Forum » Problemi človeštva » Profesor pretepel studenta na FERIju
Profesor pretepel studenta na FERIju
nuclear ::
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
- zaklenilo: Samael ()
styrian ::
To samo kaže da je profesorjem resnično mar za učenje in ne spustijo skozi vsakega luftarja kot na filofaksu.

dronyx ::
To samo kaže da je profesorjem resnično mar za učenje in ne spustijo skozi vsakega luftarja kot na filofaksu.
To je faks, ki resno dela z ljudmi in mu študentje niso samo številke za glavarino. Sicer pa bolje to, da te na FERI faksu prfoks nalomi, kot da te kasneje v življenju elektrika ubije.
PovemVfaco ::
Dober bait, včas je treba, zanimive info na linkih. 9/10 
Maš še kaj, k je kk profesor v Izraeli nalomu študenta? :D
Maš še kaj, k je kk profesor v Izraeli nalomu študenta? :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PovemVfaco ()
Jarno ::
To sem bral na Redditu /Maribor.
TL;DR
Študent majhne postave in ukrajinskega porekla je zamudil na predavanje. Profesor ga je odganjal iz predavalnice. Študent včasih dobro ne razume slovensko in je narobe razumel profesorjeve geste. Nato se mu je šel opravičit v kabinet. Tam naj bi se zgodil incident. Profesor naj ne bi imel znakov poškodb. Študent počeno ustnico in modro oko, najmanj.
TL;DR
Študent majhne postave in ukrajinskega porekla je zamudil na predavanje. Profesor ga je odganjal iz predavalnice. Študent včasih dobro ne razume slovensko in je narobe razumel profesorjeve geste. Nato se mu je šel opravičit v kabinet. Tam naj bi se zgodil incident. Profesor naj ne bi imel znakov poškodb. Študent počeno ustnico in modro oko, najmanj.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!

CharlieKK ::
Podpiram, če bi mene nalomil prfoks v SŠ bi mogoče iz mene ratalo kaj več, še premalo ga je, upam, da so ga potem še doma. (Mene so samo doma)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CharlieKK ()
OutOfTheBox ::
Drži. Sam problem pri meni bi bil da če bi mene kdo nalomil, bi ga nalomil nazaj. Ker tega se pač ne dela in lahko človeka streniraš tudi na druge boljše načine. Profesor je imel vse karte v rokah in je potegnil najslabšo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
PacificBlue ::
Prfosk je zaključil kariero.
To ne bo šlo skoz razen, če smo banana republic.
To ne bo šlo skoz razen, če smo banana republic.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
starfotr ::
Ko bi bili tako načelni in strogi do vseh.
Nasilja v družinah je precej. Tudi izven družin je nasilja precej, samo ne pride vse v javnost.
Nasilja v družinah je precej. Tudi izven družin je nasilja precej, samo ne pride vse v javnost.
c3p0 ::
Me ne čudi, na FERI mrgoli samopomembnih predavateljev, katerim so študentje v napoto. Vsaj v mojih časih je bilo tako.
nejc_nejc ::
Na mariborski fakulteti se je zgodil fizični obračun med profesorjem in študentom
Torej poznamo eno plat zgodbe?
Je pa prfoks definitivno zahebal situacijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
PovemVfaco ::

globoko grlo ::
Nej še prfoks pove svoje, pol pa pametujte!
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
sbawe64 ::
Naslov teme in oba linka v prvem sporočilu niso povezani.
Sem samo jaz odprl oba linka ?
Sem samo jaz odprl oba linka ?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
OutOfTheBox ::
Ne. Me čudi da ni po "pomoti" nalimal še kakšnega linka iz strani ki servira odraslo vsebino.
GenZNPC ::
Na FERI-ju je obstajal nek forum, kjer si lahko marsikaj bral o profesorjih. Jaz nekaterih cvetk tudi ne bom pozabil, pa je človek še kar učil na faksu, ko je pred 130 študenti študentki rekel, da če je zamenjala predavalnico za štedilnik. Drugi na hodniku pred vsemi, da če je dala danes fantu, da ji vaje naredi.
Bili so časi, ko smo bili samo številke, ko nas je na hodniku čakalo 300 komadov, ker smo popravljali en predmet in dve predavalnici nista imeli dovolj prostora za vse, ko so si profesorji mislili, da imajo odlične pedagoške skillse. Še niti v tretjem letniku, ko nas je ostalo samo 30, nekateri niso poznali priimka.
