» »

LED/Laser

LED/Laser

1
2
»

blink ::

feryz je izjavil:

Morate vedeti, da ti matrični žarometi niso za nas hribce.
Čeprav jih verjetno ravno hribci največ uporabljajo.

To je za ostale dele sveta, kjer so ceste široke kot avtoceste in ravne kot puščica.

To so DOLGE LUCI in so za tam, kjer ni nikogar na cesti ker tako slabo delujejo. Povsod drugod zaslepijo mimovozece, spredajvozece, kolesarje, pesce, vlak, stanovanja in hise. Zakon tudi pravi, da v naselju in predoru ne smejo biti prizgane dolge luci, tile kreteni pa kar veselo vozijo z njimi. Najbolj "zabavno" je ko se pripelje za tabo in zagledas pred seboj senco svojega avtomobila, zadaj pa umetno sonce in konstantno blescanje v vseh vzvratnih ogledalih.

Ce jih srecate ali vas prehitijo, jim prizgite dolge luci da dobijo malo svojega zdravila.

mtošev ::

Ce jih srecate ali vas prehitijo, jim prizgite dolge luci da dobijo malo svojega zdravila.

Tole ne pomaga. Ljudje, ki vozijo z dolgimi jih ali ne znajo izključiti ali pa jim je vseeno. Kje je šele kakšen obzir do ostalih na cesti.

feryz ::

Drugače avto točno ve, kdaj smejo dolge biti prižgane.
Boljši nekako to upoštevajo, slabši pa ... kakor kateri.

gruntfürmich ::

Xserces je izjavil:

Tudi odzivnost matričnih žarometov je preslaba in prepočasna. Tako na nemških kot na ostalih avtomobilih.

na nissanu je čisto ok.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Niti pod razno ni.
Normalen človek da kratke preden avto vidi, v ovinku recimo, avtomatika šele ko zagleda nasprotne luči.
Takrat nasprotni že faše dolge v ksiht.

meni že izklaplja zaradi odseva od znakov ali količkov. očitno gre pri tem za izredno japonsko obzirnost.:D

Zgodovina sprememb…

Xserces ::

pravi človek ki prižiga in ugaša meglenke med vožnjo tudi ko niso potrebne... ne tudi na nissanu ni ok.
kolega ima qashqaija (2025) in dela podobno. Ko se prikaže drug avto in ko vidi njegove žaromete takrat on ugasne.
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

HotBurek ::

Normalen človek da kratke preden avto vidi, v ovinku recimo, avtomatika šele ko zagleda nasprotne luči.

To ja, sem isto razmišljal.

Avtomatika te v takih primerih vedno zaslepi, šele na to ugasne.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

MadMax ::

Če gre pa nasproti kakšno siroče z brlivkami (kak starejši avto) ali nižje spuščenimi zasenčenimi pa avtomatika večkrat sploh ne ugasne.
In tist ubožec, ki že itak nič ne vidi s svojimi svečami, dobi še olimpijski reflekor direkt v fris...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

doktorproof ::

Pa na podeželjskih in drugih cestah se še nekako da preživeti. Problem je v naseljih, mestih npr. ob jutranji gužvi. Zadnjič je za las plešastega zmanjkalo, da nisem na havbo naložil pešca. Niti ni križišče, glavna cesta na katero se pod kotom priključita dve stranski, v razmaku 10-15m, vsaka z ene strani. Da je še bolj lušno je vse skupaj speljano malo v hrib. Ura nekaj čez šest, dež, kolone z vseh strani proti centru, jaz sem se sam peljal v nasprotni smeri. Ma da si mrtev, se ti mora bleščat. Ne bi pomagala niti tista čelada za švasat. In sredi te norišnice je prehod za pešce. Brez kakšnih posebnih oznak. Za nekatere je vožnja na šiht boj na život ili smrt, mesarsko klanje,zato jim na misel ne pride, da bi se vsaj ustavili pred prehodom za pešce. Nabijejo se eden drugemu v rit kot tisti EUposranci na pederajsastih zabavah. Zadnji moment sem s tretjim učom zaznal človeka pred avtom. Ni šans da ga vidiš a prostim očesom. Ne njega, ne prehod za pešce. Samo bleščanje, nobenega kontrasta, nič. Pa sem nekaj pametoval par dni prej, ko so ravno na tem prehodu reševalci enega pakirali v kombi...

darkolord ::

Xserces je izjavil:

KAVINSKY je izjavil:

Kaj pa idjoti z ledicami v prednjih meglenkah? :D
Zaradi razpršenega snopa v gosti megli vidiš manj kot z kratkimi lučmi.

