» »

Hofer trajno znižane cene

Hofer trajno znižane cene

1 2
3
4

stara mama ::

feryz je izjavil:

Najlepši primer je Mercator pir, ki ga dela Union.
20 procentov cenejši, alkohola 4 posto, namesto 5. Kar pomeni, da nalijejo noter 20 procentov vode. Pa je cenejši.

Nč ne nalivajo vode zravn, le materiala uporabijo manj in manj cajta se fermentira.
Kar nam je izjavil sam turistični šofer po ogledu proizvodnje, ko je ta bila še aktivna v Ljubljani.
Ekologija™ in Trajnost™

Daniel ::

Manj alkohola = manj trošarin, ki so v sloveniji ene višjih nasploh.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Ales78 ()

starfotr ::

Na žalost je alkohol pri nas premalo trošarinsko obremenjen.

Mali pivovarji se ne strinjajo s tabo.

Zgodovina sprememb…

feryz ::

starfotr je izjavil:

Na žalost je alkohol pri nas premalo trošarinsko obremenjen.
Ker je parkrat bolj kot v državah okrog nas? Verjetno res.

Ok, mogoče misliš vino. Tukaj se pa absolutno strinjam s tabo. Najbrž smo unikum v svetu.
Se lepo vidi razlika v lobiranju med drugoklasnimi kmetavzarskimi pivovarji in prvoklasnimi gosposkimi vinarji.

Ja in, če je ali bo parkrat več, kot v državah okoli nas?

Vino je pri nas tretirano kot hrana. Ogromno vina se ne prijavi. Kotli za žganjekuho pa tudi niso prijavljeni ali pa poročajo nižje količine. Zato je treba udarit še bolj po teh zadevah.

Kako pa udariš z davki in trošarinami neprijavljeno? Koperfild varianta?

Gre izključno in samo za vino.
Dokler se z njim naliva vladajoča kamarila, bodo davki taki kot so.
Zaradi mene ga lahko komot jutri prepovejo. Tako pridelavo, kot konzumacijo. Droga ki povzroči največ gorja pri nas.
Kdaj bo referendum?

1. trošarine je treba povišat za vse legalno pridelan alkohol.

2. odkriti nelegalne pridelave. Tako, da jih odkriješ. Če to pomeni špijonažo sosedov pa naj to pomeni špijonažo sosedov. FURS bi komot dal 25 % kazni ovaditelju. Bi bile zadeve hitro urejene.

starfotr je izjavil:

Vino je pri nas tretirano kot hrana. Ogromno vina se ne prijavi. Kotli za žganjekuho pa tudi niso prijavljeni ali pa poročajo nižje količine. Zato je treba udarit še bolj po teh zadevah.

A lahko pojasniš kako se vina ne prijavi glede na to, da država za vsak vinograd zahteva letno prijavljeno količino pridelanega? Še boljše vprašanje pa je, zakaj bi za nekaj kar si sam pridelal in sam porabiš plačal davek državi?

A je slutiti želje po nekem drugem sistemu, kjer so sosedje komaj čakali, da te ovadijo?

Zgodovina sprememb…

Kdo pa preverja, količino pridelanega? Koliko ga pa spiješ, da te boli davek/trošarina na lastno popito vino?

Po zakonu o trošarinah je na vino itak 0 %, prav tako je lastna raba omejena na 600 l.

Da, jaz v tem ne vidim problema, to je državljanska dolžnost. Če opaziš neko zadevo, ki ni v skladu z veljavno zakonodajo, da jo prijaviš.

https://e-uprava.gov.si/si/drzava-in-dr...

Bi pa uvedel, da če nekdo prijavi z imenom in priimkom, da dobi nekaj od tega.

Približno se ve, kakšna je letina na določenih območjih posamezna leta, v odvisnosti od suše, toče in bolezni. Boljše vprašanje od tega je, zakaj ti podpiraš idejo, da se obdavči nekaj kar si sam pridelal in sam porabil. Mogoče te kdaj take ideje udarijo nazaj po prstih, pa bomo potem videli ali bojo še zmeraj tako zanimive.
Recimo pridelana solata na vrtu, od vsake glave solate naredi samoprijavo in odvedi DDV, sosed pa naj na davčno pošlje sliko tvoje grede preden si pobiral kar je zraslo. Slišati je zanimivo kajne?