Bolonjski experiment so mu takrat rekli. Upam, da se je od takrat marsikaj spremenilo.
PS: Nekateri viri pravijo, da naj bi zacel student. Kaj je zdaj res?
To je faks, ki resno dela z ljudmi in mu študentje niso samo številke za glavarino. Sicer pa bolje to, da te na FERI faksu prfoks nalomi, kot da te kasneje v življenju elektrika ubije.
Bili so časi, ko smo bili samo številke, ko nas je na hodniku čakalo 300 komadov, ker smo popravljali en predmet in dve predavalnici nista imeli dovolj prostora za vse, ko so si profesorji mislili, da imajo odlične pedagoške skillse. Še niti v tretjem letniku, ko nas je ostalo samo 30, nekateri niso poznali priimka.
Bolonjski experiment so mu takrat rekli. Upam, da se je od takrat marsikaj spremenilo.
PS: Nekateri viri pravijo, da naj bi zacel student. Kaj je zdaj res?
skibidi
BuDi79 ::
Ena zgodba pravi, da je šel študent dejansko nalomit profesorja (ne da se je šel opravičit), ker ga je (kot tujec) narobe razumel - to je, da ga je profesor za zamudo preklel in diskriminatorno ponižal pred celo predavalnico. (če ga je res razumel narobe je...vprašanje)
In da, če bi bil res profesor kriv bi vsi to vedeli, tako pa ves PR dela na tem, da je med vrsticami krivda deljena... kar bi bil "educated guess", da zna biti res (profesor je študenta verjetno označil za kdovekaj, potem je pa dobil po pi.)
In da, če bi bil res profesor kriv bi vsi to vedeli, tako pa ves PR dela na tem, da je med vrsticami krivda deljena... kar bi bil "educated guess", da zna biti res (profesor je študenta verjetno označil za kdovekaj, potem je pa dobil po pi.)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
Kakšna lepa zgodba iz alternativne realnosti. Malce si preberi na Redditu razpravo. Študenta je po pričevanjih sošolcev 2x manj od profesorja, profesor pa naj bi pred nedavnem imel smrtni primer v družini. Študent je tudi dobil udarce v glavo, profesor ni kazal znakov poškodb. Pač popustili živci.
#65W!
#65W!
c3p0 ::
PovemVfaco je izjavil:
Me ne čudi, na FERI mrgoli samopomembnih predavateljev, katerim so študentje v napoto. Vsaj v mojih časih je bilo tako.
Ja bogi, si dobu parkrat okol kepe, zgleda si ideal kadr, de bi svoje travme sprošču na profesorski poziciji tam, de se cikl nadaljuje![]()
Ne, jaz premorem samokritiko in vem, da ne bi bil dober predavatelj. T. i. profesorji je večinoma nimajo.
GenZNPC ::
Kakšna lepa zgodba iz alternativne realnosti. Malce si preberi na Redditu razpravo. Študenta je po pričevanjih sošolcev 2x manj od profesorja, profesor pa naj bi pred nedavnem imel smrtni primer v družini. Študent je tudi dobil udarce v glavo, profesor ni kazal znakov poškodb. Pač popustili živci.
2x manj nic ne pomeni
skibidi
bbbbbb2024 ::
Ko sem bil jaz študent na FERIju, smo imeli enega profesorja, ki je bil magister. Ta je bil edini magister, še profesor za telovadbo je bil doktor (telesne vzgoje).
On je potem delal doktorat na matematičnem faksu v Ljubljani. In ni mu šlo najbolje, zakaj ne, ne vem.
Včasih je zamujal (prihajal iz LJ) in zgleda, da so ga nekaj vrgli (tako se je govorilo) in je bil totalno razkačen.
Največkrat se je to končalo, da je cel razred žaljivo obravnaval, češ, da mi nimamo pojma o matematiki, da pa se na matematičnem faksu pa res študira matematiko v globino. Enkrat mu je sošolec rekel, da so mi informatiki, ne matematiki, potem se je pa začel dreti.
Ob drugi priliki je potegnil sošolca pred tablo, mu dal naloge, ki jih nismo jemali, ter sam rešil nalogo. Ter ga poslal v klop in simuliral, da mu je dal eno okoli ušesa. Eni so celo mislili, da mu je dal okrog ušesa, a je sošolec rekel, da ga ni počil. Jaz dolgo nisem bil prepričan, če ga je počil ali ne, jaz še sedaj mislim, da ga je. Sošolci so rekli, da so ga videli, da ga je počil.