Bonus idjoti; SUV z zadnjo prižgano meglenko na semaforju ali zastoju.

Ravno v tem teče tudi ta debata. Letos je takih mojstrov s konstantno prižganimi meglenkami ogromno.

In pa seveda rumena > bela svetloba za meglo. Ampak folku je bl fensi LED 6000k
Večina ljudi še vedno ne ve, da so prednje meglenke namenjene temu, da vidiš črte oz. rob cestišča. Zato so tudi postavljene tako nizko.

Tako je. Sprednje meglenke so da vidiš rob oziroma cestišče par m ko je megla gosta (seveda temu primerna tudi hitrost - nizka). Ne vožnja pri 130kmh in dec pravi da nic ne pomagajo in se jih ne splača met prižganih. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

mancini ::

Seveda pa imamo nastavitve za avtomatske luči, ampak velika večina ima nastavljeno da se preklopijo pozno, namesto hitro ali pa da bi imeli vsaj na srednje.
In bog ne daj da bi kdo ročno dal na kratke, če vidi da avto sam zamuja

Do sedaj sem 1x doživu meglo da nisem videl 5m naprej. Delal se je mrak in z navadnimi lučmi oziroma dolgimi si videl samo bel zid. Z meglenkami sem vsaj videl rob ceste. Ampak to veliko ljudi ne zastop in se kar naprej prižigajo dolge da bojo boljše vidl.

mtošev je izjavil:

Tole ne pomaga. Ljudje, ki vozijo z dolgimi jih ali ne znajo izključiti ali pa jim je vseeno. Kje je šele kakšen obzir do ostalih na cesti.

Govorim o teh v spodnjem videu. Eno je teorija na posnetku, drugo pa v praksi ko smo vsi zaslepljeni.
https://www.youtube.com/shorts/IkjJ_GUJ...

Prepozno zaznavanje in izklapljanje snopov, neravno cestisce in ogromno zaslepljevanja. Sprehajalke in psa sploh ne zazna. In to sranje z dolgimi lucmi je legalno!

Moje stališče je še vedno isto. Povprečen voznik ni sposoben ugasniti dolgih luči, ker mu je ali vseeno ali pa jih ne zna.

A če boš nekomu z matričnimi blendal bo pa takoj ustavil in ob cesti zamenjal na H4 žaromete? Blendanje nima smisla...

mtošev je izjavil:

Moje stališče je še vedno isto. Povprečen voznik ni sposoben ugasniti dolgih luči, ker mu je ali vseeno ali pa jih ne zna.

A če boš nekomu z matričnimi blendal bo pa takoj ustavil in ob cesti zamenjal na H4 žaromete? Blendanje nima smisla...

Se bo pa naucil. Ce nic ne reagiras, sporocas da je vse OK. Ne, ni OK. Ko imajo pozabljivci prizgane obicajne ne-matricne dolge luci, se po blendanju v 95% odzovejo z izklopom.

Se bo pa naucil.

Ne se ne bo. Tudi ni tvoja naloga na cesti, da nesposobne učiš vožnje in uporabe elementov njihovega avtomobila. Gre samo za izlivanje tvojih (upravičenih) frustracij z uporabo svetlobnih signalov v napačne namene. Dva minusa ne naredita enega plusa.

Ko imajo pozabljivci prizgane obicajne ne-matricne dolge luci, se po blendanju v 95% odzovejo z izklopom.

Res je, ampak to so pozabljivci. Tisti, ki pa so na čistem avtopilotu in niti ne znajo upravljati svojih fancy new age svetilnikov pa tega ne bodo naredili.

mtošev je izjavil:

Zadnje čase se zjutraj z enim matričnim srečujem.
Parkrat sem mu poblendal (samo na kratko 1x), pa se mi je zdelo da je preklopil na zasenčene. Avtomatično, prehitro za reakcijo voznika. Kaj zaen avto ima pa mi še ni uspelo videt.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMax ()

Prav tako je zoprno za pešce. Dolgih avto ne ugasne za pešce. Izkusil na sebi parkrat. Nisem vedel al hodim po cesti ali po pločniku ko me je prežarču z ledicam.

