» »

Dve opažanji iz lokalnih cest zadnjih nekaj mesecev

Dve opažanji iz lokalnih cest zadnjih nekaj mesecev

pegasus ::

GupeM je izjavil:

Kar se kaže v odgovorih, kjer nekateri upravičujete svoje neumikanje z "upravičenim razlogom".
En primer, kako se to zares pošteno dela: https://www.tirol.gv.at/buergerservice/... ... lokalci zaprejo celo dolino (autoban in lokalno cesto) na najbolj prometno obremenjen dan v letu. Pravilno :)

Pithlit ::

GupeM je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Vozilu ki se vključuje na AC se _moraš_ umaknit na prvi prehitevalni pas (pri nas je to sicer zlo akademsko, ker drugega prehitevalnem pač nimamo). Pod pogojem da to lahko storiš varno, in predvsem brez oviranja vozil ki te prehitevajo.

Ja? Kje pa to piše? Verjetno tam, kjer piše tudi, da moraš na notranji pas v krožiščih, če ne greš ven na prvem izvozu, ane?

Naj ti olajšam iskanje:
To je zraslo na internetih in ob šankih. Zakonsko ni nič od tega obvezno. Je pa kulturno.

Pithlit je izjavil:

To te naučijo v vsaki avtošoli. In če se slučajno znajdeš na izpitni v situaciji da nič od zgoraj napisanega ne storiš (torej se ali ne umakneš ko bi to komot lahko... Ali pa se umakneš ko ne bi smel) je to instafail.

Ne drži! Lahko so "minus točke," če se ne umakneš, pa bi se lahko. Zagotovo pa to ni instafail.
Če se pa umakneš, ko se ne bi smel, je pa res lahko instafail. Odvisno od nevarnosti, ki si jo povzročil.

Pithlit je izjavil:

Zabloda je predvsem to da se ti ni treba umikat.

Nope. Na vključujočem je, da se varno vključi. Tam imaš namreč tudi znak, da si na stranski cesti. In dokler ne prevoziš črtkane črte si na stranski cesti.

V tej temi je kar nekaj folka ki mu ponovno opravljanje izpita sploh ne bi škodilo.

Ti, seveda, lahko tupiš svoje. Sploh ni problema. Jaz nikjer nisem pisala o zakonih... pisala sem o tem kaj se zgodi na izpitni vožnji če nekaj storiš ali ne storiš. Moj vir so inštruktorji in ocenjevalec iz izpitne komisije. In če mi ta človek, ki odloča o tem a si izpit zaslužim ali ne... pove da bi me v zgoraj opisanih primerih gladko ruknil, mu pač verjamem.

Verjetno ti tudi malo bolj pozorno branje ne bi ravno škodilo.
Life is as complicated as we make it...

GupeM ::

Ti mu kar verjemi.

bm1973 ::

Tudi tebi ne bi škodilo.

Umikanje iz voznega pasu na prehitevalnega, da se nekdo lahko vključi na avtocesto, ni obvezno, in predvsem daje tistim, ki se vključujejo potuho, da ne pospešijo dovolj.

In se ti vključi na vozni pas z 60km/h.

Sem jih parkrat kar prehitel po vključevalnem pasu po desni, zadaj pa vidim šleparja kako divje zavira, da tega počasneta ne nabije.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Ghost7 ::

bm1973 je izjavil:

Tudi tebi ne bi škodilo.

Umikanje iz voznega pasu na prehitevalnega, da se nekdo lahko vključi na avtocesto, ni obvezno, in predvsem daje tistim, ki se vključujejo potuho, da ne pospešijo dovolj.

Sem jih parkrat kar prehitel po vključevalnem pasu po desni, zadaj pa vidim šleparja kako divje zavira, da tega počasneta ne nabije.

Sam se umikam, redno, iz dobre volje, plus meni ni treba zavirat ker se mi ne valja pod kolesi. ČE, poudarjam, če seveda s tem ne oviram koga na levem prehitevalnem pasu.

Se mi je pa že parkrat zgodilo, da ker se nisem umaknil (ker se preprosto nisem mogel, da ne zaprem nekoga na prehitevalnem) me je potem kako pezde skoraj zrinil na prehitevalnega, oziroma trobil, blendal...

