Forum » Omrežja in internet » Telemach
Telemach
bernikm ::
V info v kolikor še kdo razmišlja da bi prešel k Telemachu.
Sem jim potrdil da mi pošljejo pogodbo, dobim potem na mejl pogodbo v pregled in napisanoda bo poštar prinesel pogodbo v podpis in potem ta velja. Pa še to napisano v neki na pol 'slovenščini.
Berem pogodbo, kjer notri piše
Oglaševana hitrost dostopa do interneta: do 600/40 Mbps (do uporabnika/od uporabnika)
Maksimalna hitrost dostopa do interneta: 600/40 Mbps (do uporabnika/od uporabnika) Običajna razpoložljiva hitrost dostopa do interneta: 80 % maksimalne hitrosti
Minimalna hitrost dostopa do interneta: 50 % maksimalne hitrosti
V ponudbi je bilo 1000/100, prav tako mi je bilo rečeno da na moji lokaciji (Telekom optika) bi moral imeti vsaj 900Mbps.
Kličem na TM podporo, kjer mi tip zagotavlja da ima on doma TK optiko in da mu ne pade pod 600/80. Sem rekel če lahko dobim to kaj pisno in je začel mutiti da je to v pogodbi. Rečem tam piše 600/40 pa min 50% kapacitete. Se pravi če mam smolo mam lahko max 20Mbps uploada ???
Pošljem v petek mail nazaj predstavnici TM ki mi je poslala pogodbo da prosim za obrazložitev. Do danes nobenega odgovora :-)
Mislim da sem z njimi zaključil že v štartu. Si ne predstavljam kaj bi bilo ko bil enkrat podpisal za 2 leti in imel probleme, to bi bile žogice gor in dol ....
Prestavljam vse skupaj sedaj na A1, niso ravno Telekom so pa še vedno ugodnejši in z njimi že iz zgodovine nimam slabih izkušenj. Pa tudi lepo je napisano v pogodbi
MAKSIMALNA HITROST: 500 / 100 MBPS; OBIČAJNO RAZPOLOŽLJIVA HITROST: 400 / 80 MBPS; MINIMALNA HITROST: 250 / 50 MBPS.
Sem jim potrdil da mi pošljejo pogodbo, dobim potem na mejl pogodbo v pregled in napisanoda bo poštar prinesel pogodbo v podpis in potem ta velja. Pa še to napisano v neki na pol 'slovenščini.
Oglaševana hitrost dostopa do interneta: do 600/40 Mbps (do uporabnika/od uporabnika)
Maksimalna hitrost dostopa do interneta: 600/40 Mbps (do uporabnika/od uporabnika) Običajna razpoložljiva hitrost dostopa do interneta: 80 % maksimalne hitrosti
V ponudbi je bilo 1000/100, prav tako mi je bilo rečeno da na moji lokaciji (Telekom optika) bi moral imeti vsaj 900Mbps.
Kličem na TM podporo, kjer mi tip zagotavlja da ima on doma TK optiko in da mu ne pade pod 600/80. Sem rekel če lahko dobim to kaj pisno in je začel mutiti da je to v pogodbi. Rečem tam piše 600/40 pa min 50% kapacitete. Se pravi če mam smolo mam lahko max 20Mbps uploada ???
Pošljem v petek mail nazaj predstavnici TM ki mi je poslala pogodbo da prosim za obrazložitev. Do danes nobenega odgovora :-)
Mislim da sem z njimi zaključil že v štartu. Si ne predstavljam kaj bi bilo ko bil enkrat podpisal za 2 leti in imel probleme, to bi bile žogice gor in dol ....
Prestavljam vse skupaj sedaj na A1, niso ravno Telekom so pa še vedno ugodnejši in z njimi že iz zgodovine nimam slabih izkušenj. Pa tudi lepo je napisano v pogodbi
MAKSIMALNA HITROST: 500 / 100 MBPS; OBIČAJNO RAZPOLOŽLJIVA HITROST: 400 / 80 MBPS; MINIMALNA HITROST: 250 / 50 MBPS.
zennfra ::
Po zakonodaji bi morala biti "Običajna razpoložljiva hitrost dostopa do interneta: 80 % maksimalne hitrosti". Tako da tole so čisto po reglcih.
Tole za 50% je sumljivo in a je res sploh dovoljeno z zakonodajo. Da ne boš pri vseh naletel na isto. Preveri pri https://www.akos-rs.si/
T-2 tudi prodaja paket Oranžni optimum do 500/100 Mbit/s, pol dobiš pa manj, ker "Telekom ne da več". Ne samo 80% . Lalala. Pa se lahko na trepalnice vržeš za zmanjšanje naročnine, ker so prodajali več, kot dajo.
