Forum » Pomoč in nasveti » Čudne težave z LAN povezavo
Čudne težave z LAN povezavo
para! ::
Do sedaj sem imel v mrežo povezana 2 PCja, preko switcha. Vse deluje OK.
Zdaj sem v mrežo povezal še PC3. Ko sem nastavljal nastavitve za LAN na PC3 (na istem mestu, kot PC1), je vse delovalo. Ko sem PC3 prenesel nadstropje višje, mreža med PC3 in ostalimi PCji ne dela. Kabel je isti.
Ker slika pove več kot tisoč besed:
Hvala in LP
Zdaj sem v mrežo povezal še PC3. Ko sem nastavljal nastavitve za LAN na PC3 (na istem mestu, kot PC1), je vse delovalo. Ko sem PC3 prenesel nadstropje višje, mreža med PC3 in ostalimi PCji ne dela. Kabel je isti.
Ker slika pove več kot tisoč besed:
Hvala in LP
Death before dishonor!
- zavaroval slike: Predator ()
[SkA] ::
Se pravi, če sem jaz to prav razumeu: Ko si PC3 fizično postavil na lokacijo PC2 in priklopil PC3 v mrežo s kablom za PC3, je zadeva delovala. Ko si pa PC3 fizično prenesel eno nadstropje višje in uporabil ta isti kabel kot prej, mreža ne dela več???
Al si kej kable vmes menju?
Al si kej kable vmes menju?
Pravilno si razumel.
PC3 sem fizično prenesel eno nadstropje nižje, poleg PC1 in zadeva je delovala.
Eno nadstropje višje ne deluje.
Kabel je isti, nastavitve so popolnoma enake...
Lp
PC3 sem fizično prenesel eno nadstropje nižje, poleg PC1 in zadeva je delovala.
Eno nadstropje višje ne deluje.
Kabel je isti, nastavitve so popolnoma enake...
Lp
Death before dishonor!
Swašta. A je možno da si kabel kaj čudno povlekel, al pa na kako čudno lokacijo postavu? Al pa da so se kakšne nastavitve "zbrisale" oziroma "spremenile" ko si računalnik ugasniu in spet prižgau med prenosom?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
pikachu004 ::
hmmmm...
mogoce mu ne ugaja nadmorska visina ;) hehe
izklopi napajanje switcha pa ga nazaj uklpopi ;)
mogoce mu ne ugaja nadmorska visina ;) hehe
izklopi napajanje switcha pa ga nazaj uklpopi ;)
[SkA], PC3 sem že ~10x prenesel gor in dol, povezal z istim kablom, simuliral zvitost kabla, vse. Spodaj dela, zgoraj ne. Nastavitve so _vedno_ identične.
pikachu, switch je OK, povezava PC1-PC2 dela.
LP
pikachu, switch je OK, povezava PC1-PC2 dela.
LP
Death before dishonor!
pikachu004 ::
poglej... najdi en dolg podalsek... prizgi racunalnik pc3 tam kjer dela in ga pocasi nesi proti mestu kjer ne dela ;) mal smesno ... sam probaj ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pikachu004 ()
Lith ::
nekaj me moti, in sicer ali si :
- nastavitve PC3 nastavil /prekopiral iz PC1 ??? - če so enake jasno da ne dela, ker se med seboj nekaj 'moti'
- si poskusil PC1 priključit na tisto mesto kjer hočeš PC3 in le-tega izključil ? - tako izločiš fizično napako kabla
- nastavitve PC3 nastavil /prekopiral iz PC1 ??? - če so enake jasno da ne dela, ker se med seboj nekaj 'moti'
- si poskusil PC1 priključit na tisto mesto kjer hočeš PC3 in le-tega izključil ? - tako izločiš fizično napako kabla
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤
Lith: PC3 se uspešno poveže v omrežje povsod, razen v enem nadstropju višje.
Očitno moram povdariti: kabel dela, nastavitve so pravilne.
LP
Očitno moram povdariti: kabel dela, nastavitve so pravilne.
LP
Death before dishonor!
Ok..neki si mogu spregledat. K višina nadmorska definitivno ni. Hm.. nevem.. nek catch more bit.
ali3n ::
Kako imaš pa speljan kabel gor? po ceveh? možno je, da so vmes motnje (dovolj velike, da totalno zbrkajo signal) -> rešitev je oklopljen kabel (s folijo okol...)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Miran ::
Ja preveri, če ti kabel ne vodi ob kakih močnostnih vodih. To bi lahko povzročalo probleme. A so konektorji OK gor? Da ni kabel kje "zacvikan"? Ček dis ... drugač pa lahko še z kakšnim drugim kablom probaš.
Overclock yourself !
Poizkušal sem tudi s kablom, da bi ga postavil drugam, pa ne deluje.
Prvo sem ga speljal ob radiatorskih ceveh, potem zunaj po fasadi od okna do okna. Ne dela v nobenem primeru.
Konektorji so OK gor, kabel je OK, ker stvar dela, če PC3 prinesem dol k meni. Če je nadstropje višje ne dela. Z istim kablom.
LP
Prvo sem ga speljal ob radiatorskih ceveh, potem zunaj po fasadi od okna do okna. Ne dela v nobenem primeru.
Konektorji so OK gor, kabel je OK, ker stvar dela, če PC3 prinesem dol k meni. Če je nadstropje višje ne dela. Z istim kablom.
