» »

štirikolesnik - problem pri nakupu - prevara...?

štirikolesnik - problem pri nakupu - prevara...?

1 2 3
4
»

gregor ::

Order placed, thanks! :)

Sem kar prvega naročil, pa še imam za kdaj drugič.
Pobarvam z alkohol flomastrom...

Hvala

Še ena pozitivna novica, ATV zaenkrat deluje brezhibno. Upam, da tako tudi ostane.

Še ena šlamparija trgovine.

Prednji gumi 9 in 11 PSI, zadnji dve 12,5 in 13 PSI.

Predpisano je 7 PSI.

Pithlit ::

Konec sveta majkemi. Kot da ni tvoja dolžnost kot voznik da pritisk preveriš vsakič preden se vključiš v promet (kaj po šumi delaš ne briga nikogar). In seveda poskrbiš za to da štima.

In ne, pritisk ni nikjer predpisan. Je priporočen. Jaz na motorju furam 3 do 4 psi manj, zato ker ne dosegam ravno teže povprečnega motorista. Pa zato ker imam vzmetenje nastavljeno trše in vozim malenkost bolj agresivno (dasiravno ne hitreje).
Life is as complicated as we make it...

c3p0 ::

Očitno niso delali nobene "priprave vozila", bi morda ugotovili tudi da je akku zanič.
Ko vozilo stoji se večinoma gume bolj napumpajo, tako delajo (nekatere?) avtohiše, pred prodajo pa jih nastavijo na ustrezni tlak.

kumer ::

Pithlit je izjavil:

Konec sveta majkemi. Kot da ni tvoja dolžnost kot voznik da pritisk preveriš vsakič preden se vključiš v promet (kaj po šumi delaš ne briga nikogar). In seveda poskrbiš za to da štima.

In ne, pritisk ni nikjer predpisan. Je priporočen. Jaz na motorju furam 3 do 4 psi manj, zato ker ne dosegam ravno teže povprečnega motorista. Pa zato ker imam vzmetenje nastavljeno trše in vozim malenkost bolj agresivno (dasiravno ne hitreje).

verjetno ni konec sveta, bi pa lahko to uredili med pripravo vozila za stranko, kot akumulator, olje itd...
jaz bi še olje preveril, morda tudi kaj manjka?

ta tlak je bil verjetno na kitajskem nastavljen, tudi za avte nastavijo večji tlak v pnevmatikah preden gredo na ladje...

LP

kumer je izjavil:

Pithlit je izjavil:

verjetno ni konec sveta, bi pa lahko to uredili med pripravo vozila za stranko, kot akumulator, olje itd...

ta tlak je bil verjetno na kitajskem nastavljen, tudi za avte nastavijo večji tlak v pnevmatikah preden gredo na ladje...

LP

Pa dejmo no mal ponovit kaj vse je treba pred vožnjo pregledat preden se piše v javnost.

Ja, tudi nivo olja se pogleda. Zavorno tekočino spredaj (in zadaj, ako sta sistema ločena), stanje pnevmatik vključno s tlakom. In seveda ogledala (da ni treba sred ceste kolovratit).

c3p0 je izjavil:

Očitno niso delali nobene "priprave vozila", bi morda ugotovili tudi da je akku zanič.

Če se ne motim (ne da se mi iskat) je op baje ugotovil da je bil samo za napolnit.

Zakaj pa bi ti avtohiše delala pripravo če ti vozilo dostavijo? Drugo je da ti vozilo odpelješ skozi vrata...

Aja, da se vrnem nazaj na olje... Ne vem sicer kako so atv-ji, ampak glede na to da je to bolj motor na štirih kolesih zna bit da je notri uno 'začetno' olje. S tem se ni kaj dost igrat razen na servis po predpisanem intervalu (al pa če ti je vseeno, pač zamenjaš sam).

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

delavec44 ::

V vsakem primeru plačaš pripravo vozila. Še pri Tesli, ki ti jo dostavijo (ponekod) pred vrata.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

c3p0 ::

Pithlit je izjavil:

kumer je izjavil:

Pithlit je izjavil:

LP

Pa dejmo no mal ponovit kaj vse je treba pred vožnjo pregledat preden se piše v javnost.