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

starfotr je izjavil:

Kotlov in žganjekuhe že leta ni potrebno več prijavljati!
Prijaviti je pa potrebno prodajo alkoholnih pijač in šele tedaj se plača trošarina.

Vir: Obveznost za obračun trošarine nastane, ko se trošarinski izdelki v Sloveniji sprostijo v porabo
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

johanblond ::

feryz je izjavil:

20 procentov cenejši, alkohola 4 posto, namesto 5. Kar pomeni, da nalijejo noter 20 procentov vode. Pa je cenejši.

Pomemben delež pri ceni piva je tudi tošarina, ki je odvisna od alkoholne stopnje:
% alkohola Trošarina na 0,5 l
4 % 0,259 € (~26 centov)
5 % 0,324 € (~32 centov)

Poledično so cenena trgovska piva vedno skromna z alkoholom in so posebna piva z višjo vsebnostjo alkohola vedno na znatno dražji strani ponudbe.

link_up ::

spet polni union mercatorjeve piksne?
In and Out

denabiker ::

Daniel je izjavil:

Približno se ve, kakšna je letina na določenih območjih posamezna leta, v odvisnosti od suše, toče in bolezni. Boljše vprašanje od tega je, zakaj ti podpiraš idejo, da se obdavči nekaj kar si sam pridelal in sam porabil. Mogoče te kdaj take ideje udarijo nazaj po prstih, pa bomo potem videli ali bojo še zmeraj tako zanimive.
Recimo pridelana solata na vrtu, od vsake glave solate naredi samoprijavo in odvedi DDV, sosed pa naj na davčno pošlje sliko tvoje grede preden si pobiral kar je zraslo. Slišati je zanimivo kajne?

Te ideje so že bile, ker mi res preveč pridelamo doma (vrtovi, njive, sadovnjaki, če že ne nekaj pujsekov, krav, pa vsaj nekaj kur za jajca itd...) in država nima nič od tega, če gledaš malo po tujini ni toliko tega okoli bajt, pri nas je res tega veliko, ogromno. No, jaz sem tudi eden izmed takšnih okoli vseh nepremičnih imam nasajeno vsega od A do Ž.
To zna priti kmalu, kontrola pa bo tudi močna -satelitski posnetki, droni itd.

Bud_Bundy ::

link_up je izjavil:

spet polni union mercatorjeve piksne?

Samo, da niso še vedno neki avstrijci. Po tistem se ti samo spahuje, res ne vem kaj zlivajo noter.... Ne moreš pa ravno zavrnit, če ti ga kdo prinese, ko recimo kosiš travnik....

Kdo ve? Itak ni nihče tega kupoval.

Ko so bili mulci majhni, smo kupovali Mercator čips. Takrat je bil dejansko užiten.
Ko so spremenili pakungo, so spremenili tudi vsebino. Zdaj tisto, kar je noter, niti živina noče povohati. Še prašiči zmajujejo z glavo. Pa predelajo vse, kar ni kamen ali kovina.

denabiker je izjavil:

Daniel je izjavil:

Te ideje so že bile, ker mi res preveč pridelamo doma (vrtovi, njive, sadovnjaki, če že ne nekaj pujsekov, krav, pa vsaj nekaj kur za jajca itd...) in država nima nič od tega, če gledaš malo po tujini ni toliko tega okoli bajt, pri nas je res tega veliko, ogromno. No, jaz sem tudi eden izmed takšnih okoli vseh nepremičnih imam nasajeno vsega od A do Ž.

Še zmeraj ni čisto jasno zakaj bi država morala imeti karkoli od tega, kar si ti sam kupil recimo seme (plačal DDV), imel s tem celo leto delo, ker si zalival (plačal DDV in stroške odvajanja tudi za vodo, ki nikoli ni videla kanalizacije), mogoče tudi kaj pognojil (plačal DDV), obral in porabil za lastne potrebe.

