Forum » Loža » Ali je to resna grožnja in spada pod kaznivo dejanje grožnje po prvem odstavku 135. člena KZ-1
Ali je to resna grožnja in spada pod kaznivo dejanje grožnje po prvem odstavku 135. člena KZ-1
Lightning ::
Pozdravljeni.
V kolikor je kakšen pravni strokovnjak me zanima sledeče:
Če ti nekdo izreče grožnjo z besedami: "Glavo ti bom razbil", ali je te besede moč razumeti kot resno grožnjo in da gre za kaznivo dejanje grožnje po prvem odstavku 135. člena KZ-1?
Hvala in lp,
Če ti nekdo izreče grožnjo z besedami: "Glavo ti bom razbil", ali je te besede moč razumeti kot resno grožnjo in da gre za kaznivo dejanje grožnje po prvem odstavku 135. člena KZ-1?
Hvala in lp,
Magic1 ::
Sej načeloma niti nima veze. Če ti danes nekdo grozi, lahko pokličeš policijo in bodo celo prišli. včasih bi se ti za tako stvar samo smejali, danes morajo pridt. In ko bo nekoga policija popisala, bo drugič dobro pomisli preden ti bo zopet brezveze grozil. V kolikor niso takšni posebneži, ki se policajem smejijo v glavo.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
driftwood ::
Pozdravljeni.
Hvala in lp,
Lahko ga prijaviš policiji. Vsako prijavo, še tako banalno, so dolžni upoštevati.
Poznam človeka, ki je poklical policijo, ker mu je nekdo rekel "Dober dan". Policaji so prišli in popisali situacijo.
feryz ::
Dokler ti ne razbije glave, se niti ne matraj karkoli ukrepati. Škoda časa.
Ko ti jo bo razbil, pa lahko pokličeš policijo in začneš postopke.
Ko ti jo bo razbil, pa lahko pokličeš policijo in začneš postopke.
toro69 ::
Kriva ovadba 288. člen
(1) Kdor koga naznani, da je storil kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, pa ve, da ga ni storil, se kaznuje z zaporom do dveh let
(1) Kdor koga naznani, da je storil kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, pa ve, da ga ni storil, se kaznuje z zaporom do dveh let

Horas ::
kam smo pršli, snežinkice take stvari sprašujejo po forumih?? včasim smo se zmenli zunaj nekje pa je blo.
9900+b360, 32gb 2666mhz, rx 6800, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb +2x12tb

Miki N ::
Lekcija tukaj je, da če grozite komu, si zagotovite nekaj maneverskega prostora, da boste lahko stvar kasneje zanikali. Recimo namesto "razbil ti bom glavo" raje recite, da mu boste ptičko stolkli (pri predpostavki, da ni tranič) kar je v najslabšem primeru zgolj prispodoba, sklicujete pa se lahko tudi na druge svoboščine.
Lightning ::
Kriva ovadba 288. člen
Po uradni dolžnosti se kaznivo dejanje grožnje po prvem odstavku 135. člena KZ-1 ne preganja, ampak se preganja na predlog oškodovanca :D
pero50 ::
kazen ti vseeno napišejo.
slišal štorijo, da je en kmet obdeloval svojo zemljo in sta neka vikendaša spet pustila avto na njegovi zemlji, ko ju je videl jima je zagrozil in jima "pomahal" z vilami da naj se spokata iz njegove zemlje, prišla je policija in je dobil mislim da 250€ kazni.
Je pa res, da sem slišal samo eno plat zgodbe...
slišal štorijo, da je en kmet obdeloval svojo zemljo in sta neka vikendaša spet pustila avto na njegovi zemlji, ko ju je videl jima je zagrozil in jima "pomahal" z vilami da naj se spokata iz njegove zemlje, prišla je policija in je dobil mislim da 250€ kazni.
Je pa res, da sem slišal samo eno plat zgodbe...
Likalnik ::
kako je s tem, če zanikaš...ker načeloma bi se lahko vsak to tudi izmislil...recimo: sosed mi gre na živce in se na kavču spomnem, da pokličem policijo in se zmislim, da mi je grozil, da me bo ubil.
Seveda sosedu nič jasno in vse skupaj zanika...dobi kazen?
Ali pa primer: dejansko groziš sosedu, da ga boš ubil...on pokliče policijo, ti pa ob prihodu policije vse zanikaš in se delaš kot, da nič ne veš. Kdo dobi kazen?
pač vse skupaj mi je čudno, da policija kar piše 250EUR kazni zato, ker je nekdo nekoga obtožil, da mu grozi....brez prič/dokazov
Seveda sosedu nič jasno in vse skupaj zanika...dobi kazen?
Ali pa primer: dejansko groziš sosedu, da ga boš ubil...on pokliče policijo, ti pa ob prihodu policije vse zanikaš in se delaš kot, da nič ne veš. Kdo dobi kazen?
pač vse skupaj mi je čudno, da policija kar piše 250EUR kazni zato, ker je nekdo nekoga obtožil, da mu grozi....brez prič/dokazov
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Likalnik ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Meje hrambe bioloških sledi (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 33521 (26287) | AndrejO |
| » | Tatvina - pravna pomoč (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25331 (20048) | 111111111111 |
| » | Zaseg računalnikov in odškodninaOddelek: Loža | 11196 (8663) | an3333 |
| » | Zadržanje osebe (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 26902 (22186) | St235 |
| » | Lažna izjava na policijiOddelek: Na cesti | 8690 (2268) | St235 |