Forum » Loža » NLB - zloraba kartice
NLB - zloraba kartice
Tidule ::
Tvoja stavka sta v nasprotju en z drugim. Po mojih izkušnjah, kadar sem takole mimo usekal na forumih, je bolje kar reči "mimo sem usekal", kot pa se vleči ven...
Prav zavidam ti, da si tako breskrben. Iz srca ti želim, da tak ostaneš še naprej in te nikoli ne bi doletelo kaj, kar bi ti porajalo dvom o poštenosti ljudi in superiornost tehnike.
pomilovanja vredni poskusi sarkazna in pokroviteljstva ne sprmenijo dejstva, da govoriš neumnosti.
PacificBlue ::
Je pa dober sarkazem, anyway
Sicer pa:
https://seon.io/resources/dictionary/bi...
Edit: popravil link
Sicer pa:
https://seon.io/resources/dictionary/bi...
Edit: popravil link
I’m out.
:3
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
Gagatronix ::
Pithlit ::
Gagatronix je izjavil:
Kake 3 metre? A tvoj fotoaparat na telefonu ne povleče niti en meter?
A ti zastopis o cem sem govoril ? Ce gre govora o brezsticnem placilu:
1) NFC ne vlece 3 metre
2) Komunikacija je dvosmerna
Ne se delat se vecje budale kot ze ocitno si no.
Rekel je da posname (fotka/video) kartico. Pol si pa ti na to navlekel brezstično plačilo in zdaj nekaj jokaš.
Life is as complicated as we make it...
Gagatronix ::
Ne vem kje ti kupujes, da ti pofotkajo kartico IZPOD PULTA. Fizika pa to.
Sej kul, tudi na Levcu vas bodo nekoc spustili v javnost.
telexdell ::
pomilovanja vredni poskusi sarkazna in pokroviteljstva ne sprmenijo dejstva, da govoriš neumnosti.
Ne vem kje si me slišal govoriti, ko p sem zgolj objavil zapis? Očitno pogostokrat v glavi- še posebni, ko si v tišini povsem sam-slišiš kakšne čudne glasove da potem po forumih pišeš take neumnosti. Le zakaj misliš, da je tudi op v prvem postu zapisal:
Na podpori so mi rekli da včasih ti tatovi naključno generirajo številke in če ujamejo pravo se to zgodi.
Verjetno zaradi tega, kar ni prej prebral tebe, da bi vedel, da je to neumnost?
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Ales ::
Tudi če bi izjava podpore odražala to, kaj se je prvič v resnici zgodilo, je verjetnost, da se isti osebi prav to isto še drugič zgodi, in to še v relativno kratkem času, precej majhna.
Če bi se to množično dogajalo še drugim, bi morda šlo za kako sistemsko luknjo, ampak za to bi najbrž slišali.
Po drugi strani pa, morda gre za kak neverjetni verjetnostni fenomen. V tem primeru bi OP-u predlagal, da začne redno igrati loto, hkrati pa naj se pazi strel, meteorjev in iz letal odvrženih iPhonov ali flaš kokakole...
Je pa vseeno precej bolj verjetno, da so se številke kartic odtujile kako drugače in da je OP na sprehodih razmeroma varen.
Če bi se to množično dogajalo še drugim, bi morda šlo za kako sistemsko luknjo, ampak za to bi najbrž slišali.
Po drugi strani pa, morda gre za kak neverjetni verjetnostni fenomen. V tem primeru bi OP-u predlagal, da začne redno igrati loto, hkrati pa naj se pazi strel, meteorjev in iz letal odvrženih iPhonov ali flaš kokakole...
Je pa vseeno precej bolj verjetno, da so se številke kartic odtujile kako drugače in da je OP na sprehodih razmeroma varen.
predi ::
Obujam temo, sem OP. Nekako se je spet zgodilo. Na srečo imam sedaj ta NLB pay in se danes zjutraj zbudim in imam 5 opozoril od NLBpay če želim potrditi nakupe za nekaj kar se kliče "vlaunch" v vrednosti več kot 100€.Možnosti je ogromno. Na tvojem mestu bi se osredotočil na vse, kar je bilo pri uporabi obeh kartic skupno. Vsekakor pa spet obvesti banko. Tvoj primer bi lahko uporabili za bolj natančno določitev, kaj je šlo narobe, če sploh gre za enako zlorabo. Prejšnjo kartico si imel tudi v NLB Pay?
