Forum » Na cesti » Kateri avto za starejšega voznika?
Kateri avto za starejšega voznika?
Scena56 ::
Oče, ki je že precej v letih bi trenutni avto menjal za novejšega. Lasti si astro j letnik 2018 115 km bencin in prevoženih nekje 50.000 km.
Avtomobile ponavadi menja na nekje 4-6 let in kupi novega. Sedaj bi verjetno v poštev prišel tudi kakšne pol leta star od avtohiše, ki da garancijo.
Avto bi bil seveda manjši kot je sedaj in bencinar. Gleda za Corso vendar bolj iz principa, ker je to tudi Opel. Meni je Corsa sicer na pogled precej slaba tako zunaj kot tudi znotraj.
Zanima me tudi kako se splača menjati staro za novo ali je bolje avto prodajati sam ali pri avtohiši menjati staro za novo in se dogovoriti za kakšne dodatno financiranje ali obstaja še kakšen ugodnejši način.
Tam recimo gledam ponudbe na avtonetu kjer se prodaja točen avto, torej ne moreš izbirati opreme in so kar velika znižanja. Vendar verjetno obstaja možnost, da tega sploh nimajo na zalogi in jaz samo fora, da te privabijo v salon.
Meni je recimo zelo všeč Polo ki je po temle ceniku kakšnega tisočaka dražji od corsa.
Polo vs Corsa.
Načeloma bi avto moral imeti:
Manj pomembna oprema:
Kaj mi še priporočate poleg naštetega?
Avtomobile ponavadi menja na nekje 4-6 let in kupi novega. Sedaj bi verjetno v poštev prišel tudi kakšne pol leta star od avtohiše, ki da garancijo.
Avto bi bil seveda manjši kot je sedaj in bencinar. Gleda za Corso vendar bolj iz principa, ker je to tudi Opel. Meni je Corsa sicer na pogled precej slaba tako zunaj kot tudi znotraj.
Zanima me tudi kako se splača menjati staro za novo ali je bolje avto prodajati sam ali pri avtohiši menjati staro za novo in se dogovoriti za kakšne dodatno financiranje ali obstaja še kakšen ugodnejši način.
Tam recimo gledam ponudbe na avtonetu kjer se prodaja točen avto, torej ne moreš izbirati opreme in so kar velika znižanja. Vendar verjetno obstaja možnost, da tega sploh nimajo na zalogi in jaz samo fora, da te privabijo v salon.
Meni je recimo zelo všeč Polo ki je po temle ceniku kakšnega tisočaka dražji od corsa.
Polo vs Corsa.
Manjši avto
Bencinar
Tempomat
Avtomatska klima
Parkirne senzorje vsaj zadaj
Multifunkcijski zaslon je
"Poceni" servisiranja
4 oz. pet vrat
Manj pomembna oprema:
Električna zlezljiva ogledala
Sistem za zavirjanje v sili
Parkirna kamera
Bluetooth oz. carplay
HotBurek ::
Fiat Panda
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Switch ::
Velikostni razred Polota, ampak malo bolj dvignjeno za lažji vstop in z vsemi možnimi asistenčnimi sistemi: VW T-Cross oz. Taigo ali Opel Crossland.
biorudi ::
Recimo, da sem tudi jaz že malo starejši in ne morem razumeti, zakaj bi bil takemu človeku bolj pomemben multifunkcijski zaslon kot pa npr. avtomatski menjalnik.
IL_DIAVOLO ::
Naj raje pocaka, ce mu bodo zdravniki se sploh dovolili voziti avto, ko bo star 80.
Ce pa je ze, pa zaradi lastne varnosti itak boljse da sploh ne vozi avta.
Ljudje taksne starosti so delali izpit za casa kočij in konjskih vpreg.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Miki N ::
Če lahko solatko šviga po naših cestah ne vem zakaj ne bi OPov foter.
Drugače pa naj si kupi avto, ki si ga želi - sploh ker je dilema za dva zelo primerljiva avta. Kaj ima veze, če je Corsa grda u pm - saj ne bo OP vozil - fotru je všeč in se bo počutil "doma".
Drugače pa naj si kupi avto, ki si ga želi - sploh ker je dilema za dva zelo primerljiva avta. Kaj ima veze, če je Corsa grda u pm - saj ne bo OP vozil - fotru je všeč in se bo počutil "doma".
donvito ::
Oče, ki je že precej v letih bi trenutni avto menjal za novejšega. Lasti si astro j letnik 2018 115 km bencin in prevoženih nekje 50.000 km.
Polo vs Corsa.
Manjši avto
Bencinar
Tempomat
Avtomatska klima
"Poceni" servisiranja
4 oz. pet vrat
Manj pomembna oprema:
Parkirna kamera
Bluetooth oz. carplay
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
https://www.avto.net/ADS/media.asp?id=2...
bemfa ::
Karkoli v tem cenovnem rangu bo slabše kot 6 let stara Astra. Če že mora bit novo, pol kak križanec, recimo Taigo... Da malo višje sedi, lažje vstopa/izstopa. https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Če celo življenje vozi ročnega, pol naj kar ostane pri tem. Z avtomatikom bo še manj pozoren na cesto in posledično bolj nevaren.
