» »

Družinski karavan: Octavia Combi vs. Cupra Leon ST

Družinski karavan: Octavia Combi vs. Cupra Leon ST

1
2
»

fikus_ ::

Smartydug je izjavil:

Jaz pa ravno Scala kupujem. Sem pa samski oz. nimam otrok tako da se mi zdi okej avto. Ne morem se pa odločit ali ročni ali avtomatik. Nebi mel rad težav z kako suho sklopko DQ200

Pri mokri sklopki se naj bi menjavalo olje v avtomatskem menjalniku na 60kkm, pri suhi pa menda ni potrebe.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

sm4rt4ss ::

Ok. Oprostite moji nevednosti, ampak nisem vedel, da se še klasični Seat Leon proizvaja, ker sem mel SEAT za mrtvo znamko. xD

Tako, da je Seat Leon ST tudi v ožjem izboru. Sem našel par lepih modelov iz 22-24. :D

Groot ::

Saj proizvajajo mislim, da se dejansko ne več. So pa se do leta ali dveh nazaj.

Twixz ::

sm4rt4ss je izjavil:

Ok. Oprostite moji nevednosti, ampak nisem vedel, da se še klasični Seat Leon proizvaja, ker sem mel SEAT za mrtvo znamko. xD

Tako, da je Seat Leon ST tudi v ožjem izboru. Sem našel par lepih modelov iz 22-24. :D

To ti pravim, vidiš ko prebereš kaj ti narod piše :P

Maš vrste opreme: Style (osnovno), FR (športno) pa Xcellence (business). Razlika je samo v asistencah (več senzorjev za parking, kamere), "udobju" (gretje zicev, volana), sedeži v osnovi so drugačni, to je pa to kar sem jaz opazil.

2024 dalje je facelift.

Delat jih bojo pa nehali letos. SEAT mislim, Cupra Leon gre dalje.

sm4rt4ss ::

Kaj pa to pomeni recimo za servisno podporo in rezervne dele v prihodnosti? Če misliš imeti avto 10+ let?

Glede na to, da je iz VAG skupine mislim da po moje tak ni panike. To se deli med sabo mešajo. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sm4rt4ss ()

IL_DIAVOLO ::

Tisto kar spada pod vw, je vse isti smorn.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

sm4rt4ss je izjavil:

Kaj pa to pomeni recimo za servisno podporo in rezervne dele v prihodnosti? Če misliš imeti avto 10+ let?

Glede na to, da je iz VAG skupine mislim da po moje tak ni panike. To se deli med sabo mešajo. :D

Nevem, sam pooblaščenci bojo mel to.

Jst sm itak na svojmu ugotovil da je blo z uso jebarijo najcenej use pr Cerarju. Ne pa pr 12ih privatnikih.

Pithlit ::

bm1973 je izjavil:

Smartydug je izjavil:

Jaz pa ravno Scala kupujem. Sem pa samski oz. nimam otrok tako da se mi zdi okej avto. Ne morem se pa odločit ali ročni ali avtomatik. Nebi mel rad težav z kako suho sklopko DQ200

Kupi Octavio, zadnje zice ven, pa jogi noter ;)

Po možnosti rabljeno, 2. generacije brez modernega elektronskega sranja, z 2.0 mašino.

Zakaj projiciraš?

Twixz je izjavil:

sm4rt4ss je izjavil:

Jst sm itak na svojmu ugotovil da je blo z uso jebarijo najcenej use pr Cerarju. Ne pa pr 12ih privatnikih.

Ah dej no... Za moj šitbox se še kar najde vse živo od kosov, pa je spregledal 22 let nazaj. In ni VAG.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Pithlit je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Smartydug je izjavil:

Kupi Octavio, zadnje zice ven, pa jogi noter ;)

Po možnosti rabljeno, 2. generacije brez modernega elektronskega sranja, z 2.0 mašino.

Zakaj projiciraš?

Twixz je izjavil:

sm4rt4ss je izjavil:

Ah dej no... Za moj šitbox se še kar najde vse živo od kosov, pa je spregledal 22 let nazaj. In ni VAG.

No sej, kakor komu. Podajam svoje mnenje na podlagi izkušenj.
Definitivno bi pa priporočil da se vozi par dni z vsakim od želja, da dobi občutek tud sam a mu pomeni topel volan več kot 2 jurja na računu, ipd.

_Sajmon_ ::

sm4rt4ss, pojdi v kak vw salon, da ti dajo ponudbo za Golfa Variant. Pred dvema letoma sva z ženo iskala karavana in najprej nisva pomislila na Golfa, ker sem imel v glavi da to je itak dražje od Octavije. No, glede na to, da sva imela VW Caddy preblisk (pa potem prešaltala na karavane), sem si rekel, pa dejmo še Golfa pogledat, če dajo tak popust kot pri Caddyju. In glejga šmenta, bil je verjeli ali ne občutno cenejši (takrat Octavija >30k€, Golf me je prišel 28.5k€), pri čemer bi si upal reči da celo Golf z več opreme. Pri obeh sta prihajala ven nova modela, je pa treba imeti v mislih, da sem Golfa vzel 115KM (1.5eTSI), Škoda je bila 150KM (je kar razlika v ceni). Po dveh letih ne vidim potrebe po močnejšem motorju, pa se vozimo trije s trugo vred. Poraba pa je 5.6l do sedaj po 30k km.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vw motorji in zanesljivost vw/škoda (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6628124 (5891) Han
»

Nova Skoda Octavia Sportline Anniversary (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

40032575 (17503) Musashi
»

Nakup...bencinski karavan z dušo :) (strani: 1 2 3 )

10616032 (12891) mr_chai
»

išče se nov "družinski" avto (strani: 1 2 3 )

12337732 (34267) WizzardOfOZ
»

Novi Superb in alternative (strani: 1 2 3 )

14450860 (46642) Mufasa

Več podobnih tem