Novo kartico sem prejel proti koncu septembra, NIKOLI uporabljena na bankomatu ali karkoli v zvezi z internetom. Uporabil sem jo samo v 5 trgovinah (Hofer, Lidl, Mercator, Eurospin in bencinska) in čisto nikjer drugje. Kupil sem si še tisto denarnico ki naj bi preprečila RFID signale. Kartica je vedno pri meni, noben drug nima dostopa do nje. Noben me ni klical in me prepričal da mu dam številko kartice ali kaj podobnega.
Kako se je to lahko zgodilo ponovno, ima ena od teh trgovin/bencinska kakšen skimmer ali kaj?
Gagatronix je izjavil:
Ne vem kje ti kupujes, da ti pofotkajo kartico IZPOD PULTA. Fizika pa to.
Trgovina imajo pogostokrat videonadzor. Če imajo videonadzor je najmanj ena kamera zagotovo usmerjana na blagajno. Pol pač neseš kartico na POS terminal z eno stranjo obrnjeno navzgor in jo vrneš stranki z drugo stranjo obrnjeno navzgor. Pol pa v zavetju teme zgolj še pregledaš videoposnetke pa imaš vse potrebne podatke o kartici, da lahko z njo plačuješ preko spleta. Seveda pa je lahko kje povsem blizu POS terminala montirana tudi namenska kamera, pa kamere so danes že v ročnih urah...
Načinov in metod za zlorabe je nešteto in uporabljajo se neprenehoma. Moraš le še imeti smolo, da se to zgodi tebi...
Preko video nadzora bo trgovec bral številko in CVV kartice? Kamere katere resolucije pa imajo tile trgovci, model iz CSI Las Vegas?
Preko video nadzora bo trgovec bral številko in CVV kartice? Kamere katere resolucije pa imajo tile trgovci, model iz CSI Las Vegas?
Le kje živiš, da ne poznaš drugega kot kamero obskuro? Digitalni ZOOM mogoče s kombinacijo optičnega dela "čudeže". Če pa dodaš še digitalno obdelavo...
PS pa saj ni pomemben način ampak dejstvo, da goljufi vedno znova najdejo načine, kateri se običajnim ljudem zdijo neverjetni, da jih oškodujejo.
Le kje živiš, da ne poznaš drugega kot kamero obskuro? Digitalni ZOOM mogoče s kombinacijo optičnega dela "čudeže". Če pa dodaš še digitalno obdelavo...
PS pa saj ni pomemben način ampak dejstvo, da goljufi vedno znova najdejo načine, kateri se običajnim ljudem zdijo neverjetni, da jih oškodujejo.
Najdejo načine, to je vsekakor res, da so neverjetni se pa ne bi strinjal, ampak saj ni važno. V principu imaš prav.
Glede nadzornih kamer pa le poglej malo kako je v realnosti. Nobenih čudežev ne bo tu.
Da o idiotizmu da lahko random blagajničar pregleduje videoposnetke nadzornih kamer. Čeprav bi rad videl (kje drugje kot na televiziji) nadzorno kamero kjer z digitalnim zoomam prebereš 5mm velike črke na kreditni kartici. Ampak saj vsi vemo, da se je revež zaplezel in veselo buče prodaja.
d4vid ::
Kupoval si na sumljivi spletni strani, to je to.
Od kar so kartice brezstične, jo niti z rok ne daš, kaj šele da bi prodajalec mel možnost kartico slikat.
Dostopa do videonadzora nima, pa tudi če bi mel, iz ene kamere montirane na stropu boš komaj človeka identificiral, kaj šele iz kartice bral podatke...
Daj za foro kartico na mizo in iz razdalje 5 m pozoomaj na telefonu in preberi podatke dol... HINT: ne boš. Malo manj glej razne CSI-je.
Od kar so kartice brezstične, jo niti z rok ne daš, kaj šele da bi prodajalec mel možnost kartico slikat.