Če celo življenje vozi ročnega, pol naj kar ostane pri tem. Z avtomatikom bo še manj pozoren na cesto in posledično bolj nevaren.
2dark ::
Z avtomatikom bo vožnja bolj varna in sproščujoča.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Furbo ::
Brezveze menja praktično nerabljen avto
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
bemfa ::
nejc_nejc ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Naj raje pocaka, ce mu bodo zdravniki se sploh dovolili voziti avto, ko bo star 80.
Sory ta je tipična ostarijska. Vecji problem so ljudje, ki močno smrčijo ter imajo motnje v spanju, pa jih noben ne preganja.
Brezveze menja praktično nerabljen avto
Da
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
shmandi ::
Za starejše je najbolj primerno kaj električnega, npr Zoe. Zelo enostavna vožnja, polniš doma...
mirator ::
hojnikb ::
tudi kaksna dača spring je ok za starejse... malo visji, okol plastičn, zelo pocen za zavarovat (pod 100EUR)... Pa rabljene z vkjučeno subvencijo se da dobit za ze precej ok denar.
Ali pa počakat in vzet novga leapmotor t03; v isti grupi kot opel (stellantis) in overall bolj nice avto kot spring. Se vedno kaksne 12-13k po odbiti subvenciji.
Za tistih par tisoc na let skoraj nimas bolj optimalne varjante, kar se tiče TCO...
Ali pa počakat in vzet novga leapmotor t03; v isti grupi kot opel (stellantis) in overall bolj nice avto kot spring. Se vedno kaksne 12-13k po odbiti subvenciji.
Za tistih par tisoc na let skoraj nimas bolj optimalne varjante, kar se tiče TCO...
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
IL_DIAVOLO je izjavil:
Tudi tebe mogoče čaka starost in tudi mogoče do takrat, celo sreča modrost.
starfotr ::
Neumnost je menjat tak avto. Glavnino cene je že izgubil.
Marsikdo ni primeren za na cesto. Na žalost so izpiti pri nas podeljeni do 80. leta.
Marsikdo pa začne pri recimo 65 letih že delat neumnosti po cesti.
Torej, problem so navadno pod 25 in nad 65 let.
Pa je sploh pametno(varno) da starejsi obcani vozijo avto?
Odgovor boš dobil, ko boš ti postal starejši občan.
Sicer pa, kdaj pa postaneš starejši občan?
Marsikdo ni primeren za na cesto. Na žalost so izpiti pri nas podeljeni do 80. leta.
Miki N ::
Ah en superman do 80 glih nekako pride do povprečja, mogoče mu ostane še malo drobiža za nad. Bolj je vprašanje res kolko se splača menjati pa kolko km dela pa te fore. Samo spet če si želi novo Oplico, jaz pravim naj nabavi kar mu bo res všeč - ne pa da vsakič, ko se bo vsedel v "optimalen" - "algoritmično izbran" avto razmišljal kako bi bilo v drugem "za dušo".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
Blinder ::
Neumnost je menjat tak avto. Glavnino cene je že izgubil.
ima višek denarja in bi rad z njim kupil nov avto
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
N75 ::
To je skoraj nov avto, 6 let in 50.000km, nima smisla menjat.
Za starejše ki komaj premikajo roke in noge, avtomatski menjalnik.
Ne, javni prevoz je edina prava resitev.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Ti si pa nekje vmes?
Povsem irelevantno je kje sem jaz. Dejstva so dejstva.
Imaš na strani 6 lepo tabelco.
https://www.avp-rs.si/wp-content/upload...
Ni kar brez pomena, da je za nekatere kategorije dovoljenj potrebna starost več od 18 let.
Tudi za ostale kategorije bi morali uvesti spremembe in kasneje omogočit opravljanje izpita ter ga prej odvzet.
SambaShare ::
KobayashiM ::
Ti si pa nekje vmes?
Ni kar brez pomena, da je za nekatere kategorije dovoljenj potrebna starost več od 18 let.
Tudi za ostale kategorije bi morali uvesti spremembe in kasneje omogočit opravljanje izpita ter ga prej odvzet.
Predvsem bi morali odvzeti vpliv bedakom ki vsako rešitev vidijo v omejevanju.
Jah, potem pa pojdimo drugo pot. Vsem penzičem dajmo avte z brezplačnim in neomejenim gorivom, tako kot smo jim dali karte za javni prevoz.
c23po ::
Jah, potem pa pojdimo drugo pot. Vsem penzičem dajmo avte z brezplačnim in neomejenim gorivom, tako kot smo jim dali karte za javni prevoz.
Zakaj neki?
Računalniki nimajo spominov.
AngelOfDeath ::
Polo vs Corsa.
