» »

Resnično ogromna poraba goriva Scenic IV 1.33 Tce 140KM

Resnično ogromna poraba goriva Scenic IV 1.33 Tce 140KM

«
1
2

alenratej55 ::

Pozdravljeni, zavedam se, da je to vecna tema ampak me resnično zanima kakšno porabo dosežete z Scenico-m IV Tce 140 KM. Moja namreč pri mestni vožnji znaša med 9.5 l in 10.5 l na 100km. Naj povdarim, da gre za zelo umirjeno vožnjo brez močnih pospeševanj, prestavljanje v območju med 1500 do 2000 obratov. Na relacijo avto porabi ugodnih 5.5 do 6 l, mestna vožnja pa je katastrofa. Avto pregledan in stestiran in računalnik ne pokaže motenj v delovanju, vsi parametri v mejah normale. Kakšna ideja kaj storiti, razen, da ga prodam. 😅😅

Magic1 ::

Koliko pa misliš, da je normalna poraba ob svaljkanju v kolonah? Avto porabi nekaj pod liter na uro samo če laufa na mestu.
Magic

Blinder ::

Uredu poraba
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Miki N ::

Kupi električarja LOL. :))

Utk ::

A si poslušal tiste, ki so govorili da hibrid ne deluje?

Scorpy84 ::

Avto je bencinar, pa se 240 navora pri 1600 obratih, kar je veliko za bencinarja. Izogibaj se saltanju pri 2k, ce hoces nizjo porabo, saj imas vecino navora ze pri 1,5k. Poraba je normalna za 1,4t tezek avto. Za primerjavo avto 1250kg euro4/5 motor ima porabo 8-9l. Tvoj samo ima manj NOx-a, pa se turbino imas.

feryz ::

Bencinar, 3,0 l, 380 konj, 2,5 tone težak, zelo težka noga, 10,2 l/100km porabe.

Pa naj še kdo reče da so hibridi brezvezna zadeva.

Aja, poraba je visoka zaradi ac in izven mestne vožnje. Če bi se guncal samo po mestu, bi bilo krepko manj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

Ales78 ::

alenratej55 je izjavil:

Pozdravljeni, zavedam se, da je to vecna tema ampak me resnično zanima kakšno porabo dosežete z Scenico-m IV Tce 140 KM. Moja namreč pri mestni vožnji znaša med 9.5 l in 10.5 l na 100km. Naj povdarim, da gre za zelo umirjeno vožnjo brez močnih pospeševanj, prestavljanje v območju med 1500 do 2000 obratov. Na relacijo avto porabi ugodnih 5.5 do 6 l, mestna vožnja pa je katastrofa. Avto pregledan in stestiran in računalnik ne pokaže motenj v delovanju, vsi parametri v mejah normale. Kakšna ideja kaj storiti, razen, da ga prodam. 😅😅

Zapelji na P+R in se prestavi na avtobus. Bo precej bolje za tvojo denarnico in živce.
Vas zanima, zakaj zares plačujete visoke davke na plačo?
Ne, ni javni sektor, subvencionirate kapital:
https://slo-tech.com/forum/t801136/p8630739#p8630739

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

iloveboobz ::

čist normalna poraba za tezkega bencinarja brez hibridizacije. Če bi mel hibridno toyoto, bi bla poraba 3-4L....
smoki

NuMaN ::

Ales78 je izjavil:

alenratej55 je izjavil:

Zapelji na P+R in se prestavi na avtobus. Bo precej bolje za tvojo denarnico in živce.

Mogoče leta 1997, ko se nisi vozil kot sardina v konzervi. Zadnja leta pa preveč ali premalo klime med drugim.

Tako da je izbira med kolesom in LPP enostavna. In vsaj trikrat hitrejša.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

PacificBlue ::

Jeep Grand Cherokee 2.0 GME PHEV ima kombinirano porabo od 2.6 l naprej.
I’m out.
:3

seveda, če je kombiniran cikel odvozen večinsko na PHEV bateriji:))

Z dovolj veliko baterijo je tut 0,0L porabe lahko na kombiniranem ciklu
smoki

PluribusUnum ::

Moker makedam in m+s da bolđo WRC izkušnjo, poraba unknown.

stara mama ::

Podobno kot Fric sam da lažji in starejši avto (2013) bencinar 3.0, 1.5t, 320konj (mapiran na 400),
je porabil 10l mešano, 8l relacije/AC.

