» »

Resnično ogromna poraba goriva Scenic IV 1.33 Tce 140KM

Resnično ogromna poraba goriva Scenic IV 1.33 Tce 140KM

1
2
»

OutOfTheBox ::

Boš naslednjič pač EVja kupil, ko/če ti bo bencinar preveč žepe izpraznil

Koliko pa dejansko prevozite na dan in to ni v službene namene, kjer vaše gorivo plača delodajalec, da bi lahko govorili o "praznjenju" žepov?

IMBB ::

Jaz osebno zelo malo, to je bolj vprašanje za OPja, če je upravičeno, da ga "naravno" višja mestna poraba toliko moti. Da ti 1000 EUR (ali mogoče 1500 EUR z dosti mestnega stanja) letno za benz bolj izprazni žepe kot 400 EUR za elektriko pri istih relacijah, pa menda ni treba posebej dokazovati. To je pri relativno malih kilometrih, za večje ustrezno pomnoži.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: IMBB ()

UkrFTW!! ::

Odvisno, kakšne so spremenljivke v enačbi. Na st recimo avto ni del enačbe.

Vsi imajo denar, šparajo pa kot ta večji reveži

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: UkrFTW!! ()

iKst_ ::

OutOfTheBox je izjavil:

Boš naslednjič pač EVja kupil, ko/če ti bo bencinar preveč žepe izpraznil

Koliko pa dejansko prevozite na dan in to ni v službene namene, kjer vaše gorivo plača delodajalec, da bi lahko govorili o "praznjenju" žepov?

Jaz naredim cca. 25kkm na leto. Od tega cca. 0 kilometrov službeno.

Sicer pa se prevoz na delo ni samo gorivo, ampak moraš računati tudi amortizacijo avtomobila. Če se službeno voziš 100km na dan, je dejanski strošek z avtomobilom hitro višji od tistih 21€ kilometrine. To je cca. 25kkm letno. To sta 2 servisa, komplet gum najmanj vsaki 2 leti, izredna popravila, izgubo vrednosti...

bm1973 ::

Amortizacija avta, to v Sloveniji ne obstaja, kaj vam ni jasno.

Zato folk kupi EV za 50k, da prišpara na leto 300 EUR pri gorivu...

300€ na mesec je bližje realnemu stanju. Avto za 50k je lahko pa EV, bencinar, dizel, hibrid... Leta 2025 smo, cene so tam tam.

bm1973 je izjavil:

Amortizacija avta, to v Sloveniji ne obstaja, kaj vam ni jasno.

Kaj pa nov EV za 10k? Ali pa mogoče 23k?

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...

Nismo leta 2015 več. Če ma OP zdaj relativno novega bencinarja, ko bo kupoval naslednjega, bodo EVji verjetno že cenejši v vseh segmentih tudi za nabavit, ne samo za vozit.

IMBB je izjavil:

Kaj pa nov EV za 10k? Ali pa mogoče 23k?

To nista avta.

V enega se ne spravim, drugi je Opel...

Potem pač potolaži OPja glede porabe 10l v mestu oz. mu pomagaj postavit v kontekst. Jaz sem poskusil, pa ne vem, če mi je uspelo.

Naj se ne vozi po mestih v koloni. Naj parkira avto nekje na obrobju, če je mesto Ljubljana, naj gre na P+R.

"Ne se vozit" je res top rešitev :) Kaj vse prebereš tukaj :)

Raje pešhonda, bicikl, vlak ali bus, ker EV ni avto. Pa bus in vlak tudi, če sta električna, protestno izstopiš.

endelin ::

Kolko pa naj bi porabil bencinar v mestu?

Wrop ::

Renojev 1.6 bencinar pije cca 7,5 litra na 100 v mestu. Normalna vožnja.
Renojev 1.6 turbobencinar pije cca 8,5 litra na 100 v mestu. Normalna vožnja. Umirjena, cca liter manj. Nad 9,5 l mestne vožnje, bi moral imeti vklopljen sport način, plus cel up stanja v kolonah.
Relacijska vožnja je ok, tako, da verjetno v mestu delaš nekaj narobe oz. je z avtom nekaj ni ok. Enkrat sposojen Senic 1.3 tce 100-110 pa je pil cca 7-7,5 mestne vožnje. Dalo bi se še manj.

Na spritmonitor je najvišja povprečna poraba za ta avto 11,45 litra. Povprečje cca. 7,5. Povsem normalno.

DamijanD ::

Pojdi na eno relacijo z neko konstantno vožnjo in potem poročaj.

krucymucy ::

feryz je izjavil:

Vsak ima svoje navade. Na Krk se velikokrat peljem in čez tiste Mrzle Vodice avto niti pod razno ne troši malo. Pravzaprav je poraba hudo velika.
Kar me rešuje je hibrid. Ker ogromno energije tudi nazaj pride in jo ponucaš.

Tam cez imam jaz z BEV porabo 9kWh, ker se z gornjega jelenja prakticno do mosta spucas. Ze samo do hitre ceste je 9km klanca dol.
To ne šteje.

endelin ::

krucymucy je izjavil:

feryz je izjavil:

Vsak ima svoje navade. Na Krk se velikokrat peljem in čez tiste Mrzle Vodice avto niti pod razno ne troši malo. Pravzaprav je poraba hudo velika.
Kar me rešuje je hibrid. Ker ogromno energije tudi nazaj pride in jo ponucaš.

Tam cez imam jaz z BEV porabo 9kWh, ker se z gornjega jelenja prakticno do mosta spucas. Ze samo do hitre ceste je 9km klanca dol.
To ne šteje.

Kolko kwh imaš v obratni smeri?:D

feryz ::

krucymucy je izjavil:

To ne šteje.
Ti jo imaš, ja. Ker se 9 kilometrov spuščaš. Jaz sem pa 9 kilometrov na kombinaciji gas-bremza na polno.

Če grem na tvoj primer. Ti imaš porabo 9 kW za navzdol, jaz bi jo imel 18 kW.
Za gor bi jo imel ti 18 kW, jaz pa 35 kW.

stara mama ::

joez7 je izjavil:

Če maš slučajno izvedbo z "direct injection" majo probleme po nekje 100.000, zabasan sesalni kolektor (tut intercoller). Po besedah mojega mojstra pomaga sam fizično dol in pranje. Baje znan problem GDI motorjev - ni spiranja kolektorja.

Točno tole sem hotel omenit, ko sem včeraj videl kolega ki je čistil sesalne kolektorje bencinarja iz točno istega razloga: prevelika poraba!
Zapacani kot kak star dizel.
Pa naj še kdo reče, da pri bencinarjih pa ni nobenih težav....
Ekologija™ in Trajnost™

krucymucy ::

endelin je izjavil:

krucymucy je izjavil:

To ne šteje.

Kolko kwh imaš v obratni smeri?:D

Hehe, precej. ~24kWh.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poraba avtomobila (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
36368578 (19255) iloveboobz
»

Diesel vs. bencinar (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12032261 (28466) RedDrake
»

Proizvajalci avtomobilov prirejajo statistike o porabi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
18342074 (33153) nekikr

Več podobnih tem