Forum » Loža » 80% zaposlenih na ministrstvih redno dela od doma
80% zaposlenih na ministrstvih redno dela od doma
Temo vidijo: vsi
Utk ::
Alternativa decentralizaciji je, da se nekje v Ljubljani ob avtocesti in železnici najde dovolj velik prostor in tam preseli _vsa_ ministrstva, agencije, zavode, itd. Čim več skupnih služb, čim več skupnih stavb. To da so razpršena po 300 lokacijah po Lj, od tega veliko v najemu, ni nobeno šparanje.
FireSnake ::
Mislim da sem že izvedel.
Potni stroški se bojo prišparali. Se pač ne bo 200 Celjanov vozilo v Lj, če bojo imeli tudi v Celju enako brezvezno in enako plačano službo.
Vidim, da so me že prehiteli :)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Legon ::
Potni stroški se bojo prišparali. Se pač ne bo 200 Celjanov vozilo v Lj, če bojo imeli tudi v Celju enako brezvezno in enako plačano službo.
Si ravno prav prisel da se osmesis z razlago kako tocno prihranis potne stroske ko se iz Celja namesto v Ljubljano peljes do Novega Mesta.
JanBrezov ::
Kaj ima veze, da niso bili izplačani kot potni stroški? Pa tudi o 80% nisem nič napisal. Napisal sem samo, da se katerikoli strošek lahko izplačuje neupravičeno in da se dodatek za uporabo lastnih sredstev potencialno lahko zlorablja. V aferi z dodatki za stalno pripravljenost niso bili vpleteni zdravniki, ampak profesorji ekonomske fakultete.
80% je v naslovu teme, torej so ti objekt te teme. In ti niso bili deležni dodatkov za stalno pripravljenost, zato ne vem, zakaj sploh omenjaš te dodatke v tej temi.
Kažem na vzorec, ki se je zgodil drugje (neupravičeno izplačilo dodatka za stalno pripravljenost, ki ni tema te debate) in opozarjam, da se enak vzorec lahko pojavi pri povračilu za uporabo lastnih sredstev, ki je tema te debate. Npr. lahko se dogaja, da nekateri zaposleni prejemajo povračilo potnih stroškov in povračilo za uporabo lastnih sredstev oboje hkrati za cel mesec ne glede na to, kje so dejansko delali.
Si ravno prav prisel da se osmesis z razlago kako tocno prihranis potne stroske ko se iz Celja namesto v Ljubljano peljes do Novega Mesta.
Zakaj se bi vozil iz Celja v Novo mesto, če bo Celje dobilo tudi ministrstvo? Bojo se pač malo prerazporedili.
Selitev iz Ljubljane, predvidoma v Celje, načrtujejo tudi na ministrstvu za okolje in prostor.
Ne vem koliko je zaposlenih tu, ampak sigurno niso vsi iz Celja, niti jih ni 300 na ministrstvu za šolstvo iz Celja, se jih pa sigurno vozi več iz Celja v Lj trenutno kot je na obeh teh skupaj zaposlenih.
Ne vem koliko je zaposlenih tu, ampak sigurno niso vsi iz Celja, niti jih ni 300 na ministrstvu za šolstvo iz Celja, se jih pa sigurno vozi več iz Celja v Lj trenutno kot je na obeh teh skupaj zaposlenih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Smešit se ne rabim. Se se že vi dovolj. Kar tako naprej!
Ne razumete osnovne ideje decentralizacije. In ste se zapeli v to vožnjo na način, da ne vidite 3 cm pred nosom. In ne vedite, kaj to pomeni na dolgi rok.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Bogi, najprej lazes in podtikas potem pa tako uzaljeno. No no, saj mami kmalu pride pa bo mal mlekca.
c23po ::
Država Skupno število Število ministrstev Pojasnilo
ministrstev zunaj prestolnice
Italija 15 0 Vsa osrednja ministrstva
se nahajajo v Rimu.
Avstrija 12 0 Vsa ministrstva so
locirana na Dunaju.
Nemčija 16 6 Zakon Berlin-Bonn določa
primarni sedež 6
ministrstev v Bonnu.
Francija 15-18 0 Število niha glede na
vlado; vsa so v Parizu.
Švedska 11 0 Vsa ministrstva delujejo
v Stockholmu.
Nizozemska 15 15 Vsa ministrstva so v
Haagu (uradna prestolnica
je Amsterdam).
Poljska 21 0 Vsa ministrstva so
locirana v Varšavi.