To, da nek renault scenic porablja enako 10l, je tragikomično.
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

mešana in pure mestna voznja je precejšna razlika. v pure mešani voznji bi ta 400hp kanta pila 15-20L...
smoki

To mi ni uspel, tam do 12l mi je pa res.
Pri takem navoru kamot voziš kot dizla,
nad 4k pa v mestu ni mogoče razen teličkasto zaganjanje drugim v rit na obvoznicah.
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

pol si mel očitno cigl pod gaso... tolk o 400hp
smoki

Zgodovina sprememb…

Očitno še nisi vozil spodobnega šestaka.
Ekologija™ in Trajnost™

Relanium ::

Bavarci so z B58 res naredli neverjetno razmerje med močjo in porabo,
za razliko od kake audijeve V6 katastrofe, ki ti za dobro jutro spije najmanj 20l.

Ampak 10l na scenicu je pač odraz vožnje.
Je kdo res verjel podatkom o 5-6l porabi pri bencinarjih?.... jah v idealnih pogojih

400HP pije k zolna, pa ni vazno kak motor je.Če ga seveda uporabljaš, tko kot da ma 400HP. Ne da se voziš s ciglom pod gasom :)
Potem je pa lahko varčen, sploh če je novejši avto z GDI...
smoki

Zgodovina sprememb…

Nimaš prav. Kot je napisal zgornji, je današnji bavarski bencinar čudo od čuda.
Neverjetno kako lahko tako malo spije za tako moč in za tak efekt.

iloveboobz je izjavil:

400HP pije k zolna, pa ni vazno kak motor je.Če ga seveda uporabljaš, tko kot da ma 400HP. Ne da se voziš s ciglom pod gasom :)

Se ponavljam: Tebi ni jasno, da uporabit takšno konjenico v mestnih pogojih NI MOGOČE
Večkrat se pa nedojemljivi osebi ne mislim.
Ekologija™ in Trajnost™

Se ponavljam: Tebi ni jasno, da uporabit takšno konjenico v mestnih pogojih NI MOGOČE

skill issue...

feryz je izjavil:

Nimaš prav. Kot je napisal zgornji, je današnji bavarski bencinar čudo od čuda.
Neverjetno kako lahko tako malo spije za tako moč in za tak efekt.

bavarski bencinar ne premaguje fizike. Če boš koriščal 400HP, bo tudi temu primerna poraba. Če pa sam vsake tolk stisnes mal po gasu, da se bolš počutiš, 99.9% časa pa voziš po omejitvi, pa verjamem da je poraba 10L ali še celo manj.
smoki

Zgodovina sprememb…

Jebomir ::

Dejmo za tega boobza naredit fundraiser, da nam pokaže kako v mestnih središčih stalno vozit pod full gasom na BMW M3 :))
Pomoje bi večino sredstev šlo v zdravstvene ali pogrebne storitve.

Dejmo za tega boobza naredit fundraiser, da nam pokaže kako v mestnih središčih stalno vozit pod full gasom na BMW M3 :))

nerabiš mene spraševat. Ti bodo tisti z mal bol temno poltjo to takoj pokazal :))
smoki

Aha, z letečim avtom.
Zato pa pravim, da je mestna poraba manjša kot izven mestna. V mestih samo nogo daš dol z bremze in gre že preveč. Gasa sploh ne rabiš.

OutOfTheBox ::

Na fjakanje v kolonah si pozabil?

Me je pa malo presenetla ena zadeva in sicer poleti ko smo šli na krk. Za tja poraba 5.3l, cesta prosta, nič kolon nič ustavljanja. Za nazaj sem beknil kolono iz malinske do mosta za na otok. Več kot uro je bilo samo speljevanje in ustavljanje. Poraba je samo takrat bila 15l/100 (s klimo), in jo potem do doma (nadaljno brez ustavljanja oz. kolon), nisem spravil skupaj pod 7.5l (za celotno pot). Skratka za tisto fjakanje sem porabil dobra dva litra nafte. lol

Zgodovina sprememb…

Vsak ima svoje navade. Na Krk se velikokrat peljem in čez tiste Mrzle Vodice avto niti pod razno ne troši malo. Pravzaprav je poraba hudo velika.
Kar me rešuje je hibrid. Ker ogromno energije tudi nazaj pride in jo ponucaš.

Vanquish ::

feryz je izjavil:

Bencinar, 3,0 l, 380 konj, 2,5 tone težak, zelo težka noga, 10,2 l/100km porabe.

Pa naj še kdo reče da so hibridi brezvezna zadeva.