Problem veliko primerkov je: "jaz", "jaz", "jaz". Odvisno kdaj meni da se mu godi krivica. Ista oseba ti bo j mamico, ker se mu ne umakneš, taisti bo potem pizdakal, ko mu bo nekdo zaprl pot na prehitevalnem, ker se je umikal nekomu tretjemu, da se je lažje vključil.
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ghost7 ()

urke710 ::

Ko berem vse te forumske poste od prometa ugotavljam, da ima vsak svoja pravila. Tudi jaz. Zato pa je tak kaos na cesti. Ker ne bomo nikoli vsi vozili po istih pravilih. Vsak si jih razlaga po svoje. Nikoli ne bomo vsi vozili tako kot piše v zakonu. Nikoli.
Edina rešitev je mnogo več strpnosti, še posebej od tistih, ki se jim "mudi". In zavedanje, da si tudi ti promet in del problema. Promet je ekipni šport. Če jih dosti solira, vsi za njimi najebemo.
d.i.g.

bm1973 ::

Ja, to je res, vsak kar hoče neke pravice na cersti. Sploh babe.

Zadnjič zavijam v levo, s prednostne na neprednostno cesto, čakam, da gredo avti mimo, vmes mi iz neprednostne ceste skoraj v moj avto prileti ena baba srednjih let z SUVom, telefonom v roki in me začne napizdevati, zakaj jo nisem spustil. Se mi ni dalo prepucavat s histerično babo... Ampak v info, za mano ni bilo nikogar. 2 sekundi, pa me ni bi bilo več v križišču...

Edina rešitev za 99% problemov na cesti je dovolj velika varnostna razdalja in strpnost... Ter delo od doma ;).
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

pegasus ::

urke710 je izjavil:

Edina rešitev je mnogo več strpnosti,
Obstaja še ena: da se odstrani volan iz vozil in da se vsa vozila vozijo po istih, digitalnih pravilih.

pegasus je izjavil:

urke710 je izjavil:

Obstaja še ena: da se odstrani volan iz vozil in da se vsa vozila vozijo po istih, digitalnih pravilih.

To sem tudi že napisal. Ko bo dosežena kritična masa avtonomnih vozil, bo promet v konicah veliko lepše doživetje. Avtomobili se bodo med seboj pogovarjali in lahko po AC vozili z razdaljo dveh avtomobilov pri hitrosti 150 km/h. Kot vagoni na tirnicah.

Semaforji bodo samo še za pešce in kolesarje.

Ampak toj praktično utopija in še mnogo oddaljeno. Do takrat bo še veliko živčkov šlo za volanom. :)
d.i.g.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: urke710 ()

mirator ::

bm1973 je izjavil:

Ja, to je res, vsak kar hoče neke pravice na cersti. Sploh babe.

Zadnjič zavijam v levo, s prednostne na neprednostno cesto, čakam, da gredo avti mimo, vmes mi iz neprednostne ceste skoraj v moj avto prileti ena baba srednjih let z SUVom, telefonom v roki in me začne napizdevati, zakaj jo nisem spustil. Se mi ni dalo prepucavat s histerično babo... Ampak v info, za mano ni bilo nikogar. 2 sekundi, pa me ni bi bilo več v križišču...

Edina rešitev za 99% problemov na cesti je dovolj velika varnostna razdalja in strpnost... Ter delo od doma ;).

Delo od doma je sicer v redu, kdor ga lahko opravlja. Večina pa vseeno mora v službo: elektro inštalaterji, gradbeniki, vodo inštalaterji in še cela kopica obrtniških poklicev. Poleg tega verjetno ne čepiš samo doma in se tudi kam neslužbeno odpelješ.
Se pa strinjam, strpnost v prometu je mati modrosti.

urke710 je izjavil:

pegasus je izjavil:

urke710 je izjavil:

To sem tudi že napisal. Ko bo dosežena kritična masa avtonomnih vozil, bo promet v konicah veliko lepše doživetje.

To je verjetno ja no vsem. Jaz sem o tem pisarila že 10 let nazaj (mogoče še več, nima veze). Ampak maš še kar folk k "menjalnik!" "bencin!"... Bo še kar nekaj vode preteklo preden folk pride h pameti. Konjske vprege se pač ne da nadomestit.

energetik ::

Že če bi samo enforcali radarski tempomat, kdor ga ima, bi bil promet neverjetno bolj varen in tekoč. Folk radarja NOČE uporabljat.
Tako kot nočejo ali ne znajo spariti telefona z avtom in uporabljati prostoročnega tel. Opice pač.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

Sej maš mal više onega k noče tempomata v naselju uporabljat....

IL_DIAVOLO ::

Tempomat res ne sodi v cono 50 ali bognedaj 30.

To deluje, kot da namenoma prcas voznika za seboj lol
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ne vem kakšne avte vi vozite, moj je že malo v letih. Ampak ima tempomat in ga rad uporavljam. Samo ta ne dela če je hitrost nižja od 40 km/h. Mogoče za cono 30 namesto tempomata misliš omejevalec hitrosti? Tega pa moj avto nima. :/
d.i.g.

energetik ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Zakaj že? Ker si si ti tako zamislil? ;((
vires in numeris

IL_DIAVOLO je izjavil:

Čisto lepo dela.

