» »

potrebujem nekaj nasvetov (XP)

potrebujem nekaj nasvetov (XP)

mojito ::

1. ne v outlook expressu, ne v microsoft outlooku ne morem nastaviti shranjevanja gesla za dostop do poštnih streznikov. obkljukano imam vse, pa kljub temu oba programa vedno znova zahtevata vpis gesla.

2. ne znam nastaviti adsl povezave tako, da bi se povezava z internetom vzpostavila ze ob zagonu. (na siolu so mi sicer rekli naj dam ikono z njihovo povezavo v "startup" pa se zgodi le to, da se po zagonu pojavi okno, ki zahteva, da se konektam, jaz pa bi zelel to, da je povezava ze vzpostavljena)

3. po vsakem zagonu XP-prof, ko je namizje ze lepo vidno, moram cakati se priblizno minuto, da lahko zazenem kak progrm. ok, ce se ne motim wordpad dela takoj, cakati pa moram, da lahko zazenem povezavo s siolom, da se "enejbla" norton antivirus, da zazenem Iexplorerja, igre itd. Na Slo techu je ze bilo govora, da bi to lahko bilo zaradi samodejne dodelitve IP-ja mrezni kartici, a sem ji ze dal fiksen IP pa ni pomagalo nic.

Pri prvi in drugi tezavi je mogoce koristen podatek, da je uporabnik le en (Administrator), sicer pa delam na prenosniku Compaq Evo N1020v, PIV 2,4 GHz, RAM 256 MB...

hvala inLP

ps: se nekaj, XP-ji imajo tezave s crko Č (š in ž sta ok), office pa dela brez problemov.

Cokolesnik ::

Odgovori na vprasanja:

1. vprasanje - odgovor: prispevek MS Slovenija

2. vprasanje - odgovor: v nastavitvah tvoje ADSL povezave odkljukaj opcijo za preverjanje up. imena in gesla.

3. vprasanje - odgovor: tudi sam sem imel omenjene tezave z Nortonovi produkti, pa je pomagalo bodisi to, da sem namestil vse povpravke s storitvijo Live Update, bodisi to, da sem ob zagonu racunalnika pred prijavo v Winse pocakal nekaj sekund, da so se namestile vse storitve (Services, kot imenujemo programe, ki se zazenejo ze pred prijavo uporabnika v sistem).

In še nekaj: tudi sam sem imel enak problem (tvoje 1. vprašanje) in še marsikaterega drugega, ko sem imel nameščene Winse, priložene Compaq prenosniku. Ko sem jih vrgel dol in namestil svoje, pa so vsi problemi čudežno izginili.

Upam, da ti bo v pomoc. :)
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

mojito ::

hvala za pomoc pri 1. in 2. vprasanju.

pri tretjem pa live updale ne pomaga. se vedno cakam okoli minuto da se nalozi Norton antivirus in z njim normalno cel sistem...

je mozno, da moj dvd-cdr (Toshiba DVD-ROM SD R2312) ne prepoznava prazne CD-je z 800 MB prostora oz. jih bere kot CD s kapaciteto 703 MB?

grrrr... :))

LP

5er--> ::

Kakor jaz vem vsi CD/DVD pogoni prepoznajo prazne 800 in več MB CD-je kot 703 MB. Ko je pa enkrat na njih nekaj zapisano (overburnano), pa ti prepozna vse. (kolikor si pač zapekel)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows XP SP2 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Operacijski sistemi
49247072 (20749) R33D3M33R
»

Virus te nategne; ali ga lahko nazaj?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81415 (1145) dimitrijus
»

antivirus (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
10711660 (9023) frikihamster
»

win 2000 progam zagnat kot system service?

Oddelek: Operacijski sistemi
91186 (1048) Lith
»

download in outlook express

Oddelek: Pomoč in nasveti
82938 (2855) gkovac

Več podobnih tem