Forum » Loža » V vladi / na vladi ?
V vladi / na vladi ?

BRBR ::
Kaj delajo na vladi, a jo jahajo ? Seveda, vprašanje je jezikovno.
Na vladi pa je najmanj Asta Vrečko.
Na vladi pa je najmanj Asta Vrečko.
Never underestimate the power of idiots in large groups.
- predlagal izbris: connel ()
IMBB ::
Na vladi = na vladnem sestanku (konkreten vladni dogodek/sprejem)
v vladi = vlada kot organ na splošno
Recimo nek gost vlade na vladnem sestanku ni "v vladi", vladni minister pa je "v vladi", ker je član vlade, lahko je pa tudi "na vladi", če je prisoten na vladnem sestanku.
Tako jaz razumem in bi mi bilo smiselno.
Recimo nek gost vlade na vladnem sestanku ni "v vladi", vladni minister pa je "v vladi", ker je član vlade, lahko je pa tudi "na vladi", če je prisoten na vladnem sestanku.

BRBR ::
Na konju = na konjevem k...u. (-: Meni ta logika, dodajanja kar ene imaginarne besede ne potegne.
Če ima pa kdo kak 'kao' slovnični dokaz o tej ali kakšni drugi logiki, pa na dan z besedo & kakšnim linkom.
Koliko tem o lopovih mislite še odpreti?
Kaj se ti meša ? Na jetra mi gre pačenje jezika. Ni ta prva in ne zadnja/zadnji.
Tudi, vsaj 'ta črna' vremenarka na POP TV oblada take domislice. Verjetno bleja kar ji en drug napiše ampak pride pa iz njenih ust.
Never underestimate the power of idiots in large groups.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BRBR ()
Na konju = na konjevem k...u. (-: Meni ta logika, dodajanja kar ene imaginarne besede ne potegne.
Ni dodajanje, ampak obratno, odvzemanje, krajšanje. Nekaj v tem stilu.
Kaj se ti meša ? Na jetra mi gre pačenje jezika.
Škoda, zadeva se uporablja dolgo in v virih, ki so verjetno videli več lektorjev kot ti v življenju, tako da se verjetno lahko pritožiš na sončno upravo:
https://www.google.com/search?q="na+vla...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IMBB ()
primoz4p ::
Organ ...
Če vzamemo slovnični spol (ženski), to (na vladi) ne pije vode.
Če gledamo vlado, kot organ v celoti, ne moremo reči, da so v (ali na) vladi sprejeli sprejeli xxx, ampak da je vlada sprejela sprejela xxx.
Če je sprejetju xxx nasprotoval sestavni del vlade, potem ne moremo govoriti o razkolu na vladi (op. sestavni del vlade ni iznad vlade), ampak o razkolu vlade (pogojno v vladi).
Kakorkoli, vsak "na vladi" pomeni, da je vlada nekomu podrejena. Na vladni seji je ok, ker vladna seja je podrejena vladi.
Če je sprejetju xxx nasprotoval sestavni del vlade, potem ne moremo govoriti o razkolu na vladi (op. sestavni del vlade ni iznad vlade), ampak o razkolu vlade (pogojno v vladi).
Kakorkoli, vsak "na vladi" pomeni, da je vlada nekomu podrejena. Na vladni seji je ok, ker vladna seja je podrejena vladi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: primoz4p ()
Jarno ::
V vladi je precej mladih ljudi. Na vladi je, da se lahko malce postarajo in obogatijo z izkušnjami. Ni to umevno samo po sebi.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!
Če so v vladi, potem so sestavni del vlade.
Ali potem ne leži na njih (ustrezen del) odgovornosti, da se lahko malce postarajo in obogatijo z izkušnjam?
Ne, ne, to pa ne.
Vedno so drugi krivi; mi vzamemo samo privilegije; mi smo nad (vlado).
Torej je na vladi odgovornost. Mi (mladi) smo pa nad to odgovornostjo.
Odgovornost je nad vlado. To pa se strinjam.
Nekateri se tako zelo izogibajo odgovornosti, da so le-to besedo odstranili iz uporabe.
Kaj to odgovornost?!
Ali potem ne leži na njih (ustrezen del) odgovornosti, da se lahko malce postarajo in obogatijo z izkušnjam?
Ne, ne, to pa ne.
Vedno so drugi krivi; mi vzamemo samo privilegije; mi smo nad (vlado).
Torej je na vladi odgovornost. Mi (mladi) smo pa nad to odgovornostjo.
Odgovornost je nad vlado. To pa se strinjam.
Nekateri se tako zelo izogibajo odgovornosti, da so le-to besedo odstranili iz uporabe.
Kaj to odgovornost?!
Organ ...
Če vzamemo slovnični spol (ženski), to (na vladi) ne pije vode.
Slovnični spol pri metonimiji nima veze, imaš na wiki takoj prva dva primera, ki se ne ujemata po spolu. Pač natančno gledano npr. ne greš "na pijačo", ker ne stopiš gor na kozarec ali pa sediš na njem, ampak greš v bar, pa se uporablja "grem na pijačo", pa nikogar ne briga nobeno "pačenje jezika", ljudje pač niso avtisti in sprejmejo kakršno koli logično povezavo med pojmoma za zamenjavo, če je praktična in kratka, potem se pa uveljavi. Pač, kaj si boš mislil o nekom, ki se pritožuje nad "grem na pijačo", ker to ni natančen in "čist" izraz? Da je blesav in mu je malo dolgčas.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IMBB ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Predlog novega Zakona o varstvu osebnih podatkov v javni razpraviOddelek: Novice / Varnost | 5882 (3013) | MrStein |
| ⊘ | Zadolzevanje Slovenije zaradi necepeljenja (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 13143 (12685) | dsfsfawer235 |
| » | Služba poslanca (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9539 (7196) | Zimonem |
| » | Policija: do podatkov smo prišli vedno in tudi prišli bomo (3) (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / NWO | 33413 (30290) | enadvatri |
| » | Nov vladni časopis (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 6855 (4872) | Thomas |