Hrvaška 18 0 Vsa ministrstva imajo
sedež v Zagrebu.
Računalniki nimajo spominov.
najprej lazes in podtikas
Kje sem se zlagal?
Objave so javne.
Citat prosim?
Ker ga ne boš našel pa te vprašam: čemu si nestrpen in napadaš?
In tudi lažeš, ker ničesar od tega, kar me obtožuješ, nisem storil.
najprej lazes in podtikas
Kje sem se zlagal?
Objave so javne.
Citat prosim?
Ker ga ne boš našel pa te vprašam: čemu si nestrpen in napadaš?
In tudi lažeš, ker ničesar od tega, kar me obtožuješ, nisem storil.
https://slo-tech.com/forum/t855121/p880...
Za razliko od tebe nimam tezav z citati.
Zdaj si pa ti na vrsti da pojasnis svoja podtikanja o kadrovanju, ki si ga privlekel v debato.
1) Kaj, točno, sem se zlagal?
2) Komu sem kaj podtikal?
Imaš resne težave s prebranim? Se ti to večkrat dogaja? Je tebi jasno, kaj je citat?
Bo šlo? Ali jaz razčlenim in zraven dam številke, da bo kot v vrtcu?
Je tebi sploh jasno, kaj bi rad povedal?
Razen napadanja, seveda. Nekam hudo si razburjen.
2) Komu sem kaj podtikal?
Imaš resne težave s prebranim? Se ti to večkrat dogaja? Je tebi jasno, kaj je citat?
Bo šlo? Ali jaz razčlenim in zraven dam številke, da bo kot v vrtcu?
Je tebi sploh jasno, kaj bi rad povedal?
Razen napadanja, seveda. Nekam hudo si razburjen.
Zgodovina sprememb…
Tocno tako, desni bedaki ploskajo ideji, da bo minister malo po svoje selil ministrstvo kamor mu pase. Brez vsake celovite presoje ali sirse uskladitve. Koliko pa taksne akrobacije stanejo pa seveda nikogar ne zanima, vazno da so nasi.
Govorimo o selitvi. Kakšni naši?
Kje v tej zgodbi je kadrovanje? Lahko razložiš?
Gaslighting, ko izpades bedak? Da bi pa pojasnil, zakaj si mi podtikal nekaksno kadrovanje pa raje ne, kaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
Gaslighting, ko izpades bedak? Da bi pa pojasnil, zakaj si mi podptikal nekaksno kadrovanje pa raje ne, kaj?
1) Še vedno si agresiven. Pomiri se, ker ti mržnja mrači um, zgleda.
2) Kako naj pojanim nekaj, česar nisem stroil. Ti pa tega tudi ne znaš citirati.
3) Mi boš KONČNO dal citat, kje sem jaz tebi kaj podtaknil. Ne povezavo, citat.
Bo šlo?
V kolikor ne pa nehaj jokcat in stokcat ter napadat. Ker se vsajaš za nekaj, kar sploh ne obstaja.
Zgodovina sprememb…
asinhronc ::
V kontekstu države decentralizacija pomeni prenos pristojnosti odločanja iz centralne oblasti (npr. vlade) na nižje ravni, kot so regije, pokrajine ali občine.
Mi lahko sedaj kdorkoli od vas razloži, kaj za vraga se bo zgodilo, da se bo zgolj nekaj služb preselilo iz Ljubljane v kontekstu decentralizacije? A gneča in službe bližje doma? Gneča bo še vedno ostala, če ne zaradi poslovnega kompleksa Emonika, pa v okolici sedaj teh novih služb. O praktično vsem pa se bo še vedno odločalo na ravni vlade, torej centralizacija ostaja.
Očitno se torej ne razume pomena dekoncentracija, kar pa dejansko pomeni prestavitev služb. Ni čudno da potem v tej državi nič ne dela, če se definicije razlagajo po svoje.
O decentralizaciji govorimo takrat, ko se pristojnosti za odločanje (zakonodajne, upravne, proračuni) prenesejo na samostojne nižje ravni (npr. občine/regije).
Bo šlo?
Mi lahko sedaj kdorkoli od vas razloži, kaj za vraga se bo zgodilo, da se bo zgolj nekaj služb preselilo iz Ljubljane v kontekstu decentralizacije? A gneča in službe bližje doma? Gneča bo še vedno ostala, če ne zaradi poslovnega kompleksa Emonika, pa v okolici sedaj teh novih služb. O praktično vsem pa se bo še vedno odločalo na ravni vlade, torej centralizacija ostaja.
