Forum » Na cesti » Elektronika na avtu zabava v nedogled
Elektronika na avtu zabava v nedogled

IL_DIAVOLO ::
Mislim ok, zajebal sm v štartu in zajebal sem vmes, ko sem mislil da po menjavi altenatorja zadeve špilajo. Vsekakor imel nekaj rezerve v glavi za servis in vse to ampak tole? Nope.
Vsekakor sem pa tudi pred nakupom preveril prodajalca in to da je vedno dosegljiv, on na lastne stroške avto rihta in mi je uredil nadomestno vozilo pomeni pomoje kar fer in korekten odnos. Ne izogiba se odgovornosti, niti česarkoli podobnega tako da se mi zdi na mestu da ugotoviva kaj in kako.
Vrnitev kupnine je opcija vsekakor pa ne želja obeh. Ampak razpravljati o tem kako je on vedel za to je brezpredmetno, on ima ekipo mehanikov ob sebi ki tudi zagotavljajo brezhibnost vozila za koriščenje jamstva 2 leti. Ampak ne on ne mehaniki niso ugotovili vzroka posledično še pooblaščen servis ne in zato vprašam če kdo ve za kak podoben primer ali rešitev.
Ne bodi melek in zahtevaj kupnino, saj te je zavestno nategnil.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
delavec44 ::
Mislim ok, zajebal sm v štartu in zajebal sem vmes, ko sem mislil da po menjavi altenatorja zadeve špilajo. Vsekakor imel nekaj rezerve v glavi za servis in vse to ampak tole? Nope.
Vsekakor sem pa tudi pred nakupom preveril prodajalca in to da je vedno dosegljiv, on na lastne stroške avto rihta in mi je uredil nadomestno vozilo pomeni pomoje kar fer in korekten odnos. Ne izogiba se odgovornosti, niti česarkoli podobnega tako da se mi zdi na mestu da ugotoviva kaj in kako.
Vrnitev kupnine je opcija vsekakor pa ne želja obeh. Ampak razpravljati o tem kako je on vedel za to je brezpredmetno, on ima ekipo mehanikov ob sebi ki tudi zagotavljajo brezhibnost vozila za koriščenje jamstva 2 leti. Ampak ne on ne mehaniki niso ugotovili vzroka posledično še pooblaščen servis ne in zato vprašam če kdo ve za kak podoben primer ali rešitev.
Zakaj vrnitev kupnine ne bi bila tvoja želja, če ti to opcijo ponuja? Takemu avtu (podzavestno) ne boš več nikoli zaupal, tudi če ga "popravijo".
Pa če ima vozilo garancijo oz. jamstvo, naj ga k strokovnjakom vozi prodajalec. Zakaj bi sploh ti kot laik iskal rešitve?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
DePalmo ::
Če boš vozil k avto električarju:
Avtoelektrika Viljem Andolšek s.p., Cesta na Krko 41, 1290 Grosuplje
Avtoelektrika Viljem Andolšek s.p., Cesta na Krko 41, 1290 Grosuplje
gen Maister ::
Zajebal si v štartu, zajebal si vmes
Ker to je pa res prava zajebancija!
Zdaj pa takole!
Sicer ne poznam celotne zgodbe, kako se je avto sploh znašel pri slovenskem prodajalcu, kdo ga je pripeljal in zakaj ga je pripeljal in prodajal, pa vseeno.
Jaz mislim, da ne gre za kakšen naklepen nateg, se pač (lahko) zgodi! In rabiš DOBREGA diagnostika za elektriko in elektroniko, o tem ni dvoma!! In če ti fantje priporočajo tistega, se oglasi pri njemu in se pogovori o težavi! Ker danes tudi pooblaščani servisi nimajo ravno vrhunskih elektro diagnostikov, zgolj nekje povprečne. Nekje boljše in nekje slabše....
Torej, vzami si čas in se pogovori in odpelji avto na elektrodiagnozo! To je edina prava pot. Alternativa temu je samo vračilo avta in izbira nekega drugega 'novega'...
Zdaj, kako se boš odločil in kaj boš naredil, je tvoja stvar.... Ampak druge poti ni! Če ga bodo porihtali in ugotovili, kaj in kako je narobe, potem bo stvar urejena!
Časi ko so menjavali alternatorje, ko je bilo kaj narobe z elektriko, so že davno mimo!