Zgodovina sprememb…

Saj moraš tudi za lastno zemljo in nepremičnine plačevat prispevke.

David Mayer ::

Win-win, si bomo 'nepovratno sposodili' pri sosedih - naj ostanejo brez in še davek plačajo.

shm ::

denabiker je izjavil:

Daniel je izjavil:

Kmetijski pridelki so že sedaj obdavčeni preko katastrskega dohodka. Zato tudi ne plačaš DDVja kadar kupiš pridelke direktno od kmeta.
Če zaslužiš več kot 200€ na leto s prodajo kmetijskih pridelkov moraš plačat dohodnino glede na katastrski dohodek zemljišč, ki jih imaš v lasti.
Mogoče pridemo kdaj do tega da bodo to morali plačevati vsi, ampak še vedno bo to nek pavšal, ne pa na vsako solato ki zraste.

delavec44 ::

Mogoče je za ne kmete drugače ampak meni katastrski dohodek vedno prištejejo v dohodnini. Me noben ne sprašuje koliko sem prodal.

blackbfm ::

v zelenem je 4.9%

mtosev ::

Evo danes sem probal hoferjevo colo. 330ml 0.31e. Ima okus po koli samo je razlika med coca colo in river colo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Jaz za mulce pepsi kolo doma namešam. Pride enih 10 centov na glaž.
Če sem natančen pri doziranju, sploh ne pogruntajo, da ni tapravi. Čeprav je.

mojsterleo ::

mtosev je izjavil:

Evo danes sem probal hoferjevo colo. 330ml 0.31e. Ima okus po koli samo je razlika med coca colo in river colo.

Imitacije Coca Cole so žal ful slabe. Tudi kakovost same Coca Cole varira. Bosanska ki jo imajo pri nas, je močneje gazirana kot avstrijska iz Müllerja, a z manj okusa.

Spar Budget Coca Cole si sploh ne upam nabavit, verjetno je za kozlat zanič. Tudi Pepsi je zanič, razen okus Limeta je prebavljiv (last resort). Green Cola je tudi zanič. ;((

Poleg tega nevem zakaj, ampak Coca Colo Zero 1,5 l se včasih precej težko dobi.

matobeli ::

Sam da je river cola iz hofra boljša od originala. Me spominja na coca colo izpred desetletij. Manj cukra. Tudi njihova fanta je kar na nivoju. Jasno oboje v pločevinkah. Ledeno mrzlo.

Pepsi je postal zanič ko so tudi v navadnem nadomestil del cukra z umetnim, nekje v poznih 2010ish če me spomin ne vara.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Ja, včasih tiščijo 'classic' ven in pač preskočiš... Pa Zero se načeloma tudi prej pobere... Zdaj ne vem, kako je s P ali CC, zdaj se bolj nabira Radgonska, zaboj, dva - za nas, navadne, je dovolj dobro :D

tikitoki ::

Prepiranje katera scavnica je boljša.

Master_Yoda ::

Tale prehod iz akcij v "nizanje redne cene" je pomoje zato ker morajo pri akcijah pisati koliko je bila najnizja cena zadnjih 30 dni in se verjetno so kaksne druge varovalke. Pri rednih cenah pa tega ni.

S tem se pripravljajo da bodo izkoristili te nove eink oznacbe cen in spreminjali cene dnevno, ce ne se bolj pogosto.

Ni mi jasno recimo kako je legalno da ima Leclerc v katalogih % popuste na sadje in zelenjavo, cen pa ni zraven ker se spreminjajo dnevno heh. Jaki popust ce lahko redno ceno dvignes za % popusta heh.
Dovie'andi se tovya sagain.

Zgodovina sprememb…

Tudi Lidl ima pol kuponov v aplikaciji brez označenih cen, le % popusta. Kot da vem koliko je redna cena in ali se mi splača iti v trgovino.

BuDi79 ::

delavec44 je izjavil:

Kot da vem koliko je redna cena...
Če ne veš ne izkoristiš, ne? A moraš?