Največkrat pa nam je dal naloge iz matematičnega faksa, take, nespremenjene, še fakulteta za matematiko in fiziko je pisalo gor. Pisali smo v glavnem zelo slabo. Imeli pa smo kolegico, ponavljalko, ki pa je hodila na FMF v LJ, pa se je prepisala. Ona pa je to rešila z odliko.
Večina mojih sošolcev, ki so odnehali, so rekli, da so odnehali zaradi njega. Imelsem dva super kolega, oba sta nehala, sta rekla, da tega osla ne bosta gledala, zdaj pa da se ne bosta cufala s pritožbami.
Tako da ja, je bilo pestro.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()
delavec44 ::
bbbbbb2024 je izjavil:
Ko sem bil jaz študent na FERIju, smo imeli enega profesorja, ki je bil magister. Ta je bil edini magister, še profesor za telovadbo je bil doktor (telesne vzgoje).
On je potem delal doktorat na matematičnem faksu v Ljubljani. In ni mu šlo najbolje, zakaj ne, ne vem.
Včasih je zamujal (prihajal iz LJ) in zgleda, da so ga nekaj vrgli (tako se je govorilo) in je bil totalno razkačen.
Največkrat se je to končalo, da je cel razred žaljivo obravnaval, češ, da mi nimamo pojma o matematiki, da pa se na matematičnem faksu pa res študira matematiko v globino. Enkrat mu je sošolec rekel, da so mi informatiki, ne matematiki, potem se je pa začel dreti.
Ob drugi priliki je potegnil sošolca pred tablo, mu dal naloge, ki jih nismo jemali, ter sam rešil nalogo. Ter ga poslal v klop in simuliral, da mu je dal eno okoli ušesa. Eni so celo mislili, da mu je dal okrog ušesa, a je sošolec rekel, da ga ni počil. Jaz dolgo nisem bil prepričan, če ga je počil ali ne, jaz še sedaj mislim, da ga je. Sošolci so rekli, da so ga videli, da ga je počil.
Največkrat pa nam je dal naloge iz matematičnega faksa, take, nespremenjene, še fakulteta za matematiko in fiziko je pisalo gor. Pisali smo v glavnem zelo slabo. Imeli pa smo kolegico, ponavljalko, ki pa je hodila na FMF v LJ, pa se je prepisala. Ona pa je to rešila z odliko.
Večina mojih sošolcev, ki so odnehali, so rekli, da so odnehali zaradi njega. Imelsem dva super kolega, oba sta nehala, sta rekla, da tega osla ne bosta gledala, zdaj pa da se ne bosta cufala s pritožbami.
Zgleda je to z matematiko povsod enako. Mi smo na FRI imeli kar profesorje iz FMF, ki so včasih kar združeno odpredavali nam in svojim študentom. Na ustne smo hodili v kabinete na FMF na zagovor (prej je bilo blizu). Sicer so govorili, da je bil nivo izpitov za nas nekoliko lažji ampak ni bilo ravno občutiti. Osip se je ravno tako dogajal na teh predmetih.
Res pa se kasneje nismo rabili ukvarjati z matematičnim dokazovanjem, to mi je šlo najbolj na jetra.
bemfa ::
U šit, a na faksu je včasih dejansko blo treba kaj znat? Danes samo švinglamo vaje z AI, izpiti pa so itak za obkrožat, malo sreče, malo prepišeš, pozitivno že spraviš.
bbbbbb2024 je izjavil:
Zgleda je to z matematiko povsod enako. Mi smo na FRI imeli kar profesorje iz FMF, ki so včasih kar združeno odpredavali nam in svojim študentom. Na ustne smo hodili v kabinete na FMF na zagovor (prej je bilo blizu). Sicer so govorili, da je bil nivo izpitov za nas nekoliko lažji ampak ni bilo ravno občutiti. Osip se je ravno tako dogajal na teh predmetih.
Res pa se kasneje nismo rabili ukvarjati z matematičnim dokazovanjem, to mi je šlo najbolj na jetra.
Jaz osebno z njim nisem imel nikoli nisem imel problemov. Ta njegov usran odnos mi je šel zelo na živce, vendar, ker ni nikoli bleknil čezme osebno, jaz nisem nikoli nič rekel.
Če bi me pa počil, bi pa sigurno dobil eno na kepo. Tako zafrkavati se pa ne bi pustil.
