» »

Neuspela zloraba kartice

Neuspela zloraba kartice

1
2
»

Nikonja ::

Enako, sparkasse ker moram imet banko v slo za nakazilo plače, ampak potem prenakažem večino na Revolut in od tam vse ostal naprej urejam. Do zdaj sem imel samo en poskus predavtorizacije iz ZDA za večji znesek ampak ni bil potrjen ker 2fa ni bil potrjen iz mje strani, potem samo blokiral trgovca za vse nadaljne nakupe in vozi miki naprej. Idealno če se vežeš na kakšno naročnino in se je zaj... odjavit (Adobe npr) - lepo ga samo blokiraš in mirna Bosna.

BCSman ::

Jaz bom odslej preventivno samo se z predplacnisko viso od OTP placeval na netu, ce jo ze mam. Bo pac gor nizji znesek skoz, tako da tud ce se zgodi uspesna zloraba kdaj ne bo neke tragedije.

fujtajksel ::

OutOfTheBox je izjavil:

Bolj mi predstavlja problem to ker se je iluzija tiste "varnosti" razblinila, predvsem zato ker vem da vedno plačujem trusted podjetjem (ki uporabljajo third party procesorje kot so Stripe in podobni), ampak očitno še vedno lahko od nekje uidejo moji podatki.

Žal je le iluzija varnosti. Izkaže se, da je prevar s spletnimi plačili, lažnih spletnih trgovin itd ko dreka. Najbrž podatke kartic dobivajo tudi od shekanih legit operaterjev transakcij. Tudi ne moreš vedet vsega kar skrivaj delajo razne aplikacije na tvojem telefonu ali računalniku. Očitno obstajajo celi hangarji zlih hekerjev in telefonskih nategunov.
Naivno bi pričakoval da bodo prijavljene poskuse temeljito preiskali in zašili zlikovce. Ampak ne, očitni scami so lahko leto po prijavljenem nategu še vedno operativni. Izgleda da se nobena policija s tem resno ne ukvarja. Tisto za kar so te olupili če dostaviš verodostojne dokaze dobiš povrnjeno, ampak izgleda povračila banki pokrije zavarovalnica in to je to.

OutOfTheBox ::

Izkaže se, da je prevar s spletnimi plačili, lažnih spletnih trgovin itd ko dreka

Men je to jasno da je. Ampak misliš da če si visoko informacijsko pismen, da se ti to ne more zgodit. Verjetno mi ostane samo to da zadevo normaliziram in uvedem dodatno varovalko kot je zamrznitev kartice med nakupi. Ampak to mi gre na živce, sploh ker mam naročnine ki mi skoz mesec tržejo dol s kartice, na različne datume.

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Zato imaš pa več kartic, kot že rečeno. Ali neobanka ali OTP predplačniška visa...

cortez ::

Zakaj pa sploh še plačujete s karticami na Aliexpressu, če pa ima že nekaj časa možnost paypal-a ?

Sicer se sam spomnim, da so imeli pred časom "breech" pri Mercatorju/Intersport glede uhajanja kartičnih podatkov...

vir : https://www.intersport.si/corpo/2020/06...

pri KBM pa je to zgleda že standard, da se poskuša vdreti v kartično poslovanje...pred leti sem tudi sam moral blokirat kbm kartico zaradi Apple pay malverzacij.

vke4XC ::

mimogrede, sinočnja izkušnja - včasih (drugič v X letih do sedaj) nfc ne dela čisto nič (z aktivnimi virtualnimi karticami, za ontopic) - reboot telefona pomaga... sramota in potno čelo pa normalno, da ne izostaneta :D

BorutO ::

Jaz s kreditno plačujem samo na amazonu, mimovrste, microsoftu, steamu in podobne spletne strani, ki so res zaupanja vredne ... za vse ostale nakupe imam predplačniško, kamor si naložim točno toliko denarja koliko rabi nek nakup. In potem se kdaj zgodi, da kar nekdo zahteva neko plačilo, ali pa podaljšujejo naročnino, brez, da bi imel opcijo jo ukiniti. Že vsaj 15 let imam mir s tem.

OutOfTheBox ::

Koliko pa kupuješ v teh trgovinah, da je proces nakupa drugačen kot za tiste "manj zaupanja vredne strani". Konec koncev, kako veš da kakšna od teh strani nima varnostnih lukenj, kjer bi lahko ušli plačilni podatki?

sbawe64 ::

Imam predplačniško Viso, par let nazaj 5?, sem dobil klic iz banke, da je nekdo hotel z njo nekaj kupovati v New Yorku (ZDA) in so jo blokirali.
Na telefonu kartice nimam vpisane, niti nimam bančnih aplikacij.
Kako so prišli do številke kartice ne vem.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vivid Money (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
533121346 (9176) Nesta
»

NLB - zloraba kartice (strani: 1 2 3 )

10119420 (5829) 133780
»

Nakup z mastercard brez ccv in potrditve.. (strani: 1 2 )

5010476 (7819) energetik

Več podobnih tem