Ja, tudi nivo olja se pogleda. Zavorno tekočino spredaj (in zadaj, ako sta sistema ločena), stanje pnevmatik vključno s tlakom. In seveda ogledala (da ni treba sred ceste kolovratit).

c3p0 je izjavil:

Če se ne motim (ne da se mi iskat) je op baje ugotovil da je bil samo za napolnit.

Zakaj pa bi ti avtohiše delala pripravo če ti vozilo dostavijo? Drugo je da ti vozilo odpelješ skozi vrata...

Aja, da se vrnem nazaj na olje... Ne vem sicer kako so atv-ji, ampak glede na to da je to bolj motor na štirih kolesih zna bit da je notri uno 'začetno' olje. S tem se ni kaj dost igrat razen na servis po predpisanem intervalu (al pa če ti je vseeno, pač zamenjaš sam).

Ni "samo za napolnit", ker prevelika izpraznjenost škodi akumulatorju, lahko nepovratno. Če stalno vleče nek tok, kar je za pričakovat pri modernih vozilih, je morda boljše, če je akku izklopljen od tovarne do "priprave vozila", ki pa je ni bilo, ali je bila zelo površna.

Če dobijo vozila v kontejnerjih in jih potem brez pregleda kar razpošljejo strankam, je pa drugo. Upam, da stranki to povejo.
Glede na poskus prikrivanja napake z nalepko, pa v to dvomim. Razen, če je že Kitajec to naredil, v kar pa spet dvomim.

Če bi sam bil uvoznik ali prodajalec za neko znamko, bi vsakega osnovno pregledal, že zaradi ljubega miru, da te potem ne klicarijo. Slab glas se pa danes hitro širi in ne le za deveto vas.

c3p0 je izjavil:

Pithlit je izjavil:

kumer je izjavil:

Pithlit je izjavil:

LP

c3p0 je izjavil:

Ni "samo za napolnit", ker prevelika izpraznjenost škodi akumulatorju, lahko nepovratno. Če stalno vleče nek tok, kar je za pričakovat pri modernih vozilih, je morda boljše, če je akku izklopljen od tovarne do "priprave vozila", ki pa je ni bilo, ali je bila zelo površna.

Če dobijo vozila v kontejnerjih in jih potem brez pregleda kar razpošljejo strankam, je pa drugo. Upam, da stranki to povejo.
Glede na poskus prikrivanja napake z nalepko, pa v to dvomim. Razen, če je že Kitajec to naredil, v kar pa spet dvomim.

Če bi sam bil uvoznik ali prodajalec za neko znamko, bi vsakega osnovno pregledal, že zaradi ljubega miru, da te potem ne klicarijo. Slab glas se pa danes hitro širi in ne le za deveto vas.

Absolutno. Se strinjam. Ampak spet se tu pogovarjamo o dostavi in ne vzemi in odpelji. Vsaka stvar z baterijo ki jo kupiš pride le en tolk napolnjena. Če je akumulator le en tolk napolnjen vozilo pač ne bo vžgalo ker rabi mal več zagonskega toka kot telefon.

Jaz ta problem z Akku pač razumem da ga v prodajalni enostavno niso šli polnit ker so stvar sam naložili v kombi (Al whatever) in čao miško. Se strinjam, ni ravno optimalno, ampak jih razumem. Dvomim pa da je bil popolnoma prazen ker bi se polnilec pritoževal čez to dejstvo (moj je enostavno rekel "a-a, ne bom, poln je..." - pa valda ni bil, nakar smo pogruntal da je pač fuč).

Glede prask na novem vozilu se sicer strinjam. Ostalo je pa bolj tko tko. Ne vem zakaj se je treba bunit če je tko enostavno rešljivo. Je lajf preveč dolgočasen pa se je treba kregat? Ne vem, jaz bi se raj na tega quad-a vedla pa šla v hosto. V roku pol ure noben ne bi vedel katera praska je prišla iz trgovine. But that's just me.

(priznam, verjetno bi ga v roku 15 minut na 'streho' postavila - ker to je igrača, ali pa delovni stroj, v nobenem primeru ne bi bil dolgo 'nov')

Da ne bo nesporazuma, to je na računu:

Torej 200 EUR sem dal, da mi pripravijo (in dostavijo) ATV v delujočem stanju, vse pregledano in pripravljeno za uporabo.

