» »

Nova Skoda Octavia Sportline Anniversary

Nova Skoda Octavia Sportline Anniversary

1
2
»

kriptobog ::

mihor je izjavil:

kriptobog je izjavil:

35k za octavio :)):))

Res, luda kuča! Pred 18 leti sem dal za octavio 20K, pa še takrat se mi je zdelo malo preveč, ampak nov avto je le nov avto... Samo praktično 2x več za isti šrot, ode pamet!!! Pa po dizelgatah so vsi ti mlinčki nekam podhranjeni, pred 20 leti je 2.0 TDI imel 160 HP, danes 10 manj, človek bi si bil takrat mislil, da se v letu 2025 ne bomo pogovarjali pod 200 HP. But here we are!

Mimogrede, ko bo OP menjal gume, bo tenko piskal zaradi 18 col! Manj je bolj! Res ne izgleda tako 'športno', ampak prepreči vnetje denarnice.

Svojega old-school škodilaka ne dam od sebe za noben denar. Dokler bo vozil, ga bom šraufal. Ko nekega dne umrje, bom pa peš hondo ubral. Ne dam 35K za voziček.

PA sj 18 col niso vec drage. To je ze standard dimenzija

IL_DIAVOLO ::

Za suv-je res.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

PROTEINSKI ::

A res stane Škoda Octavia 35k? Se spomnim, da so osveženi model prodajali za 14.999€ leta 2020. To je ta isti facelift, ki je še danes aktualen. Kako je cena poskočila v 4 letih iz 15k na 35k za isto reč?

GenZNPC ::

To ti verjetno mislis 1.0 TSI First Edition Basic na razprodaji, ker 2.0 TDI Sportline z vlecno je ze takrat bila nad 24k
Mal skoda, da 2019/2020 nism kupo, takrat so se bili popusti ranga 25-30% na MPC
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()

iKst_ ::

mihor je izjavil:

kriptobog je izjavil:

35k za octavio :)):))

Res, luda kuča! Pred 18 leti sem dal za octavio 20K, pa še takrat se mi je zdelo malo preveč, ampak nov avto je le nov avto... Samo praktično 2x več za isti šrot, ode pamet!!! Pa po dizelgatah so vsi ti mlinčki nekam podhranjeni, pred 20 leti je 2.0 TDI imel 160 HP, danes 10 manj, človek bi si bil takrat mislil, da se v letu 2025 ne bomo pogovarjali pod 200 HP. But here we are!

Mimogrede, ko bo OP menjal gume, bo tenko piskal zaradi 18 col! Manj je bolj! Res ne izgleda tako 'športno', ampak prepreči vnetje denarnice.

Svojega old-school škodilaka ne dam od sebe za noben denar. Dokler bo vozil, ga bom šraufal. Ko nekega dne umrje, bom pa peš hondo ubral. Ne dam 35K za voziček.

"Revalorizirana vrednost zneska 20.000,00 EUR z dne 01. 06. 2007 na dan 24. 08. 2025 znaša 30.340,00 EUR."
https://www.stat.si/inflacija#/revalori...

S tem, da si leta 2007 za 20k verjetno dobil neko srednje opremljeno varjanto. Če greš gledati stare avtomagazin teste vidiš, da so bile tudi takrat lahko cene precej višje, sploh za boljše opremljene varjante.

Glede motorjev pa tudi malo posplošuješ. Dizli grejo že tako ali tako ven, zato neke hude ponudbe ni. Teh 150 konjev je danes neka srednja varjanta. Je pa ta 2.0tdi tudi v Octaviji na voljo z 200 konji, v drugih modelih pa obstaja tudi 240 konjska verzija.

Aja, pa 225/45/18 gume so nekje v rangu 100€ na komad. Ni ravno kritično.

UkrFTW!! ::

To je sportline. Navaden model je manj.29k. Ko sem vkaravanu nakucal vse spodaj, sem prišel na 33.5k, pa pol od tega ne bi rabil
- 2-kraki usnjen ogrevan multifunkcijski (PLC) volan z obvolanskimi ročicami DSG € 108,34
- Akustični paket s Sunset: (VW5) € 123,17
- akustična stekla spredaj
- stekla od B-stebrička naprej dodatno zatemnjena
- Dinamično uravnavanje podvozja DCC (PFD) € 994,29
- Oddaljen dostop + Infotainment online (3 (YOZ) € 0,00
- Ogrevano vetrobransko steklo (PWM) € 228,54
- Paket Light & View Plus (PLM) € 875,57
- LED matrični žarometi
- smerna luč in luč za slabo vreme
- Paket za pomoč pri vožnji Plus (PAW) € 1.187,21
- aktivni tempomat
- senzorji za pomoč pri parkiranju spredaj in zadaj, s sistemom Park Assist
- Inteligentna parkirna asistenca(samo za DSG)
- paket Infotainment 13" Basic
- Rezervno kolo z jeklenim platiščem (PJA) € 143,95
6,5Jx16", s pnevmatiko 205/60/R16, z orodjem in dvigalko
- Slog notranjosti LODGE: (WD2) € 191,44
- Vlečna kljuka - nihajno poklopna z (PK1)

karafeka ::

Se spomnim ko je superb bil pod 20k€ okrog 2019, sicer iz zaloge. Ampak se mi je zdelo predrago, Hahahaa.....