U šit, a na faksu je včasih dejansko blo treba kaj znat? Danes samo švinglamo vaje z AI, izpiti pa so itak za obkrožat, malo sreče, malo prepišeš, pozitivno že spraviš.
Vsaj na FERI se nikoli ni šlo za to. Šlo je za to, da se je bilo potrebno za tisto matematiko ekscesivno učiti, pa ne toliko učiti, ampak si moral znati reševati matematične naloge. Ko si dobil nalogo, si že moral "videti" rešitev. Za to si moral narediti dosti nalog. Bili sta dve debeli bukli v srbohrvaščini, ter tri iber debele bukle v ruščini. Od tam so pobirali naloge. Vsaka bukla je imela 10cm, une ruske pa ziher še bolj debele.
To so bili učni materiali "off-the record". Uradni so bili neke knjižice, v slovenščini.
Ko sem to prvič videl, sem si mislil, tu je nekdo nor.
To je bilo po tedanjih merilih ekscesivno. Po sedanjih pa sploh.
bbbbbb2024 je izjavil:
Vsaj na FERI se nikoli ni šlo za to. Šlo je za to, da se je bilo potrebno za tisto matematiko ekscesivno učiti, pa ne toliko učiti, ampak si moral znati reševati matematične naloge. Ko si dobil nalogo, si že moral "videti" rešitev. Za to si moral narediti dosti nalog. Bili sta dve debeli bukli v srbohrvaščini, ter tri iber debele bukle v ruščini. Od tam so pobirali naloge. Vsaka bukla je imela 10cm, une ruske pa ziher še bolj debele.
To so bili učni materiali "off-the record". Uradni so bili neke knjižice, v slovenščini.
Ko sem to prvič videl, sem si mislil, tu je nekdo nor.
To je bilo po tedanjih merilih ekscesivno. Po sedanjih pa sploh.
To je bila ena od teh srbohrvaških:
https://plus.cobiss.net/cobiss/cg/cnr_c...
Vsaj naša je bla v latinici. Ruskih je bilo še več kot tri, a jaz nisem dobro razumel rusko, pa tri so bile take, da se je dalo iz naloge ugotoviti, kaj naloga hoče.
vke4XC ::
WTF? Kolikor so do mene prišle info, ocena 10 na izpitu pri FERI matematiki v 2020+ (da ne bo preveč podrobnosti na kupu in da ne otežimo situacije prihodnjim rodovom) ni nekaj strašno zoprno nemogočega. Ostaja sicer odprto vprašanje, za čigav dedni material gre - uradni... Ali poštarski? :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vke4XC ()
WTF? Kolikor so do mene prišle info, ocena 10 na izpitu pri FERI matematiki v 2020+ (da ne bo preveč podrobnosti na kupu in da ne otežimo situacije prihodnjim rodovom) ni nekaj strašno zoprno nemogočega. Ostaja sicer odprto vprašanje, za čigav dedni material gre - uradni... Ali poštarski? :D
To z dednim materialom ne razumem točno, kaj želiš reči?
Mi se pogovarjamo o letu pred letom 2000. Matematike meni niso nikoli predstavljale problema, moj sorodnik je tak faks pred kratkim, končal in se mu matematika ni zdela nič posebnega.
Bil pa je ta en profesor, učil je Analiza I., II. in III. Analizo IV. je imel nek drug profesor. No, ta en sam profesor je povzročil skoraj 90% osipa s svojim odnosom, ki je bil usran.
Jaz se sedaj s tem ne ukvarjam. Če nekdo ne kapira matematike, v redu, ga pošlješ v klop ali karkoli. Nikoli ne naredi npr. Analize II. in ga nihče ne vidi več. Ni mu potrebno pokati eno za uho ali govoriti z njim, kot da je lolek. Lahko mu rečeš, "Kolega vi pa ne obvladate ali kolega, to boste pa morali pošteno poprijeti.".
Sploh pa ni potrebno žaliti celega razreda.
To je pač moje mnenje.
vke4XC ::
bbbbbb2024 je izjavil:
To z dednim materialom ne razumem točno, kaj želiš reči? ... To je pač moje mnenje.
Oprosti, najbolj je šlo za odgovor na spodnje pa na celotno temo, ni se mi ljubilo pisati bolj precizno. Glede dednega materiala je naš družinski dovtip v smislu skromnosti.
bbbbbb2024 je izjavil:
To z dednim materialom ne razumem točno, kaj želiš reči? ... To je pač moje mnenje.