Očitno se torej ne razume pomena dekoncentracija, kar pa dejansko pomeni prestavitev služb. Ni čudno da potem v tej državi nič ne dela, če se definicije razlagajo po svoje.
O decentralizaciji govorimo takrat, ko se pristojnosti za odločanje (zakonodajne, upravne, proračuni) prenesejo na samostojne nižje ravni (npr. občine/regije).
Bo šlo?
Bo šlo?
Nihče ni proti decentralizaciji. Premišljujemo, ali je smotrno na silo seliti zaposlene in infastrukturo za to, kar si povedal: prazen nič.
Dodatek:
In za to, da je ministru bolj pri roki.
Drugi dodatek:
Ministru, vodji ekipe strokovnjakov, ki dokazano slabo delajo saj producirajo generacije, ki čedalje slabše berejo, je primarna skrb decentrlizacija države. Hvala lepa!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c23po ()
Tody ::
Dela se zato da se dela, efekt ni važen. Mi smo premaknili delovna mesta iz ljubljane. Če to ni imelo nobenega efekta potem pač to ni naš problema ane? Tudi gospod prometni minister se je šel slikat v postojno vse ostalo pa je ostalo isto :) Razen ene nočne :D
Po drugi strani želijo ukiniti delo od doma, kar bodo pa še tisti papki ki se niso vozil vozil v lj. Delo bo opravljeno enako. Ali folk kofetka in klepeta na hodnikih ali pa doma pere cunje in otroke razvaža je čisto vseeno. Meri se produktivnost če se jo ne pa gretje stola.
Po drugi strani želijo ukiniti delo od doma, kar bodo pa še tisti papki ki se niso vozil vozil v lj. Delo bo opravljeno enako. Ali folk kofetka in klepeta na hodnikih ali pa doma pere cunje in otroke razvaža je čisto vseeno. Meri se produktivnost če se jo ne pa gretje stola.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tody ()
Gaslighting, ko izpades bedak? Da bi pa pojasnil, zakaj si mi podptikal nekaksno kadrovanje pa raje ne, kaj?
2) Kako naj pojanim nekaj, česar nisem stroil. Ti pa tega tudi ne znaš citirati.
Bo šlo?
V kolikor ne pa nehaj jokcat in stokcat ter napadat. Ker se vsajaš za nekaj, kar sploh ne obstaja.
Tocno post pred tem jokanjem sem ti dal citat, ker si bil preneumen da bi lasten post nasel na povezavi.
Ampak saj oba veva, da si mi nekaj slaboumni poskusil podtaknit, sedaj pa se ven vleces s precej pomilovanja vrednim gaslightingom.

caszafuckoff ::
Država Skupno število Število ministrstev Pojasnilo
ministrstev zunaj prestolnice
Italija 15 0 Vsa osrednja ministrstva
se nahajajo v Rimu.
Avstrija 12 0 Vsa ministrstva so
locirana na Dunaju.
Nemčija 16 6 Zakon Berlin-Bonn določa
primarni sedež 6
ministrstev v Bonnu.
Francija 15-18 0 Število niha glede na
vlado; vsa so v Parizu.
Švedska 11 0 Vsa ministrstva delujejo
v Stockholmu.
Nizozemska 15 15 Vsa ministrstva so v
Haagu (uradna prestolnica
je Amsterdam).
Poljska 21 0 Vsa ministrstva so
locirana v Varšavi.
Hrvaška 18 0 Vsa ministrstva imajo
sedež v Zagrebu.
Tole je povedalo vse. Ampak je pa pa tudi res, da nihče v teh državah ne preda vladanja kmetom.
Tako je. In pokrajin se skrajna desnica obupno brani, ker ima vec koristi od majhnih občin in svojih
koruptivnih župančkov.
Čudovita počitniška usklajenost skrajno desničarskih trolov, začele so se
počitnice, in na forum pridejo ob isti uri, iz njega izginejo ob isti uri,
človek, bi misli, da tudi spijo v istem šotoru, z isto ženo ;) /s
Zgodovina sprememb…
- spremenil: caszafuckoff ()
Nikonja ::
Ne nabijat, gužve na cestah so samo in predvsem ker se vsak fura SAM s svojim avtom, javni prevoz nobeden ne šmirgla. Pa ne rečem da je javni prevoz dober, daleč od tega, ampak tudi tisti ki bi se lahko furali z vlakom/ busom v službo, se še vedno rajš vsedejo v svoj avtek in potem pa pizd...o kako je gužva na cesti, a ne ga srat!!!