Dostopa do videonadzora nima, pa tudi če bi mel, iz ene kamere montirane na stropu boš komaj človeka identificiral, kaj šele iz kartice bral podatke...
Daj za foro kartico na mizo in iz razdalje 5 m pozoomaj na telefonu in preberi podatke dol... HINT: ne boš. Malo manj glej razne CSI-je.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
ziki ::
Podobno je moj foter v soboto ponoči okoli dveh dobil SMS od NLB, da je bila zaznana sumljiva transakcija v vrednosti 4,61€ isto kao PayPal nekaj-nekaj. Sicer je bila transakcija avtomatsko blokirana in bi bilo potrebno na tisti SMS odpisati nekaj v smislu SPROSTI 67 in ponoviti transakcijo, tako, da škoda ni bila narejena. PayPal, ki je bil v SMSu omenjen je pomojem omenjen zato, ker je tam odprt račun, kamor bi se denar nakazalo, podobno sem videl že pri kakšnih manjših trgovinah, ki imajo odprt račun pri njih in piše nekaj v smislu *PayPal*ImeTrgovine*.
Mi je pa isto čudno, kje bi prišli do njegove številke kartice, ker jo 99% časa hrani doma in jo vzame s sabo samo, ko gre na bankomat dvigovat gotovino, preko spleta pa tudi ne naroča ničesar, oz. niti ne uporablja nekaj pretirano računalnika.
Na NLB so mu takrat preklicali staro, izdali novo kartico in zadevo predali policiji. Danes je dobil nov fizični izpisek, enaka zgodba, kot pred meseci, več manjših PayPal plačil v skupni vrednosti manjši od 50€.
Kot pravim 99% časa je njegova kartica doma v predalu, razen občasni dvigi na bankomatu. Očitno bo potrebno klicati na banko, da se izklopi spletna plačila, ker so očitno privzeto vklopljena. Zanimivo, da je več takih primerov.
FYI, ne rabis klicat na banko, da izklopis spletna placila. To lahko sam izklopis v NLB Pay aplikaciji.
I’m out.
Da o idiotizmu da lahko random blagajničar pregleduje videoposnetke nadzornih kamer. Čeprav bi rad videl (kje drugje kot na televiziji) nadzorno kamero kjer z digitalnim zoomam prebereš 5mm velike črke na kreditni kartici. Ampak saj vsi vemo, da se je revež zaplezel in veselo buče prodaja.
Le zakaj bi blagajničarka morala karkoli pregledovati? Pa zakaj na stropu namesto navadne nadzorne kamere ne more biti kaj drugega v identičnem ohišju? Ali pa poleg nekaj majhnega?
Iz vesolja ti sateliti preberejo napsi na škatli vžigalic pa imajo kamere resolucije zgolj nekaj MB. Pusti malce domišljiji svojo pot
Odpri si temo o znanstveni fantastiki, pa mogoce najdes obcinstvo za svoje nebuloze.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
Zna bit tudi kaksen špijun.
Zdaj imas že taksna očala, s katerimi ti posname kartico, ali pa celo pin stevilko, ki jo vtipkas. Sam stoji za tabo pri pultu na kaksnem petrolu.
Izi bizi
Zdaj imas že taksna očala, s katerimi ti posname kartico, ali pa celo pin stevilko, ki jo vtipkas. Sam stoji za tabo pri pultu na kaksnem petrolu.
Izi bizi
I’m out.
WizzardOfOZ ::
Na NLB so mu takrat preklicali staro, izdali novo kartico in zadevo predali policiji. Danes je dobil nov fizični izpisek, enaka zgodba, kot pred meseci, več manjših PayPal plačil v skupni vrednosti manjši od 50€.
Kot pravim 99% časa je njegova kartica doma v predalu, razen občasni dvigi na bankomatu. Očitno bo potrebno klicati na banko, da se izklopi spletna plačila, ker so očitno privzeto vklopljena. Zanimivo, da je več takih primerov.