Oprosti, najbolj je šlo za odgovor na spodnje pa na celotno temo, ni se mi ljubilo pisati bolj precizno. Glede dednega materiala je naš družinski dovtip v smislu skromnosti.
Nima veze. Faksi se razvijajo. FERI je izšel iz elektrofaksa, večina predavateljev (v mojih časih) je bilo elektro inženirjev, priučenih informatikov.
Matematika je bila sredstvo za osipavanje. Vse te matematike so bile obvezen izpit, nisi mogel pogojno v višji letnik brez matematik.
To o osipavanju je vse super, če je odnos človeški. Tukaj, pri tem edinem enem profesorju je vsaj v mojih časih, bil odnos neprimeren, da ne govorimo o pokanju za ušesa.
To se je spremenilo. Zdaj je večina če ne vsi predavatelji informatiki, kaj točno pa je tisto, kar povzroča osip, pa ne bi vedel. Glede na zapis o tem ukrajinskem študentu, pa je zgleda odnos enih profesorjev neprimeren. Da ne govorim o fizičnem ravsu.
Zgodovina sprememb…
telexdell ::
Mislim, da niso bili nikjer objavljeni gabariti študenta in profesorja. Če je bila med gabariti občutna razlika in se je petelinil šibkejši je logično, da je le pri šibkejšem frčalo perje. Močnejši se niti zasopel ni. Drugače pa- ni šel profesor do študenta ampak študent do profesorja. Ne vemo točnega namena odhoda študenta v kabinet ampak zgolj domnevo o opravičilu (mimogrede, za kaj se mu bi naj opravičil, če ga ni razumel?). Ne poznamo dogajanja v kabinetu- ali je študent govoril: "Opravičujem se, opravičujem..." profesor pa ga je mikastil ali pa mu je študent jebal vse po spisku, mu grozil s fizičnim obračunom...
Pa- sem končal FERI med prvimi 500 diplomanti, pa se ne profesorji in ne študenti takrat nismo pustili provocirat nikomur. Ne štromarju ne drugim nižjim poklicem.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Mislim, da niso bili nikjer objavljeni gabariti študenta in profesorja. Če je bila med gabariti občutna razlika in se je petelinil šibkejši je logično, da je le pri šibkejšem frčalo perje. Močnejši se niti zasopel ni. Drugače pa- ni šel profesor do študenta ampak študent do profesorja. Ne vemo točnega namena odhoda študenta v kabinet ampak zgolj domnevo o opravičilu (mimogrede, za kaj se mu bi naj opravičil, če ga ni razumel?). Ne poznamo dogajanja v kabinetu- ali je študent govoril: "Opravičujem se, opravičujem..." profesor pa ga je mikastil ali pa mu je študent jebal vse po spisku, mu grozil s fizičnim obračunom...
Pa- sem končal FERI med prvimi 500 diplomanti, pa se ne profesorji in ne študenti takrat nismo pustili provocirat nikomur. Ne štromarju ne drugim nižjim poklicem.![]()
To o namenu odhoda v kabinet je čudno, da tako pišeš, sploh če sva hodila na isti faks. Pa nam so za vsako malenkost rekli, pejd v kabinet k profesorju, pa se zmeni. Referat je delal samo vpis študentov, dobesedno. Če profesor ni popravil izpita (pravi čas), če nisi vedel, kaj je z ustnim zagovorom, če ti ni hotel podpisati frekvence, če tvoja seminarska ni bila na seznamu seminarskih, če si hotel vpis v indeks... ...pojdi v kabinet profesorja. Se pa ne spomnim, da bi se kdo šel prav opravičevat.
Dostikrat je kdo prinesel kakšno seminarsko po roku, pa se je prišel opravičit, pa je vprašal, če bi vseeno smel oddati po roku. Bolj taka opravičevanja.
Zgodovina sprememb…
bbbbbb2024 je izjavil:
To o namenu odhoda v kabinet je čudno, da tako pišeš, sploh če sva hodila na isti faks. Pa nam so za vsako malenkost rekli, pejd v kabinet k profesorju, pa se zmeni. Referat je delal samo vpis študentov, dobesedno.
Referat je administracija. Pogovoriš o vsem pa se s profesorjem- od frekvenc do inskripcije, izpita, literature... Obstajajo pa različni tipi pogovorov. Od vljudnih do prostaških. Kakšen je bil ta, o katerem govorimo? Mogoče veš?
bbbbbb2024 je izjavil:
To o namenu odhoda v kabinet je čudno, da tako pišeš, sploh če sva hodila na isti faks. Pa nam so za vsako malenkost rekli, pejd v kabinet k profesorju, pa se zmeni. Referat je delal samo vpis študentov, dobesedno.