Vem da se to ne bo zgodilo, ampak vse dnevne migrante kateri nimajo prebivališča znotraj MOL-a bi preselil lepo na P+R parkirišča in vsaj zmanjšal gužvo po mestu, mogoče pa kakšnega prepričal na car pooling ali javni prevoz.
Vem da se to ne bo zgodilo, ampak vse dnevne migrante kateri nimajo prebivališča znotraj MOL-a bi preselil lepo na P+R parkirišča in vsaj zmanjšal gužvo po mestu, mogoče pa kakšnega prepričal na car pooling ali javni prevoz.

Ne nabijat, gužve na cestah so samo in predvsem ker se vsak fura SAM s svojim avtom, javni prevoz nobeden ne šmirgla. Pa ne rečem da je javni prevoz dober, daleč od tega, ampak tudi tisti ki bi se lahko furali z vlakom/ busom v službo, se še vedno rajš vsedejo v svoj avtek in potem pa pizd...o kako je gužva na cesti, a ne ga srat!!!
Jaz? Saj se v celoti strinjava, skoraj citiraš me. Kar pa ne veš, je, da je MOL od DARSa nekje v 2008 prevzel vse mestne vpadnice, tako, da znotraj obvoznice ni več državnih cest, tako, da je zaprtje mesta znotraj obroča za neprebivalce, še kako izvedljiva opcija.
Zgodovina sprememb…
Trenutno bolj verjetno zgleda da bo ministrstvo za finance v Murski Soboti kot pa da bo Janković zaprl Ljubljano...

Trenutno bolj verjetno zgleda da bo ministrstvo za finance v Murski Soboti kot pa da bo Janković zaprl Ljubljano...
Jo bo pa kdo drug, saj ga vztrajno spodkopavate.
Zgodovina sprememb…
Bo šlo?
Tocno post pred tem jokanjem sem ti dal citat, ker si bil preneumen da bi lasten post nasel na povezavi.
Ampak saj oba veva, da si mi nekaj slaboumni poskusil podtaknit, sedaj pa se ven vleces s precej pomilovanja vrednim gaslightingom.
Saj ne morem verjeti, da še vedno ne razumeš.
No, verjetno tiu je kapnilo, da si ustrelil kozla in se zdaj izmoravaš.
Povezava ni eno citat. Toliko gre?
In nalašč nisi dal citata, ker si videl, da tvoje pisanje in moje pisanje ni povezano.
Glede primitivizma sem pa že pisal. Očitno enako dopritiče tudi tebi.
Vzorec je vedno enak:
- zblodite naključno neumnost, ki z napisanim nima nič
- ponavadi se derete, da se nekdo laže
- žalite
- ko se vas izzove pa še malo žalite in rečete, da nerezumamo
- hkrati pa svojih besed ne znate razložiti (jaz še vedno čakam na citat, če ti ni potegnilo)
Kako naj razumemo neizobražene primitivce, ki se ne znajo izražati? To, kar sem citiral je tipični primerek tega, kar počnete.
Sovražite, žalite, blodite in zavajate.
In naredite se ravno toliko neumne, koliko vam paše (v vaše dobro upam, da je tako).
-----------------------
Da ti pomagam:
- ti praviš, da lažem in podtikam tukaj
- te vprašam za citat
- ga nisi sposoben dati
- te jasno vprašam, kje je težava
- ne znaš odgovoriti, ne pozabiš pa žaliti
- jasno vprašam še enkrat
- se še kar sprenevedaš, odgovora še vedno ni
- in zdaj na koncu lažeš, da si dal citat. Lažeš, ker vidima, da ga nikoli nisi dal
Vse, kar sem o kadrovanju v tej temi rekel je bilo moje vprašanje:
Govorimo o selitvi. Kakšni naši?
Kje v tej zgodbi je kadrovanje? Lahko razložiš?
Zaključek:
- si primitivec, ki žali
- si lažnivec, ki drugim podtika to, česar niso rekli/stotili
- si lažnivi hinavec, ki drugim podtika to kar počne sam.
V luči tega, da sem te večkrat pozval, da utemeljiš a tega nisi bil sposoben (zgoraj sem pokazal in dokazal čemu je temu tako) je debata iz moje strani zaključena.
Ti pa lahko nadaljuješ v svojem primitivnem slogu. Bom ignoriral.