Miki N ::

Xserces je izjavil:

Prav tako je zoprno za pešce. Dolgih avto ne ugasne za pešce. Izkusil na sebi parkrat. Nisem vedel al hodim po cesti ali po pločniku ko me je prežarču z ledicam.

Ko nate posveti laser veš, da si tarča. :|

profii ::

A ima VW in Škoda kak čuden sistem, da dolge (matrične) prižge takoj kot kratke - torej že v mraku? Ker tojota prižge samo kratke, ko je pa popolna tema pa šele dolge.

Apofis ::

mtošev je izjavil:

Se bo pa naucil.

Ne se ne bo. Tudi ni tvoja naloga na cesti, da nesposobne učiš vožnje in uporabe elementov njihovega avtomobila. Gre samo za izlivanje tvojih (upravičenih) frustracij z uporabo svetlobnih signalov v napačne namene. Dva minusa ne naredita enega plusa.

Ko imajo pozabljivci prizgane obicajne ne-matricne dolge luci, se po blendanju v 95% odzovejo z izklopom.

Res je, ampak to so pozabljivci. Tisti, ki pa so na čistem avtopilotu in niti ne znajo upravljati svojih fancy new age svetilnikov pa tega ne bodo naredili.

Če jih bomo vsi flešal se bodo počas zbudili in ugotovili, da so mogoče oni problem...potem pa zamenjat avto in pritiskat na dobavitelje/proizvajalce/authorotis, ker zadeva je fuckin nevarna. Zadnjih par let kar veliko vozim in imam ponoči kar problem. Najprej sem mislil, da ker apč nisem več najmlajši in me pač luči prej zaslepijo, zdej pa vidim, da so problem ti slabo kontrolirani reflektorji...

Če jih bomo vsi flešal se bodo počas zbudili in ugotovili, da so mogoče oni problem...

Ne moreš reševati socialnego-kognitivnega problema s kratkim bliskom luči vsake toliko - če takšni vozniki niso sami po sebi doumeli, da delajo nekaj narobe se ne bodo zaradi njim nerazumljivega signala magično izboljšali.
Tudi penzionerji, ki se peljejo 50 kjer je omejitev 90 ne bodo nenadoma pospešili, če jim voziš za ritjo ali trobiš. Gre za problem, ki so si ga prirodili v svoj način vožnje.

potem pa zamenjat avto in pritiskat na dobavitelje/proizvajalce/authorotis, ker zadeva je fuckin nevarna.

No, tole je edini racionalen take. Proizvajalci se ne bodo premaknili brez regulacije, tako da je edina sprememba možna na državni ali EU ravni, samo dovolj ljudi mora to skomunicirati, da pride na obravnavo birokratom...

c23po ::

Dejstva: na cesti so vozila z napačno nastavljeno avtomatiko. Njihovi vozniki veerjamejo, da je sistem varen, saj je šel skozi homologacijski preizkus. V primeru dvona imajo možnost bodisi avtomatike ne uporabljati, bodisi ročno preglasiti napačno nastavitev.

Predlog je: trpeti neobveščenost lastnikov teh vozil, prodati svoje vozilo in nikoli kupiti nečesar nedoločljivega, skritega v soju žarometov, ki v temi zdrvi mimo mene zaslepljenega.

Prav razumem, da je to bolj učinkovito, kot opozoriti nasproti vozečega, da me moti kar je celo skladno z zakonom?
Računalniki nimajo spominov.

Polagaš umotvore na mojo tipkovnico.
Nisem rekel, da je blendanje neučinkovito kot opozarjanje na nevarnosti, ali na to, da te nekaj moti. Trdim, da je napačen pristop k reševanju problematike, ker z blendanjem ne boš nikogar prevzgojil.

Težava je v voznikih in včasih v žarometih njihovih avtomobilov in tega ne boš dokončno in učinkovito rešil drugače kot z regulacijo žarometov samih.

besame ::

MadMax je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Najboljši so uni s tazadnjimi meglenkami v koloni.

Če ima tisti za mano prednje vklopljene, predvidevam da zelo slabo vidi in zaradi (svoje in njegove) varnosti jaz vklopim zadnjo.