Hočeš ali nočeš, moral boš iti v korak s časom. In danes dober diagnostik elektronike zelo dobro pride v korist.
riqwertz ::
Zakaj vrnitev kupnine ne bi bila tvoja želja, če ti to opcijo ponuja? Takemu avtu (podzavestno) ne boš več nikoli zaupal, tudi če ga "popravijo".
Pa če ima vozilo garancijo oz. jamstvo, naj ga k strokovnjakom vozi prodajalec. Zakaj bi sploh ti kot laik iskal rešitve?
Ker imam to željo da avto pred nakupom preverim in pregledam. In preden pravega najdem traja. In nimam časa.
Da bom pa drugega jemal kar tako na blef pa spet neki crkne pa ne hvala, v tem trenutku nimam časa ne denarja.
Zakaj pa kot laik iščem rešitve? Ker bi rad čimprej dobil vozilo nazaj
Zmajc ::
Sodelavka je imela podobno sranje z novo Škodo. Manj kot 1 leto star avto začel noret. Napake in lučke vse povprek. Par mesecev jajcanja na uradnem servisu, skoraj živčni zlom fasala. Karkoli so zamenjali/popravili se stvari niso nehale.
Na koncu so ugotovili, da probleme z elektroniko povzroča infotainment display. Ko ko ga zamenjali, so se zadeve nehale.
Na koncu so ugotovili, da probleme z elektroniko povzroča infotainment display. Ko ko ga zamenjali, so se zadeve nehale.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()
MrStein ::
Sodelavka je imela podobno sranje z novo Škodo.
Čista slučajnost...
dobrodošel v čudoviti svet Seat/Škoda/VW/Audi elektronike!
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Scorpy84 ::
Sej niso sam wv grupa. Tudi drugi zajebavajo. Npr. fiat grande punto, 2005 letnik nakljucno gas odvzemal oziroma obstal, dokler nisi odvzel in spet dodal. Avto brezhiben, noben kabel strgan ali pa kaj, noben eletkricar ni nasel napako. Na koncu po nakljucju odkril, da je bila kriva vzmet za stikalo za zavoro. Je ravno toliko nakljucno delalo stik, da je prihajalo do motenj. Resilo je da sem razstavil, raztegnil vzmet, sestavil. Avto po 21 letih se vedno deluje. No sedaj je elektronike toliko not, da lahko en x rele, na majhnem vezju dela celo stalo in ce si prej iskal iglo v kopici snega je sedaj... zato pooblascenci samo se celoto menjajo in ne popravljajo ze dolgo casa ne.
Zato so kitajcki pametni, menjaj avto na dve tri leta, pa novega, tudi ce je poceni. Zato jim razvoj gre ekspresno naprej. Mi pa pac gledamo ekolosko, pa drago placujemo, da se pokazemo in se obremenjujemo, zakaj se pokvari. In se smejimo se da kitajci rjavijo oni pa ze imajo naslednjo generacijo. To je sicer zdej tko nasplosno za kitajsko povedano, ampak v to smer se cela drzava premika. Preostali svet zeli isto imeti igracke kot kitajci, ampak pac elektronika naredi svoje in je to to. Dacio pa noben nebi imel in zdaj smo tam kjer smo, da se dacia ima vedno vec elektronike.
Zato so kitajcki pametni, menjaj avto na dve tri leta, pa novega, tudi ce je poceni. Zato jim razvoj gre ekspresno naprej. Mi pa pac gledamo ekolosko, pa drago placujemo, da se pokazemo in se obremenjujemo, zakaj se pokvari. In se smejimo se da kitajci rjavijo oni pa ze imajo naslednjo generacijo. To je sicer zdej tko nasplosno za kitajsko povedano, ampak v to smer se cela drzava premika. Preostali svet zeli isto imeti igracke kot kitajci, ampak pac elektronika naredi svoje in je to to. Dacio pa noben nebi imel in zdaj smo tam kjer smo, da se dacia ima vedno vec elektronike.
OutOfTheBox ::
Zato so kitajcki pametni, menjaj avto na dve tri leta, pa novega, tudi ce je poceni.
Kitajčki niso poceni. So cenejši od drugih, so pa daleč od toliko poceni da bi si na 3 leta lahko novega privoščil tega pa prodal za 1/5 original cene.

IL_DIAVOLO ::
Zabavajo praviloma tisti, ki so bili mocno poškodovani. In taki avti z vso moderno navlako ni sanse da se kdaj delajo pravilno.