Aja, poraba je visoka zaradi ac in izven mestne vožnje. Če bi se guncal samo po mestu, bi bilo krepko manj.

porabe goriva, ni pa to edina poraba :)

V bistvu je. Če bi ga filal, bi šla dol.
Ok, to je poraba bencina in pridelane elektrike.
Saj piše, da je hibrid.

Lani, ko sem ga kupil in striktno filal, je bila povprečna poraba pod 9 l/100 km.

Naslednjič naj še op kupi hibrida. Mu ne bo treba na pumpi fiksati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

IL_DIAVOLO ::

alenratej55 je izjavil:

Pomembna je poraba celega tanka, ne pa na neki vmesni relaciji.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

cerni ::

Turbobencinarji so zelo neučinkovit ko želimo iz njih izvabiti veliko navora. Torej, če ga voziš kot dizla - nizki obrati, poln gas, je to neučinkovito. Ko pospešuješ, ga raje spusti v obrate (lažja prestava) z manj gasa. Ko kruzaš, prestavi v višjo.
Na hitro, imamo 2 veliki izgubi, ena je wastegate - ko dosežemo max dovoljen tlak v sesalnem kanalu, se odpre ventil ki spusti izpušne pline mimo turbine. Druga je bogata mešanica v takem režimu delovanja. Velik želen navor pomeni visok želen tlak turbine in posledično tudi velik tlak v izgorevalnem prostoru. Pa še zrak pride že vroč v motor zaradi stiskanja. Intercooler tudi ne more narediti čudeža. Ta velik tlak vročega zraka ima za posledico klenkanje. ECU se proti temu bori da izgorevalni prostor zaliva z bencinom in ga s tem hladi. Hkrati tudi zamika trenutek vžiga. Vse to sešteješ in dobiš žalostno porabo. Neizgorelo gorivo nato zgori v katalizatorju.

TL/DR -> pri pospeševanju raje prestavi na 3,5-4k s pol gasa, kot pri 2k s polnim gasom.

gruntfürmich ::

torej ni ''resnično'' velike porabe?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

steev ::

Kok je dobr kupovat super duper nove bencinarje samo da ugotviš, da kuri enako kot 25 let star 3 litrski bmw.

Men so še vsi bencinarji kuril 10 po mestu. Pred 10+ leti ford mondeo 1.6, ženin hyundai getz 1.4, pa tale star bmw 530i, use kurijo 10 po mestu, ajd mogoče bmw ene 11. In a je važno? Če se res sam po mestu voziš, je to en tank na mesec.
:|

za drkarijo po mestu se itk kupi EV, ne pa bencin lol
smoki

joez7 ::

Sodeč po temle https://www.auto-data.net/en/renault-sc... je z tvojim nekaj hudo narobe.
Prvo svečke, zračni filter, ustrezno olje, tlak turbine?, zabit EGR, zabit katalizator, zabit DPF. Včasih pomaga malo višji obrati ~3k, po mestu druga in tretja. Lahko ga tut kak injektor serje.
Moja Grand picaso C4, ma najmanjšo porabo v 4. pri 70 in 5. 110 (1.800-2.500n-1), 6. je bol taktak (sam mal tišja). (1.6HDI 120, 200kkm, 5.4 do 5.7(10kkm/povprečje), pa je vsaj pol mestne.

Sem videl že paciente - na koncu napokana cevka podtlaka turbine. Vsi testerji pokazali OK.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joez7 ()

Blinder ::

Pa če bi imel kaj od teh težav bi imel že novoletno smreko na armaturki, glede na to, da je sodoben avto ali ?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

A ni dost brezveze da plačuje 10 litrov, vi ga bi pa še k mehanikom peljali popravljat stvari, ki niso pokvarjene.

Kupiš si električnega, in rešiš oboje.

Če je že kupil nov avto , je kupovanje novega drugega samo zaradi porabe najslabša možna finančna odločitev ki jo lahko naredi.

Zgodovina sprememb…

Če delaš ogromno kilometrov je nakup bolj varčnega avta oz. EVja lahko precej smotrna finančna odločitev, sploh če je trenutni avto ze blizu EOL.
smoki

Blinder je izjavil:

Pa če bi imel kaj od teh težav bi imel že novoletno smreko na armaturki, glede na to, da je sodoben avto ali ?