Se pa strinjam da orodje ne dela če je folk nesposoben za uporabo le-tega.

krho ::

urke710 je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ne vem kakšne avte vi vozite, moj je že malo v letih. Ampak ima tempomat in ga rad uporavljam. Samo ta ne dela če je hitrost nižja od 40 km/h. Mogoče za cono 30 namesto tempomata misliš omejevalec hitrosti? Tega pa moj avto nima. :/

JA, ker imaš navaden tempomat. Za to, da dela do 0 pa rabiš t.i. radaski tempomat.. Ta pa lepo prilagaja vvarnostno razdaljo avtu pred sabo in tudi zavira/pospešuje za njim. Corolla ima na hibridu to serijsko že od leta 2018. Samo pritisneš knof, ali rahlo pedalko za gas in spelje ter sledi avtu pred tabo. To je v prometnih konicah milina.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krho ()

delavec44 ::

feryz je izjavil:

karafeka je izjavil:

Predlagam tistim, ki jih skrbi vožnja po avtocesti, da se naj vozijo po lokalnih cestah. Kakega traktorja in peciklistov verjetno ne bo problema prehitet.
In se, seveda. gladko motiš.
Ljudje imajo ogromne probleme s prehitevanjem kolesarjev.
Traktor je skoraj misija nemogoče, vse ostalo pa se ne prehiti več.

Zjutraj je šlo eno pezde po logaški ravnini 50 do 55 km/h, za njim 9 avtov in niti eden ni probal prehiteti tega osebka na skoraj kilometer dolgi ravnini.
Torej sem jaz prehitel vseh 10.

Saj po zakonu bi ga lahko probal prehiteti le prvi za njim. Če ta noče, je celotna zgodba obsojena na propad. Bi se pa moral prvo vozeči na prvem primernem mestu umakniti iz cestišča.

Ghost7 je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Tudi tebi ne bi škodilo.

Sam se umikam, redno, iz dobre volje, plus meni ni treba zavirat ker se mi ne valja pod kolesi. ČE, poudarjam, če seveda s tem ne oviram koga na levem prehitevalnem pasu.

Se mi je pa že parkrat zgodilo, da ker se nisem umaknil (ker se preprosto nisem mogel, da ne zaprem nekoga na prehitevalnem) me je potem kako pezde skoraj zrinil na prehitevalnega, oziroma trobil, blendal...

Problem veliko primerkov je: "jaz", "jaz", "jaz". Odvisno kdaj meni da se mu godi krivica. Ista oseba ti bo j mamico, ker se mu ne umakneš, taisti bo potem pizdakal, ko mu bo nekdo zaprl pot na prehitevalnem, ker se je umikal nekomu tretjemu, da se je lažje vključil.

Se strinjam. Mnogo se jih pa umakne pred hitreje vozeče vozilo na levem pasu in cel prehitevalni pas bremza, ker se nekdo vključuje.
Še šleparji včasih, pa imajo prepoved vožnje po prehitevalnem pasu takrat.

Zgodovina sprememb…

Ahim ::

Blinder je izjavil:

mogoče je bil alergičen na Toyote. Nesposobni vozniki dostikrat kupijo ali Toyoto ali Dacio Sandero ali R Clio Storia. Potem jih vidiš, ko ovirajo promet, ko ne dajajo žmigavcev, ko vozijo z ugasnjenimi lučmi, ko vozijo čez črto itd.

Ocitno bos moral na pregled vida, ne Toyota, ne Dacia in ne Renault nimajo znakca bavarskega kara v krogu ("propelerja") ali krogov - pri katerih se vse omenjeno dejansko redno dogaja; ne kot izjema, ampak kot pravilo.

zenith1 ::

Jaz sem vzel KP tablico ker sovražim našega župana in njegovo teorijo (ki si jo je zmislil) o našem grbu. Pa sonce mi je všeč ker je pozitivno.

feryz ::

Saj lahko samo sonce kupiš in ga nalepiš. Ne rabiš cele tablice od tam dol. Ker vsi vemo, kaj KP v resnici pomeni.

Kurac palac?

c23po ::

Seveda. So ljudje, ki bi nataknili drugega iz čistega zadovoljstva. Ali zlobe.
Računalniki nimajo spominov.