Tole za 50% je sumljivo in a je res sploh dovoljeno z zakonodajo. Da ne boš pri vseh naletel na isto. Preveri pri https://www.akos-rs.si/
T-2 tudi prodaja paket Oranžni optimum do 500/100 Mbit/s, pol dobiš pa manj, ker "Telekom ne da več". Ne samo 80% . Lalala. Pa se lahko na trepalnice vržeš za zmanjšanje naročnine, ker so prodajali več, kot dajo.
nop.
Tole je odgovor T-2:
Na mediju na katerega ste priklopljeni je v sklopu Oranžnega Optimuma na
voljo hitrost do 350/100Mbit/s.
Izmerjena hitrost je do cca 330 /..
Podpisana pa pogodba za oranžni optimum do 500/100 Mbit/s.
Tole je odgovor T-2:
Na mediju na katerega ste priklopljeni je v sklopu Oranžnega Optimuma na
voljo hitrost do 350/100Mbit/s.
Izmerjena hitrost je do cca 330 /..
Podpisana pa pogodba za oranžni optimum do 500/100 Mbit/s.
BofL ::
Jaz s Telemachom nimam slabih izkušenj. Iz koaksialca sem presedlal na optiko(Rune). Oglaševana hitrost 500/200, dejanska (za enkrat) 510/199. Da le tako ostane
Mogoče edino to lahko povem v zagovor T-2. Da drugih problemov, razen neskladja v hitrosti, nimamo. Zato smo ostali na T-2.
Lightning5 ::
V info v kolikor še kdo razmišlja da bi prešel k Telemachu.
Meni se je zgodilo podobno. Sem jim rekel, da je v personalizirani ponudbi na emailu pisalo 1000/100 in da zahtevam, da mi omogočijo hitrost v ponudbi ali zmanjšajo ceno.
Na koncu sem dobil sem brezplačno nadgradnjo iz EON FULL v EON PREMIUM.
Predlagam, da jim zatežiš po telefonu.
mat_ko ::
Kaj lahko naredim, če mi pri telemachu že več kot dva meseca obljubljajo, da mi bodo zamenjali d3go za eon box?
Paket sem zamenjal dva meseca nazaj, box bi naj prišli menjat v 3-5 dneh. Vsake toliko pokličem in odgovor je, da bodo prišli v 3-5 dneh.. :/ Na maile pa sploh ne odgovarjajo več ...
Paket sem zamenjal dva meseca nazaj, box bi naj prišli menjat v 3-5 dneh. Vsake toliko pokličem in odgovor je, da bodo prišli v 3-5 dneh.. :/ Na maile pa sploh ne odgovarjajo več ...
Han ::
Greš na spodnjo stran in pošlješ AI Telemate v tri krasne... Ko se bo na drugi strani pojavil človek, se z njim dogovoriš za urgentno menjavo, ker je d3go neuporaben.
https://telemach.si/account/signin
https://telemach.si/account/signin
Runner71 ::
Mogoče edino to lahko povem v zagovor T-2. Da drugih problemov, razen neskladja v hitrosti, nimamo. Zato smo ostali na T-2.
Verjetno si slabo prebral pogodbo..verjetno piše 500/100 na lastni optiki T2, preko TS optike pa manj...
Sam imam oranžni diamant, kjer je na t2 1000/200, ampak ker sem na ts optiki, imam 600/40....pika...in to vse lepo piše v pogodbi..
Twixz ::
Kaj lahko naredim, če mi pri telemachu že več kot dva meseca obljubljajo, da mi bodo zamenjali d3go za eon box?
Mene tedensko kličejo že 6 mesecev da bi šel na višji paket (sem na EON Light).
Ko so me prvič klicali da mi pripada eon box sem rekel dobro, naj bo. Še isti dan me je tehnik klical, da pride menjat, pa me vpraša "veste, da mate zdaj dražji paket?" sem rekel naj ne hodi. Toliko o tem.
mat_ko ::
Mene tedensko kličejo že 6 mesecev da bi šel na višji paket (sem na EON Light).
Ko so me prvič klicali da mi pripada eon box sem rekel dobro, naj bo. Še isti dan me je tehnik klical, da pride menjat, pa me vpraša "veste, da mate zdaj dražji paket?" sem rekel naj ne hodi. Toliko o tem.
Sem jim v petek omenil AKOS, danes so takoj zjutraj prišli zamenjat box. :) Prej pa 2 meseca nategovanja ..
edi123 ::
Ima kdo kaksno moznost za kaksno akcijsko ponudbo za obstojece stranke? Ponujeno imam -25% za 6 mesecev pod pogojem za 2 leti vezave.
bigbada ::
zahvaljujemo se vam, da ste zvesti član naše EON družine!