BuDi79 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Kot da vem koliko je redna cena...
Če ne veš ne izkoristiš, ne? A moraš?

Oni pa vejo. Pa bi lahko napisali. Če za 50% stvari lahko piše cena...

Groot ::

delavec44 je izjavil:

Tudi Lidl ima pol kuponov v aplikaciji brez označenih cen, le % popusta. Kot da vem koliko je redna cena in ali se mi splača iti v trgovino.

Če je znižan dotičen izdelek, potem mora biti objavljena tudi stara cena. Če pa gre za kupon za nabor izdelkov (npr. 25% off na Kinder), potem ni potrebno pisati cen vseh izdelkov.

Kolikor gledam ima Lidl to v appu ustrezno označeno.

Žal ni tako. Pri veliko posamičnih izdelkih s % popusta ni cen. Govorim za kupone, ki jih moraš aktivirati.

tikitoki ::

Sem opazil, da se ne pripravljena solata močno podražila, nato pa pojavila po novi redni znižani ceni. Fuck pa takšne akcije.

skyline ::

delavec44 je izjavil:

Žal ni tako. Pri veliko posamičnih izdelkih s % popusta ni cen. Govorim za kupone, ki jih moraš aktivirati.

A imajo levo zgoraj badge 'ZATE'?

redtech ::

tikitoki je izjavil:

Sem opazil, da se ne pripravljena solata močno podražila, nato pa pojavila po novi redni znižani ceni. Fuck pa takšne akcije.

Vse je tako, sir za žar imajo sedaj v akciji po 12,50/kg kar je bilo včasih redna cena, akcijska je bila 10/kg. Nisem pa siguren, včasih so imeli 300g pakiranje sedaj 250g.

Zlotle ::

c3p0 je izjavil:

Hofer je en čas po koroni hudo nabijal cene in s tem verjetno izgubil lep del potrošnikov, zdaj se trudijo zadevo sanirat.

Tako je. Cene so nabili do neba, tako da imajo zdaj kar nekaj manevrskega prostora.

Master_Yoda ::

Zdaj ste me se spomnili na en specificni izdelek ki ga redno kupujem: prebranec.
Pred 2 tednoma je bila konzerva ~1.09 EUR (nevem ce 1.09 ali 0.99 ampak tu nekje). Pred 1 tednom 1.49 EUR. Ta teden nova redna znizana cena 1.29 EUR.

MUCH SAVINGS. :))
Dovie'andi se tovya sagain.

denabiker ::

tikitoki je izjavil:

Solata se draži, ker kovine gredo gor:)) Veš koliko težkih kovin najdeš v solati, nazadnje ko so delali analize se najde veliko svinca, kadmija, niklja, krom, cink,...

Master_Yoda je izjavil:

Zdaj ste me se spomnili na en specificni izdelek ki ga redno kupujem: prebranec.
Pred 2 tednoma je bila konzerva ~1.09 EUR (nevem ce 1.09 ali 0.99 ampak tu nekje). Pred 1 tednom 1.49 EUR. Ta teden nova redna znizana cena 1.29 EUR.

MUCH SAVINGS. :))

Samo občutek je pa fajn, ko je popust, mar ne?
To pali na večino.. In pol razlagajo koliko so dobili popustov, ne pa koliko so zapravili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: denabiker ()

skyline je izjavil:

delavec44 je izjavil:

A imajo levo zgoraj badge 'ZATE'?

Tudi, ampak lahko cene so ali pa jih ni. Recimo sedaj gledam kupone ZATE, primer:
- bio limone 25% cena 1,41€
- štručka s česnovim maslom 15% - ni cene
- kislo zelje 15% - ni cene
- kuhana šunka 25% cena 1,49€

Ogromno jih je še brez cene.

Mačje brikete mislim, da so realno pocenili, so najcenejši v 2kg pakiranju. Maček jih pa ne mara nikakor, iz drugih trgovin jih poje, te pa prebira kot otrok.

