» »

Panika na bencinskih črpalkah

Panika na bencinskih črpalkah

Temo vidijo: vsi
««
42 / 42
»
»»

karafeka ::

WizzardOfOZ je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Ali pa ne kompliciras in potne stroske popolnoma ukines. Zakaj je naloga delodajalca, da subvencionira potne stroske enega retarda, ki se je odlocil, da se bo vsak dan 1 uro vozil po cesti?

smo verjetno ena redkih, ce ne edina drzava s to ureditvijo

nekdo, mi placa, da pridem k njemu delat, BOLANO

Povsod po svetu je tako, samo da imajo oni to v plačo že vkalkulirano, mi imamo pa stroške posebaj. Da lahko firme izplačujejo minimalca, pa 1500€ potnih stroškov, da plačajo manj davka.

V kaki plači? V tujini ti še malice ne plačajo, kaj šele prevoza na delo. Če imaš srečo ti dajo par procentov zraven za javni prevoz ali pa leasing za pecikl.

Pithlit ::

aytim je izjavil:

Pithlit je izjavil:

feryz je izjavil:

OECD je naš prijatelj, fantički.

https://www.dnevnik.si/novice/slovenija...

Jaz sem takoj za to da se ukinejo potni, se poračuna neko povprečje vseh teh potnih v Sloveniji in se to direkt prelije v osnovo. Pol pa naj vsak sam grunta kam in kako se bo v službo vozil. Delodajalci bi imeli give or take enak strošek kot do sedaj, sam folk se ne bi virtualno vozil vsak dan iz Kopra v Maribor (karikiram).

Iz Kopra v Maribor zgolj zato, ker tako želijo delodajalci.

Nihče se dejansko ne vozi vsak dan tako daleč. To obstaja zgolj na papirju.
Life is as complicated as we make it...

fikus_ ::

Za takšno relacijo je izguba časa ogromna. Če nimaš družine, se rad voziš in plača precej višja, da "služiš" tudi te ure, potem mogoče,...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

karafeka je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Ali pa ne kompliciras in potne stroske popolnoma ukines. Zakaj je naloga delodajalca, da subvencionira potne stroske enega retarda, ki se je odlocil, da se bo vsak dan 1 uro vozil po cesti?

smo verjetno ena redkih, ce ne edina drzava s to ureditvijo

nekdo, mi placa, da pridem k njemu delat, BOLANO

Povsod po svetu je tako, samo da imajo oni to v plačo že vkalkulirano, mi imamo pa stroške posebaj. Da lahko firme izplačujejo minimalca, pa 1500€ potnih stroškov, da plačajo manj davka.

V kaki plači? V tujini ti še malice ne plačajo, kaj šele prevoza na delo. Če imaš srečo ti dajo par procentov zraven za javni prevoz ali pa leasing za pecikl.

Funkcionalna pismenost par excellence.

Tam kjer 'prevoza na delo' nimajo posebej obračunanega, imajo plače pač za toliko in toliko višje. Lahko pa greš kak moj prispevek za nazaj prebrat namesto da se tukaj peteliniš.

In, ne boš verjel, marsikje v tujini imajo delavci tudi prehrano subvencionirano. Le ne na tak poseben način (s katerim se 'viša' plače in 'niža' davke) kot pri nas.

fikus_ je izjavil:

Za takšno relacijo je izguba časa ogromna. Če nimaš družine, se rad voziš in plača precej višja, da "služiš" tudi te ure, potem mogoče,...

Jaz sem se vozila 100km na dan. Kar je nekako zneslo okol 100 minut na dan. Ampak mi je vožnja užitek. Tko da... Sicer si ne predstavljam da bi to počela več let, je bilo pol leta povsem dovolj.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

kixs ::

On gleda samo ZDA.

bm1973 ::

Pithlit je izjavil:

Tam kjer 'prevoza na delo' nimajo posebej obračunanega, imajo plače pač za toliko in toliko višje. Lahko pa greš kak moj prispevek za nazaj prebrat namesto da se tukaj peteliniš.

V UK se to pozna. Londonske plače so višje zaradi dražjega prevoza. V ZDA je isto, nekje v centralni ZDA ima isto podjetje manjše plače za inženirje kot pa v Kaliforniji. Ker je življenje na splošno cenejše.

Plus, včasih imaš kako davčno olajšavo, kotr jo ima Avstrija.