Zalaufaš mu NLB Pay na telefonu in za vsako kartico izklopiš spletna plačila. In ne niso privzeto vklopljena, ravno obratno, vprašajo, te če ti jih vklopijo, ko prideš na poslovalnico po novo kartico. Vsaj mene so vprašali, kaj hočem imet vklopljeno in kaj izklopljeno.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
dussan ::
Še en primer iz moje družine - NLB Debetna kartica nikoli uporabljena v on-line transakcijah. Uporaba samo v Sloveniji za plačevanje na POS terminalih in dvigovanje na bankomatu. Prišli sta dve SMS obvestili, prvo za plačevanje preko spleta oziroma telefona (?) "SPLET/TEL NAKUP" za Pfeiffer Asia Pacific .... AU, tri minute kasneje za PayPay *Privateinte ... US. Potem smo preklicali kartico in čez nekaj minut je bila tretja transakcija že zavrnjena.
V klicnem centru se jim ni zdelo to nič posebnega, na vsak način so poskušali pojasniti, da je to verjetno zaradi kupovanja preko spleta. Kot sem že napisal, za kartica ni bila nikoli uporabljena v spletu.
Ta zloraba se mi sicer zdi verjetna (https://seon.io/resources/dictionary/bi..., ker je tudi tukaj šlo za majhne zneske, vsak naslednji pa je bil že večji.
Na vsak način pa NLB-jev oddelek za prevare ni ni vreden piškavega oreha, če se pojavi prvo spletno plačilo v AU, drugo par minut kasneje v US, pred tem pa kartica (in račun) ni bila nikoli uporabljena za on-line plačevanje.
V klicnem centru se jim ni zdelo to nič posebnega, na vsak način so poskušali pojasniti, da je to verjetno zaradi kupovanja preko spleta. Kot sem že napisal, za kartica ni bila nikoli uporabljena v spletu.
Ta zloraba se mi sicer zdi verjetna (https://seon.io/resources/dictionary/bi..., ker je tudi tukaj šlo za majhne zneske, vsak naslednji pa je bil že večji.
Na vsak način pa NLB-jev oddelek za prevare ni ni vreden piškavega oreha, če se pojavi prvo spletno plačilo v AU, drugo par minut kasneje v US, pred tem pa kartica (in račun) ni bila nikoli uporabljena za on-line plačevanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dussan ()
Invictus ::
Še ena malo vesoljska opcija (poleg skimminga) je kopiranje brezstičnih kartic. Pojma nimam, koliko je tega pri nas, nam je pa inštuktor iz Anglije o tem razlagal ene 5 let nazaj, da se to počne v tujini na letališčih...
Skratka, rešitev je čisto enostavna, na netu kupiš srajčke za kartice iz metalizirane folije. Če se ti kartice, ki jo največ rabiš, ne da tlačiti vanjo, potem daj v srajčko eno kartico nad njo in eno pod in vse skupaj zložiš v denarnico. Preizkus branja tako zloženih kartic so delali na YT in ni bil uspešen.
Pomaga tudi če imaš 2 brezstični kartici skupaj. Ne potegne .
Ni fora v kartici.
Nekje je nekaj kupoval preko spleta, preko Paypala, kjer mu je prodajalec usekal reoccuring payment. Eni to naredijo avtomatsko, brez da te obvestijo.
To zbrišeš v Paypalu, pa bo mir. Se je tudi meni že zgodilo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Ni fora v kartici.
Nekje je nekaj kupoval preko spleta, preko Paypala, kjer mu je prodajalec usekal reoccuring payment. Eni to naredijo avtomatsko, brez da te obvestijo.
Ne bi rekel, da je to res. Zadeva je bolj kot ne identična temu, kar je napisal @dussan zgoraj. Zgolj občasna plačila na POS terminalu in dvigi na bankomatu.
Glede na to, da mu je potrebno pomagati pri večini opravil z računalnikom, dvomim, da bi si bil sposoben narediti Paypal in aktivirati kartico. Staro kartico so mu preklicali, izdali novo, pa se je zadeva naslednji mesec spet ponovila, tako, da bi po tvoji teoriji moral 2 kartici vnesti v Paypal. So pa plačila nekje v višini 4.60€ (torej 5$), opravi se jih 10 zapored, potem pa NLB zaklene zadevo in pošlje SMS, da so zaznali sumljive transakcije in, da lahko sprostiš nadaljnje transakcije z odgovorom na to sporočilo.
