» »

Veliki servis, na kaj je treba biti pozoren?

Veliki servis, na kaj je treba biti pozoren?

FiReFTW ::

Glede na kilometre je zdaj na sporedu veliki servis pri avtu.

Peugeot 508, 2020, 1.6 Puretech, bencinski motor, avtomatski menjalnik

Zanima me predvsem na kaj je treba biti pozoren ali opozoriti na servisu?
Kakšne stvari so 100% predvidene za menjavo na tem velikem servisu in na kaj jih mogoče treba opozoriti da preverijo ali pogledajo?

feryz ::

Vse ti piše. In to naj bi naredili.
Manj ja, več pa ne.
Če bodo res naredili, pa ne boš nikoli izvedel. Upajmo.

Enkrat sem peljal Forda na veliki servis. Med drugim je odpadla notranja kljuka od prtljažnih vrat.
Ko sem avto parkiral na servisu, sem jo dal na voznikov sedež, tako da jo res ne moreš faliti.
Ko sem avto prevzel, je bila na sovoznikovem sedežu. Očitno je žulila v rit serviserja, ki je premikal avto in jo je premaknil. Da bi jo dal gor oz. menjal z drugo, ker je bila počena, mu niti na kraj pameti ni prišlo. Ali da bi vsaj vprašal, kaj storiti s tem.

feryz je izjavil:

Ne uspem najti na internetu kje to piše.

IL_DIAVOLO ::

Predvsem na to, ce je jermen namocen v olju se v enem kosu :))
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

Predvsem na to, ce je jermen namocen v olju se v enem kosu :))

Mislim da je veriga ne jermen.

val46 ::

FiReFTW je izjavil:

feryz je izjavil:

Ne uspem najti na internetu kje to piše.

Zakaj bi pa iskal na internetu? A servisne knjige nimaš?

driftwood ::

menjaš svečke, tuljave na svečjah, filter goriva, filter zraka, zavorno tekočino, hladilno tekočino, vodno črpalko, oljno črpalko, filter olja, olje, zobati jermen oz. verigo, jermenice, napenjalce, očistiš izpušne ventile, olje v menjalniku.

Scorpy84 ::

Ce je motor glasnejsi, oziroma se slisi veriga, se menja. Drugace pusti pri miru, to drzi tudi 400k km in tudi 2x vec.
Menjaj sam olje med 10k in 15k, ter filtre. Zna se zgoditi, da ti bojo zaracunali menjavo, v resnici pa ne bojo zamenjali verigo.

iloveboobz ::

Če vozis na servis, k se jim ne sanja, kaj je treba menjat pr teh kilometrih, je predvsem čas, da zamenjaš servis. Zakaj bi se ti ukvarjal s tem, kaj je treba nardit in kaj ne. Zato je servis...
smoki

Nikonja ::

Glej meni so na Fordovem servisu na mojem C-Maxu takrat hotli naredit veliki servis in gospod lepo začne naštevat vse kaj gre v paketu, jermen, vodna, napenjalci... ampak ko je povedal ceno, sm kar hvala reku in se obrnil. Potem pa poklical enega frenda (fuš mojstra) na kaj mi on reče da moj Fordek sploh nima jermen ampak ketno. Pokličem nazaj in vprašam gospoda kako so oni planirali zamenjat jermen če ga avto sploh nima.... tišina 10 sekund, potem pa pribije da se kolega najbrž zmotil.... jih poslal v kurac in povedal da niso samo mene zgubili ker bom povedal vsem.
Potem pa sem slišal da je to kar redna praksa, posebej na tem servisu (Ford na Stegnah -nasprot Mercatorja) - skratka avto servisiram na rednem servisu samo v garanciji ker takrat jim je v interesu da ga dejansko popravijo, ko enkrat poteče pa adio.... menjava olja 120 eur!!!! Seveda...

feryz ::

Kakor kdo. Jaz tudi 15 in več letne avte vozim na uradni servis.
Zato pa imajo pol milijona kilometrov brez popravila. In to ob servisnem intervalu 30 kkm.

7 let stara forda imata oba okrog 250 kkm. Do zdaj bp.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

redni servis (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10011500 (7594) Ahim
»

Avto Ford c max

313581 (2314) cokipoki1116
»

Okvara - zobati jermen (strani: 1 2 3 )

14129735 (18877) tony1
»

Veriga ali zobati jermen. (strani: 1 2 )

9937785 (27929) iloveboobz
»

Je že komu odtrgal zobati jermen pri avtu? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10552707 (50040) Pyr0Beast

Več podobnih tem