Naš sistem samo podpira neobdavčen dohodek in je v sami osnovi pranje denarja za delodajalca, da izgleda da ima zaposleni višjo plačo.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Pithlit je izjavil:

karafeka je izjavil:

Kje imajo plače višje samo zaradi prevoza? Prosim naštej par tujih firm, ker očitno jih poznaš.
Ker po tvoji logiki, bi tisti, ki so bližje lokaciji dela, dobivali nižje plače. In po tvoji logiki sedaj firme v Nemčiji zvišujejo plače vsem delavcem, ker se jim je podražilo gorivo za 50%. Pa je ravno obratno.
Višje plače imajo zaradi višjega standarda in konkurenčnosti, ne pa zato od kod se delavci vozijo. Zato pa so sedeži firm v večjih mestih, in ne nekje bogu za ritjo, kjer 100km okrog ni nobenega. Pa v Nemčiji so še sindikati močni, tako, da so tudi na ta račun določeni dodatki pri plačah. Ampak ne na račun prevoza.

bm1973 je izjavil:

Pithlit je izjavil:

V UK se to pozna. Londonske plače so višje zaradi dražjega prevoza. V ZDA je isto, nekje v centralni ZDA ima isto podjetje manjše plače za inženirje kot pa v Kaliforniji. Ker je življenje na splošno cenejše.

A v UK imajo prav postavko pri plači, ki je odvisno koliko km ima kdo do firme? Plače imajo višje zaradi večje konkurenčnosti v milijonskih mestih, kjer so sedeži firm, kjer imajo delavci večje možnosti dobit boljšo ponudbo, kot pa nekje na vasi s tremi hišami.

PS: vedno ko omenjam plačo, govorim o bruto plači.

Zgodovina sprememb…

N75 ::

Bi bilo smiselno omejit hitrost na avtocesti na 110km/h zaradi pomanjkanje goriva ?

Ali pa dizle na 90km/h kot kamione ostali 110km/h ?

Kaj če bi omejili kar na 60km/h dizle, bencinarje pa na 70km/h?! Električarji neomejeno.

Konje nazaj. Zdaj imamo presežek CO2 in trava bolj raste.

ššš ::

Omejitve so že zarad ekologije. Ne si delat utvar, da so zarad varnosti.

bm1973 ::

Omejitve so nekaj zaradi varnosti, zdaj pa večinoma zaradi frustracij zakonodjalcev...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

N75 ::

Iz 130 na 110km/h je velik prihranek na gorivu,
iz 110 na 90km/h je prihranek mali

naj kdo bolj konkretne podatke napiši

130km/h je hitrost da hitreje prideš na cilj in dražje
po drugi strani gorivo za enega ki samo 100l bencina porabi
ni tako huda podražitev včasih si dal 130 sedaj 175€ za
35€ več na mesec ni nek znesek da bi delal paniko.

enavlaka ::

Med 90 in 110 žrejo več samo avti, ki imajo premalo brzin.

energetik ::

enavlaka je izjavil:

Med 90 in 110 žrejo več samo avti, ki imajo premalo brzin.
Vsi žrejo več, fizike ne moreš okoli prinest.
vires in numeris

Miki N ::

No zračen upor ima kar zajeban eksponent drugače... mimo tega ne gre

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

N75 je izjavil:

po drugi strani gorivo za enega ki samo 100l bencina porabi
ni tako huda podražitev včasih si dal 130 sedaj 175€ za
35€ več na mesec ni nek znesek da bi delal paniko.
To je povsem relativna ocena, povsem odvisno od vsakega posebej. Jaz dajem po današnji podražitvi 130 za benz na mesec. Za 1600km.
To ni nič, kaj pa je 130/mesec? Toliko dam za 1 obisk Hoferja. Tudi če bi dal za benz. 200€/mesec, to še vedno ni nič glede na mobilnost, ki mi jo omogoča. Če bi slučajno bila kriza z denarjem, pa bi prej odpovedal TV naročnino in Stravo, pa sem spet na istem.
vires in numeris

enavlaka ::

Tudi mapa izkoristka toplotnega stroja ima svoje eksponente.
Neobremenjen motor je neučinkovit

enavlaka je izjavil:

Tudi mapa izkoristka toplotnega stroja ima svoje eksponente.
Neobremenjen motor je neučinkovit
Tudi največji jajček še lahko pri 90km/h spraviš na območje največjega BSFC. Prav tako pri 110. Večje razlike se začnejo kazat pri višjih hitrostih (kjer relativno manj od jajčkov žrejo veliki stroji) in pri nizkih hitrostih (kjer relativno manj žrejo jajčki, hibridi pa še manj).
vires in numeris

WizzardOfOZ ::

fikus_ je izjavil:

Kaj če bi omejili kar na 60km/h dizle, bencinarje pa na 70km/h?! Električarji neomejeno.