Manjši avto
Bencinar
Tempomat
Avtomatska klima
"Poceni" servisiranja
4 oz. pet vrat
Manj pomembna oprema:
Parkirna kamera
Bluetooth oz. carplay
Hyundai
5 let garancije neomejeno kilometrov servisiraš kjerkoli želiš vendar se morajo držati servisnega načrta.
edit: Slovnica
celje ::
SambaShare je izjavil:
Reno Captur 1.3 z avtomatskim menjalnikom.
captur bi bil dobra izbira. zaradi navad gospoda, raje rocni menjalnik
Wolfie ::
Ti si pa nekje vmes?
Se pravi, da mi bodo lahko vzeli izpit za avto pri recimo 60 letih, ampak glede na prihodnost slovenske demografije, bom pa sposoben za delo do 75 leta.
SambaShare ::
captur bi bil dobra izbira. zaradi navad gospoda, raje rocni menjalnik
Pri mojem očetu podobnih let, prehod na avtomatski menjalnik ni bil popolnoma noben problem. Edino jaz sem mu domov pripeljal avto, potem se je pa doma en dva tri naučil. Da bi šel zdaj nazaj ni šans. Infotainment je pa druga zgodba.
OP obvezno vzemi parkirno kamero.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SambaShare ()
Kayzon ::
Kaj se usajate,a vam je res normalno da po cesti 70+ stari ljudje sedijo za volanom 2 tonskega vozila?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()
Furbo ::
Več bližnjih srečanj imam z mularijo, ki gleda v telefon med vožnjo, kot s penzionerji.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Telbanc ::
Maš budale na cesti, včerej en možak okol 30 let, na avtocesti vozil z četrtino svojega avta na mojem pasu. Drgač j bil na odstavnem....In to kar ene 300 metrov. Grem na prehitevalni pas in ga pogledam in je nekej bluzil u telefon.
Drgač so avti za dušo in mali, fiat 500 in alfa Mito. Seveda bencinarji. Oba delujeta dost robusno.
Drgač so avti za dušo in mali, fiat 500 in alfa Mito. Seveda bencinarji. Oba delujeta dost robusno.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
To so malenkosti, starejši vozniki delajo kritične napake, ki bi jih pricakoval od pijanih voznikov. Vožnja v napacno smer, ustavljanje v tunelu, obracanje na pospeševalnem pasu etc...ko se to zgodi, so ponavadi smrtne zrtve.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Webmojster ::
Kakega manjšega SUV-ja naj si kupi.. maš dober pregled na cesto ker sediš višje, lažje se vsedeš v avto, nima toliko težav s parkiranjem ker je avto krajši in ožji, manj žere..
Kaka Suzuki Vitara recimo..
Kaka Suzuki Vitara recimo..
bm1973 ::
Naj si kupi avto, kjer bo lahko B.P. vstopil in izstopil iz avta.
Vse ostalo je nepomembno...
Vse ostalo je nepomembno...
Kodi ::
Avtobus
Res si idiot!
IL_DIAVOLO je izjavil:
Ne, javni prevoz je edina prava resitev.
Še en idiot!
IL_DIAVOLO je izjavil:
Pa dober kje piše koliko je star!? Piše samo da je precej v letih.
To je zame lahko tudi 60.
Kaj se usajate,a vam je res normalno da po cesti 70+ stari ljudje sedijo za volanom 2 tonskega vozila?
Kaj se ti usajaš! Kje piše da je star 70+
IL_DIAVOLO je izjavil:
To so malenkosti, starejši vozniki delajo kritične napake, ki bi jih pricakoval od pijanih voznikov. Vožnja v napacno smer, ustavljanje v tunelu, obracanje na pospeševalnem pasu etc...ko se to zgodi, so ponavadi smrtne zrtve.
To raje nehaj pit in pisat takih bedarij! Če kdo tu ni za na cesto si to TI!
Ahim ::
Z avtomatikom bo vožnja bolj varna in sproščujoča.
Idealno za zaspat med vožnjo. Ali pa pozabit dat v 'P' pa gre avto v tri krasne. Starega pesa ne moreš novih trikov učit.
Kako ti pa to uspe? Itak avtomatsko prime bremza ("rocna", ki pac ni vec rocna) ko se ustavis, motor ropota dokler ne das v P, vse piska v 3 PM ce odpres vrata medtem ko motor laufa, piska ce odpnes varnostni pas medtem ko motor laufa, display ima drugacen prikaz itd. Toliko je enih stvari v novih avtih, ki te opominjajo da avto laufa, da res ne razumem kako ti to uspe
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali je obratomer sploh potreben? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 5476 (2108) | feryz |
⊘ | Kia je postala kot VW (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 58625 (41816) | Raptor F16 |
» | Vsiljevanje avtomatskih menjalnikov (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 57668 (50278) | SuperVeloce |
» | Nov VS rabljen avto (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Na cesti | 96443 (81430) | Red_Mamba |
» | Izpit za kategorijo B in prvi avto (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 22240 (20005) | Unknown_001 |