Zgodovina sprememb…
In se zdaj nisi sposoben povedat kaj si tem podtikanjem hotel povedat, ker si se vedno ti edini ki blodi o kadrovanju. Torej bos sedaj kocno povedal zakaj si zacel blodit o kadrovanju? Sem te prosil za ciatat takoj ko si zacel z nabijanjem o kadrovanju pa si se raje zatekel v gaslighting kot priznal, da si bleknil neumnost.
Da pa si nepismen in nisi sposoben prebrat, da sem ti dal tako link kot citat je pa samo se pomilovanja vredno.
Se dokaz, da spet lazes... pa preden se spet osmesis z jokanjem da povezava ni citat: na tej povezavi se nahaja citat. Pa mogoce prosi mami za pomoc.
Da pa si nepismen in nisi sposoben prebrat, da sem ti dal tako link kot citat je pa samo se pomilovanja vredno.
- in zdaj na koncu lažeš, da si dal citat. Lažeš, ker vidima, da ga nikoli nisi dalhttps://slo-tech.com/forum/t855121/p880...
Se dokaz, da spet lazes... pa preden se spet osmesis z jokanjem da povezava ni citat: na tej povezavi se nahaja citat. Pa mogoce prosi mami za pomoc.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
no comment ::
Mini državica je našla rešitev za znižanje "režijskih" stroškov v... decentralizaciji :)
Načelno sicer podpiram, da ima vsak "duplečan" z osnovno šolo neko priročno ministrstvo kjer se lahko zaposli, ampak se bojim, da bo potem kader v JU še slabši, stroški pa še višji. Ampak, sej to itak še nobene naše vlade ni ustavilo.
LJ bi morala biti 3x večja, ostali pa se lahko okoli naganjamo deliverance-style. Rabimo še par deset helikopterjev, ki nas prevažajo v UKC LJ. Ne jamrat, da je življenje v Sloveniji drago, če imaš poleg vsakega kurnika še šolo s tremi učenci, dom ostarelih, urgentni center, asfalt (splužen, pa če je treba ali ne) do vseh, ki jih obiščeš dvakrat v življenju, ne sme pa bit sežigalnice, smetišča ali elektrarne... Ja, je fajn. Ne more pa bit poceni.
Načelno sicer podpiram, da ima vsak "duplečan" z osnovno šolo neko priročno ministrstvo kjer se lahko zaposli, ampak se bojim, da bo potem kader v JU še slabši, stroški pa še višji. Ampak, sej to itak še nobene naše vlade ni ustavilo.
LJ bi morala biti 3x večja, ostali pa se lahko okoli naganjamo deliverance-style. Rabimo še par deset helikopterjev, ki nas prevažajo v UKC LJ. Ne jamrat, da je življenje v Sloveniji drago, če imaš poleg vsakega kurnika še šolo s tremi učenci, dom ostarelih, urgentni center, asfalt (splužen, pa če je treba ali ne) do vseh, ki jih obiščeš dvakrat v življenju, ne sme pa bit sežigalnice, smetišča ali elektrarne... Ja, je fajn. Ne more pa bit poceni.
karafeka ::
no comment je izjavil:
Načelno sicer podpiram, da ima vsak "duplečan" z osnovno šolo neko priročno ministrstvo kjer se lahko zaposli, ampak se bojim, da bo potem kader v JU še slabši, stroški pa še višji.
Slabši?
srus ::
Ko smo že pri JS in delu od doma. Ali imamo podatke koliko zaposlenih v JS ali JU ima odprt popoldanski s.p., ki se dejansko ukvarja z enakim strokovnim področjem kot v službi?
Pljuva se samo po zdravnikih, zelo poredko po profesorjih, zanimajo me pa še druga področja, kjer so provladni nevladniki sicer oglušujoče tiho.
Pljuva se samo po zdravnikih, zelo poredko po profesorjih, zanimajo me pa še druga področja, kjer so provladni nevladniki sicer oglušujoče tiho.
no comment ::
Ko smo že pri JS in delu od doma. Ali imamo podatke koliko zaposlenih v JS ali JU ima odprt popoldanski s.p., ki se dejansko ukvarja z enakim strokovnim področjem kot v službi?