Tako da ce se kupuje rabljenega, obvezno s cim manj opreme.
Razne hece z radarskim tempomatom in line assist kar odmisli.
Tako da ce se kupuje rabljenega, obvezno s cim manj opreme.
Razne hece z radarskim tempomatom in line assist kar odmisli.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IL_DIAVOLO ()

stara mama ::
Idi do mehanika, kateri obvlada, pusti te loleke boleke, ko sploh ne vedo kaj delajo in kar menjavajo brezveze razne dele.
Ne dolgo nazaj sem slišal en primer, ko ga je začel enega tipa hecat Audi, novejši model, menjavali marsikaj po raznih servisih, avto puščal na teh servisih dneve, zmetal ogromno denarja, potem pa je šel do nekega tipa pa ga je za 15 minut zrihtal.
Res je, mal pogledaš po servisnih delavnicah teh pooblaščencev, in kaj tam vidiš?
Večinoma vajenci, tu pa tam kak starešina, vsi pa menjujejo sklope avtomobila neglede na ceno (nekdo bo že to pokril, cena za njih ni pomembna....).
Poblaščenci so eni slabših mehanikov na trgu.
Rešujejo jih jamstva (pa tud če sam na papirju, važn da se stranka fajn počuti do prve težave).
Ekologija™ in Trajnost™
Ahim ::
Odpelji avto v bms crnuce, tam ti bojo tudi vezja(tiskana) pogledali, ce so kabli ok.
Meni so (3-4 leta nazaj) v BMS rekli da se nacelno s popravili avtoelektrike ne ukvarjajo - je bil problem z eno opozorilno lucko, ki je kar naprej svetila ("check injection"), ko pa je ugasnila za par sekund (enkrat na pol leta recimo), je pa motor nekoliko izgubil moc, dokler se ni po kakih 10 sekundah nazaj prizgala, in potem je spet delal normalno ...
Cez cas so enkrat ko je bil avto na uradnem servisu to popravili. Tezava je bila v fizicni poškodbi kabla, ki je šel na boost senzor - ko so ga zalotali nazaj in buzirko cez je bil problem koncno resen. Nobene zveze ni imelo z injektorji
Nobene zveze ni imelo z injektorji
Heh, jaz sem imel "podoben" problem.
Avto zajamra, da je nekaj z Front Assist senzorji narobe.
Guglam, gledam, baje neki "reset" pomaga (razen če je RES nekaj s senzorji narobe)...
Na koncu se izkazalo, da je potrebno akumulator menjati.
PS: Ker izpisati "low battery" je res preveč banalno. Naj se folk raje muči z troubleshootingom.
PPS: Ne mi omenjati servisa in strokovnjakov. Oni so izjavili, da je akumulator tipi topi good.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
DePalmo ::
Akumulator se lahko izmeri. Kaj so pokazale meritve za tvojega? Ker dvomim da je pokazalo da je vredu, a je vseeno bil potreben menjave.
Glej zadnjo vrstico.
Izmerjeno.
Izmerjeno.
Motiti se je človeško.
Scorpy84 ::
Akumulator se lahko izmeri. Kaj so pokazale meritve za tvojega? Ker dvomim da je pokazalo da je vredu, a je vseeno bil potreben menjave.
Ce ni narejem test pod obremenitvijo, ter vsaj pred tem 3x zaverglal motor, ti vsak tester napise, da je akumulator ok edino ce ni ze celica tolk okvarjena da niti polna ne drzi napetost.
sbawe64 ::
OP
Tale iz NL reši probleme, kjer so vsi obupali in ne znajo naprej.A ne zato, ker je genialec z iq 200, temveč ker gre logično skozi problem.Poleg tega ima dostop do shem proizvajalca (alldata in podobno).
Ima tudi svoj DDTSB od vseh evropskih vozil, ki se dnevno dopolnjuje.
https://www.diagnosedan.com/
Na yt ima svoj kanal.
https://youtube.com/@Diagnosedan
Uradni servis katerekoli znamke so samo parts-changerji.
Priklop na obd skener profi variante (topdon) najde kakšne napake ?
Vprašaj 'mtl car garage' (MTL.si), če bi se lotil izziva.
Tale iz NL reši probleme, kjer so vsi obupali in ne znajo naprej.A ne zato, ker je genialec z iq 200, temveč ker gre logično skozi problem.Poleg tega ima dostop do shem proizvajalca (alldata in podobno).