Torej ne z akumulatorjem, ki je napol mrtev, pa gume z tlakom iz kitajske..., da o prekriti poškodbi laka sploh ne govorim.
Glede olje še sploh ne vem, še moram preveriti. Upam, da ni noter kakšno xyz kitajsko sranje. Če ne prej, bo menjano na prvem servisu pri 400 km. Tudi zavorno tekočino bi morali preveriti...

Sem jaz čuden, ali je narobe pričakovati, da če plačaš 8K za nek izdelek, da je ta porihtan v nulo? Če drugega ne, že zaradi varnosti voznika in ostalih udeležencev v prometu.

Se še javim glede olja, morda manjka 1L. ;)

LP

gregor je izjavil:

Glede olje še sploh ne vem, še moram preveriti. Upam, da ni noter kakšno xyz kitajsko sranje. Če ne prej, bo menjano na prvem servisu pri 400 km. Tudi zavorno tekočino bi morali preveriti...

Da ne boš prijokal nazaj čez kak dan da ti je motor ribnil: odpri priročnik in poglej kdaj je treba prvo olje menjat. Do takrat ne žokaj. In ja, do takrat ga tudi na obrate ne spravljaj.

Tekočine moraš itak pred vsako vožnjo preverjat no... No, moral bi. Sam tega itak noben ne počne. Jaz to pogledam vsake 1kkm. Pa ja ne mislite da to enkrat kupiš in pol kar samo od sebe gre? Dejmo vsaj neko osnovno vzdrževanje delat no.

Btw, na 350 maš prvi servis, takrat se olje menja in se da not proper stvar.

knap ::

vse bi moralo biti pripravljeno za vožnjo!
to je isto, kot če kupil avto brez zavorne tekočine, pa olje bi manjkalo, pa gume napolnjene na 0,5 bar, fuč akku itd, torej vse narobe z avtom
pa še eno etiketo bi gor fliknili, da bi prekrili prasko na vratih ;)

Pa prazen tank bencina. Oh, wait... :))

Enkrat sem prevzel novega in res nisem bil ziher, če pridem do prve črpalke. Sem potem tudi rabljenega isto prodal dalje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

tony1 ::

gregor je izjavil:

Še ena šlamparija trgovine.

Prednji gumi 9 in 11 PSI, zadnji dve 12,5 in 13 PSI.

Predpisano je 7 PSI.

Niso naredili nultega servisa. Meni so japonski avto predali z gumami na 3,2 bara. Še kregati so se hoteli, da je to nemogoče, ker da je njihov merilnik tlaka redno umerjen :))

enavlaka ::

Bolje, da so gume na več kakor na manj. Nobeden noče jajčastih

Ja med ladijskim transportom. Ne med vožnjo na cesti.

tony1 je izjavil:

Še enkrat. Pred začetkom vožnje moraš preverit tlak v pnevmatikah. In ja bolje več kot manj... zrak ven spustit je mal bl enostavno kt ga notr dat.

Bi moral prodajalec ja, če zaračuna pripravo vozila.

delavec44 je izjavil:

Bi moral prodajalec ja, če zaračuna pripravo vozila.

Ja pa sej jo ni. Zaračunal je "montažo in dostavo". Montaža zato (če mogoče kdo ne ve) je treba vse te štrleče dele (razne špegle, balance, whatever) naknadno našraufat gor.

Ne me pojest, jaz špilam devils advocate... Ker to bo prodajalec odgovoril.

Ko sem jaz šla po moj moped so mi lepo povedali naj napolnim Akku pa gume tko k je treba preden ga registriram (spravim na cesto). Je pa res da nisem nič do plačevala ampak smo ga sam iz salona direkt na prikolico dali.