Ganon ::

HotBurek je izjavil:

BMW 335d M xDrive

87,800 km
31,950 EUR

https://www.autoscout24.com/offers/bmw-...

Zjahanega, uvoženega bmwja, s katerim bo imel trikratne stroške v primerjavi z novo škodo. Koliko ste stari, 15?

IL_DIAVOLO ::

Ne bit tak resni no...zjahana bemfla je pac njegov signature, ki ga "priporoča" v vsaki temi.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

mihor ::

iKst_ je izjavil:

"Revalorizirana vrednost zneska 20.000,00 EUR z dne 01. 06. 2007 na dan 24. 08. 2025 znaša 30.340,00 EUR."
https://www.stat.si/inflacija#/revalori...

S tem, da si leta 2007 za 20k verjetno dobil neko srednje opremljeno varjanto. Če greš gledati stare avtomagazin teste vidiš, da so bile tudi takrat lahko cene precej višje, sploh za boljše opremljene varjante.

Vseeno še kar ~5K dražje, s tem da sem sam vzel dobro opremljeno varianto in dobil 2K popusta, dražji je bil samo RS s 25K. Ali pa Laurin&Klement s solato brezveznih featurejev.

iKst_ je izjavil:

Glede motorjev pa tudi malo posplošuješ. Dizli grejo že tako ali tako ven, zato neke hude ponudbe ni. Teh 150 konjev je danes neka srednja varjanta. Je pa ta 2.0tdi tudi v Octaviji na voljo z 200 konji, v drugih modelih pa obstaja tudi 240 konjska verzija.

Aja, pa 225/45/18 gume so nekje v rangu 100€ na komad. Ni ravno kritično.

No, ne posplošujem, dejstvo je, da nismo prišli na 200 HP po difoltu, kot je bilo slutiti pred 20 leti. Glede gum imam 15", najcenejša varianta. Samo grejo počasi iz proizvodnje, težko je že dobit nove modele. :))) Bom pa 16" felge vzel, če me ravno prisilijo, itak so že homolomo. Aha, teh 100 eur so kake čankšlank variante v 225/45, zadovoljive so bolj 130+ EUR, se pravi 500+ na komplet. Jaz dam praktično pol manj za svojo dimenzijo. Na gumah ne šparam, kupim dobre, pa posebej imam zimske na dodatnem setu felg, pa menjam na max 5 sezon. Tako da me to bolj tangira.

A to so te bemfe ko jih preprodajajo naši maherji? 400k prevoženih, na števcu pa samo 200k. In 35 jurjev. :)) Notri leder, vozi se pa... :)) Šala, šala.

Zgodovina sprememb…

Tu je kr nekaj spezialistov, zakaj je samo pri Octi razlika v primerjavi z nemskim konfiguratorjem 10.000EUR ? Pri ostalih modelih so cene plus minus enake, recimo Touran R-line stane isto v DE kot v Slo itn.

Je to slucajno kaka oskubljena verzija? Cenejsi materiali? Vecje tolerance?
skibidi

Zgodovina sprememb…

endelin ::

Zakaj bi kdo plačal 30k za star model bmw trojke je prvo vprašanje

Blinder ::

Mogoce niti niso tako drage:

https://www.avto.net/Ads/results.asp?zn...

endelin je izjavil:

pomoje je tip nalašč dal oglas BMW-ja z absurdno ceno. Ker ostali niso tako dragi:
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sear...
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-12400f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blinder ()

Tale Škoda Octavia 1.5 TSI Anniversary Edition s 150 konjički niti ni tako drag. 26k in če ti dajo še kakšen dober popust na lepe oči daš cirka 21k. To pa je že ok cena.

Vseeno še kar ~5K dražje, s tem da sem sam vzel dobro opremljeno varianto in dobil 2K popusta, dražji je bil samo RS s 25K. Ali pa Laurin&Klement s solato brezveznih featurejev.

"Dobro opremljena" ne pove veliko. Na avtomagazin imaš test 1.8TSI 4x4, kjer je navedena cena 27 jurjev.

Pa treba je vedeti, da je Octavia danes razred višje kot 15-20 let nazaj.

Aha, teh 100 eur so kake čankšlank variante v 225/45, zadovoljive so bolj 130+ EUR, se pravi 500+ na komplet.

Niti ne. Kolikor gledam za okrog 100€ dobiš Hankook, Kumho, Pirelli, Falken, Yokohama... Vse so več kot zadovoljive. Sicer se mi zudi 130€ ne zdi ravno veliko za gumo za tak avto, če imaš kakšne posebne želje.