Referat je administracija. Pogovoriš o vsem pa se s profesorjem- od frekvenc do inskripcije, izpita, literature... Obstajajo pa različni tipi pogovorov. Od vljudnih do prostaških. Kakšen je bil ta, o katerem govorimo? Mogoče veš?
Ne, ne vem. Pač prebral sem, to kar si ti prebral. Da se je šel opravičit v kabinet. Meni se to ne zdi čudno. Ali kaj, da je prišel študent nalamat profesorja v kabinet? To pa je res čudno.
bbbbbb2024 je izjavil:
Ne, ne vem. Pač prebral sem, to kar si ti prebral. Da se je šel opravičit v kabinet. Meni se to ne zdi čudno. Ali kaj, da je prišel študent nalamat profesorja v kabinet? To pa je res čudno.
Profesor ni iskal stika s študentom, ampak je stik iskal študent. Če ta profesor ni pretepel še kakšnega drugega študenta pol dvomim, da bi študent vstopil v kabinet, rekel: "Oprostite, da sem zamudil na predavanje." profesor pa bi planil na njega in ga pretepel. Mislim- uporabit je treba malce štromarske logike.
tony1 ::
Mislim, daj preberi temo in še kakšno povezano novico. Težava z uvidom v drugega. Da se prebrati, da je prfoks znan kričač in kolerik.
Obenem je faks zelo hierarhična inštitucija, kjer lahko en asistent študenta vljudno pošlje po izpisnico, in ta običajno uboga (primer s PF UL), ker ve, kdo je zgoraj in kdo spodaj. Zato bi bilo zelo neobičajno, če bi študent šel prfoksa ruknit na gobec, ker lahko v takem primeru samo spoka. Če je iz ene sfukane Ukrajine, pa sploh. Njemu je 100x bolj v interesu ob nasilju kimati kot pa enemu prfoksu fizično povedati, da je ta budala.
Skratka, profks ni opremljen za delo z ljudmi in na takem šihtu nima kaj početi. Ni prav da tam ubija na obroke mlade ljudi. To tolerirati je sprevrženo.
"Profesor ni iskal stika s študentom, ampak je stik iskal študent."
Sou uot? To je njegova delovna obveznost.
"Če ta profesor ni pretepel še kakšnega drugega študenta (...)"
Que? Vpil je ko strgan na človeka, ki slabo razume slovensko. V kakšnem svetu (v službi!) je to normalna komunikacija?
Obenem je faks zelo hierarhična inštitucija, kjer lahko en asistent študenta vljudno pošlje po izpisnico, in ta običajno uboga (primer s PF UL), ker ve, kdo je zgoraj in kdo spodaj. Zato bi bilo zelo neobičajno, če bi študent šel prfoksa ruknit na gobec, ker lahko v takem primeru samo spoka. Če je iz ene sfukane Ukrajine, pa sploh. Njemu je 100x bolj v interesu ob nasilju kimati kot pa enemu prfoksu fizično povedati, da je ta budala.
Skratka, profks ni opremljen za delo z ljudmi in na takem šihtu nima kaj početi. Ni prav da tam ubija na obroke mlade ljudi. To tolerirati je sprevrženo.
"Profesor ni iskal stika s študentom, ampak je stik iskal študent."
Sou uot? To je njegova delovna obveznost.
"Če ta profesor ni pretepel še kakšnega drugega študenta (...)"
Que? Vpil je ko strgan na človeka, ki slabo razume slovensko. V kakšnem svetu (v službi!) je to normalna komunikacija?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
tony1 ::
Pa še nekaj, že mojih časih, ravno tako na UM, na KR sorboni pred četrt stoletja, ni niti en predavatelj nad študentom vpil. Niti eden. (Krožile so zgodbe o eni izgubljeni docentki, ki da je je6ala v glavo svoje mentorirance pri diplomah (zato pač ni šel nihče k njej delati diplome), ampak to je pa vse. Sem jo šel zdele poguglat, če je še v akademiji, je še. Se je pa tako grozno postarala, da je na cesti ne bi prepoznal. Ojoj.)