Squirrel ::

Izredno motivirano in angažirano igraš "hudičevega advokata" - identično kot v trenutno ravno tako aktualni temi pri montaži poškodovane nove toplotne črpalke.
Tebe bi morali zaposliti v obrtni ali gospodarski zbornici v PR službi, ki zastopa interese kapitala :)

Meni se zdi pa prav, da ljudje ne ignorirajo in ne požrejo vsega, kar se jim servira. Jaz sem čisto prepričan, da se Gregor ne bi ukvarjal z gumami, pa mogoče celo ne akumulatorjem, če ga tako v trgovini, kot pri distibuterju ne bi odjebali že povsem na začetku, ko je izpostavil poškodbo prikrito z nalepko.
Prav je, da jih je prijavil na tržno inšpekcijo, ker sprijazniti se z vsem sranjem, ki ga plačaš pomeni samo nižanje standardov vsega na trgu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Squirrel ()

Squirrel je izjavil:

Izredno motivirano in angažirano igraš "hudičevega advokata" - identično kot v trenutno ravno tako aktualni temi pri montaži poškodovane nove toplotne črpalke.
Tebe bi morali zaposliti v obrtni ali gospodarski zbornici v PR službi, ki zastopa interese kapitala :)

Meni se zdi pa prav, da ljudje ne ignorirajo in ne požrejo vsega, kar se jim servira. Jaz sem čisto prepričan, da se Gregor ne bi ukvarjal z gumami, pa mogoče celo ne akumulatorjem, če ga tako v trgovini, kot pri distibuterju ne bi odjebali že povsem na začetku, ko je izpostavil poškodbo prikrito z nalepko.
Prav je, da jih je prijavil na tržno inšpekcijo, ker sprijazniti se z vsem sranjem, ki ga plačaš pomeni samo nižanje standardov vsega na trgu.

Sej ne da sem jaz večkrat rekla da je prav. Ampak ok.

Squirrel je izjavil:

Točno tako, "odjebali" so me takoj na začetku.

Najprej izredno neprijazna prodajalka, ko sem klical zaradi akumulatorja. Zgodba se je tukaj končana, kar se telefonskih klicev tiče.

Sicer pa gre za lastnico podjetja, njen partner, mož...?, pa je dostavil ATV.

https://www.companywall.si/podjetje/x-m...

Nato sem govoril še z direktorjem uvoznika (Blizu Zahoda d.o.o.), sem prosil za pomoč, že bil povezan z prodajalcem, mu nosi zlata jajca.

Seveda sem bil jaz kriv za vse kar je bilo narobe. Za nalepko, prekrita poškodba laka sem jim nato v e-mailih dokazal, da to ni res. Slike iz FB Messenger...

Gre za princip, absolutno nesprejemljivo, da dajo čez etiketo iz drugega dela ATV.
Dostava je bila zvečer, po mraku, jaz v sicer v osvetljeni garaži nisem delal doktorata kam spada kakšna nalepka.

Nato ignoriranje e-mailov.

----

Kar se tiče akumulatorja, obujen je bil z starim, no name polnilcem. Sedaj zaenkrat nimam težav.

----

Kar se tiče priprave vozila, gospoda ki je pripeljal sem vprašal, če moram na kaj pazitii, je rekel, samo vozi...

LP

Pithlit je izjavil:

tony1 je izjavil:

Še enkrat. Pred začetkom vožnje moraš preverit tlak v pnevmatikah. In ja bolje več kot manj... zrak ven spustit je mal bl enostavno kt ga notr dat.

To ni prostor za oglaševanje afinitete do konflikta pač pa priložnost za kritiko brezbrižnosti in slabe poslovne prakse prodajalca, ki ne opravlja niti minimuma svojega dela. Takega motorja ne bi smeli dati iz rok.

To igro lahko igrata tudi dva: tudi moji prodajalci jap. pleha se bodo zajebavali tako dolgo, dokler ne bodo nekoga ubili.

En njihov avto bo kupil en star ata, že malo blesav in naglušen, naložil avto do amena s petimi ljudmi in šel na AC gas do Zadra na morje. Niti slučajno ne bo tlaka v gumah, kaj šele tekočin gledal, "saj je avto nov!".

Z gumami na 3,2 bara bi bilo kar zanimivo videti, če pride živ 400 km daleč. Pojma nimam, če ja ali pa če ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()
1 2 3
4
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elektronika na avtu zabava v nedogled (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9643922 (620) sbawe64
»

Akumulator Pb 12V + -

303141 (2035) tony1
»

Avtomobilski aumulator in stvarna napaka (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
536377 (4799) MadMax
»

Uveljavljanje zahtevkov po nakupu avta od fizične osebe (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36962616 (46064) mat xxl
»

Polnilec akumulatorjev (strani: 1 2 3 )

11127109 (17456) FireSnake

Več podobnih tem