Forum » Loža » Fotograf, Gorenjska, Kranj, Škofja L
Fotograf, Gorenjska, Kranj, Škofja L
2f4u ::
Oj družba,
Za projekt iščem fotografa na območju Gorenjske. Nekje dogodki, šport, kakšen kulturni dan. Recimo 3 do 5 ur + priprava izbora slik.
Prosim, ne tistih, ki res zahtevajo huh nore cifre... kot, da bi bili zlatarji.
Ima kdo kje koga?
Za projekt iščem fotografa na območju Gorenjske. Nekje dogodki, šport, kakšen kulturni dan. Recimo 3 do 5 ur + priprava izbora slik.
Prosim, ne tistih, ki res zahtevajo huh nore cifre... kot, da bi bili zlatarji.
Ima kdo kje koga?
skyline ::
Huh. Zgleda super ampak tole gor je over budget.
Ali nobenga pol profi amater, ljubiteljski fotograf, nekdo za gušt?
Budget 500 do 1000 eu za 4 do 6 ur. Recimo izbor 30slik urejenih za print, 8k, ostalo nekje online.
Budget 500 do 1000 eu za 4 do 6 ur. Recimo izbor 30slik urejenih za print, 8k, ostalo nekje online.
ššš ::
Noro kake so cene this days. Jst sm pa svoje cajte poroke slikal za cca 5e na uro.
Žalosten sem. :(
Pa še neki morm povedat, pa si mislte kar čte: tisti fotografi gor nimajo o fotografiji pojma. Vse je sam en duvanje. Za kako kompozicijo slisal ni noben. Gor mi prhaja k tiste fotke vidim. Pa 200e za fotkanje dojencka? Od kdaj???!!
In ja, dejansko sm ze 30 let v tem, tut diplomiral sm iz fotografije in samo od tega zivel 10 let.
Poklic Foto Mitja. Mirka Vadnova neki.
Pa še neki morm povedat, pa si mislte kar čte: tisti fotografi gor nimajo o fotografiji pojma. Vse je sam en duvanje. Za kako kompozicijo slisal ni noben. Gor mi prhaja k tiste fotke vidim. Pa 200e za fotkanje dojencka? Od kdaj???!!
In ja, dejansko sm ze 30 let v tem, tut diplomiral sm iz fotografije in samo od tega zivel 10 let.
Kurzweil ::
Noro kake so cene this days. Jst sm pa svoje cajte poroke slikal za cca 5e na uro.
Tole si tako napisal, da bi te prosil za enih 5 tvojih slik, pa mislim, da bi še kdo drug tudi rad videl. Pa ne mislim tu nič negativnega, ampak da vidimo, kaj je kvalitetno in o čem govoriš.
skyline ::
Huh. Zgleda super ampak tole gor je over budget.
A si koga sploh vprašal za ponudbo, da veš da je over budget?
Hvalabogu, da so vsaj na enem področju cene take, kot je treba. In da dobri posamezniki lahko živijo od tega.
Foto Mitja naj se raje drži fotk za osebne. Sicer se pa ti javi :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: skyline ()
sajov ::
Pozdravljeni, lahko me kontaktirate in se pogovorimo o detajlih.
Sem iz Ljubljane, 15+ let izkušnje, Nikon Z8.
Na voljo po 21.07.2026!
Tel: 069932692
Email: studio@sajov.com
Sem iz Ljubljane, 15+ let izkušnje, Nikon Z8.
Na voljo po 21.07.2026!
Tel: 069932692
Email: studio@sajov.com
Evo mene.
Za dva dogodka sem dobil ponudbe, ena poroka in zip line koroska. Teambuilding. Poroka ponudba precej preko 1100eu. Nekje 6ur. Teambuilding je bil pa 800eu za 3 ure, firma.
Sedaj dobivam alternative, nekako več kot potrebujem, profi spji, za gušt. Temu pravim normalna urna postavka - nisem slab plačnika ampak za jajc... me ne bodo vlekl.
Primerjam.si je dober portal. UI mi ni veliko pomagal; je pa res, da začetek jesen...
Hvala vsem za zs in ideje.
Lp, kmal dopust.
Za dva dogodka sem dobil ponudbe, ena poroka in zip line koroska. Teambuilding. Poroka ponudba precej preko 1100eu. Nekje 6ur. Teambuilding je bil pa 800eu za 3 ure, firma.
Sedaj dobivam alternative, nekako več kot potrebujem, profi spji, za gušt. Temu pravim normalna urna postavka - nisem slab plačnika ampak za jajc... me ne bodo vlekl.
Primerjam.si je dober portal. UI mi ni veliko pomagal; je pa res, da začetek jesen...
Lp, kmal dopust.
DamijanD ::
Samo da veš - 3 ali 6 ur kolikor časa traja dogodek ni vse, kar ti fotograf zaračuna. Verjetno se ne preslika k tebi na lokacijo. Izbira x slik od 1000ih zahteva svoj čas, potem pa še obdelava teh x slik. Potem je še malo amortizacija opreme in prideš na "normalne" cifre.
tony1 ::
ššš ::
Sej pravim, vem, sm bil v tem. Enkat je na enem forumu en fotograf postal stroske. Slo je nekak tkole: zacnes iz nic:
Rabis avto: 10k. Brez tega da si ultra mobilen ni nic. Predpogoj. Ne sam poroke, tud agencije in casopisne hise te sibajo na 10 razlicnih lokacij dnevno. To zgleda tko, ce koga zanima: urednik ti zutri posle mail:
Pejt slikat Kucana v Lj. ker delamo intervju. Potem pejt v MB ker so tm protesti. V Kranju se je podru most, rabmo fotko. Pa na Krasu so pozari. Zvecer pa nastopa Romana Kranjcan s simfoniki v Krizankah. Pa sliko solate iz trznice rabmo ker se je podrazila.