Električarji se že sedaj vozijo 60. :))

Vse avtoceste 90km/h, da se kamioni in avtomobili vozijo enako hitro, pa odstavni pas za kamione, da se vozijo tam in imamo 2 pasova za osebna vozila, kjer se bomo vsaj premikali in ne stali v kolonah.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

karafeka je izjavil:

Pithlit je izjavil:

karafeka je izjavil:

Kje imajo plače višje samo zaradi prevoza? Prosim naštej par tujih firm, ker očitno jih poznaš.
Ker po tvoji logiki, bi tisti, ki so bližje lokaciji dela, dobivali nižje plače. In po tvoji logiki sedaj firme v Nemčiji zvišujejo plače vsem delavcem, ker se jim je podražilo gorivo za 50%. Pa je ravno obratno.
Višje plače imajo zaradi višjega standarda in konkurenčnosti, ne pa zato od kod se delavci vozijo. Zato pa so sedeži firm v večjih mestih, in ne nekje bogu za ritjo, kjer 100km okrog ni nobenega. Pa v Nemčiji so še sindikati močni, tako, da so tudi na ta račun določeni dodatki pri plačah. Ampak ne na račun prevoza.

bm1973 je izjavil:

Pithlit je izjavil:

A v UK imajo prav postavko pri plači, ki je odvisno koliko km ima kdo do firme? Plače imajo višje zaradi večje konkurenčnosti v milijonskih mestih, kjer so sedeži firm, kjer imajo delavci večje možnosti dobit boljšo ponudbo, kot pa nekje na vasi s tremi hišami.

PS: vedno ko omenjam plačo, govorim o bruto plači.

Tebi tud narisat ne pomaga, očitno.

PROTEINSKI ::

Nafta gre gor in nafta bo šla tudi dol. Kdaj bo počil naftni mehurček pa ne ve nihče. Cena sodčka je danes 98 dolarjev, 2008 je bila 150 dolarjev. Problem je v logistiki. Ko bo cena sodčka rekordna, bo verjetno litrčk tam okoli 4 evričev. In spet bo inflacija 15% in spet bo vse šlo gor in spet bodo sanje bolj oddaljene. Večna borba torej dokler se ne predamo.

Zgodovina sprememb…

Eno je cena nafte, k temu je potrebno prišteti še transport. Nekje sem zasledil, da so cene najema tankerja zelo poskočile. Pred leti 50-100 tisoč dolarjev/dan, sedaj do 10x več.
Poleg daljših transportov je pomanjkanje tankerjev zaradi daljše zasedenosti za eno vožnjo, od korone se tudi ni dosti investiralo v nove tankerje, ker so pričakovali "zeleni prehod" in da bo gotovost zaslužka manjša.
Gradnja tankerja. če ga danes naročiš, pa traja okrog dve leti. Kaj bo čez dve leti???

fikus_ je izjavil:

Eno je cena nafte, k temu je potrebno prišteti še transport. Nekje sem zasledil, da so cene najema tankerja zelo poskočile. Pred leti 50-100 tisoč dolarjev/dan, sedaj do 10x več.
Poleg daljših transportov je pomanjkanje tankerjev zaradi daljše zasedenosti za eno vožnjo, od korone se tudi ni dosti investiralo v nove tankerje, ker so pričakovali "zeleni prehod" in da bo gotovost zaslužka manjša.
Gradnja tankerja. če ga danes naročiš, pa traja okrog dve leti. Kaj bo čez dve leti???

Čez dve lete bojo pa elektriko okol prevažal. Simpl.

kow ::

Naslednji teden gre dizel spet pod 2 evra.

PROTEINSKI ::

Koga briga. Naj sklenejo deal, čez dve leti, ko se nabere nekaj zaloge orožja pa spet udarimo po njih, če bo treba.
««
42 / 42
»
»»