Drugače pa ima veliko novejših avtov zasenčene luči tovarniško nastavljene previsoko, kar ni direktna krivda voznika.
Je bolj zanimivo ko se ta novodobna draga tehnika po karambolu popravlja poceni (pod kozolcem), pa samonivelirnih ali matrix luči "ne znajo" pravilno nastavit, ker računalnik... Ko tisto razštelano blešči je šele radost in veselje....

HotBurek: sicer pa marsikatera brihta niti navadne žarnice ne zna zamenjat, a tisto te nikoli ne moti?

Za vzvratne luči imam neke strupene LED žarnice z Aliexpresa. Ena vleče 2 A toka, svetijo kot prednje. Vprašanje sicer, kakšno temperaturo bi dosegle v petih minutah, ampak za po 30 sekund vzvratne vožnje delujejo že par let. Dogradil sem si stikalo, da jih lahko iz kabine prižgem kadarkoli. Najbolj uporabne so za opisan primer, ko me nekdo od zadaj postavi pred rendgen. Vedno pomaga.

Čeprav "Težava je v voznikih in včasih v žarometih ...", je treba trpet, ker ne bo dokončno in učinkovito. Učinkovito je prodati svoje vozilo in ne kupiti tisega nedoločljivega mimovozečega? Razen, če domnevamo, da se prav nobenemu "zaslepljevalcu" ne bo utrnila misel na napačno rabo avtomatike in je splošno znano kateri proizvajalec bo imel vekomaj razštimano avtomatiko. Potem pa OK. Torej, katero znamko naj ne kupim naslednjič, če mi že sedaj ni jasno zakaj mi večina blenda?

Razen, če domnevamo, da se prav nobenemu "zaslepljevalcu" ne bo utrnila misel na napačno rabo avtomatike in je splošno znano kateri proizvajalec bo imel vekomaj razštimano avtomatiko.

Ljudje so neumni, preprosti, delujejo na avtopilotu, sploh med vožnjo. Kdor se sekira zaradi rabe svojih žarometov je verjetno težave pri sebi že odpravil in nekateri smo se že pofočkali v tej temi. Težava pa je v žarometih samih, ker niso zasnovani z obzirom nasprotivozečih ali vožnji v temi/dežju.

Torej, katero znamko naj ne kupim naslednjič, če mi že sedaj ni jasno zakaj mi večina blenda?

Ne vem zakaj misliš, da imam odgovor na tole vprašanje. Malce znižaj žaromete, da ne svetijo do Triglava, pa bo verjetno svet za vse lepši.

Bom poizkusil zaključiti najino debato tako:
Ljudje niso neumni, preprosti in ne delujejo samo na avtopilotu, saj se strinjava, da smo nekateri pri sebi že odpravili te težave in se pofočkali v tej temi. Ostale je dobro z blendanjem opozarjati, da motijo s svojo slabo zasnovano avtomatiko, saj obstaja minimalna možnost, da se tudi njim utrne zakaj gre. Lenim proizvajalcem bo na ušesa prišlo, da imajo zanič rešitev in jo bodo popravili. Tudi prvi avtomatični menjalniki so su bili zares zanič, mar ne?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c23po ()

Oprosti, ampak ti nisi gladek. Tale izjava:
Lenim proizvajalcem bo na ušesa prišlo, da imajo zanič rešitev in jo bodo popravili.

je totalni idiotizem in upam, da se tega zavedaš in da samo trollaš.

Tudi prvi avtomatični menjalniki so su bili zares zanič, mar ne?

Lahko da so bili, ampak se je tehnologija izboljšala. In izboljšala se ni zaradi tega, ker bi si to želel Janez Kranjski, temveč zato, ker je šel razvoj tehnološko naprej in so proizvajalci morali zagotoviti produkt, ki deluje, saj so kupci drugače šli v alternative.

Tukaj pa upam, da se zavedaš, da alternative ni, oz. da so prizadeti vsi avtomobili od cca. 2020 naprej. Težavo je povzročil prehod na hladnobarvne LED/laser luči v celotni industriji. Hudirja, še Dacia ima serijsko LEDice, pa naj bi bili neka budget izbira.