Do novoletne jelkice je daleč od tega. Smo mel že kup problemov - armaturka pa OK.
Ko nam je kuna naluknjla gumi cevi od senzorja DPF - enkrat avto gre kot raketa, drugič v limp (overboost)- tester pa nič.
Ko je crknil senzor od DPF - tut nič (sam občasno v limp * overboost).
Napokana cevka od turbine (podtlak) - sam avto ne vleče na polno.. poraba gor...
Edina stvar, ki je prižigala lučko - je bil EGR. Na koncu zamenjana samo tuljava od EGRa.
Včasih kr neki.
Kolega mel probleme po menjavi zobatca. Na koncu ugotovili, zamik za zob - kr neki.

joez7 je izjavil:

Sodeč po temle https://www.auto-data.net/en/renault-sc... je z tvojim nekaj hudo narobe.
Sodeč po tej tvoji strani, moj kuri 1,1 - 1,4 l/100 km. Dobra šala.
Ampak ok, kot sem že rekel, lahko bi kuril tudi 0,0 l/100 km. Samo uporabljati bi ga moral tako.

Tisto so tovarniške številke in nimajo veze z realnostjo ker je dinamika vožnje odvisna od posameznika in pogojev. 10l se meni zdi čist ok, sploh če je potem izvenmestna poraba normalna.

Očitno bo najbolje avto prodat in kupit mesečno za bus. Jebemti kavne mlinčke. Da z današnjo tehniko niso zmožni naredit dober atmosferski motor je tudi žalost.

iKst_ ::

stara mama je izjavil:

Podobno kot Fric sam da lažji in starejši avto (2013) bencinar 3.0, 1.5t, 320konj (mapiran na 400),
je porabil 10l mešano, 8l relacije/AC.

To, da nek renault scenic porablja enako 10l, je tragikomično.

Ne, ni. Pri mestni vožnji bi tvoj 3.0 bencinar porabil 2x toliko.

10 litrov je za mestno vožnjo povsem normalna poraba. Meni trenutno 2.0 dizel z avtomatikom in 170 konji kaže 10,8 litra, ker se zadnji mesec vozim samo po mestu. 2.0 bencinar s CVTjem in 4x4 pije skoraj 12 pri enaki vožnji.

alenratej55 je izjavil:

Očitno bo najbolje avto prodat in kupit mesečno za bus. Jebemti kavne mlinčke. Da z današnjo tehniko niso zmožni naredit dober atmosferski motor je tudi žalost.

Ni problem v kavnem mlinčku, ampak v ljudeh, ki se ne pozanimajo kaj kupijo.

Če se voziš po mestu danes kupiš EV, pa je zadeva rešena. Z bencinarjem ali dizlom samo tankaš in menjaš EGRje, DPFje itd.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

Moj 1.9 TDI mestna 9l (relacijo ki jo jaz vozim. Kot sem gor dal primer ko sem vozil s krka v koloni je bila poraba 15). Če furaš po mestu pač kupiš elektriko, razen če ti dol visi za porabo.

Jaz sicer osebno zaenkrat ne bi imel še popolne elektrike (tako ali drugače bo enkrat prišel dan, ko dizlov/bencinarjev ne boš več dobil, vsaj novih). Če bi že kupoval novo, bi verjetno vzel hibrida.

Zgodovina sprememb…

Če maš slučajno izvedbo z "direct injection" majo probleme po nekje 100.000, zabasan sesalni kolektor (tut intercoller). Po besedah mojega mojstra pomaga sam fizično dol in pranje. Baje znan problem GDI motorjev - ni spiranja kolektorja.

Elektrika že, polnilna postaja 1km stran pa še ta pri trgovini. 40k € za hibrida pa ne nameravam zapravit.

Večina hibridov je cenejših od 40k. Hudiča, še večina EV je cenejših.

IMBB ::

alenratej55 je izjavil:

Saj nikoli niso bili zmožni narediti bencinarja, ki ne bi prižgan in na mestu na semaforju ali v koloni porabil 100+ litrov/100km, ker ko stojiš na mestu, bencinski avto porabi neskončno na kilometer. Zdaj pa pač odvisno, kako dolgo stojiš v prazno. Dodaj še, da je to verjetno tvoj najtežji in največji avto do zdaj, kar pač dodatno viša porabo pri mestnih pospeševanjih in si tam, ko ti noben inženir ne more nič pomagat, vsaj preko bencinskega in dizel motorja ne. Boš naslednjič pač EVja kupil, ko/če ti bo bencinar preveč žepe izpraznil, odvisno kak mešani cikel imaš (koliko % kurjenja v prazno na mestu in koliko tekoče vožnje).
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poraba avtomobila (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
36368578 (19255) iloveboobz
»

Diesel vs. bencinar (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12032261 (28466) RedDrake
»

Proizvajalci avtomobilov prirejajo statistike o porabi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
18342074 (33153) nekikr

Več podobnih tem