LP
Death before dishonor!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: para! ()
počasi mi zmanjkuje idej.
Vklopi PC3 v spodnjem nadstropju na dolg podalšek in ga nesi v zgornje nadstropje, pa glej kdaj crkne...
Res ne vem... še zmeraj ciljam na motnje. Kak kabl pa maš (trd, mehek, s folijo,....)?
Vklopi PC3 v spodnjem nadstropju na dolg podalšek in ga nesi v zgornje nadstropje, pa glej kdaj crkne...
Res ne vem... še zmeraj ciljam na motnje. Kak kabl pa maš (trd, mehek, s folijo,....)?
- "Rozi vidm." "S psom!"
Jeebs ::
Hm... Probi še kak drug kabel. Kej druzga se ne spomnim.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!
gkovac ::
Še eden od najbolj bizarnih problemov kar sem jih kadj slišal neverjetno!
Se pa definitivno pridružujem alienu najbrž so res motnje... a si mogoče probal odnest comp v klet oziroma v spodnje nadstropje??? dej za foro probaj še to.. pa sevede kabel napelji na isto varjanto. Al pa "hodi" z računalnikom pa poglej kdaj crkne kot so ti že predlagal.
Pa ne pozabi povedat kaj je blo!
Se pa definitivno pridružujem alienu najbrž so res motnje... a si mogoče probal odnest comp v klet oziroma v spodnje nadstropje??? dej za foro probaj še to.. pa sevede kabel napelji na isto varjanto. Al pa "hodi" z računalnikom pa poglej kdaj crkne kot so ti že predlagal.
Pa ne pozabi povedat kaj je blo!
lp,
Spodnje nadstropje žal ni naše, tako da ne morem nest PCja dol. Bi čudno gledal "ta spodnji" .
Kabel je mehkožilni UTP.
Ali so STP/FTP kabli popolnoma zaščiteni pred motnjami?
LP
Kabel je mehkožilni UTP.
Ali so STP/FTP kabli popolnoma zaščiteni pred motnjami?
LP
Death before dishonor!
gre za to, da majo okol tistih 8mih žičk ovito folijo (al pa "pletenico") -> kar močno zmanjša motnje (ne upam si trdit da 100%, kak procent manj pa sigurno); boš pa za te zaščitene kable rabil konektorje, ki so delno kovinski (zarad ozemljitve).
- "Rozi vidm." "S psom!"
Ja, konektorji so drugačni, par deset SIT dražji.
Kateri kabel je bolje zaščiten: STP ali FTP?
LP
Kateri kabel je bolje zaščiten: STP ali FTP?
LP
Death before dishonor!
TribesMan ::
STP je bolj zaščiten. Sam to nima bistvenga pomena, dokler ne dosežeš vsaj 100m kabla. Do 100m kabla mora vse delovati OK tudi z UTP.
Sam tale problem je pa res za X filete.
LP
TribesMan
Sam tale problem je pa res za X filete.
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
gkovac ::
S pomočjo kolegov je zaključek tvojega problema:
Nekje med tema nadstropjema imaš močno elektromagnetno sevanje ki preprečita pretok podatkov. STP kabel je tak, da ustvari svoje lastno polje in je verjetnost motenj manjša, torej pojdi po STP in povej kaj se je zgodil.
Nekje med tema nadstropjema imaš močno elektromagnetno sevanje ki preprečita pretok podatkov. STP kabel je tak, da ustvari svoje lastno polje in je verjetnost motenj manjša, torej pojdi po STP in povej kaj se je zgodil.
lp,
MrStein ::
Se pridružujem predlogu za probo z drugim kablom ( lahko tudi UTP ).
Pa sicer PC dela zgoraj OK ? Edino mreža ne dela ?
Kako veš da ne dela ?
Se lučka na kartici ne prižge, na switch-u ?
Ping ne dela ?
IE ne dela ( ta tak nikoli ne dela :-) ?
LP,
mrstein
Pa sicer PC dela zgoraj OK ? Edino mreža ne dela ?
Kako veš da ne dela ?
Se lučka na kartici ne prižge, na switch-u ?
Ping ne dela ?
IE ne dela ( ta tak nikoli ne dela :-) ?
LP,
mrstein
PC dela.
Lučka na switchu in NICu gori.
Ping ne dela, PCja se ne vidita,... skratka mreža ne dela.
Bom probal v kratkem z drugim kablom (STP).
Hvala in lP
Lučka na switchu in NICu gori.
Ping ne dela, PCja se ne vidita,... skratka mreža ne dela.
Bom probal v kratkem z drugim kablom (STP).
Hvala in lP
Death before dishonor!
MrStein ::
Pa lučka utripa ko kaj pošiljaš ?
Daj kaki hitri ping in primerjaj utripanj lučke z lučku na delujočem PC-ju ( ob enaki dejavnosti, torej ping ).
Daj kaki hitri ping in primerjaj utripanj lučke z lučku na delujočem PC-ju ( ob enaki dejavnosti, torej ping ).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 571616 (8445) | c23po |
» | Omrežje v hišiOddelek: Omrežja in internet | 3044 (2469) | ZGI |
» | 100Mbps ali 10Mbps (40m kabli)Oddelek: Omrežja in internet | 2416 (1896) | balocom |
» | omrežje na 70mOddelek: Omrežja in internet | 2451 (1689) | mazy |
» | Mreža, master browser in problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1677 (1513) | lojze_car |