Proizvajalci ne delajo za korist kupca, temveč za maksimizacijo profita - če je to tlačenje precenjenih LED/laser modulov (ki stanejo tisočake za zamenjavo) ali pa touchscreene namesto knofov je vseeno. Ustavi jih lahko samo regulacija, ne pa blendanje v tri krasne, ker se imaš za prevzgojni dom na bazi svetlobnih signalov.

toro69 ::

Mene najbolj motijo tisti ko ne znajo menjane H4 žarnice pravilno vtaknit v ležišče. Tista šele sveti vse naokoli.

mtošev je izjavil:

Se bo pa naucil.

tako razmišljajo samo hlapci slovenci, ki ne znajo uporabljat ne blendanja ne hupe.
kao strpni vozniki in podobne jajce poslušam...
blendaj in trobi je moje pravilo če je bilokaj narobe.

ker potem na drugi strani poslušam zgodbice kako je tovornjak na avtocesti že skoraj bil v kolegovem avtu, preden mu je prišlo na pamet da je dobro potrobit... jst bi trobil na polno že samo ko bi zaznal da gre tovornjak PROTI mojemu pasu, ne da je že čez!

folk na orientu razume zakaj je hupa, v evropi pa smo totalni bebci.

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

gruntfürmich je izjavil:

tako razmišljajo samo hlapci slovenci, ki ne znajo uporabljat ne blendanja ne hupe.
kao strpni vozniki in podobne jajce poslušam...
blendaj in trobi je moje pravilo če je bilokaj narobe.

Točno to...

Ali poditi drekače stran iz prehitevalnega pasu na avtocesti...

folk na orientu razume zakaj je hupa, v evropi pa smo totalni bebci.

Seveda, samo malce nam manjka, pa bomo postali razsvetljen narod, ki s hrupom onesnažuje vsak kotiček svojih cest. Kar poglej kako se imajo lepo v Beogradu, Tirani, Atenah in tebi ljubem orientu.
Hupanje je orodje idiotov, ki morajo svoj ego kazati tudi drugače kot z dragim avtom in preagresivnim načinom vožnje.

Kultura vožnje pri nas je mogoče res na najnižjem nivoju od osamosvojitve, a še vedno smo svetlobna leta pred državami Balkana in tretjega sveta, kjer res velja "jači tlači."

Če bi imeli učinkovito kaznovanje prekrškarjev, kot je to urejeno v nekaterih civiliziranih deželah severovzhodno od nas bi marsikdo večkrat pomislil o smiselnosti prekoračitve hitrosti, oviranja prometa ali pa neupravičene uporabe žarometov. Tako pa se nam vama ljuba cestna anarhija Srbije in Filipinov bliža s svetlobno hitrostjo.

Konec koncev je budal dovolj in jih bo vedno dovolj, še se bomo slepili na cestah.

profii ::

Jp, budal je dovolj, na cestah smo jih pa žal prisiljeni "tolerirat" in "sprejemat". JBG, cesta je okolje najnižjega skupnega imenovalca.

mtošev je izjavil:

Konec koncev je budal dovolj in jih bo vedno dovolj, še se bomo slepili na cestah.

točno tako.
ampak ti ne dojameš da je blendanje in hupa zato, da OPOZORIŠ nase (in tudi na druge). opozoriš da človek v drugem avtu ni sam na cesti, da so tudi drugi udeleženci tam in da naj bo pozoren na njih.
če se folk tega ne zaveda ker je preveč egoističen, na telefonu, preveč zmatran... pač POTROBIŠ. da OPOZORIŠ nase in na druge; da obstajamo.

ne vem zakaj tu izumljate toplo vodo?

Mtošev je svet razdelil na maso "njih budal" in majhno elito "nas, ki se zavedamo". Meni, da za "njih" ni rešitve, saj nimajo možnosti spreobrnitve, zato jih je popolnoma brezveze opozarjati. Še za okolje je baje škodljivo. Počakal bi direktivo, ki bi to uredila.
Pač, črno-beli svet, čarobne palčke, meteorji ...

o0o0o0o0o0 ::

laser/matrix so vredni vsakega centa. Sem tisočkrat vozil mimo policajev in za policaji pa me niti eden ni ustavil.
Obstajajo pa snežinke z zjebanimi očmi in morajo blendat vsakemu z led žarometi, medtem ko njihova scavnica sveti povsod samo na cesto ne, pa tudi ne pozabijo meglenk prižgat.

A imate dejansko laserske luči ali je to neka pogovorna fora?
Jaz sem jih imel na točno dveh avtih, zdaj mi niso več dosegljive. Ker jih ne delajo več.
Kar je še eno veliko govno. Oz. premik bimerja proti kitajskem načinu produkcije in kvalitete.