Najbolj problematični so znali za pasji kurac (prevedem: za brez veze neutemeljeno) koga vreči ven, ampak so lepo rekli: prosim, da zapustite predvalnico. Pustimo ob strani, da se je tak problematik (profks, ne študent) čez nekaj let guncal s štrika...
Najbolj problematični so znali za pasji kurac (prevedem: za brez veze neutemeljeno) koga vreči ven, ampak so lepo rekli: prosim, da zapustite predvalnico. Pustimo ob strani, da se je tak problematik (profks, ne študent) čez nekaj let guncal s štrika...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
bbbbbb2024 je izjavil:
Profesor ni iskal stika s študentom, ampak je stik iskal študent. Če ta profesor ni pretepel še kakšnega drugega študenta pol dvomim, da bi študent vstopil v kabinet, rekel: "Oprostite, da sem zamudil na predavanje." profesor pa bi planil na njega in ga pretepel. Mislim- uporabit je treba malce štromarske logike.
Prebutast sem jaz za te tvoje argumente. Mogoče rabim še en faks za narediti.
Vsaj v mojih časih, pa tudi sedaj, je bil FERI izrazito hierarhičen. Bolj prijateljsko si se lahko pogovoril z asistentom, ampak tudi ne z vsemi. Odločitve profesorjev so bile, kot so bile, če si hotel kaj spremeniti, si moral k profesorju v kabinet.
In tu je šel študent v kabinet. Zdaj, kako se je povišan ton sprevrgel v pretep, pa ne vem. Ampak glede na okoliščine (profesor meče stole), bi jaz rekel, da je fizični kontakt začel profeosr.
Je pa nekaj res. Če bi mene kdo počil, bi ga jaz nazaj. Ni važno, če bi bil večji, boljši, lepši, močnejši, šibkejši.
V mojih časih je en sam profesor vpil in imel odnos do študentov, ki je bil neprimeren. Vsi ostali, se ne spomnim, da bi kdo kadarkoli, za karkoli dvigoval glas ali izražal vrednostne sodbe ali nekaj.
Zgodovina sprememb…
Drugače pa- ni šel profesor do študenta ampak študent do profesorja. Ne vemo točnega namena odhoda študenta v kabinet ampak zgolj domnevo o opravičilu (mimogrede, za kaj se mu bi naj opravičil, če ga ni razumel?).
Nivo inteligence na forumu ni na zavidljivem nivoju. Študent ima sošolce, ni bil sam v predavalnici. Ekstrapolativno je v retrospektivi dogajanje bilo takšno, da so sošolci razumeli profesorjeve geste in študenta naknadno "poučili", da je nekaj narobe s tem, da je ostal v predavalnici.
#65W!
#65W!
asinhronc ::
Samo eno stvar bom povedal, kar sem videl na lastne oči. Ko pride do izbora za naslednika vodje katedre/inštituta oziroma laboratorija, je boj med profesorji in prilizovanje "starcu" na prvi pogled miren, v vseh glavah pa.... naredite zaključek raje sami, jaz javno ne bom namigoval kje in kaj je bilo. Dva favorita, zmagal tretji. Mariskdo je od užaljenosti, ker ni bil naslednik, že zapustil mesto profesorja. V nekaterih laboratorjih se vrti precej denarja, hodijo tudi tujci reševati probleme. Sedaj če je profersor po vrhu ego in reši problem, potem imaš recept za slabo klimo.
Sicer pa pri tem pretepu glavno vprašanje vzkipljivosti obeh. V prvem letniku pri laboratorijskih vajah je bil poleg vedno profesor, ki je izgleda bil tam zgolj zato, ker je hotel mir in ga je na koncu vznemirilo že to, kako študent meri s "šublerjem". Sošolec mi je takrat rekel da ga je enkrat žena gnjavila po telefonu in mu ni bilo težko potem ko je telefon vrgel dol, prekleti njo na glas. Kar nekaj profesorjev se zna raz0izdit, predvsem stran od predavalnic. Kot je marsikdo že ugotovil je to stara šola, kjer je doktoriral z muko ali pa so poleg bili zlobni jeziki in to pusti na psihi za celo življenje, še posebej če potem udari bolezen (v mojem času eden sladkorna, dva rak - ta drugi, ki je bil znan da je študentom vedno težil o eni stvari, je to očitno znal skriti in pol leta po upokojitvi umrl), ali pa ti žena pije kri, ali pa vso to ukvarjanje z diplomskimi. Marsikatera diplomska ima v sebi napake, na katero potem opozori asistent, mentor pa lahko zgolj molči... Hodniki fakultet so na koncu največji opravljivci... tako da ne bi bilo presenečenje, če bi bila tukaj krivda 50:50. Ne vem kako je sedaj s tem bolonjskim sistemom, ampak marsikateri profesor sploh ni bil navdušen nad tem. Še posebej tečnim je šlo to skrajšanje časa študija grozno na jetra, saj študenti niso znali niti osnov več.
