» »

nenavadna nafta (pomoč)

nenavadna nafta (pomoč)

speedyvibess ::

Prijatelj je 16. januarja zvečer tankal EVO diesel na MOL Krško. Natočil je na prvi črpalki (označena tudi za tovornjake), kjer je še vedno pisalo ‘dizel’, zato ni videl težave. Kasneje se je izkazalo, da je bila nafta nenavadne barve. Servisna diagnostika je pokazala poškodbe šob, visokotlačne pumpe in dizelskega sistema, domnevno zaradi neustreznega goriva. Vozilo je že več kot mesec dni na popravilu, strošek bo visok. Zanima me, ali je imel še kdo podobno izkušnjo? na tej lokaciji? ali v tem obdobju?
  • predlagal izbris: Ganon ()

Zimonem ::

Pijan je bil in natočil vodo, za to se res ni treba prijavljati na forum.

enavlaka ::

Vozila razen redkih izjem nimajo dovolj velike odprtine, da jih lahko sploh natočiš s šlavfom za tovrnjake.

Nalij prijatelju špricer in še enega zase, da pomiriš živce.

wcpapir ::

Enaki primeri MOL Slov.Bistrica. Podobni datumi.

OutOfTheBox ::

enavlaka je izjavil:

Vozila razen redkih izjem nimajo dovolj velike odprtine, da jih lahko sploh natočiš s šlavfom za tovrnjake.

Sem lani tankal na hrvaškem petrolu na coni za tovornjake čist brez problema. Kar je blo, je to da ni 100 posto pašal not in se je zagozdilo nekje na začetku luknje.

DePalmo ::

In pretok je konkretno hitrejši, tako da moraš paziti da se ne zaliješ. Da se, ampak ni tako preprosto.

OutOfTheBox ::

Drži. Če bi pritisnil do konca, bi vsekakor polival, zato sem moral držat nekje na 1/4 zmogljivosti. Če to delaš, ni tako samoumevno in morš gledat kako držiš (ker cev ne paše lepo not in ni naslonjena na vhodno odprtino kot običajna cev. Če zmakneš roko boš polil).

Ampak ok, sem prihranil nekaj deset minut zato se je splačal, ni pa luštno delo.

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Pa težko poln tank tankaš, če se pištola ne izklopi.

Zvezdica27 ::

če ima račun, pa bo mehanik uradno ugotovil, da je benz, boš podal zahtevek. jeba. Odvetnik,

zz

fikus_ ::

Nekatere črpalke imajo zelo stare rezervoarje in notri dosti svinjarije. Če imaš "srečo" in greš tankati kmalu po tem, ko so rezervoar polnili, marsikaj priteče od te svinjarije.
Vozila imajo filtre, ampak nekaj pride skoz. Ni to, da se bodo šobe takoj pokvarile, se pa nabira.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Zvezdica27 ::

lej, samo račun + popolna dokumentacija mehanika + račun mehanika ti da nekaj upanja. Morda bodo hoteli še analizo tanka, boš videl.

Papirji or it did not happen

zz

speedyvibess ::

wcpapir je izjavil:

Enaki primeri MOL Slov.Bistrica. Podobni datumi.

Kako so rešili situacijo?

Zvezdica27 je izjavil:

lej, samo račun + popolna dokumentacija mehanika + račun mehanika ti da nekaj upanja. Morda bodo hoteli še analizo tanka, boš videl.

Papirji or it did not happen

zz

Analiza goriva naj bi stala okoli 1000 €, in kolikor sem bil informiran, če v rezervoarju ni 100 % goriva iz ene črpalke, se lahko zavrne odgovornost, ker naj bi bilo možno, da je mešanica tudi iz drugih črpalk (v tem primeru je bilo v rezervoarju še nekaj starega goriva z druge črpalke, večinoma pa MOL). Popravilo vključuje praktično razstavitev in sestavo celotnega sistema goriva, ocenjen strošek je približno 4–7 tisoč €. Avto je dizel, Renault Scenic, uvožen je iz Francije in vreden okoli 15 tisoč €.

Zgodovina sprememb…

MIHAc27 ::

Analiza goriva gotovo ni 1000€. 150€ bo pa res oz.. recimo 5 let nazaj je bila to, ko sem dal testirat kurilca, če je ok za v peč ali ne... so povedal da malo vode je bilo notri ampak v mejah normale. Peč ni imela težav. Aja testiral je Petrol.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Na pumpi so točili napačno gorivo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11610456 (5953) WizzardOfOZ
»

Petrol ultimax (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

42367804 (46113) Matev
»

Točenje goriva? (strani: 1 2 )

7931301 (28974) SkIDiver
»

Tankanje bencina (strani: 1 2 )

6111516 (8291) dux
»

Točenje goriva na Petrolu(LJ) (strani: 1 2 3 )

12041253 (38438) Zheegec

Več podobnih tem