Na podlagi zapisnika je dobil sicer povrnjenih 50€ iz prve runde, tako, da bo tudi drugič verjetno prejel povračilo, mi pa ni jasno, od kod to izvira. Glede na to, da vedno dviguje na istem bankomatu, sem pomislil, da bi lahko bil tam nameščen kak skimmer...
Invictus ::
Saj se lahko pogleda kam se nakazuje?!?!?!
In se najde ponor denarja...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Nimam izpiska pri roki, ampak je bilo nekaj v smislu *PayPal*ImeTrgovine*. In če greš poiskat to trgovino, so bile neke random kitajske spletne strani, mislim, da so prodajale neke Android appe/igre. Nič pametnega torej. Dokler banka vrne denar ni neke panike, bolj je vprašanje, kje prihaja do kraje številke kartic.
Pithlit ::
Pa dejte mal razmislit. Kolk so šanse da nekomu 2x uganejo število kartice, vse podatke in CVV? In to v roku dveh mesecev od izdaje nove kartice?
Nekje je human error. Ker šanse za to da nekdo kar na random ugane vse to so hudo, hudo blizu 0. Da pa to naredi 2x (istemu človeku) je pa že podobno temu da bi jaz vrgla kamen 2km stran in zadela mojega bivšega šefa v desno oko.
Nekje je human error. Ker šanse za to da nekdo kar na random ugane vse to so hudo, hudo blizu 0. Da pa to naredi 2x (istemu človeku) je pa že podobno temu da bi jaz vrgla kamen 2km stran in zadela mojega bivšega šefa v desno oko.
Life is as complicated as we make it...
WizzardOfOZ ::
Ni fora v kartici.
Ne bi rekel, da je to res. Zadeva je bolj kot ne identična temu, kar je napisal @dussan zgoraj. Zgolj občasna plačila na POS terminalu in dvigi na bankomatu.
Glede na to, da mu je potrebno pomagati pri večini opravil z računalnikom, dvomim, da bi si bil sposoben narediti Paypal in aktivirati kartico. Staro kartico so mu preklicali, izdali novo, pa se je zadeva naslednji mesec spet ponovila, tako, da bi po tvoji teoriji moral 2 kartici vnesti v Paypal. So pa plačila nekje v višini 4.60€ (torej 5$), opravi se jih 10 zapored, potem pa NLB zaklene zadevo in pošlje SMS, da so zaznali sumljive transakcije in, da lahko sprostiš nadaljnje transakcije z odgovorom na to sporočilo.
Na podlagi zapisnika je dobil sicer povrnjenih 50€ iz prve runde, tako, da bo tudi drugič verjetno prejel povračilo, mi pa ni jasno, od kod to izvira. Glede na to, da vedno dviguje na istem bankomatu, sem pomislil, da bi lahko bil tam nameščen kak skimmer...
Če ni imel nobenega spletnega nakupa, dviguje pa vedno na enem in istem bankomatu, je bil tam skimmer. Ali pa je bil skimmer na posu v eni izmed trgovin v katerih je kupoval.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
fikus_ ::
Nimam izpiska pri roki, ampak je bilo nekaj v smislu *PayPal*ImeTrgovine*. In če greš poiskat to trgovino, so bile neke random kitajske spletne strani, mislim, da so prodajale neke Android appe/igre. Nič pametnega torej. Dokler banka vrne denar ni neke panike, bolj je vprašanje, kje prihaja do kraje številke kartic.
Čisto možno je/na koncu boste ugotovili, da je nekdo od sorodnikov (poskusil) uporab-il/-iti kartico za spletna plačila.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
technoboy ::
Mogoče pa je rešitev v tem, da odpreš račun na Paypalu in tako preprečiš dvakratno registracijo iste kartice. Ta del ima Paypal preverjeno rešen in ne popusti niti za milimeter.
Ugibanje številk je nesmiselno, hkrati pa so sistemi verodostojnosti že zelo izpiljeni in preverjajo tvojo lokacijo telefona, kartice in tebe na večih nivojih.
Verjetno so tisti ki ne uporabljajo teh tehnologij bolj ranljivi za tovrstne napade (skrita kartica pod pojštrom), saj banka težje spremlja kje se nahajajo.