Pa če jih nimamo, si jih lahko nekdo vsaj izmisli? Če smo že v taki temi…
Ali pa raje ne? Kako bomo sicer prodajali zgodbo o nesposobnih ljudeh, ki kot espeji s svojim znanjem popoldan služijo lepe denarce? Ne bi bili potem že kot zdravniki, ujetniki neurejenih delovnih razmer, ki popoldan končno lahko služijo družbi?
nekikr ::
Ena Štefka za šalterjem, ki je tam samo zato, ker njenega dela nihče noče avtomatizirati in digitalizirati, čeprav bi ga lahko, nima nekega hudega znanja, da bi popoldne še za svoj s.p. delala. To je domena zdravnikov, ki v javni službi naredijo zgolj 5 pregledov, da so spočiti in jih lahko privat še 30. In profesorjev, ki imajo tedensko nekaj obveznih ur, ostalo pa delajo zase in za javne naročnike.
Kebo ::
Decentralizacija je mit, ki ne bo nikoli uspel saj se družba že 100 let + urbanizira in nič ne kaže, da se bo to ustavilo. In v Sloveniji imamo eno samo mesto (v globalnem smislu), vse ostalo je samo zaledje Ljubljane.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kebo ()
BuDi79 ::
caszafuckoff je izjavil:
Tole je povedalo vse.
Švedska: številne vladne agencije in uradi, ki spadajo pod ministrstva, razpršeni so po celotni državi (npr. v mesta, kot so Malmö, Göteborg in Karlstad).
Danska: je izvedla obsežen program selitve državnih organov in agencij, s katerim so na tisoče delovnih mest iz ministrstev in pripadajočih uradov preselili iz Københavna v manjša provincialna mesta po državi.
Južna Koreja se je zaradi prevelike centraliziranosti Seula odločila v manj razvitem delu države zgraditi popolnoma novo, namensko administrativno mesto z imenom Sejong. V mesto Sejong so preselili večino vladnih ministrstev in agencij. Nekaj resorjev je predvsem zaradi diplomatskih razlogov ostalo v Seulu.
Evropska unija ima tri uradna mesta delovanja Bruselj (Belgija), Strasbourg (Francija), tretje središče organov je Luksemburg.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
caszafuckoff je izjavil:
Tole je povedalo vse.
Švedska: ... Danska ...Južna Koreja ...
Če je verjeti ChatGPTju imamo v Sloveniji enako ali boljšo ureditev glede razpršenosti operativnih služb, ki delujejo pri minisrstvih.
Če štejejo moje osebne izkušnje, v Ljubljano kot center državne uprave sem fizično bil prisiljen le 3 ali 4 krat v življenju. Pa nisem rosno mlad. Torej, sosedova trava ni vedno bolj zelena.
Dodatek:
Pri primerjanju bi se morali fokusirati na nam podobne države in premisliti o smotrnosti deljenja. Za ljubitelje lončnic v razmislek: koliko fikusov bo manj če upravo razdrobimo po regijah?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c23po ()
Tody ::
Noro je preselit 400 ljudi iz točke a v točko b. Če se gredo naj natedijo 4 pisarne po Sloveniji pa naj se ljudje peljejo kjer jim je bližje.
jan_g ::
Jaz nimam nič proti temu, da javna uprava dela od doma. Čimveč, tem bolje, v okviru možnega seveda. Ampak poudarek je na __dela__. Če odgovori na par mailov, ostalo pa sprehodi, kuhanje in delo na vrtu, potem je problem. Za določene profile je enostavno ugotoviti, koliko, če sploh kaj, so naredili. Za mnoge pa ne. Hkrati smo ljudje po naravi leni in dokaj spretni, kako neko zadolžitev raztegniti na čimdaljši možni interval. Sploh na oddelkih, kjer se šefu ne sanja točno, kaj je potrebno narediti za neko opravilo. Druga težava je prezaposlenost v javnem sektorju - preveč ljudi dela nekaj, za kar bi zadostovalo manj ljudi. Zato se sploh ne pozna, če nekdo en dan na teden lufta. Skratka, problemi so večplastni, ampak na splošno podpiram delo od doma.
karafeka ::
Pomoje ljudje, ki delajo v javni niso leni, samo procesi so zbirokratizirani in se ogromno čaka en na drugega. V vmesnem času pa seveda pijejo kavo.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Decentralizacija (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 39835 (628) | neooo |
| » | Vlada znižuje povračilo stroskov prevoza na delo (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 73392 (41614) | Wrop |
| » | Ljubljanski zrak (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 39802 (35972) | Okapi |
| » | Delo od doma: kup motenj, a še vedno večja storilnost (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 23046 (19771) | BlaiseM |