GupeM ::

Poznam modela, ki je kupil avto z LJ tablico in vinjeto. Je rekel, da on pa že ne bo imel LJ tablice in je kupil tablico iz svoje regije. Pozabil je pa, da po tem avto nima več vinjete...

nejc_nejc ::

Kolikor se pogovarjam s takimi modeli, trdijo, da na ta način lahko mal na šverc parkirajo.

Nimajo 15EUR za parking avto za 50k, gume pa za 200EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

Blinder ::

50k avto ti da dosti zadovoljstva.
Kaksno zadovoljstvo ti da placat 15 € za parking, ce ti ne bi bilo treba placat?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

nejc_nejc ::

Blinder je izjavil:

Kaksno zadovoljstvo ti da placat 15 EUR za parking, ce ti ne bi bilo treba placat?

Torej vsak dan zaradi "zapufanosti" za pleh, ješ otrobe.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

nejc_nejc je izjavil:

Blinder je izjavil:

Kaksno zadovoljstvo ti da placat 15 EUR za parking, ce ti ne bi bilo treba placat?

Preveč takih poznam.

ššš ::

KP tablce, ce niz iz tm, spadajo v kategorijo fake izpuha, obesenga CDja na špeglu, spojlerja iz aliexpress in apple nalepke na odbijacu. Men je prva misel, ko vidm tako tablco, da ma clovek neko mentalno bolezen. Travme. Al pa pač samo izredno nizek IQ.

Bellator ::

Pithlit je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Blinder je izjavil:

Preveč takih poznam.

Najlepše je videti tiste s S klaso pred eurospinom ali lidlom.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

ššš je izjavil:

KP tablce, ce niz iz tm, spadajo v kategorijo fake izpuha, obesenga CDja na špeglu, spojlerja iz aliexpress in apple nalepke na odbijacu. Men je prva misel, ko vidm tako tablco, da ma clovek neko mentalno bolezen. Travme. Al pa pač samo izredno nizek IQ.

Mislim da je nekaj narobe s tabo, da ti ni prva misel, da je avto pač iz Kopra.

Itak bi morali pa te regije in grbe na tablicah že davno ukiniti. Čemu to sploh služi.

Bellator je izjavil:

Najlepše je videti tiste s S klaso pred eurospinom ali lidlom.

Kam pa naj gre s S klaso? V Mercator?

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Z S klaso naj sploh ne bi hodil v trgovino. Ampak naj bi njihovi sužnji hodili v trgovino, jim kuhali in pospravljali.
Tako gleda raja na to.

V resnici pa je S klasa avto kot avto. In lahko greš kamorkoli. Tudi v Obnovo po cement. Ima dovolj velik prtljažnik za kar nekaj žaklov.

Webmojster ::

Ko te vaše neumnosti berem, se res čudim, da ni več nesreč na cesti.

ZveeZ ::

Blinder je izjavil:

Kaksno zadovoljstvo ti da placat 15 € za parking, ce ti ne bi bilo treba placat?

Kje pa obstajajo tej famozni "free parkingi" ce imas KP tablice?

Ganon ::

delavec44 je izjavil:

Itak bi morali pa te regije in grbe na tablicah že davno ukiniti. Čemu to sploh služi.

Dober argument.

delavec44 je izjavil:

Z avtomobilom, za katerega je odštel 150.000 evrov (oz bo stal še več, če gre za leasing), naj hodi po v budget štacune? :)) A se ti ne zdi bolj smiselno varčevati pri plenu kot pri hrani?

Zgodovina sprememb…

karafeka ::

Eni se baje vozijo na karitas po hrano...

Bellator je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Z avtomobilom, za katerega je odštel 150.000 evrov (oz bo stal še več, če gre za leasing), naj hodi po v budget štacune? :)) A se ti ne zdi bolj smiselno varčevati pri plenu kot pri hrani?

Ne, ker kakovostno hrano lahko kupiš v vsaki trgovini. Itak pa draga ni nujno tudi zdrava. Je bolj pomembno, da se raznoliko prehranjuješ.

Kaj so budget štacune so pa bolj tvoji predsodki.

ps. Kaj pa če živiš v hiši za 500.000EUR? V katere trgovine lahko potem greš.

Zgodovina sprememb…

borut_p ::

energetik je izjavil:

Že če bi samo enforcali radarski tempomat, kdor ga ima, bi bil promet neverjetno bolj varen in tekoč. Folk radarja NOČE uporabljat.
Tako kot nočejo ali ne znajo spariti telefona z avtom in uporabljati prostoročnega tel. Opice pač.