Ima tudi svoj DDTSB od vseh evropskih vozil, ki se dnevno dopolnjuje.
https://www.diagnosedan.com/
Na yt ima svoj kanal.
https://youtube.com/@Diagnosedan
Uradni servis katerekoli znamke so samo parts-changerji.
Priklop na obd skener profi variante (topdon) najde kakšne napake ?
Vprašaj 'mtl car garage' (MTL.si), če bi se lotil izziva.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
riqwertz ::
UPDATE:
Dobil avto nazaj po tem ko so ga imeli v uporabi 1 teden da res probajo še sami in je vse delalo BP. Meni po treh dneh začelo je*at ko se je moja peljala v službo.
Spet pooblaščencu. Ugotovil CANbus kabel nekaj poškodovan/oksidiran od motorja do programskega vodila.
Avto delal 3 dni meni BP, včeraj spet moja v službo, ko pride nazaj avto ugasne, ventilacija v kabini spet piha. Testerji, diagnostika, nič ne pokaže.
Dal plus iz akumulatorja, da ga ne bom spet na kable vžigal. Šel 1 uro nazaj vžgat, se peljem 10 km, parkiram, ugasnem, nič. Vse dela kot mora, ugasne kot mora.
Zdaj ali je računalnik reset pomagal ali pa od moje telefon ko se poveže z avtom začne fuke špilat. Drugega ne vidim več. Grozovija je tole res. 3x pri pooblaščencu pa še kr ena simpl ventilacija jebe.
Sodelavcu pa blok motorja zamenjal v enem tednu na njegovem SEATu.
Dobil avto nazaj po tem ko so ga imeli v uporabi 1 teden da res probajo še sami in je vse delalo BP. Meni po treh dneh začelo je*at ko se je moja peljala v službo.
Spet pooblaščencu. Ugotovil CANbus kabel nekaj poškodovan/oksidiran od motorja do programskega vodila.
Avto delal 3 dni meni BP, včeraj spet moja v službo, ko pride nazaj avto ugasne, ventilacija v kabini spet piha. Testerji, diagnostika, nič ne pokaže.
Dal plus iz akumulatorja, da ga ne bom spet na kable vžigal. Šel 1 uro nazaj vžgat, se peljem 10 km, parkiram, ugasnem, nič. Vse dela kot mora, ugasne kot mora.
Zdaj ali je računalnik reset pomagal ali pa od moje telefon ko se poveže z avtom začne fuke špilat. Drugega ne vidim več. Grozovija je tole res. 3x pri pooblaščencu pa še kr ena simpl ventilacija jebe.
Sodelavcu pa blok motorja zamenjal v enem tednu na njegovem SEATu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: riqwertz ()
Jure14 ::
Ko ravno telefon omenjaš.
Meni je probleme delal adapter iz 12V na USB. Torej tisti vtikač, ki ga daš v vžigalnik za cigarete, pa potem gor priključiš USB kabel za polnjenje telefona.
Imel sem nek poceni kitajski adapter, na katerem sta bila 2 USB priklopa (en za kamero, en za telefon polnit). Kadar sta bila oba porabnika priključena gor, so bile motnje na radiu, pa občasno se je ventilatorju zmešalo, in je začel pihat.
Odkar sem zamenjal za enega malo dražjega (20+€) ni težav in imam lahko hkrati kamero in telefon priključeno.
Meni je probleme delal adapter iz 12V na USB. Torej tisti vtikač, ki ga daš v vžigalnik za cigarete, pa potem gor priključiš USB kabel za polnjenje telefona.
Imel sem nek poceni kitajski adapter, na katerem sta bila 2 USB priklopa (en za kamero, en za telefon polnit). Kadar sta bila oba porabnika priključena gor, so bile motnje na radiu, pa občasno se je ventilatorju zmešalo, in je začel pihat.
Odkar sem zamenjal za enega malo dražjega (20+€) ni težav in imam lahko hkrati kamero in telefon priključeno.
joez7 ::
Hvala sbawe64 za link. Nekaj svežega
.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Zaupanja vredni prodajalci rabljenih avtomobilov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 185020 (8616) | stratosD |
| » | kako da tožim ford slovenija in kaj lahko dosežem?Oddelek: Na cesti | 6753 (5314) | joez7 |
| » | Akumulator se prazni. Mehanik ne zna popravit? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 18942 (16075) | suhi |
| » | Iščem prvi avto. Budget od 5 do 8k. (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 42818 (38874) | tomhuggins |