Bi pa sam možnost zlorabe v trgovini opustil in bi raje preveril za tatiča v domačem okolju.
Ugibanje številk je nesmiselno, hkrati pa so sistemi verodostojnosti že zelo izpiljeni in preverjajo tvojo lokacijo telefona, kartice in tebe na večih nivojih.
Verjetno so tisti ki ne uporabljajo teh tehnologij bolj ranljivi za tovrstne napade (skrita kartica pod pojštrom), saj banka težje spremlja kje se nahajajo.
Bi pa sam možnost zlorabe v trgovini opustil in bi raje preveril za tatiča v domačem okolju.
predi ::
Heh. Tri mesece nazaj sem imel kalvarijo z NLB plačilno kartico in Amazonom.de.
Z NLB MasterCardom nisem mogel plačati zadnjega nakupa na Amazonu.Včeraj dobim mail od NLB-ja, da so vklopili nov feature:
Kjub potrditvi plačila preko NLB Pay, sem dobil namesto standard SMSa o opravljeni transakciji dva SMSa od NLB: prvi pravi "Zavrnitev splet/tel nakup" in navede Amazon.de, drugi pa "Zaznali smo transakcijo...in omejili poslovanje. Če ste transakcijo opravili sami, odgovorite s tem in tem SMSom."
Ko odgovorim, dobim še tretji SMS, ki pravi "Ponovno izvedite plačilo". Grem na Amazon order in probam spremenit Payment type, kar uspe - spet je treba potrdit zadevo v NLB Pay, kar gre skozi. Potem pa se zgodba ponovi - spet dobim podobna dva SMSa od NLB-ja... Skratka začaran krog.
Na koncu sem plačal z drugo kartico druge banke. NLB očitno ni kompatibilen z Amazonom.de. Je pa šlo za večji znesek.
Varnostni SMS za dodatno potrditev nakupov višjih zneskovBil sem j**eni testni zajček zanje.
Goljufi ne počivajo. Zato smo vaše plačilne kartice dodatno zavarovali; v nekaterih primerih boste pri plačevanju prejeli dodatni varnostni SMS, začasno pa bomo omejili poslovanje z vašimi karticami. Tako bomo preverili, če ste transakcijo res opravili sami. Ob prejemu SMS-a vaše poslovanje s kartico začasno omejimo, po vašem pritrdilnem odgovoru na SMS, pa boste s kartico lahko poslovali kot običajno.
Primer dodatnega varnostnega SMS-a: »Pozdravljeni, na vasi kartici ***1111 smo zaznali transakcijo SPLET NAKUP DD:MM:YYYY HH:MM, TRGOVINA, 500 EUR in kartici omejili poslovanje. Ce ste transakcijo opravili sami, odgovorite POTRDI in kodo 25 (primer: POTRDI 25). NLB«
Primer, ko lahko prejmete potrditveni SMS: Če boste na katerikoli spletni strani opravili transakcijo s plačilno kartico in znesek v roku 24-ih ur presega skupno vsoto 2.500 evrov.
Če ste transakcijo izvedli sami, pošljite povratno sporočilo skladno z navodili v SMS-u. Transakcija bo potrjena, s kartico pa boste lahko poslovali kot običajno.
Do kdaj imate čas, da lahko potrdite transakcijo?
Na dodatni varnostni SMS morate odgovoriti v roku 5 ur. Če na SMS v tem času na boste odgovorili, bodo vaša plačila začasno onemogočena. Če jih boste želeli ponovno omogočiti, pokličite kontaktni center na številko 01 477 2000, ki vam je na voljo 24/7.
velikBrokoli ::
SMSi so res super security feature.. kako lahko to banke v 2024 uporabljajo pa res ne vem. Nesposobne so vse nase banke.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: velikBrokoli ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nova KBM in Abanka težave pri novi kartici (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Loža | 153522 (42788) | V-i-p |
» | Visa Electron (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 114183 (33033) | Vetrpiha |
» | NKBM - virtualna predplačniška Visa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 30582 (7307) | FoxKnox |
» | Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 109396 (36443) | PINki |