Dokler ne bodo avti znal znakov brat bo tole utopija. Da se najnovejsemu bmw sred AC utrga in javi da je omejitev 60km/h sred proste ac ... in da bo na to startal avto in uposteval omejitev - wtf.
Zastopim aktivni tempomat, ga dostikrat uporabljam, vendar spet ni to resitev za tekoc promet. Ker je vsaka znamka uporablja drugacen sistem, bi dobil samo se vecjo guzvo.
Jaz po AC vozim stalno po levi, umaknem se ce kdo hoce prehitet. In je lepo mirno

Katere od naših živilskih trgovin pa niso budget? Mercator? Špar? Jager?

borut_p je izjavil:

energetik je izjavil:

Dokler ne bodo avti znal znakov brat bo tole utopija. Da se najnovejsemu bmw sred AC utrga in javi da je omejitev 60km/h sred proste ac ... in da bo na to startal avto in uposteval omejitev - wtf.
Zastopim aktivni tempomat, ga dostikrat uporabljam, vendar spet ni to resitev za tekoc promet. Ker je vsaka znamka uporablja drugacen sistem, bi dobil samo se vecjo guzvo.
Jaz po AC vozim stalno po levi, umaknem se ce kdo hoce prehitet. In je lepo mirno

Tudi tebe vprašam... Je kakšna možnost da vrneš izpit? Ker vozit očitno ne znaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Glede na narejene km ni skrbi da bi ga moral vrnit. Mogoce ga moras ti?

delavec44 je izjavil:

Bellator je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Ne, ker kakovostno hrano lahko kupiš v vsaki trgovini. Itak pa draga ni nujno tudi zdrava. Je bolj pomembno, da se raznoliko prehranjuješ.

Kaj so budget štacune so pa bolj tvoji predsodki.

ps. Kaj pa če živiš v hiši za 500.000EUR? V katere trgovine lahko potem greš.

Kvaliteten avto lahko dobiš za mnogo manj. Skratka ne bodi triggered, ker kupuješ poceni hrano. S tem ni nič narobe, razen če si drugje privoščiš luksuz, na hrani pa šparaš. Voziti Mercedesa S klase in jesti paštete pač ne gre skupaj. Ali pa kopati jarke in voziti novega Audija 6.

Diskontov in špara se izogibam že zato, ker se ljudje tam drenajo.

Zgodovina sprememb…

Nisem triggered, imam Peugeota. Kupujem pa v vseh trgovinah brez predsodkov, ker so mi iskreno vse na istem nivoju pri nas. V vsaki najdem nekaj kar mi ustreza. Ne bom pa sedaj snob in kupoval le najdražje samo zato ker lahko.

Zgodovina sprememb…

Ampak nisi snob, pa tudi nove S class nimaš.

Zgodovina sprememb…

Ce si lahko privoscis ... zakaj bi bil snob? V grob ravno €€ ne bos nosil. Kam pa naj clovek da visek?

Tako je, daj v pleh, da boš potem šparal pri hrani.

Nisem bogatun, daleč od tega, a nikdar v življenju nisem kupil hrane, ker je bila cenejša.

Zgodovina sprememb…

borut_p je izjavil:

Ce si lahko privoscis ... zakaj bi bil snob? V grob ravno EUREUR ne bos nosil. Kam pa naj clovek da visek?

Ne vem, precej odvisno kako si navajen. Če nisi na lahek način pišel do premoženja, ga tudi nočeš po nesreči zapraviti s spremembo življenjskega sloga. Drugim pa pač ustreza bolj asketski princip in se manj sekirajo.
Ko enkrat prideš do točke, da si preskrbljen je včasih tudi bolje zmanjšati prihodke in več časa posvetiti bolj pomembnim stvarem od najdražjih materialnih dobrin.

Ne bom pa drugim govoril kaj in kako ali se zgražal s kakšnim avtom se pripelje pred trgovino. Zgražam se lahko recimo, če se pripelje pred CSD ali Karitas kot je nekdo zgoraj omenil.

Da bi pa v eni trgovini dal 2x več za primerljivo hrano kot v drugi, se pa sam pri sebi počutim kot bedak, ker me malo okoli prinašajo. Princip pa to.

Zgodovina sprememb…

Zakaj pa zgražati, pravilni izraz je posmehovati. Tako kot zadnjič nisem mogel zadržati smeha, ko nekdo od pete do glave oblečen v Guccija natakarici ni pustil niti centa napitnine.

Ne zastopiš. Če bi gledal, da ne plačaš precej višji znesek za primerljivo kakovost, potem ne bi vozil S klase.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Omejitev 40 km/h v naseljih? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26328559 (5896) Trias
»

vožnja po AC (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
52854624 (22485) GupeM
»

Razvoj hitrosti na cestah (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16536270 (32967) Utk

Več podobnih tem