne mores.
To je sicer res. Ampak ti nisi omenjal interakcije kot take, ampak sodelovanje, ki naj bi bilo posledica te osebne interakcije.
Mislim, da gre bolj za to, da si nekateri radi sami izbiramo s kom se bomo družili in kdo bo ostal samo sodelavec.

Mato989 ::
Delo od doma ni priljubljeno pri sefih ker ne vejo kaj se dogaja to je dejstvo
Smesno je ko nek kader nujno rabijo jim napises da bi od doma delal pol pa ne gre jah pol ga ze ne rabijo tak nujno
Smesno je ko nek kader nujno rabijo jim napises da bi od doma delal pol pa ne gre jah pol ga ze ne rabijo tak nujno
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Opažam, da je med Člani v bistvu dosti ljudomrznežev ...![]()
V bistvu nas je tukaj veliko idiotomrznežev, ki jih je dosti po službah...
Služba je služba, družba je družba...
Mam občutek, da je takih veliko po kadrovskih službah...
Se moram popravit, niti toliko niso, da bi me zavrnili. Preprosto sploh ne spročijo odločitve, pa čeprav je bil že 2. razgovor.
Mene zavrnejo že, če imam željo delat na njihovi meni bližji lokaciji in ne v Lj.
Ja, to je to. Pusti ali vzemi. Pač delodajalec da pogoj, ki ti je všeč ali ne in imaš izbiro.
Se moram popravit, niti toliko niso, da bi me zavrnili. Preprosto sploh ne spročijo odločitve, pa čeprav je bil že 2. razgovor.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
Ta isti delodajalec verjetno potem joka okrog, da ne dobi dobrega kadra.
Na srečo obstajajo tudi drugačni delodajalci, ki razumejo da je zaposlovanje dvosmerno pogajanje. Vsaj upam da še obstajajo.
Ja, to je to. Pusti ali vzemi. Pač delodajalec da pogoj, ki ti je všeč ali ne in imaš izbiro.
Na srečo obstajajo tudi drugačni delodajalci, ki razumejo da je zaposlovanje dvosmerno pogajanje. Vsaj upam da še obstajajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Grimnir3 ::
Opažam, da se delo od doma ni najbolj uveljavilo. Vse več firm, kjer so zaposleni večinoma delali od doma (morda kakšen dan v pisarni), ima sedaj hibridni način dela (50% doma, 50% v pisarni) ali pa so večinoma v pisarnah in zgolj kakšen dan v tednu lahko delajo doma. Pa veliko ljudi mi je reklo, da bi delo lahko opravljali doma, ampak šefe/direktorček si je omislil spremembo in morajo sedaj toliko in toliko časa biti v pisarni. Kaj je tako dobrega v pisarni, da je vredno porabiti 1-2 uri v prometu?
Ne rečem, če imaš neke sestanke ali narava dela zahteva obisk pisarne... si primerno razporediš stvari, prideš v pisarno za kakšen dan oz. od določene do določene ure, potem pa greš domov. Zakaj bi moral zapravljati čas v pisarni, če lahko enako delo opravim tudi doma? Obstaja kakšna razumna razlaga, zakaj se tako forsira obiskovanje pisarn, namesto da bi trend šel v drugo smer?
Največji problem je nesposobni middle management.
Prejšnja firma je mela rekordna leta 2020,2021 in 2022. Takrat smo delali večinoma samo od doma.
Potem se je začelo forsiranje prisotnosti, rezultati pa niso šli še više ampak sedaj vsako leto leto po malo upadajo.
feryz ::
Vam ne užge da delo od doma ni cenjeno preprosto zato, ker je od njega manj efekta? Ali res mislite, da je zlobnim kapitalistom primarni cilj, da je opravljenega manj dela, ki prinese manj denarja?
Vse je v matematiki. Vi lahko nabijate, da je domače delo bolj produktivno, tisti, ki vam dajejo plače, pa so izračunali drugače.
Od doma naj delajo tisti, ki so sami svoji šefi. In je popolnoma vseeno, ali 8 ur delajo, ali 12 ur ležijo, njihova stvar.
Vse je v matematiki. Vi lahko nabijate, da je domače delo bolj produktivno, tisti, ki vam dajejo plače, pa so izračunali drugače.
Od doma naj delajo tisti, ki so sami svoji šefi. In je popolnoma vseeno, ali 8 ur delajo, ali 12 ur ležijo, njihova stvar.
nejc_nejc ::
Vam ne užge da delo od doma ni cenjeno preprosto zato, ker je od njega manj efekta? Ali res mislite, da je zlobnim kapitalistom primarni cilj, da je opravljenega manj dela, ki prinese manj denarja?
težko bodo dojeli
predvsem ker mešajo "remote" z ostalimi zaposlitvami
Zakaj jim je potem tako težko zaposlit nekoga, ki je več 100km oddaljen? Če pa nadomestilo za prevoz na delo ni problem plačevat, namesto dela od doma. Očitno ni to nek faktor pri stroških.