Obstajajo, ampak tehnično so nekaj čisto drugega kot si večina predstavlja.
Verjetno se ni obneslo, so šle zelo hitro v pozabo. Pravzaprav neprimerno hitreje kot xenon.

c23po je izjavil:

Mtošev je svet razdelil na maso "njih budal" in majhno elito "nas, ki se zavedamo". Meni, da za "njih" ni rešitve, saj nimajo možnosti spreobrnitve, zato jih je popolnoma brezveze opozarjati. Še za okolje je baje škodljivo. Počakal bi direktivo, ki bi to uredila.
Pač, črno-beli svet, čarobne palčke, meteorji ...

Razloži mi, zakaj je moj pogled na situacijo napačen. Eni so obzirni, drugi niso. Eni so mogoče včasih. Kaj je s tem razmišljanjem narobe?

obzirni do česa? napak? da stran pogledajo in si rečejo to se mene ne tiče? zarukani hlapčki slovenčki in nič drugega!

MadMax je izjavil:

Obstajajo, ampak tehnično so nekaj čisto drugega kot si večina predstavlja.
Verjetno se ni obneslo, so šle zelo hitro v pozabo. Pravzaprav neprimerno hitreje kot xenon.
Vem, da obstajajo, ker sem jih imel.
Ne poznam pa nobenega drugega, ki bi jih imel. In ne bi imel primerljivega avta.

Laser in ledice nista niti iz aviona primerljiva. Laser je naredil dan, ledice pa samo druge zaslepljujejo.

pegasus ::

Se spomnim enkrat ko je po eni gmajni ponoči bmw i8 vozil za mano ... to bi morali prepovedati.

Če vozi za tabo, je to še najmanjši problem.
Valjda se vam špegli zatemnijo?
Če pride spredaj z dolgimi, je problem.

pegasus ::

Je velik problem ... sveti tako močno, da sem skakal na bremzo zaradi senc, ki so jih delali predmeti ob robu ceste na obeh straneh ... V gmajni, ko si pozoren na kako divjad, je to izredno moteče.

To se pa strinjam. Če ima zadnji toliko močnejše, dejansko senco dela.

mtošev je izjavil:

Razloži mi, zakaj je moj pogled na situacijo napačen. Eni so obzirni, drugi niso. Eni so mogoče včasih. Kaj je s tem razmišljanjem narobe?

"Pač, črno-beli svet, čarobne palčke, meteorji ..."

Do sedaj si v komentarjih stalno opisoval nepregledno množico bedakov, ki ne znajo in se ne bodo nikoli naučili uporabljati dolgih luči. Tokrat si prvič sicer v pogojniku, pa vendarle omenil tiste, ki to počnejo včasih. Manjkajo ti vsaj še tisti, ki napako naredijo izjemoma, pa bo premik iz črno-belega sveta uspešen.

Po moje je napačno mnenje, da opozarjanje nasproti vozečih nima učinka. Ima, učinkovito je pri vseh, ki pozabijo znižati luči ali se zanašajo na avtomatiko, pa ugotovijo, da ta ne deluje. Če nič drugega, vsak od nas je to moral ugotoviti ob nakupu novega avtomobila. Tistih, ki vztrajajo do bridkega konca je marginalno malo. Opozarjati je treba, s tem ni nič narobe in deluje. Čakanje na čarobno sistemsko palčko od zgoraj je popolnoma mimo.

V kategorijo meteorja, ki bi naj dokončno uničil civilizacijo pa sodi vse tisto, kar si s prekomerno dozo patetične resignacije napisal 14. feb 2026, 19:20:59.

Ekola, to je približno to, kar se zdi napačno v tvojih izvajanjih. Če sem kaj narobe razumel, razloži.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rumene meglenke

Oddelek: Na cesti
274012 (2599) Nazz
»

"zadnje meglenke" na kolesih

Oddelek: Loža
414873 (3651) martincek1
»

Ali lahko pades na tehnicnem zaradi zarnic?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6718792 (15950) dxx
»

Pa kaj je s temi meglenkami?! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29282948 (67386) Matako
»

Obvezne rezervne luči v avtomobilu (strani: 1 2 3 )

11838918 (36404) roli

Več podobnih tem