Kako jih ne mara?
A ne piše na vreči, da briketi lahko vsebujejo sledi govedine (ali drugega mesa)? Mačkam bi moralo dišati.

feryz je izjavil:

Kako jih ne mara?
A ne piše na vreči, da briketi lahko vsebujejo sledi govedine (ali drugega mesa)? Mačkam bi moralo dišati.

Catta non gratta

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Groot ()

Half-Saint ::

feryz je izjavil:

Jaz sem včasih vsaj po sir šel.
Odkar ga ni več, se hoferju niti na 500 metrov ne približam več. Ali lidlu. Ali eurospinu. Špara pa itak nimamo.

Nimajo več sira... kaj?

Kam pa pol hodiš? Ostali so vsi še dražji.
Moj blog: http://onlyageek.blogspot.com

Glugy ::

Čisto mimogrede kaj se že v ZDA grejo z raznimi podatki o kupcih ki jih dobijo z raznimi karticami zvestobe:

Res naštudirajo v nulo za vsakega posebej koliko lahko največ izstisnejo iz vsakega.
Tako da ja upam da Hofer nikol ne uvede teh kartic zvestobe, to je samo sranje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Glugy ()

Saj lahko v vsaki trgovini kupuješ brez uporabe lojalnostih zadev. In z gotovino.

Jaz nimam tega balasta. Izdelke, ki so kao znižani s kartico/aplikacijo enostavno preskočim. In povsem normalno živim.

10-stavčni povzetek za vse, ki nimajo časa gledati vseh teh videov ali ste eko-zavedni ali oboje :D

Cilj podjetij je zvišati cene do najvišje možne stopnje, ki jo je kupec pripravljen plačati, kar je bilo dolgo časa "sveti gral" trženja.

Instacart je bil predmet raziskave, ki je pokazala, da različni kupci plačajo različne cene za enake izdelke v istem trgovini v istem času.

Algoritemsko cenjenje omogoča podjetjem, da spremljajo obnašanje kupcev in prilagajajo cene glede na njihovo nakupovalno zgodovino in druge podatke.

Raziskava je vključila več kot 400 prostovoljcev, ki so preverjali cene na Instacartu in ugotovili, da so cene razdeljene v skupine, kjer vsaka skupina plača drugačne cene.

Instacart je sprva trdil, da cene določajo trgovine, vendar je kasneje priznal, da sami nastavljajo cene za nekatera podjetja, kot je Target.

Smart Rounding je orodje, ki uporablja strojno učenje za prilagajanje cen glede na to, kar algoritmi ocenijo kot najbolj donosno.

Elektronski ceniki v trgovinah omogočajo hitro spreminjanje cen, kar lahko vodi v stalno testiranje in prilagajanje cen za maksimalno dobiček.

Patenti Instacarta kažejo, da podjetje uporablja segmentacijo kupcev glede na njihovo obnašanje, kot so nakupovalne navade in uporaba kuponov.

Regulacija je potrebna, da bi preprečili zlorabo teh sistemov, saj lahko vodijo v nepoštene cenovne prakse in prenašanje bogastva od potrošnikov k velikim korporacijam.

Raziskava je pokazala, da je sistem namenjen ohranjanju skritosti, zato je potrebna dodatna preiskava in regulacija za zaščito potrošnikov.

Zgodovina sprememb…

BuDi79 ::

David Mayer je izjavil:

... prenašanje bogastva od potrošnikov k velikim korporacijam.
Če so potrošniki bogati, jim je treba vzet.

... ajs, pa če ne omeniš, da so podjetja velika potem ni ok video.
1 2
3
4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V katerih trgovinah so dobri poceni izdelki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7716804 (13289) mojsterleo
»

Hrana iz Lidla, Spara, Hoferja, Tuša, Mercatorja itd. (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

347120847 (57305) zmaugy
»

Eurospin vs Mercator (kvaliteta izdelkov) (strani: 1 2 3 4 )

18660375 (38773) gruntfürmich
»

Uvožena hrana po trgovinah (strani: 1 2 3 4 5 6 )

28481481 (75555) ...:TOMI:...

Več podobnih tem