Forum » Loža » Imenujem rodilnost, ki jo dajem tožilcu za mestno orodje
Imenujem rodilnost, ki jo dajem tožilcu za mestno orodje
Sindrom ::
Prosim oprostite naslovu teme, saj me daje zgaga! Ob pisanju določene besedilne vrste sem ugotovil, da mi po vseh osnovnošolskih in srednješolskih letih še vedno ne gre od rok sklanjanje nekaterih besed. Zato sem se odločil, da bom zadeve malo ponovil oz. obnovil.
Trenutno me mučijo tožilniki: Pritožba zoper kaj?
Pritožba zoper Sklep, gradnjo, obvezno uporabo, hišo, izboljšavo, kajenje?, tuš, februar, tuljenje?, itd.
Zanima me, če kdo pozna katero spletno stran, kjer lahko v okence vpišemo besedo, spletna stran pa potem prikaže omenjeno besedo v vseh sklonih.
Pritožba zoper Sklep, gradnjo, obvezno uporabo, hišo, izboljšavo, kajenje?, tuš, februar, tuljenje?, itd.
Zanima me, če kdo pozna katero spletno stran, kjer lahko v okence vpišemo besedo, spletna stran pa potem prikaže omenjeno besedo v vseh sklonih.
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman
dunda ::
Amebis Besana ima Pregibnik, ki je namenjen temu.
Na voljo celo brezplačno: https://besana.amebis.si/pregibanje/
Na voljo celo brezplačno: https://besana.amebis.si/pregibanje/
https://www.kacnje.eu
dunda: Super, najlepša ti hvala. Se grem nazaj učiti.
gen Maister ::
Naslov teme je VRHUNSKI!! 
Odbija vse idiote in seljake!
Včasih so imeli 'navado' da če je kdo preveč jamral ali spraševal, kam naj se obrne, rekli: Pritoži se na tramvajkomando! Čeprav, mislim da taktat tramvaja ni več bilo in menda tudi tramvajkomande ne.
Odbija vse idiote in seljake!
Ne pozabi se naučit podkupovalnika, komu in koliko.
Tudi tega poznam. Naučil me je Janezek.
GupeM ::
Namesto vprašanja pritožba zoper kaj, je mogoče lažje, če se vprašaš bolj vsakodnevna vprašanja:
Koga ali kaj vidim? Gradnjo, hišo, izboljšavo, kajenje, tuš ...
Koga ali kaj berem/slišim/čutim/voham ...
Zelo pogosta napačna (ne)uporaba tožilnika pa se pojavlja pri povedih tipa: Stalo ga je rdeči karton/celo premoženje/zmago na dirki. Tukaj se pogosto nepravilno oz odsvetovano uporablja rodilnik: Stalo ga je rdečega kartona/celega premoženja/zmage na dirki.
Najlažje je pravilnost ugotoviti, če zadevo pretvoriš v denar: Stalo ga je petsto evrov. (tožilnik) Ne pa stalo ga je petstotih evrov. (rodilnik)
Ps: naslov je res vrhunski.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
WhiteAngel ::
Mešanje dajalnika in mestnika se tudi zgodi velikokrat. Tisti odvečni "u" na koncu ...
primoz4p ::
Še ena beseda, "brutalno", je izgubila prvotni pomen.
Nov pomen je samoobramba varnostnika ...
V novomeškem Hipermarketu Spar je včeraj popoldan prišlo do incidenta, v katerem naj bi varnostnik uporabil prekomerno silo. Opis dogodka je zaokrožil tudi po družbenih omrežjih. Ena od očividk je zapisala, da je "kradljivca" varnostnik brutalno pretepel zgolj zaradi "konzerve koruze". Zanimalo jo je tudi, kako je z gospodom, ki jih je skupil.
Na PU Novo mesto pa so povedali, da so jih nekaj po 15. uri poklicali na pomoč iz prodajalne v Novem mestu, kjer naj bi varnostnik pri tatvini zalotil moškega, ta pa naj bi ga napadel. "Na kraj so bili takoj napoteni novomeški policisti, ki so vzpostavili javni red in mir, zoper 55-letnega tatu uporabili prisilna sredstva in ga obvladali," so pojasnili. Moški je bil po dogodku odpeljan v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ni poškodovan. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin. Zoper 50-letnika bodo uvedli prekrškovni postopek zaradi tatvine, neupoštevanja zakonitega ukrepa uradnih oseb in neupoštevanja odredbe varnostnika.
https://www.zurnal24.si/slovenija/kupca...
Nov pomen je samoobramba varnostnika ...
V novomeškem Hipermarketu Spar je včeraj popoldan prišlo do incidenta, v katerem naj bi varnostnik uporabil prekomerno silo. Opis dogodka je zaokrožil tudi po družbenih omrežjih. Ena od očividk je zapisala, da je "kradljivca" varnostnik brutalno pretepel zgolj zaradi "konzerve koruze". Zanimalo jo je tudi, kako je z gospodom, ki jih je skupil.
Na PU Novo mesto pa so povedali, da so jih nekaj po 15. uri poklicali na pomoč iz prodajalne v Novem mestu, kjer naj bi varnostnik pri tatvini zalotil moškega, ta pa naj bi ga napadel. "Na kraj so bili takoj napoteni novomeški policisti, ki so vzpostavili javni red in mir, zoper 55-letnega tatu uporabili prisilna sredstva in ga obvladali," so pojasnili. Moški je bil po dogodku odpeljan v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ni poškodovan. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin. Zoper 50-letnika bodo uvedli prekrškovni postopek zaradi tatvine, neupoštevanja zakonitega ukrepa uradnih oseb in neupoštevanja odredbe varnostnika.
https://www.zurnal24.si/slovenija/kupca...
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | E-vinjeta - napačna registrska (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 12828 (7596) | jernejl |
| » | T-2 se še četrtič poizkuša izogniti stečaju (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 23675 (19430) | Jst |
| » | T-2 še ne gre v stečajOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 18477 (15409) | MrStein |
| » | T-2 gre v stečaj (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 48320 (39358) | MrStein |
| » | Kako se prav piše?Oddelek: Sedem umetnosti | 1764 (1284) | imagodei |