Drži pa to, če je bilo potrebno karkoli, se je vedno šlo k profesorju v kabinet. Rezultat pa je bil odvisen od tega kakšen je bil profesor po naravi.
Sicer pa pri tem pretepu glavno vprašanje vzkipljivosti obeh. V prvem letniku pri laboratorijskih vajah je bil poleg vedno profesor, ki je izgleda bil tam zgolj zato, ker je hotel mir in ga je na koncu vznemirilo že to, kako študent meri s "šublerjem". Sošolec mi je takrat rekel da ga je enkrat žena gnjavila po telefonu in mu ni bilo težko potem ko je telefon vrgel dol, prekleti njo na glas. Kar nekaj profesorjev se zna raz0izdit, predvsem stran od predavalnic. Kot je marsikdo že ugotovil je to stara šola, kjer je doktoriral z muko ali pa so poleg bili zlobni jeziki in to pusti na psihi za celo življenje, še posebej če potem udari bolezen (v mojem času eden sladkorna, dva rak - ta drugi, ki je bil znan da je študentom vedno težil o eni stvari, je to očitno znal skriti in pol leta po upokojitvi umrl), ali pa ti žena pije kri, ali pa vso to ukvarjanje z diplomskimi. Marsikatera diplomska ima v sebi napake, na katero potem opozori asistent, mentor pa lahko zgolj molči... Hodniki fakultet so na koncu največji opravljivci... tako da ne bi bilo presenečenje, če bi bila tukaj krivda 50:50. Ne vem kako je sedaj s tem bolonjskim sistemom, ampak marsikateri profesor sploh ni bil navdušen nad tem. Še posebej tečnim je šlo to skrajšanje časa študija grozno na jetra, saj študenti niso znali niti osnov več.
Drži pa to, če je bilo potrebno karkoli, se je vedno šlo k profesorju v kabinet. Rezultat pa je bil odvisen od tega kakšen je bil profesor po naravi.
bm1973 ::
Glede na to, da se gre za FERI, mariborski konec, najbrž prveč alkota
.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
primoz4p ::
Glede na to, da se gre za FERI, mariborski konec, najbrž prveč alkota.
Jaz ne vidim nobenega zadržka, da ne bi policija izdala ustrezno izpolnjeno položnico, ki bi okrepila slovenski proračun.
Postopek o prekršku pa to. Samo nekdo bi moral podati prijavo ... pridržanje do streznitve ...
Avtonomnost univerze ni bila nikoli povsem samoumevna v vseh primerih.
asinhronc ::
Samo nekdo bi moral podati prijavo ....
Kdo pa je ta nekdo? Profesorji okoli njegovega kabineta? Podporno osebje, asistent? Vsi tukaj majo raje status quo, ne moreš kar tako potem menjati predavatelja. Če ga prijaviš pa se začne maščevanje. "Tiha maša" je premil izraz. So že bili profesorji, ki so si upali kaditi kar v lastnem kabinetu. Nihče od študentov ga ni prijaviti, pa še dekan je na koncu bil.
Vedno se bo našel profesor posebne vrste. Dokler bom jaz vodil laboratorij, morajo študenti k meni na zagovor, če želijo 9+. Oh je teh zgodb. Bil je že primer, če si naredil piko, namesto majhnega krogca, ti je prečrtal vse (namenoma 0 točk na testu) in naslednjič zjutraj narisal pred tablo in se zadrl - to ni to! Potem pa v miru predaval dalje, kot da se ni nič zgodilo. Zagovori pa so znali tudi biti pestri. Tako je na koncu vsepovsod, tudi zdravniki so se že drli na paciente, zakaj bi bil profesor kaj drugačen. Poči film in izgubiš nadzor, če si vzkipljiv.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Po 48 urah na Univerzi v Mariboru še vedno informacijski mrk (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Varnost | 26858 (12688) | Legon |
| » | Prepis na višjo šolo (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 12189 (11090) | Raindancer |
| » | Goljufiva izobrazba (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Šola | 40836 (33844) | celada |
| » | FRI (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šola | 52584 (40104) | awy |