Je pa zanimivo, kako pišeš o tem, da na gumah ne šparaš, v istem odstavku pa napišeš, da voziš 195 15" balone stare 5 let :)

Ampak ok, vsakemu svoje.

UkrFTW!! ::

Vw golf karavan 150 2.0 TDI style je cca 36k po ceniku.

mr_chai ::

Meh, za 30k ali manj dobiš že polno opremljenega Outbacka z malo prevoženimi km.

Golf Style 2.0 TDI 150 KM DSG z nekaj malega dodatne opreme gladko čez 40k. Ljudski avto. Ni čudno, da zapirajo tovarne in kitajc še sploh ni dobro začel.

sparklyslo ::

PROTEINSKI je izjavil:

Tale Škoda Octavia 1.5 TSI Anniversary Edition s 150 konjički niti ni tako drag. 26k in če ti dajo še kakšen dober popust na lepe oči daš cirka 21k. To pa je že ok cena.

Sorry no, ampak da ti bo trgovec dal 5k popusta za nov avto (v vrednosti 26k) je pa žal utopija. Pa tudi če si fejst bejba, z "lepimi očmi" :D

A ne dajo kaj popusta, če prineseš gotovino in ne vzameš tistega Porshe super duper kredita ali lizinga? Par jurčkov bi skoraj morali ponudit za gotovino.

endelin ::

10% bi kar moralo biti na golfu. Sploh če bolje opremiš

karafeka ::

PROTEINSKI je izjavil:

A ne dajo kaj popusta, če prineseš gotovino in ne vzameš tistega Porshe super duper kredita ali lizinga? Par jurčkov bi skoraj morali ponudit za gotovino.

Ja, v enem drugem desetletju, če ne stoletju

sparklyslo ::

PROTEINSKI je izjavil:

Zadnje case imajo raje tista financiranja, od katerih na koncu potegnejo se bistveno vec, ko se seštejejo vsi stroški in mesečne anuitete z obrestmi.

Če je avto, po rednem ceniku cca xx xxx (za financiranje), moraš biti kar majster da izpogajaš dober gotovinski popust. Razen če ne gre za kako vozilo ki si jim ze mnogo mesecev svaljka na zalogi zadaj na dvorišču.

mihor ::

endelin je izjavil:

Zakaj bi sploh karkoli plačal za BMW, to je totalno precenjen voz za primitivna goveda. Če mi plačajo, ga ne vzamem.

feryz ::

iKst_ je izjavil:

Po Avstriji voziš 140-160?
Kako do konca butasta vprašanja.
Ja, po Avstriji se vozi 160 do 180 km/h. Nekateri. Ostali pa 90 do 110 km/h.
Za druge je ev čisto ok, za prve nikakor. Da boš vsakih 200 do 250 km na polnilnici.

Vprašanje je kar na mestu. Redko vidim, da se kdo vozi veliko čez omejitev. Mogoče kakšnih 10 čez, pa še to samo tam kjer je omejitev 130 in samo na krajših odsekih. 3/4 avtoceste v Avstiji so gradbišča ali pa je omejitev 100 zaradi hrupa, vetra ali kake druge bedarije.

koli99 ::

endelin je izjavil:

10% bi kar moralo biti na golfu. Sploh če bolje opremiš

15.6% popust za superba, gotovina, naročen 1 mesec nazaj.

Katera avtohisa?

iKst_ je izjavil:

Vprašanje je kar na mestu. Redko vidim, da se kdo vozi veliko čez omejitev. Mogoče kakšnih 10 čez, pa še to samo tam kjer je omejitev 130 in samo na krajših odsekih. 3/4 avtoceste v Avstiji so gradbišča ali pa je omejitev 100 zaradi hrupa, vetra ali kake druge bedarije.

Kje si se to vozil? Od Maribora do Passau mejnega prehoda ni vec kot 15km gradbisca skupno.
skibidi

Zgodovina sprememb…

Če se pelješ proti Dunaju je relativno velik del avtoceste omejen. Redno so aktivna 2-3 gradbišča, okoli Gradca imaš omejitev 100kmh (z EVjem sicer peljem 130), vmes še par daljših odsekov z omejitvijo 100kmh.

S "3/4 avtoceste" sem seveda pretiraval, nisem mislil dobesedno. Še vedno pa velja, da redko vidim koga, ki vozi 160, kaj šele 180. Zato sem pa vprašal, če voziš 140-160.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nasvet za novi avto? (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Na cesti
64795962 (35547) FiReFTW
»

Izbira pogonsekga agretata v letu 2022 (strani: 1 2 3 )

11117746 (13719) Ghost7
»

išče se nov "družinski" avto (strani: 1 2 3 )

12328779 (25314) WizzardOfOZ
»

Rabljen avto za dolge razdalje do 7.000€? (strani: 1 2 3 4 )

15528998 (24501) matobeli
»

Novi Superb in alternative (strani: 1 2 3 )

14443481 (39263) Mufasa

Več podobnih tem