Potem rabis studio-pisarno, 500e na mesc, razn ce bos mamo ven iz flata poslal ko se bodo prsli slikat.
Luci, flashi, stolcki, kavč,...
Vsaj dva profi fotoaparata in par lensov. Pa baterije, flashe, filtre, card readerje, sd in cf kartice, torbe....To je dons 10k.
Za poroko rabis asistenta. On rabi svoja dva fotoaparata z objektivi. Pa placat ga mors.
Brez vizažistke se ti nobena baba ne bo slikala. Pa plačat jo morš.
Rabis cunje. Image. Ne mors it fotkat filharmonikov v adidas majci.
Rabis dva racunalnika in dva ne najbolj pocen monitorja. Pa xrite, orenk printer, zunanje diske,... kak laptop.
Placat mors davke. Racunovodjo.
Licence za Lightroom, photoshop in se kej,....
Navada je bla tudi, da se je ze zvecer na zurki dalo kako porocno sliko. Asistent mora domov, sprintat uokvirit in prnest.
Ja,... pa okvirji in albumi tut niso zaston.
Uglavnem računice ni. Nekak se to potem stuka s prodajo slik online, kakimi razstavami, knigami,...
Poznam ljudi, k so top v Sloveniji in je revsna. To delajo za to, ker majo radi poklic. Pa verjetno zravn se kej na fus in se kej tretiga,... in nekako gre.
Rabis avto: 10k. Brez tega da si ultra mobilen ni nic. Predpogoj. Ne sam poroke, tud agencije in casopisne hise te sibajo na 10 razlicnih lokacij dnevno. To zgleda tko, ce koga zanima: urednik ti zutri posle mail:
Pejt slikat Kucana v Lj. ker delamo intervju. Potem pejt v MB ker so tm protesti. V Kranju se je podru most, rabmo fotko. Pa na Krasu so pozari. Zvecer pa nastopa Romana Kranjcan s simfoniki v Krizankah. Pa sliko solate iz trznice rabmo ker se je podrazila.
Potem rabis studio-pisarno, 500e na mesc, razn ce bos mamo ven iz flata poslal ko se bodo prsli slikat.
Vsaj dva profi fotoaparata in par lensov. Pa baterije, flashe, filtre, card readerje, sd in cf kartice, torbe....To je dons 10k.
Za poroko rabis asistenta. On rabi svoja dva fotoaparata z objektivi. Pa placat ga mors.
Rabis dva racunalnika in dva ne najbolj pocen monitorja. Pa xrite, orenk printer, zunanje diske,... kak laptop.
Navada je bla tudi, da se je ze zvecer na zurki dalo kako porocno sliko. Asistent mora domov, sprintat uokvirit in prnest.
Uglavnem računice ni. Nekak se to potem stuka s prodajo slik online, kakimi razstavami, knigami,...
Poznam ljudi, k so top v Sloveniji in je revsna. To delajo za to, ker majo radi poklic. Pa verjetno zravn se kej na fus in se kej tretiga,... in nekako gre.
nejc_nejc ::
Evo mene.
Lp, kmal dopust.
Nepopolni podatki.
Kaj je vse zajeto v ceni, kdo je končni lastnik slik....
DeeJay ::
Sej pravim, vem, sm bil v tem. Enkat je na enem forumu en fotograf postal stroske. Slo je nekak tkole: zacnes iz nic:
in vse to more eno slikanje pokrit plus še mesečno plačo dat, da se pol lahko slika po karibih? Instagram oprano mišlenje. AI bo vse pošlihtal, bodo pač ostali poslal slike in jih bo AI naredil "fotografske"
Don't f with me.
Vsi, ki ste 'pametni', izvolite, če je tako simpl.
OP, bazira na posamezni, eni, ponudbi za razlicni stvari.
Zeloooo realno ni kaj.
OP, bazira na posamezni, eni, ponudbi za razlicni stvari.
Zeloooo realno ni kaj.
DeeJay ::
AI ti is amaterskih iphone posnetkov nardi profi slike bolj kokr kerkoli fotograf. Pa še pršparaš 1500+€. Vse kar rabš je, da folku rečeš nej čimveč slikajo in ti pol pošlejo slike.
Žal bo to ratal samo še umetniški poklic kot mnogo drugih. Že zdej fotografi nucajo AI za obdelavo, noben pameten se ne drka več s fotošopom.
Žal bo to ratal samo še umetniški poklic kot mnogo drugih. Že zdej fotografi nucajo AI za obdelavo, noben pameten se ne drka več s fotošopom.
Don't f with me.
8
Alj ti razumeš, kaj govoriš?
Sliva ni koruza.
AI ti is amaterskih iphone posnetkov nardi profi slike bolj kokr kerkoli fotograf. Pa še pršparaš 1500+€. Vse kar rabš je, da folku rečeš nej čimveč slikajo in ti pol pošlejo slike.
Alj ti razumeš, kaj govoriš?
Sliva ni koruza.
starfotr ::
Slo je nekak tkole: zacnes iz nic:
Vsak posel je težak in je vsakodnevna borba za preživetje. Nikjer se ne cedita med in mleko. Torej, kaj točno je point?
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | slikanje za potni list (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 21861 (6603) | starfotr |
| » | Olympus ne bo več prodajal fotoaparatov (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 46750 (41860) | a_borlak |
| » | Koliko zaračunati za izdelavo videa? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 41603 (37008) | buttplugs |
| » | FotografiranjeOddelek: Zvok in slika | 4764 (4014) | BigWhale |