Kot cenjenemu naročniku paketa EON Light vam v znak zahvale želimo vaš obstoječi paket nadgraditi s še več vsebine, hitrejšim internetom in ostalimi ugodnostmi.
Je kdo dobil to?
Je kaki catch? Ali imaš dejansko 2 leti to 100% off?
Kot cenjenemu naročniku paketa EON Light vam v znak zahvale želimo vaš obstoječi paket nadgraditi s še več vsebine, hitrejšim internetom in ostalimi ugodnostmi.
Je kdo dobil to?
zahvaljujemo se vam, da ste zvesti član naše EON družine!
Je kdo dobil to?
Je catch. Plačaš dražji paket.
Men so vse tako lepo v celofan zavili da sem verjel. Sreča da je bil un terenski tehnik tako pošten da mi je povedal in preklical naročilo.
Tomas 33 ::
Fora je, da podpišeš vezavo za dve leti, pa ti dajo višji paket za ceno starega. Če prekineš pogodbo pred iztekom, plačaš razliko.
Po dveh letih naj bi se avtomatsko preklopili na star paket.
Po dveh letih naj bi se avtomatsko preklopili na star paket.
Vinkod ::
Pozdravljeni. Danes me je klicala ženska iz telemacha in mi dala ponudbo za 2 leti 50% popusta, če se namesto partnerke naredi vezava na mene. Isti paket,internet vse. Razen dodatno še imam eon box. To pa bo mogoče za doplačat cca 5€, razen če bo zrihtala popust. Zaj pa me zanima če ima kdo kakšne izkušnje s tem, ker malo mi je sumljivo, da kar naenkrat 2 leti 50 postov. Rekla je še da me tehnik pokliče in da vse boxe vrnem in dobim nove. Bila pa je kar vsiljiva. 2 dni me je zaj klicarla. Prvo iz neke druge št potem pa še iz privat cifre. Hvala za kakršnokoli pomoč.
misek ::
Dobro poglej pogodbo, preden jo podpišeš. Ker se zna zgoditi, da v pogodbi pa ni enako, kot je tebi razlagala.
Pa bodi pozoren, če pogodbo dobiš po pošti: ko pošiljko sprejmeš se pogodba avtomatsko uveljavi. In potem imaš en kup dela, da jo razdreš :)
Pa bodi pozoren, če pogodbo dobiš po pošti: ko pošiljko sprejmeš se pogodba avtomatsko uveljavi. In potem imaš en kup dela, da jo razdreš :)
Han ::
Za obstoječe naročnike je po poteku vezave največ 50% popusta za eno leto ob vnovični dveletni vezavi, kar sem uspel iztržiti po e-pošti. Po telefonu navadno ponujajo le 25% popust za pol leta.
somethingnew ::
A kdo ve kaj je to? Sem videl na položnici oz. računu dodatnih 7EUR D3 razširjena shema?
Prej tega ni bilo... Samo EON Light je bilo za 45EUR
Sedaj pa plačujemo 52EUR
Tega nisem nikoli aktiviral. Piše da lahko deaktiviram. Kaj izgubim s tem? Oz. kaj to sploh je? kateri programi?
V primeru, da še ni razjasnjeno; Pred 2 letoma si izkoristil ponudbo za 24m brezplačne razširjene TV sheme. Sedaj je brezplačno obdobje mimo in je potrebno preklicati, če ne želiš plačevati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: somethingnew ()
In kje vidiš kaj oz. kateri programi so v tej razširjeni ponudbi?
Jaz nisem nič izkoristil, pred leti sem bil na Teleing, potem so ga kupili Telemach. Vedno sem imel tisti najbolj osnovi paket. Nisem nič spreminjal ali dodajal... Čudno.
Jaz nisem nič izkoristil, pred leti sem bil na Teleing, potem so ga kupili Telemach. Vedno sem imel tisti najbolj osnovi paket. Nisem nič spreminjal ali dodajal... Čudno.
Sej ne rabiš izkoristit da ti računajo... Če veš kaj mislim.
ales74 ::
pri TM imajo tri tv sheme : začetna, osnovna in razširjena.
če razširjene sheme ne rabiš jo odjaviš in fertik.
https://telemach.si/download/terms/eon/...
če razširjene sheme ne rabiš jo odjaviš in fertik.
https://telemach.si/download/terms/eon/...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | KKS > Triera > UPC > Telemach (strani: 1 2 3 4 … 360 361 362 363 )Oddelek: Omrežja in internet | 2753583 (5177) | ales74 |
» | Eon Telemach in Android box (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 56311 (1267) | Big_Al |
» | Telekom proti Telemach (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 49351 (19591) | solatko |
» | Telekom začenja z FTTH (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Omrežja in internet | 64590 (11974) | morosito |